Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
SkyLimit

#7151 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

U kladionicama kvota na nas 1, 01 a Islanđani su par minuta prije kraja bili na - 6 i imali napad, definitivno teže izborena pobjeda od očekivanog. Oni su igrali neopterećeno, jer nisu ni računali na bodove iz BiH, i na kraju se to pokazalo neugodnim za našu ekipu. Njihovi mediji utakmicu protiv Velike Britanije nazivaju najvažnijom u historiji islandske košarke, jer vjeruju da bi ih pobjeda odvela na prvo EP. Čak je i selektor Islanda izjavio da Pavel Ermolinskij(jedan od ključnih košarkaša Islanda, nije igrao protiv nas) ima manjih problema sa povredom ali da je mogao nastupiti protiv BiH, međutim on ga je odlučio čuvati za utakmicu u Londonu.

Image
Image
Image
Image
Herr Flick

#7152 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Herr Flick »

spacek wrote:Igramo ispod ocekivanja, ali je i razumljivo jer ipak smo itekako oslabljeni i to po meni sa 5 igraca.

PG - Gordic, Wright
SG - Djedovic, Mitrovic, Sutalo
SF - Persic, Sulejmanovic
PF - Teletovic - Stipanovic - Todic
C - Nurkic - Kikanovic

Tu su jos Vrabac, Buza, Gajic itd...itd...

Wright jeste podbacio na eurobasketu, al to ne znaci da ga treba lincovati...pogotovo jer je izrazio zelju da igra za BiH i po meni bi uvijek imao prednost ispred nekog novog naturalizovanog.
Pa nece Juka biti startni centar,nema sanse,tek mu je 19 godina,pa i u Cedeviti je imao 16-17 minuta po mecu i ne vjerujem da ce Đedovic ici na poziciju šutera da bi Gordic bio play
Unitedforever

#7153 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Unitedforever »

colt wrote:
Butmiran wrote:Odjebite onda kolektivno iz Sadaka City-a, što dolazite ovamo ikako ako ne valja?
Ne idem u taj seljački grad.
Seljački grad? :lol: Ja smatram da su Tuzla skupa sa okolnim mjestima kao što su Srebrenik, Živinice daleko najruralniji i po ponašanju i po govoru i po kulturi. Sarajevo je za vas nedosanjani san po svemu. A o kompleksima je besmisleno govoriti.
Butmiran

#7154 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Butmiran »

colt wrote:
Butmiran wrote:Odjebite onda kolektivno iz Sadaka City-a, što dolazite ovamo ikako ako ne valja?
Ne mogu ni zamisliti kako je tebi teško.
promaha

#7155 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by promaha »

sve je to ok al znal iko ista vezano za utakmicu u nedjelju?

trebao bi mi termin, cijene karata, gdje se mogu uzeti i tako to :)
insaneinthebrain

#7156 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

.......
Last edited by insaneinthebrain on 19/08/2014 15:09, edited 1 time in total.
colt

#7157 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by colt »

Unitedforever wrote:
colt wrote:
Seljački grad? :lol: Ja smatram da su Tuzla skupa sa okolnim mjestima kao što su Srebrenik, Živinice daleko najruralniji i po ponašanju i po govoru i po kulturi. Sarajevo je za vas nedosanjani san po svemu. A o kompleksima je besmisleno govoriti.
Sadak City. Grad vehabija. Neka hvala, nije to moj san
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7158 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

colt wrote:Sadak City. Grad vehabija. Neka hvala, nije to moj san
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=690142

ajde uzivaj u svom slanom gradu. Dotrco bi ti u Sadak City kad bi mogao!!!
Mustang1

#7159 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Svaka vam cast majke mi ste bolji od onog Dynama madjionicara .. Na temi o kosarci vi pricate o vehabijama i glupostima slicnim :bih:
House

#7160 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by House »

Kad je Skenderija imala ovu+bolju atmosferu,tuzlaci nisu znali šta je košarka :)
Murat Sabanovic

#7161 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Murat Sabanovic »

:lol: :lol: :lol: o cemu se raspravlja...
burek_in_space

#7162 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by burek_in_space »

19 aug 2014, 14:56 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» PrtiBeeGee

mjesec dana

19 aug 2014, 14:55 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» BHF_Manijak

14 dana

19 aug 2014, 14:54 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» colt

14 dana
vryzas

#7163 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vryzas »

Pometeni by burek_in_space. :D
Kontra__

#7164 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Kontra__ »

Tesko je istini pogledati u oci...
SkyLimit

#7165 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

FIBA nije dala zeleno svjetlo da se utakmica sa Velikom Britanijom igra u Mejdanu

Na zahtjev košarkaških reprezentativaca Bosne i Hercegovine, KS BiH je aplicirao kod FIBA-e za promjenu mjesta odigravanja utakmice sa Velikom Britanijom. Naime, umjesto dvorane Skenderija čelnici KS BiH od FIBA-e tražili su da domaćin košarkaškim Zmajevima u utakmici sa Velikom Britanijom ponovo bude velika dvorana Mejdan u Tuzli. Nakon sjajne atmosfere u meču sa Islandom naši reprezentativci izrazili su želju da i naredni susret igraju pred tuzlanskom publikom, međutim Evropska košarkaška organizacija (FIBA) nije dala zeleno svjetlo za promjenu mjesta odigravanja utakmice sa Velikom Britanijom, kako nezvanično saznajemo obrazloženje od strane FIBA-e bilo je da je kratak period kako bi se sve potrebne administrativne stvari mogle na vrijeme odraditi do te utakmice. Na veliku žalost ljubitelja košarke u Tuzli utakmica između BiH i Velike Britanije ipak će se odigrati u dvorani Skenderija u Sarajevu u nedjelju od 20:00 sati.

tuzlanski.ba
swanfilter

#7166 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by swanfilter »

House wrote:Kad je Skenderija imala ovu+bolju atmosferu,tuzlaci nisu znali šta je košarka :)
KADA je IMALA ... Sarajevo je propalo ko secija. Pokrale se pare i tapija, a od stare slave se ne zivi. KK Bosna vam je dokaz najveci ...
vryzas

#7167 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vryzas »

Isto ko i Sloboda koja je ugasena zbog dugova pa je sad registrovana kao OKK. :oops:
Elem, to nije tema ove emisije...
swanfilter

#7168 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by swanfilter »

Za razliku od metropole, svi su dobivali koliko im treba, ne i nes vise. Sarajevo je imalo sve pa nisu nis napravili. Naprotiv, unistise sve ...
kakavdanakneiskustvu

#7169 Re: Odg: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

smart tv wrote:
burek_in_space wrote:19 aug 2014, 14:56 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» PrtiBeeGee

mjesec dana

19 aug 2014, 14:55 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» BHF_Manijak

14 dana

19 aug 2014, 14:54 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» colt

14 dana
Jel uvijek mora da se napise post kad se neko banuje?

meni ne smeta,nek se zna gdje je ko
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7171 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

SkyLimit wrote:
FIBA nije dala zeleno svjetlo da se utakmica sa Velikom Britanijom igra u Mejdanu

Na zahtjev košarkaških reprezentativaca Bosne i Hercegovine, KS BiH je aplicirao kod FIBA-e za promjenu mjesta odigravanja utakmice sa Velikom Britanijom. Naime, umjesto dvorane Skenderija čelnici KS BiH od FIBA-e tražili su da domaćin košarkaškim Zmajevima u utakmici sa Velikom Britanijom ponovo bude velika dvorana Mejdan u Tuzli. Nakon sjajne atmosfere u meču sa Islandom naši reprezentativci izrazili su želju da i naredni susret igraju pred tuzlanskom publikom, međutim Evropska košarkaška organizacija (FIBA) nije dala zeleno svjetlo za promjenu mjesta odigravanja utakmice sa Velikom Britanijom, kako nezvanično saznajemo obrazloženje od strane FIBA-e bilo je da je kratak period kako bi se sve potrebne administrativne stvari mogle na vrijeme odraditi do te utakmice. Na veliku žalost ljubitelja košarke u Tuzli utakmica između BiH i Velike Britanije ipak će se odigrati u dvorani Skenderija u Sarajevu u nedjelju od 20:00 sati.

tuzlanski.ba
Ako je ovo zaista istina onda je stvarno bezobrazno s obzirom da je na prosle 4 utakmice kvalifikacija prosjek gledalaca u Skenderiji bio preko 5000. Ne moze se graditi misljenje o posjetama kosarkasim utakmicama reprezentacije na osnovu rukometne reprezentacije koja nas je evo do ovog zadnjeg uspjeha razocarala mali milion puta. Posjeta se na nasim prostorima uvijek bazirala na uspjesnosti u bilo kojem sportu pa je tako i Mejdan bio krcat kada je Sloboda imala rezultate a prazan kada je igrala lose. Medjutim mislim da je dobro za BH sport da se utakmice igraju i u Tuzli i u Zenici ili u bilo kojem mjestu u BiH gdje za to postoje uslovi. Medjutim glavni grad je glavni grad svidjalo se to nekome ili ne i glavni grad ima i najveci stadion i najvecu dvoranu i najveci bazen i tu trebaju da se igraju i najvece utakmice. Podsjecam da je na SP-u za juniore u rukometu posjeta na utakmicama nase reprezentacije bila u prosjeku 10.000 u Zetri tako da nema price o tome da sarajlije opstruiraju reprezentaciju.
swanfilter

#7172 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by swanfilter »

Kakve koristi imaju repke od velicine tih dvorana kada ih ne zelite nit popuniti, o prenapunjenosti da ne govorimo. Sarajevo ne moze nit Cazinu parirati ...
Mustang1

#7173 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Sad ce se Sarajlije zainatiti pa ce i u Zetri postaviti ekran i nju ce napuniti :D
MOSALJOZE

#7174 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Baš sam se nadao da ću gledati repku uživo,ali ako oni neće meni,eto mene njima.

edit necu da brišem ja sve mislim da će se igrati u Tuzli :-)
rage_guy

#7175 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by rage_guy »

hrasno38 wrote:
SkyLimit wrote:

Ako je ovo zaista istina onda je stvarno bezobrazno s obzirom da je na prosle 4 utakmice kvalifikacija prosjek gledalaca u Skenderiji bio preko 5000. Ne moze se graditi misljenje o posjetama kosarkasim utakmicama reprezentacije na osnovu rukometne reprezentacije koja nas je evo do ovog zadnjeg uspjeha razocarala mali milion puta. Posjeta se na nasim prostorima uvijek bazirala na uspjesnosti u bilo kojem sportu pa je tako i Mejdan bio krcat kada je Sloboda imala rezultate a prazan kada je igrala lose. Medjutim mislim da je dobro za BH sport da se utakmice igraju i u Tuzli i u Zenici ili u bilo kojem mjestu u BiH gdje za to postoje uslovi. Medjutim glavni grad je glavni grad svidjalo se to nekome ili ne i glavni grad ima i najveci stadion i najvecu dvoranu i najveci bazen i tu trebaju da se igraju i najvece utakmice. Podsjecam da je na SP-u za juniore u rukometu posjeta na utakmicama nase reprezentacije bila u prosjeku 10.000 u Zetri tako da nema price o tome da sarajlije opstruiraju reprezentaciju.
Mozda je to zato sto nismo dolazili na onaj turnir sa CG, Italijom itd.
Post Reply