moa wrote:U zadnje vrijeme i Dacic i Vucic izjavljuju kako je njihova obaveza da cuvaju RS, vjerovatno znaju nesto sto mi ne znamo, takodjer Vucic izjavljuje da se boji sukoba Bosnjaka-Srba. Mislim da ako i dodje do kakvog sukoba da ce planuti citava regija, sandzak, kosovo, CG, makedonija, tako da ovo nije u interesu trenutno nikome a najmanje Srbiji, ali eto oni biraju svoj put.
Pa naravno da znaju. To ide otprilike nekako ovako:
1) Vučić, Nikolić, Vulin, Dačić, njegovo preosveštenstvo, prepodobni srpski patrijarh Irinej, Risto sotona & ostala mnogobrojna ekipa
zamisle u svojim glavama (ali ne govore o tome!) kako su dobro zaj..ali i prevarili komšiluk i Evropu, kako su pravo dobro odglumili utihnulu jagnjad, kako im dobar dio budala vjeruje da su oni mirotvorci i mironosioci, kako se odavno zalažu za red i mir a ne više za klanja, etnička čišćenja, progone, razaranja, otimačinu i pljačku, ne za genocide koji bi se osveštavali i sl;
2) Zatim nastavljaju da
zamišljaju i
razmišljaju (i dalje ništa ne govore!) o tome kako pružaju svekoliku podršku RS-u da se krene odvajat od BiH, a gdje oni, jel, uopće ne učestvuju i samo gledaju sa strane, kao ne znaju oni o čemu se tu radi, sve "podržavajući integritet BiH, a voleći Srpsku i srpski narod u njoj"...;
3) To što oni
zamišljaju i priželjkuju o svojim zamislima i snovima (i dalje ništa ne govoreći!), oni stavljaju u neki budući, zamišljeni globalni i geopolitički okvir u kojem dolazi do velike krize unutar EU i mogućeg raspada Unije, te zategnutijih odnosa Zapada i Rusije, gdje će se secesija RS-a lakše ostvariti, kao i "povratak Kosova" i dr;
4)
Razmišljajući tako dalje, i stvarajući slike o tome u svojim glavama, oni ugledaju, u toj svojoj zamisli, kako se odnekud ojavljuju neke snage koje ne dopuštaju raspad BiH i koji su spremni da se bore za državu, koji neće dopustiti da im neko preplovi državu, te vide da secesionisti dobijaju opasno po gu..ci;
5) TEK TADA, drmnuvši se iz svojih zamišljanja i sanjarenja, Dačić, Vulin, Stefanović, DVERI, SPC, Kecmanović i ostale vražije matere velikosrpske političke misli, počinju da govore NAGLAS, dakle
ono što oni znaju a o čemu mi ne znamo...
Jer kako ćemo mi znati o čemu oni razmišljaju i šta zamišljaju, zar ne...