Referendum(i) u RS-u

Locked
Danguba

#7151 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Ja mislim da je ovo glavni razlog za sve drugo. Uknjizba vojne koje ce biti jos, remeti im svu koncepciju o nekom odcepljenju od drzave. Neko mora izvrsiti agresiju na taj/te komadice zemlje BiH. :izet:

Referendum je samo ispipavanje pulsa BH patriota i MZ i zato im se sve zuri jer je brloga sve manje. Zato je odlazak u Moskvu tempiran da se spekulise o Ruskoj pomoci iako mislim osim deklarativne nece imati nikakvu drugu pomoc.
BHCluster

#7152 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

spreca wrote:
BHCluster wrote: Vec napustio tzv "rs" :mrgreen:

Sad je to Hasin pjesak :lol:
Sad je OS BiH Hane Pijesak
spreca

#7153 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

Ja mislim da treba osnovati neku nagradu tipa Alija Velicanstveni Pervozvani sa zlatnim ljiljanima i dodijeliti lEpom Milojku za zivotno djelo na unistenju UZP zvanog republika shumska
moa

#7154 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

U zadnje vrijeme i Dacic i Vucic izjavljuju kako je njihova obaveza da cuvaju RS, vjerovatno znaju nesto sto mi ne znamo, takodjer Vucic izjavljuje da se boji sukoba Bosnjaka-Srba. Mislim da ako i dodje do kakvog sukoba da ce planuti citava regija, sandzak, kosovo, CG, makedonija, tako da ovo nije u interesu trenutno nikome a najmanje Srbiji, ali eto oni biraju svoj put.
arzuhal

#7155 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

moa wrote:U zadnje vrijeme i Dacic i Vucic izjavljuju kako je njihova obaveza da cuvaju RS, vjerovatno znaju nesto sto mi ne znamo, takodjer Vucic izjavljuje da se boji sukoba Bosnjaka-Srba. Mislim da ako i dodje do kakvog sukoba da ce planuti citava regija, sandzak, kosovo, CG, makedonija, tako da ovo nije u interesu trenutno nikome a najmanje Srbiji, ali eto oni biraju svoj put.
Pa naravno da znaju. To ide otprilike nekako ovako:

1) Vučić, Nikolić, Vulin, Dačić, njegovo preosveštenstvo, prepodobni srpski patrijarh Irinej, Risto sotona & ostala mnogobrojna ekipa zamisle u svojim glavama (ali ne govore o tome!) kako su dobro zaj..ali i prevarili komšiluk i Evropu, kako su pravo dobro odglumili utihnulu jagnjad, kako im dobar dio budala vjeruje da su oni mirotvorci i mironosioci, kako se odavno zalažu za red i mir a ne više za klanja, etnička čišćenja, progone, razaranja, otimačinu i pljačku, ne za genocide koji bi se osveštavali i sl;

2) Zatim nastavljaju da zamišljaju i razmišljaju (i dalje ništa ne govore!) o tome kako pružaju svekoliku podršku RS-u da se krene odvajat od BiH, a gdje oni, jel, uopće ne učestvuju i samo gledaju sa strane, kao ne znaju oni o čemu se tu radi, sve "podržavajući integritet BiH, a voleći Srpsku i srpski narod u njoj"...;

3) To što oni zamišljaju i priželjkuju o svojim zamislima i snovima (i dalje ništa ne govoreći!), oni stavljaju u neki budući, zamišljeni globalni i geopolitički okvir u kojem dolazi do velike krize unutar EU i mogućeg raspada Unije, te zategnutijih odnosa Zapada i Rusije, gdje će se secesija RS-a lakše ostvariti, kao i "povratak Kosova" i dr;

4) Razmišljajući tako dalje, i stvarajući slike o tome u svojim glavama, oni ugledaju, u toj svojoj zamisli, kako se odnekud ojavljuju neke snage koje ne dopuštaju raspad BiH i koji su spremni da se bore za državu, koji neće dopustiti da im neko preplovi državu, te vide da secesionisti dobijaju opasno po gu..ci;

5) TEK TADA, drmnuvši se iz svojih zamišljanja i sanjarenja, Dačić, Vulin, Stefanović, DVERI, SPC, Kecmanović i ostale vražije matere velikosrpske političke misli, počinju da govore NAGLAS, dakle ono što oni znaju a o čemu mi ne znamo...

Jer kako ćemo mi znati o čemu oni razmišljaju i šta zamišljaju, zar ne...
dogtag

#7156 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dogtag »

Znači....za šta god srbi optužuju druge je u stvari to što upravo oni rade!!! Ali stalno i stalno i stalno ponavljaju ovu istu matricu......godinama.... i to prolazi i prolazi!!!
Dok se bošnje satraše opravdavajući se od navodnih optužba i tako to rade iz dana u dan i godinama! Više i ne optužuju srbe ni za genocid i na udruženi zločinači poduhvat......već im se pravdaju i pravdaju. I tako svaki dan prolaze vijesti neopažene šta se u stvari ovde događalo 92-95.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... ica/180136

Ovde više niko i ne priča o obnavljanju optužnice protiv Srbije jer mi moramo izgleda graditi dobrosusjedske odnose ali samo preko naših leđa!
I tako prolaze godine i mi se nadamo dobrosusjedskim odnosima i pomerinju jer ćemo mi oprostiti......a oni???? Pročitajte samo intervju Radovana Karađića u kojem žali jedino što nas nije više pobio (čitaj sve). Znači ne pada im napamet da nam oproste što smo preživjeli ....to jest ne mogu sebi oprostiti što nas nisu sve istrijebili!!! A mi se nadamo da otkriju neke "sitnice"... npr: gdje se kriju masovne grobnice i tako to!!!
I tako nastavite da im se opravdavate što ste živi ostali....svakim danom i godinama i čekajte da još malo ojačaju da završe posao, jer valja njima opet preko rEke :(
Last edited by dogtag on 15/09/2016 15:20, edited 1 time in total.
BHCluster

#7157 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

moa wrote:U zadnje vrijeme i Dacic i Vucic izjavljuju kako je njihova obaveza da cuvaju RS, vjerovatno znaju nesto sto mi ne znamo, takodjer Vucic izjavljuje da se boji sukoba Bosnjaka-Srba. Mislim da ako i dodje do kakvog sukoba da ce planuti citava regija, sandzak, kosovo, CG, makedonija, tako da ovo nije u interesu trenutno nikome a najmanje Srbiji, ali eto oni biraju svoj put.
Kako su cuvali SAO Krajinu... :lol:
Danguba

#7158 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

dogtag wrote:Znači....za šta god srbi optužuju druge je u stvari to što upravo oni rade!!! Ali stalno i stalno i stalno ponavljaju ovu istu matricu......godinama.... i to prolazi i prolazi!!!
Dok se bošnje satraše opravdavajući se od navodnih optužba i tako to rade iz dana u dan i godinama! Više i ne optužuju srbe ni za genocid i na udruženi zločinači poduhvat......već im se pravdaju i pravdaju. I tako svaki dan prolaze vijesti neopažene šta se u stvari ovde događalo 92-95.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... ica/180136

Ovde više niko i ne priča o obnavljanju optužnice protiv Srbije jer mi moramo izgleda graditi dobrosusjedske odnose ali samo preko naših leđa!
I tako prolaze godine i mi se nadamo dobrosusjedskim odnosima i pomerinju jer ćemo mi oprostiti......a oni???? Pročitajte samo intervju Radovana Karađića u kojem žali jedino što nas nije više pobio (čitaj sve). Znači ne pada im napamet da nam oproste što smo preživjeli ....to jest ne mogu sebi oprostiti što nas nisu sve istrijebili!!! A mi se nadamo da otkriju neke "sitnice"... npr: gdje se kriju masovne grobnice i tako to!!!
I tako nastavite da im se opravdavate što ste živi ostali....svakim danom i godinama i čekajte da još malo ojačaju da završe posao, jer valja njima opet preko rEke :(
:thumbup:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#7159 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Toto »

Njihova obaveza je bila da sacuvaju: "statusno neutralne registarske tablice" na Kosovu; "statisno neutralan pozivni broj za Kosovo .. Upravo su ovih dana i to popusili, pa da bi sakrili bruku i sramotu dizu frku oko UZP Rs.
daddy-kool

#7160 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Ne bih rekao da bi planula cijela regija.

Meni ovo više liči da oni hrabre Srbe u RS da ne posustaju i da izdrže, da se svijet ne razbježao kao u Oluji.
U slučaju sukoba ulazak Srbije u rat na teritoriji suverene BiH bi takođe prouzrokovao i našu i stranu vojnu reakciju. Ima li Srbija vojne, ekonomske, političke, diplomatske snage da pošalje 200-300 tenkova da probiju koridor kod Brčkog?
BHCluster

#7161 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

Gestapo tzv "rs-a" preskače nadležne državne institucije, najavili dolazak u prostorije CIK-a
Centralna izborna komisija (CIK) BiH jučer se pismeno obratila Sudu BiH informišući ga da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske najavilo dolazak u prostorije CIK-a kako bi oduzeli određenu dokumentaciju za potrebe istrage o falsifikovanju i zloupotrebi biračkog prava iako po zakonu ovakve zahtjeve CIK-u mogu upućivati samo nadležne državne pravosudne institucije - Sud i Tužilaštvo BiH.
Traženje guzici čepa...
Danguba

#7162 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

BHCluster wrote:
Gestapo tzv "rs-a" preskače nadležne državne institucije, najavili dolazak u prostorije CIK-a
Centralna izborna komisija (CIK) BiH jučer se pismeno obratila Sudu BiH informišući ga da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske najavilo dolazak u prostorije CIK-a kako bi oduzeli određenu dokumentaciju za potrebe istrage o falsifikovanju i zloupotrebi biračkog prava iako po zakonu ovakve zahtjeve CIK-u mogu upućivati samo nadležne državne pravosudne institucije - Sud i Tužilaštvo BiH.
Traženje guzici čepa...
ili, ovako pocinju provokacije a onda kuknjava u brlogu. :izet:
ljevoruki

#7163 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ljevoruki »

arzuhal wrote:Jesil' pročit'o kako je Dačić pisao za "Epohu", tamo 91/92? I sad pomsili da je on nakav ministar, dakle visoko pozicionirani zvaničnik koji galami kako će braniti RS a proziva Sarajevo,
da je Vučić premijer, a Nikolić predsjednik Srbije,
da presuđeni ratni zliočinci gostuju po emisijama i dijele savjete, imaju promocije knjiga,
a niko ih se ne odruče, svi ih slave i slijede...
Eto, to je budućnost Balkana...

A tako je lijepo bilo krenulo dok mu Trezoras nije mazn'o kraljicu i povalio kralja. :oops:
Image
glockov kolac

#7164 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by glockov kolac »

BHCluster wrote:
daddy-kool wrote:http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=220838

Он је запитао зашто Уставни суд БиХ није упутио неуког Бакира Изетбеговића да не може тражити укидање 9. јануара као Дана Републике Српске, а да притом остане 1. март 1992. као дан бошњачке независности БиХ и 28. август 1993. као дан Хрватске Републике Херцег-Босне, који се прослављају, иако то Срби не подржавају.
:D
Он је подсјетио да је Алија Изетбеговић, говорећи о Уставном суду БиХ, рекао да се "одлука доноси већином гласова и практично зависи од судија странаца. У најгорем случају, одлука ће добити пет од укупно девет гласова - три странца и два Бошњака", те констатује да Алија Изетбеговић "само што није рекао да су поред бошњачких судија и странци на бошњачком списку".
"Захваљујући такозваном Савезу за промјене, Бакир је наставио гдје је стао Алија. СДС, ПДП и Драган Чавић, својим ћутањем, аминовали су да и територија Републике Српске у Хан Пијеску буде уписана као власништво БиХ, што крњи 49 одсто онога што је Српској припало Дејтонским споразумом. Такви и служе Бакиру да укида постепено Републику Српску, све док јој не укине и име да би остала празна љуштура на немилост сарајевској власти", упозорава Додик.
A preCednik ne spominje kako izgubio Brcko...
:D
Image
Republika Ostrvska
spreca

#7165 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

sad su ko Japan :lol: hocel i oni praviti mostove da povezu teritorije :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7166 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pici »

spreca wrote:sad su ko Japan :lol: hocel i oni praviti mostove da povezu teritorije :mrgreen:
:thumbup: :mrgreen: koniČiva
Maharadza

#7167 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Maharadza »

pici wrote:
spreca wrote:sad su ko Japan :lol: hocel i oni praviti mostove da povezu teritorije :mrgreen:
:thumbup: :mrgreen: koniČiva
Čuj "ko japan", pa tokJo je odavno srpsko, o čemu vi?! :oops:
arzuhal

#7168 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Najbolja vijest danas koju čuh u vezi Mileta je ta da rusamba (ruska ambasada, o.a.), na pitanje novinara da li je Vladmir Putin pozvao Dodika u Moskvu, nije htjela ni da potvrdi ni da negira :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7169 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pici »

arzuhal wrote:Najbolja vijest danas koju čuh u vezi Mileta je ta da rusamba (ruska ambasada, o.a.), na pitanje novinara da li je Vladmir Putin pozvao Dodika u Moskvu, nije htjela ni da potvrdi ni da negira :mrgreen:
stara dobra... svi pucaju :mrgreen:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7170 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by japin_mutapi »

juče se popnem na tavan, da potražim prađedovu ikonu, vidim neki hladni vjetrovi pušu, pa kontam nešto neka je za svaki slučaj
pametan je taj moj prađed bio, pa mi ikonu ostavio ... kao dokaz prilažem sliku(samo mi nije jasno što je ikonom zove, neki fazon garant ili humor, nerazumljiv današnjim generacijama)

Image
mO k3

#7171 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

Ccccccc čuj mostove , ima da naprave more da budu pomorska zemlja
daddy-kool

#7172 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=220946
Када је ријеч о ставу Русије и референдуму, званична Москва већ се изјаснила. Заштита међународног права и повеље УН којом је народима, што Срби и јесу, дато право на референдум.
Izgleda očigledno, ali je netačno. U ovom slučaju svi Bosanci su "narod".

Present international law does not recognize ethnic and other minorities as separate peoples, with the notable exception of cases in which such groups are systematically disenfranchised by the government of the state they live in.
...
For example, the populations of federal units of the Yugoslav federation were considered a people in the breakup of Yugoslavia, although some of those units had very diverse populations.
https://en.wikipedia.org/wiki/Self-dete ... peoples.22

Од понижења, достојанство ће бранити 25. септембра. Одлука Народне скупштине још је на снази, јер Уставни суд БиХ није поништио своју одлуку. Буде ли прошлогодишњу новембарску одлуку, преиспитао и исти дан поништио, само у том случају, каже предсједник републичког парламента Недељко Чубриловић, референдум губи смисао.
Znači samo ako US BiH preispita i poništi svoju odluku neće provesti ovaj fakultativni referendum.
daddy-kool

#7173 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Prošli put kad su nosali mošti hodali su zapadno.

Image
Доста припадника Војске Србије у то вријеме било је са простора данашње Републике Српске и БиХ. Они су били интегрални дио великих напора да Србија досегне своју слободу, да се одбрани и у њихову част и помен, ја сам данас као предсједник Републике Српске овдје, да на овај симболичан начин кажем да смо ми данас једно, да српски народ гдје год да живи представља јединствени национални корпус и да рехабилитујемо сјећање на те тешке тренутке изгибије српског народа - рекао је Додик.
spreca

#7174 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

Tomo kao da ima sracku :lol: :lol: ....a u Dode blazeni osmjeh kod mu ga je ko zavuko pa mu supcic cese :lol: :lol:
ze kalanga

#7175 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Ne sikirajte se komšije drage. :-D

Locked