i sadmerlin246 wrote:Pusi onda kad volis.duminjo wrote:
Ništa.. Trk po lizalo u Granap i lizi a. Mi koji smo navikli, pusicemo
šta bi
znamo li o dužini???
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
i sadmerlin246 wrote:Pusi onda kad volis.duminjo wrote:
Ìma jèdna mòdrā rijèkaduminjo wrote:Dubini druze. Dubini
A ja budala Konto mogu dokucit sa dva prsta.. Et čitav život dzaba roviomad_max_ba wrote:Ìma jèdna mòdrā rijèkaduminjo wrote:Dubini druze. Dubini
Širòka je dubòka je
Stô godīnā širòka je
Tìsuć ljêta dubòka jèst
O duljìni i nè sānjāj
![]()
![]()
![]()
Tamo dolje ispod zemljeduminjo wrote:A ja budala Konto mogu dokucit sa dva prsta.. Et čitav život dzaba roviomad_max_ba wrote:Ìma jèdna mòdrā rijèkaduminjo wrote:Dubini druze. Dubini
Širòka je dubòka je
Stô godīnā širòka je
Tìsuć ljêta dubòka jèst
O duljìni i nè sānjāj
![]()
![]()
![]()
ma jarane to je prilagodljivi organ baduminjo wrote:Rudnik zlata
Na sta? Vlagu? Kiselinu? Ribu?mad_max_ba wrote:ma jarane to je prilagodljivi organ baduminjo wrote:Rudnik zlata
na dimenzijeduminjo wrote:Na sta? Vlagu? Kiselinu? Ribu?mad_max_ba wrote:ma jarane to je prilagodljivi organ baduminjo wrote:Rudnik zlata
e jbgduminjo wrote:Aaaa
Elasticno.
Huba buba![]()
Jedel se?
Meckavo..mad_max_ba wrote:e jbgduminjo wrote:Aaaa
Elasticno.
Huba buba![]()
Jedel se?
more se laznut
kakoduminjo wrote:
Meckavo..
Znas li ti kako krava preziva?![]()
Ne znam ja stvarno o duzini punomad_max_ba wrote:i sadmerlin246 wrote:Pusi onda kad volis.duminjo wrote:
šta bi
znamo li o dužini???
Dužinamerlin246 wrote: Ne znam ja stvarno o duzini puno
HvalaaHakiz wrote:Dužinamerlin246 wrote: Ne znam ja stvarno o duzini puno
Dužina je dio pravca omeđen dvjema različitim točkama. Ona sadrži krajnje točke i sve točke pravca na kojem se nalazi, a koje su između krajnjih točaka. Može se definirati i kao presjek dvaju polupravaca koji pripadaju istom pravcu, a da sama nije polupravac. Dužina je najkraća crta koja spaja njezine krajnje točke.
Dužina je jednoznačno određena:
dvjema točkama, krajnjim točkama dužine, ili
jednom točkom i vektorom čiji smjer, orijentacija i intenzitet određuju drugu točku dužine.
Dužina se označava navodeći njezine krajnje točke s potezom iznad njih, npr. AB.
Duljina dužine označava razmak između njenih krajnjih točaka.
Eto, sada znaš.
Pa ne more se tako bit iznadprosjecan moja timerlin246 wrote: Hvalaa![]()
Matematika mi nikad nije isla dobro
More morre, itekakotriconja wrote:Pa ne more se tako bit iznadprosjecan moja timerlin246 wrote: Hvalaa![]()
treća stavka pruža puno prostora za potragu za smislom.. imam utisak da je većina ljudi tu potragu usmjerila ka sreći.. sreća = smisao.. takav pristup u mom slučaju ne funkcioniše.. sreća, posebna ona koju crpim iz drugih ljudi, dođe i ode bez najave, kad joj je ćeif.. ne da se kontrolisati niti uklopiti u moje planove i zato ne predstavlja dobar temelj za građenje smisla.. s druge strane, postoje stvari koje mogu kontrolisati i lijepo se uklapaju u fokus moje životne filozofije.. jedna od takvih stvari je, kao što rekoh, nastojanje da stvorim stihove koji će ostaviti trag..medvjed23 wrote:postoje tri perspektive iz kojih možemo (pokušati) sagledati smisao života:
1 - sub specie aeternitatis - sasvim objektivna perspektiva ne nudi nikakav smisao života.. svemir je ravnodušan prema komadićima organske materije smještenim na beznačajnom kamenčiću koji juri kroz beskraj..
2 - sub specie humanitatis - perspektiva čovječanstva ili, u skladu sa temom, bosanskog djelića čovječanstva, kaže, valjda, da je smisao u konformizmu.. bacaj smeće gdje stigneš, laži, petljaj, grabi do položaja kako znaš i umiješ i ostvarićeš smisao koji društvo očekuje od tebe..
3 - individualna i krajnje subjektivna perspektiva dopušta čovjeku da smisao nađe gdje god poželi.. poezija, ljubav, novac, gledanje kud sunce hoda, brojanje travki u parku - mogućnosti su beskrajne..
Nema na čemu. Jednio što je po Albertu sve relativno, pa džaba sva matematika kada je nekome 15 cm drugačije nego nekome drugomemerlin246 wrote:
Hvalaa![]()
E jesi se nasikiroHakiz wrote:Nema na čemu. Jednio što je po Albertu sve relativno, pa džaba sva matematika kada je nekome 15 cm drugačije nego nekome drugomemerlin246 wrote:
Hvalaa![]()
kada sam postavila pitanje željela sam čuti koji su to ti individualni smislovi, u čemu ljudi pronalaze smisao svog postojanja...medvjed23 wrote:bila je priča zanimljiva dok niste počeli sa mjeriteljstvom.. elem, tačno je, bar koliko mi znamo, da ne postoji objektivan, od svemira diktiran smisao života.. no, tu priča ne završava.. postoji više načina da se stvari sagledaju i ovako sam ja, i ne samo ja, to posložio na temi o smislu života u bosni:
treća stavka pruža puno prostora za potragu za smislom.. imam utisak da je većina ljudi tu potragu usmjerila ka sreći.. sreća = smisao.. takav pristup u mom slučaju ne funkcioniše.. sreća, posebna ona koju crpim iz drugih ljudi, dođe i ode bez najave, kad joj je ćeif.. ne da se kontrolisati niti uklopiti u moje planove i zato ne predstavlja dobar temelj za građenje smisla.. s druge strane, postoje stvari koje mogu kontrolisati i lijepo se uklapaju u fokus moje životne filozofije.. jedna od takvih stvari je, kao što rekoh, nastojanje da stvorim stihove koji će ostaviti trag..medvjed23 wrote:postoje tri perspektive iz kojih možemo (pokušati) sagledati smisao života:
1 - sub specie aeternitatis - sasvim objektivna perspektiva ne nudi nikakav smisao života.. svemir je ravnodušan prema komadićima organske materije smještenim na beznačajnom kamenčiću koji juri kroz beskraj..
2 - sub specie humanitatis - perspektiva čovječanstva ili, u skladu sa temom, bosanskog djelića čovječanstva, kaže, valjda, da je smisao u konformizmu.. bacaj smeće gdje stigneš, laži, petljaj, grabi do položaja kako znaš i umiješ i ostvarićeš smisao koji društvo očekuje od tebe..
3 - individualna i krajnje subjektivna perspektiva dopušta čovjeku da smisao nađe gdje god poželi.. poezija, ljubav, novac, gledanje kud sunce hoda, brojanje travki u parku - mogućnosti su beskrajne..
ugoda, zadovoljstvo, sreća nisu nešto konstantno i ako ih smatramo smislom, u periodu kada nestanu ili ih nismo u mogućnosti ostvariti, naš život gubi smisao i onda ide ova kruška ili voz...Problem je kad ne možeš naći ništa takvopa se onda pogubiš i u najgorem slučaju sačekaš voz ili nađeš zgodnu krušku... sve je samo prividno: ljubav, sreća, zadovoljstvo, sex