Mlad i Nevin wrote:Ovih dana sam se bacio na istraživanje kako ubosti neku kintu na netu. Gledao sam Odesk i općenito istraživao o freelancingu, no tu moraš biti vrhunski programer ili dizajner da bi nešto zaradio. Data entry poslove je gotovo nemoguće dobiti zbog velike konkurencije. Odlično poznavanje engleskog se podrazumijeva a ja ga više razumijem pasivno.
Vidio sam ovu temu i sinoć se registrovao na Clixense. Eh sad, pokušao sam uraditi prvi task i zadatak je bio u tome da se sa skeniranih računa podaci ubace u odgovarajuće prozore. Ja sam to pokušao uraditi, međutim tamo mi izbacuje greške u nekim poljima (npr amount) iako sam prepisao tačno podatke s računa. S druge strane, neke podatke nisam ni našao na jednom računu a tamo mi je izbacilo da ih moram unijet u prozore. Sad sam zbunjen i ne znam kako dalje da idem. Da li da čekam idući task, iako sam od juče samo na jedan naletio..
Ja bi ti prvo preporučila da pročitaš instrukcije vrloo pažljivo. Možeš i pomoću google translate probati što ne razumiješ.
Što se tiče iznosa, vjerovatno si stavljao zarez a ne tačku. Npr. kod nas je 15,5 a kod njih je 15.5. Drugo kad ne vidiš na računu podatke koji se traže, onda trebaš da klikneš na prvo pitanje NO.
To su super zadaci za početnike. Nemaš šta puno razmišljati. Samo prekucavanje.