Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Šibicar

#7151 Re: Liverpool FC

Post by Šibicar »

BHF_Manijak wrote: Nisam razocaran porazom, koliko igrom u danasnjem mecu. Imao sam osjecaj da gledam duel sampionske ekipe i nekog tima iz sredine tabele.
Pa upravo si to i gledao,samo što će ti to biti jasnije na kraju sezone.. :mrgreen:
vaučer

#7152 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Dramiš previše BHF, jeste bilo loše i jesu dosta bolji ali malo ekipa će doći na Emirates i nametnuti svoju igru.
Za Liverpool je ove sezone najbitnije pobjeđivati manje ekipe na Anfieldu i tu biti nepogrešivi, na taj će način probiti 70 bodova i nadam se dohvatiti Ligu Prvaka koja je neophodna za kupovinu (i zadržavanje) igrača koji trebaju za izlazak iz začaranog kola. Dakle nek pobjede Fulham u narednom kolu i što se mene tiče sve super i po planu.
BHF_Manijak

#7153 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote:Dramiš previše BHF, jeste bilo loše i jesu dosta bolji ali malo ekipa će doći na Emirates i nametnuti svoju igru.
Za Liverpool je ove sezone najbitnije pobjeđivati manje ekipe na Anfieldu i tu biti nepogrešivi, na taj će način probiti 70 bodova i nadam se dohvatiti Ligu Prvaka koja je neophodna za kupovinu (i zadržavanje) igrača koji trebaju za izlazak iz začaranog kola. Dakle nek pobjede Fulham u narednom kolu i što se mene tiče sve super i po planu.
Ma jarane zar nisi doasd navik'o na mene poslije losih rezultata? :mrgreen: U ovom trenutku najradije bih usao u svlacionisu i sve ih redom isamarao, posebno Brandana! :mrgreen: :mrgreen:
nuki_cika

#7154 Re: Liverpool FC

Post by nuki_cika »

Towelie wrote:Odracemo Arsenal na Emiratima. :izet:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ,šta ima :D
ketronsd1

#7155 Re: Liverpool FC

Post by ketronsd1 »

horion_bosona wrote:ništa nek' Rodgers pomno pogleda kako će ih Borussia rastaviti na proste faktore u srijedu, sigurno će se moći dosta toga naučiti... kad očigledno nije gledao onu utakmicu iz Londona

znam, pretjerujem malo ali ovo danas je bila olako izgubljena bitka, prvenstveno njegovom zaslugom
Izgleda da ni ti nisi gledao tu tekmu :-) :-)
MyTao

#7156 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Nista... Zasluzena pobjeda Arsenala. Nadam se da Liverpool moze nesto nauciti iz ovog i krenuti dalje.

Ja mislim da je vrijeme da se prave neke promjene u sredini terena, pruziti sansu nekim igracima. Nebi bilo lose da i Gerrard malo odmori.

Nijedan od standardnih bekova nije igrao, a BR se opet odlucio na 3-5-2 formaciju :-) :-) Prvi gol je greska Cissokha, za drugi su krivi Gerrard i Lucas kojih nigdje nije bilo da naprave pritisak nad Remsijem.

Jedino pozitivno iz ovog meca je povratak Coutinha, koji je bio najbolji igrac Liverpoola. Nadam se da se vracamo na 4-3-3 i nekim promjenama u sredini, niko osim Coutinha i Hendersona nebi tu trebao igrati.
Mustang1

#7157 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

ketronsd1 wrote:
horion_bosona wrote:ništa nek' Rodgers pomno pogleda kako će ih Borussia rastaviti na proste faktore u srijedu, sigurno će se moći dosta toga naučiti... kad očigledno nije gledao onu utakmicu iz Londona

znam, pretjerujem malo ali ovo danas je bila olako izgubljena bitka, prvenstveno njegovom zaslugom
:D
horion_bosona

#7158 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

ketronsd1 wrote:

ljudi uzeli ono po što su došli, u čemu je problem!? na samom početku utakmice sjebali ih visokim presingom, pa je velški Zidane ugurao sam sebi loptu u gol... nakon toga primili gol iz greške... u drugom poluvremnu pustili Arsenal da bezglavo napada i jedna kontra i to je to...

sve ono što Rodgers nije, prije 7 dana sam pisao da se neće dobro provesti protiv Arsenalovog veznog reda sa 3-5-2 formacijom... u trenutku Ramseyevog gola, sva trojica (Gerrard, Leiva, Henderson) su bili ispred lopte, što je nedopustivo

Arsenal igra odlično u ovom trenutku, ali svejedno mislim, kao i na početku sezone, da su Chelsea i City glavni kandidati za titulu

čujemo se u srijedu naveče
ketronsd1

#7159 Re: Liverpool FC

Post by ketronsd1 »

horion_bosona wrote:
ketronsd1 wrote:

ljudi uzeli ono po što su došli, u čemu je problem!? na samom početku utakmice sjebali ih visokim presingom, pa je velški Zidane ugurao sam sebi loptu u gol... nakon toga primili gol iz greške... u drugom poluvremnu pustili Arsenal da bezglavo napada i jedna kontra i to je to...

sve ono što Rodgers nije, prije 7 dana sam pisao da sa neće dobro provesti protiv Arsenalovog veznog reda sa 3-5-2 formacijom... u trenutku Ramseyevog gola, sva trojica (Gerrard, Leiva, Henderson) su bili ispred lopte, što je nedopustivo

Arsenal igra odlično u ovom trenutku, ali svejedno mislim, kao i na početku sezone, da su Chelsea i City glavni kandidati za titulu

Hoces reci da sad ni greske nisu iste.Dva gola koja su data nakon greski protivnickih igraca nisu ista
Ili......?????????????
:-) :-)
horion_bosona

#7160 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

ketronsd1 wrote:
horion_bosona wrote: ljudi uzeli ono po što su došli, u čemu je problem!? na samom početku utakmice sjebali ih visokim presingom, pa je velški Zidane ugurao sam sebi loptu u gol... nakon toga primili gol iz greške... u drugom poluvremnu pustili Arsenal da bezglavo napada i jedna kontra i to je to...

sve ono što Rodgers nije, prije 7 dana sam pisao da sa neće dobro provesti protiv Arsenalovog veznog reda sa 3-5-2 formacijom... u trenutku Ramseyevog gola, sva trojica (Gerrard, Leiva, Henderson) su bili ispred lopte, što je nedopustivo

Hoces reci da sad ni greske nisu iste.Dva gola koja su data nakon greski protivnickih igraca nisu ista
Ili......?????????????
valjda si čuo za izraz u sportu "iznuđena greška"? :roll: i valjda si u mogućnosti razlikovati taj termin od "krive procjene" odbrambenog igrač i "neopreznosti" golmana

e pa Ramsey je presingom bio natjeran da napravi grešku, za razliku od Subotića i Weidenfellera
ketronsd1

#7161 Re: Liverpool FC

Post by ketronsd1 »

horion_bosona wrote:
ketronsd1 wrote:
horion_bosona wrote: ljudi uzeli ono po što su došli, u čemu je problem!? na samom početku utakmice sjebali ih visokim presingom, pa je velški Zidane ugurao sam sebi loptu u gol... nakon toga primili gol iz greške... u drugom poluvremnu pustili Arsenal da bezglavo napada i jedna kontra i to je to...

Ili......?????????????
valjda si čuo za izraz u sportu "iznuđena greška"? :roll: i valjda si u mogućnosti razlikovati taj termin od "krive procjene" odbrambenog igrač i "neopreznosti" golmana

e pa Ramsey je presingom bio natjeran da napravi grešku, za razliku od Subotića i Weidenfellera
subotic je vjerovatno bio sam i bez ikakvog presinga napravio gresku
horion_bosona

#7162 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

ne vrijedi... :roll:

eto Arsenal je zaslužio jedan gol i ispušio na kraju, moRe l' tako?
ketronsd1

#7163 Re: Liverpool FC

Post by ketronsd1 »

horion_bosona wrote:ne vrijedi... :roll:

eto Arsenal je zaslužio jedan gol i ispušio na kraju, moRe l' tako?
Najlakse je tako!
Towelie

#7164 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Ne spemujte temu pricom o Arsenalu. Koga briga za tim koji 8 i slovima osam godina nije uzeo nijedan trofej. Idite na svoju temu.
horion_bosona

#7165 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

horion_bosona wrote:kad realno sagledaš stvari, Liverpool nema dovoljno kvalitenih igrača na sredini da se suprostavi ovakvom Arsenalovom veznom redu... ali to uopšte ne skida odgvornost sa Rodgersa, koji je jako loše pripremio ekipu za ovaj meč... dovoljno je samo uporediti dva poluvremena, pa da se vidi koliko je promašio sa početnom postavkom
Image

@Towelie, smiri doživljaj
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#7166 Re: Liverpool FC

Post by Admir_1984 »

dok god jedan lukas igra ti protiv jakih ekipa nemaš šta tražiti, igrac manje u fazi napada se itekako osjeti. ne mogu da vjerujem da taj lik i dalje važi za nekog bitnog igraca i da se ne dovede na njegovo mjesto neko ko zna nešto odigrati prema naprijed
Gandalf

#7167 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Bojim se da su Lucas i Henderson postali nezamjenjivi igrači, odnosno da su iz ko zna kojih razloga uživaju ugled i kod vlasnika kluba i Rodgersa, pratim više portala i stranica, ma nigdje se ni ne spominje mogućnost njihovog transfera ili dovođenja CMF, DMF igrača, uglavnom piše se o pojačanjim na krilu i beku - ne očekujem pojačanja na njihovim pozicijama iako su obojica letve i beskorisni u duelima protiv jakih ekipa - protiv WBA, Norwicha, Sunderlanda nešto i mogu napraviti, ali to je samo kamufliranje njihove nesposobnosti, jer bi te ekipe dobili i bez njih, jer opet u pobjedama protiv tih ekipa najviše pokažu SAS, Kapiten, Toure, Mignolett, itd.

Nije mi jasno da se forsira igra sa 5 veznjaka a mi imamo samo jednog pravog veznjaka, Gerrarda koji naravno zbog godina nije ni upola agilan kao nekad, stoga me silno raduje povratak Coutija - ostali "veznjaci" ( Henderson, Leiva, Allen ), su nekreativni balvani bez znanja da odigraju dupli pas, upute kvalitetan centaršut, sa sredine daju kvalitetnu loptu prema SAS-u, bez ikakvih driblerskih vještina, što je najgore mlitavi i bez elana, nesposobni za presing, u ligi gdje je fizička snaga i duel igra svetinja.

Za 352 taktiku koristiti igrače koje sada imamo je totalni promašaj ;
Glen Jonhson je već solidan period u padu i brzine i forme, Flanagan koji je i na beku levatina, a kao ofanzivni bek/veznjak zavaljena levatina, te Cissokho, koji je pristojan lijevi bek za isključivo defanzivne zadatke, nipošto za neka probijanja strana, jer momak veze s tehnikom i centaršutevima nema.

Rodgers ima još mnogo posla i na taktičkom planu ali i na igračkom planu, jer na nekim pozicijama, tim je preloš, umjesto da forsira igru sa što više ofanzivaca, on pokušava sa nekim polovnjacima i promašenom taktikom dobiti ekipu, koja je upravo najjača na pozicijama na kojima je LFC najslabiji :oops: :cry: i to još na gostujućem terenu :-)
Mustang1

#7168 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ova formacija je dobra za losije timove .. Protiv kojih cemo dominirati .. Ali protiv boljih mora biti jaca sredina i neko da iznese loptu ... Ali moras i bekove imati a ne izbacivati ih
Muhamed Đakmić

#7169 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Ljudi, zašto ne poredite Rodgersa sa Kloppom recimo?

I on je tek u trećoj sezoni s Dortmundom napravio pažnje vrijedan rezultat, i to u puno manjoj konkurenciji nego što je Liverpoolova u Premiershipu.

Strahovito je teško dići ekipu do top 4 pozicije, pogotovo kad je i Arsenal dobar nakon dugo vremena, City se podigao, Tottenham vjerovatno bolji nego ikad, Chelsea jak... United nije dugo bio lošiji, ali je ovo ipak šampionska ekipa. Treba vremena, treba i sreće. Jer para za vrhunska pojačanja nema.
Gandalf

#7170 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Nema Rodgers ni sada loš sastav, Suarez, Sturridge i Moses mogu biti sjajan trio u napadu, koji će izmoriti svaku odbranu u ligi, a malo bi rasteretili i sredinu, jer je previše brzine u ovoj trojici, da bi se samo zadnji red protivnika bavio njima, a iza njih Couti, dakle 4 sposobna igrača u ofanzivnom dijelu tima koji bi mogli dosta toga iskombinovati protiv bilo kojeg protivnika - ako Coutija nema, zašto ne Alberto igrao kao AMF, ako nema ni njega Stevie to može u stilu Misketa pokrit' na iskustvo, bez puno trke i driblanja ali sa sjajnim šutem iz daljine.

DMF-a kako treba ni nemamo pa bi tu Gerrardu na sredini društvo pravio Letva/Allen, ako nema ni jednog, nek' igraju Stevie i Henderson malo defanzivnije, manjak kvalitetnih veznjaka će čitavu ovu sezonu biti veliki problem na ove dvije pozicije i učinak na terenu će se primjetiti, ali šta je tu je, bar da se nauče formacijski krpiti, dok ne skontaju šta im treba za čvrstu i stabilnu ekipu, i gdje zapravo najviše škripi u ekipi.

Odbrana je dobra, dva CB-a mogu sastaviti kako god, a jednog od 4 CB-a mogu staviti i na desnog beka, manja će to biti šteta za ekipu nego u prvih 11 Letva i Henderson u katastrofalnoj 352 formaciji, Cissokho kao lijevi bek izbijač lopti što dalje od gola nije uopće loš, ali ne gurati ga naprijed, nije on za ofanzive ni 20 sekundi po utakmici, Enrique je ipak bolji od njega, ali dok se ne oporavi Joze valja trpiti i jednodimenzionalnog Allya - nekada bi Rodgers mogao uvesti i Thiaga u igru, zašto ga je dovodio, nije valjda da im nosa vodu po treninzima ;-)pričalo se da je taj momak pravo brz, zašto njega ne isprobati na beku, jer akademac Flanagan nije materijal ni za Yeovil Towna a ne za LFC-a.
Mustang1

#7171 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ma glupo je i raspravljati i sastavu kada mi imamo mozda 8 dobrih igraca za prve postave .. Ostalo sve mijenjati treba .. Na zimu se mora dovesti dobrih pojacanja ali da bi se doveli dobri igraci na zimu mora se biti u vrhu do zime
Muhamed Đakmić

#7172 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Pa vidi Gandalfe City recimo koji je trenutno iza Liverpoola. Samo na poziciji špica imaju Džeku, Aguera, Negreda i Jovetića. Svaki bi imao odličnu minutažu u Liverpoolu. Silva i Nasri naspram Coutinha i Alberta. Navas i Milner, ovamo Moses, Sterling. Yaya Toure i Fernandinho :-)

Nema Liverpool sastav ni blizu ekipa iznad njih, polako. Tottenham ima bolju ekipu, a upitno mu je četvrto mjesto.
Gandalf

#7173 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Andre Ayew se spominje kao potencijalno pojačanje u Januaru
Mustang1

#7174 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

I jos njih 35 ! Od ovih svih sto se prica o njima nece doci dva ali ce doci jos 10 anonimusa
Artest

#7175 Re: Liverpool FC

Post by Artest »

Jordan Henderson je samo nabildanija verzija ublehasa Garetha Barrya. Dakle, potpuno beskorisno, poziciono nedefinsano trckaralo. Jedan Danny Murphy je Zizu za njega, kao i ostatak trenutnih 'nada' Liverpoola.
Post Reply