RUSIJA

Post Reply
NajdraziVodjaa

#7151 Re: RUSIJA

Post by NajdraziVodjaa »

The 51st State wrote:
NajdraziVodjaa wrote:Jeste kada su u njima bili sjevernokorejski i kineski piloti, dok su sovjeti bili u njima amerikanci su ga pusili u zraku zato su uostalom i dovukli te sabre jer su bili razbucani sto je cudno obzirom na rusku zaostalu tehnologiju.

A Vijetnam? cija je ono vojna tehnologija srusila masu silnih americkih aviona?
800tinjak srusenih migova naspram 80tak fantoma sve govori da su cobani letili i na jednim i drugim.
a sto se tice vijetnama, rat je pa su gubici neminovni, a ruski pvo ih nije spasio od ravnanja i strateskog bombardovanja tako da opet fulas.
:lol: u cemu fulam? ruska tehnologija koju vi sporite zari i pali i ljudi dobijaju ratove sa njom a sto se tice tih podataka pa naravno oni su amercki i objektivni su :mrgreen:

ruski pvo ih nije spasio samo sto su oborili hiljade amerckih letjelica zaostalom ruskom tehnologijom, ne nije ih spasio samo im je bio vazan faktor za pobjedu u ratu i povlacenje amerikanaca koji su procjenili kako neocekivano puno gube. Protiv te zaostale ruske tehnologije amerikanci su svaki put lose prolazili cak i kada su tu tehnologiju koristili drugi narodi a ne rusi.

Dakle spusti malo loptu, ljudi proizovde naoruzane robote a ti njihovu tehnologiju ismijavas.
General War

#7152 Re: RUSIJA

Post by General War »

AleksoMKD wrote:Amerika je u Vijetnamu isgubila oko 10.000 (deset hiljada) aviona i helikoptera, Juzni vijetnam kao Americki saveznik jos oko 2500.
Severni vijetnam je izgubio oko 200-300 aviona.

Eto da budemo iskreni u Avganistanu je Sovjetsko oruzje isteralo Sovjete :D

A sto se tice oruzja eto Saudijcima djabe Abrams tenkovi, F16/15 avioni i Apaci helikopteri kada ih Huti u papucama samaraju kako stignu.

Djaba oruzje ako nema obucenosti, morala i dobrog vodjstva.
Nemojmo sad mjesat upade Hutijanaca i dobrom medijskim PR-om, sa frontalnim napadom...sipaticni jesu, ali ramboi nisu. Arapi kao vojnici su posebna prica.
General War

#7153 Re: RUSIJA

Post by General War »

NajdraziVodjaa wrote:Jeste kada su u njima bili sjevernokorejski i kineski piloti, dok su sovjeti bili u njima amerikanci su ga pusili u zraku zato su uostalom i dovukli te sabre jer su bili razbucani sto je cudno obzirom na rusku zaostalu tehnologiju.

A Vijetnam? cija je ono vojna tehnologija srusila masu silnih americkih aviona?
:-)
I corava koka ubode zrno...znas li ti kako se broji uspjesnost PVO ili gubitci uopste?
NajdraziVodjaa

#7154 Re: RUSIJA

Post by NajdraziVodjaa »

onda je ova corava koka ubola mnogo toga. Ne znam kako se mjeri, najbolji primjer je kad agresor odustane od ofanzive i povuce se kuci jer je pretrpio velike gubitke.

Ja vas ne mogu sprijeciti da se tjesite tim zabludama da je ruska vojna tehnologija sranje ali realnost tvrdi suprotno...
The 51st State

#7155 Re: RUSIJA

Post by The 51st State »

I sta reci na ove nebuloze, opet im vijetkongovci patike prave, kus veci poraz..., a da se hipici nisu digli mogo je amer orgijati po vijetnamu godinama sto se njih tice...
NajdraziVodjaa

#7156 Re: RUSIJA

Post by NajdraziVodjaa »

Naravno da je mogao :lol: Inace hipici su jako bitan faktor, interesatno ti pokreti protiv rata su se tek pojavili i dobili na znacaju kad su amerikanci skontali da ne mogu pobjediti pa hajmo sada protiv rata. No u knjihama istorije ostaje zapisano sovjetski saveznik sa sovjetskim oruzjem je dobio rat, americki saveznik sa amerikancima ga je izgubio, ostalo se vodi pod kmecanje...
Point.

#7157 Re: RUSIJA

Post by Point. »

Sta bi u Afghanistanu? Mocni Sovjetski Savez pobijedise cobani
The 51st State

#7158 Re: RUSIJA

Post by The 51st State »

Kmece ameri.ne mogu sebi.doci sto ih kontejner najki dodje milja dolara...
Tito_i_Partija

#7159 Re: RUSIJA

Post by Tito_i_Partija »

AleksoMKD wrote:A sto se tice oruzja eto Saudijcima djabe Abrams tenkovi, F16/15 avioni i Apaci helikopteri kada ih Huti u papucama samaraju kako stignu.
Da, samo sto su to papuce iz Irana, slicne onima kojima se sluzi Hezbollah i Asadova vojska.
AleksoMKD

#7160 Re: RUSIJA

Post by AleksoMKD »

General War wrote: Nemojmo sad mjesat upade Hutijanaca i dobrom medijskim PR-om, sa frontalnim napadom...sipaticni jesu, ali ramboi nisu. Arapi kao vojnici su posebna prica.
Tocno, ali najvece pljuvanje po Sovjetskom oruzju je zbog Arapskih katastrofa u ratovima sa Izraelom (iako je Jordan koristio zapadno oruzje).

Ako pogledamo Indisko - Pakistanske okrsaje vidimo da dva jednako dobro opremljena protivnika sa priblizno jednakom obukom i vojnim vodstvom (Britanska skola) uglavnom prolaze jednako, t.j. iako je Indija svaki put pobedila to nije bilo gazenje kao kada Egipat izgubi u 6 dnevnom ratu od Izraela kada im je vise vojnika umrlo od zedji nego od metaka i bombi.

Vijetnam i Avganistan su slicni slucajevi, t.j. domace stanovnistvo moze izdrzati vise muke i bola nego sto okupator ima zivaca. ]

Kako god, bezveze je poredjenje oruzja.
Tito_i_Partija

#7161 Re: RUSIJA

Post by Tito_i_Partija »

Point. wrote:I evo ga opet. Tviteraski student medjunarodne vanjske politike, niko ne zna, jedini on zna. Zato i visi na forumu 24/7. Challenger, skromni poznavalac globalne politike, ruske ekonomije, strucnjak za sve po malo. :nasolji1: Cest gost Krimskih, slobodarskih plaza.
Koji klaun jbt. Pocne sa "nemate vi pojma, provalili ste se" pa odmah nakon toga "necu vise da ucestvujem u raspravi". :lol:

Image

De zamoli "strućnjaka" da ti objasni kako su Cipras i Grcka srusili EU. :pisnuo:
General War

#7162 Re: RUSIJA

Post by General War »

AleksoMKD wrote:
General War wrote: Nemojmo sad mjesat upade Hutijanaca i dobrom medijskim PR-om, sa frontalnim napadom...sipaticni jesu, ali ramboi nisu. Arapi kao vojnici su posebna prica.
Tocno, ali najvece pljuvanje po Sovjetskom oruzju je zbog Arapskih katastrofa u ratovima sa Izraelom (iako je Jordan koristio zapadno oruzje).

Ako pogledamo Indisko - Pakistanske okrsaje vidimo da dva jednako dobro opremljena protivnika sa priblizno jednakom obukom i vojnim vodstvom (Britanska skola) uglavnom prolaze jednako, t.j. iako je Indija svaki put pobedila to nije bilo gazenje kao kada Egipat izgubi u 6 dnevnom ratu od Izraela kada im je vise vojnika umrlo od zedji nego od metaka i bombi.

Vijetnam i Avganistan su slicni slucajevi, t.j. domace stanovnistvo moze izdrzati vise muke i bola nego sto okupator ima zivaca. ]

Kako god, bezveze je poredjenje oruzja.
Prvo vijetnam koliko znam je bio podjeljen na dva dijela...u onom dijelu gdje su ameri bili, nikako se nije moglo reci da su bili okupatori...a kao drugo, NVA je usla u sajgon 1975 a ameri su zavrsili direktni sukob 1973.
Poredjenje oruzja i kvaliteta itekako nije bezveze..ali vojska mora pratiti politicare a ne obratno.
AleksoMKD

#7163 Re: RUSIJA

Post by AleksoMKD »

General War wrote: Prvo vijetnam koliko znam je bio podjeljen na dva dijela...u onom dijelu gdje su ameri bili, nikako se nije moglo reci da su bili okupatori...a kao drugo, NVA je usla u sajgon 1975 a ameri su zavrsili direktni sukob 1973.
Poredjenje oruzja i kvaliteta itekako nije bezveze..ali vojska mora pratiti politicare a ne obratno.
Dobro, al su podrzavali nepopularnu vladu i bacali bombe na sela, vecina VC je bila sastavljena od seljaka sa juga.

Mislio sam da je bezveze porediti oruzje X zemlje korisceno od strane slabo vodjenih/obucenih/skolovanih vojnika sa oruzjem Y zemlje korisceno od strane dobro vodjenih/obucenih/skolovanih vojnika.

Na primer vecina Egipatskih tenkista je bila nepismena u Izraelsko - Arapskim ratovima 60ih i 70ih a vodjeni su od strane oficira koji su cin dobili vezom zato sto im je otac oficir ili visoki sluzbekik.
Kakve god tenkove da im das oni bi izgubili od odlicno obucenih i vodjenih Izraelaca. Jordanci sa zapadnim oruzjem nisu nesto previse odskakali od proseka.
Na to sam mislio pre svega.

Nego da se vratimo Rusiji, volim istoriske teme ali malo odosmo u off.
General War

#7164 Re: RUSIJA

Post by General War »

AleksoMKD wrote:
General War wrote: Prvo vijetnam koliko znam je bio podjeljen na dva dijela...u onom dijelu gdje su ameri bili, nikako se nije moglo reci da su bili okupatori...a kao drugo, NVA je usla u sajgon 1975 a ameri su zavrsili direktni sukob 1973.
Dobro, al su podrzavali nepopularnu vladu i bacali bombe na sela, vecina VC je bila sastavljena od seljaka sa juga.

Mislio sam da je bezveze porediti oruzje X zemlje korisceno od strane slabo vodjenih/obucenih/skolovanih vojnika sa oruzjem Y zemlje korisceno od strane dobro vodjenih/obucenih/skolovanih vojnika.

Na primer vecina Egipatskih tenkista je bila nepismena u Izraelsko - Arapskim ratovima 60ih i 70ih a vodjeni su od strane oficira koji su cin dobili vezom zato sto im je otac oficir ili visoki sluzbekik.
Kakve god tenkove da im das oni bi izgubili od odlicno obucenih i vodjenih Izraelaca. Jordanci sa zapadnim oruzjem nisu nesto previse odskakali od proseka.
Na to sam mislio pre svega.

Nego da se vratimo Rusiji, volim istoriske teme ali malo odosmo u off.
Pa ja pricam o sukobu sa NVA a ne VC...a NVA je imala iteakavu podrsku od cccp-a.
Ali uredu...vratimo se rusiji.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#7165 Re: RUSIJA

Post by Hame_ »

Koja to još evropska država je danas na strani rusije?!

Ebla vas rusija i njeni interesi.

Informbiroovci, džabe vam pare daju...

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7166 Re: RUSIJA

Post by Truba »

previse simplificirano
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#7167 Re: RUSIJA

Post by Hame_ »

Ja ba, treba gofno u cjelofan zamotat i mašnu dodat.
Truba

#7168 Re: RUSIJA

Post by Truba »

i dalje stoji opaska da previše pojednostavljuješ one koji podržavaju ruje
Hame_

#7169 Re: RUSIJA

Post by Hame_ »

Hajmo još jednostavnije - koja to evropska zemlja je na strani ruskih interesa, uz ruse?
Truba

#7170 Re: RUSIJA

Post by Truba »

hm...koja je to zemlja na strani svog gradjanina
a ne multinacvionalne kompanije i liberalne ideologije :?

ti si ovdje optuzio forumsse da su neko zbog podrske rusiji
ja sam ti rekao da je to pojednostavljeno jer razliciti profili ljudi podrzavaju rusiju

sad odjednom pitanje od drzavama

treba ustvrditi koje su to zaista nezavisne drzave pa onda dati odgovor
Bodkin

#7171 Re: RUSIJA

Post by Bodkin »

Ma glupan totalni. Ovdje ima jedan lik koji drka na ruse i to je to. Samo sto na ovom forumu ako ne hraknes na ruse, ovako ide slijed logike: nije rekao da je rusija go kurac-podrzava ruse-garant cetnik
Drvenija87

#7172 Re: RUSIJA

Post by Drvenija87 »

Image
Hame_

#7173 Re: RUSIJA

Post by Hame_ »

Black swan wrote:...treba ustvrditi koje su to zaista nezavisne drzave pa onda dati odgovor
Eto utvrdi koje su to u Evropi nazvisne države i odgovori koje od tih nezavisnih država podržavaju rusiju.

I nikoga ja nisam optužio, samo razmjenjujemo mišjenja, a ja sam skontao da u toj razmjeni neko i pare od rusije prima.

Evo ja se zalažem za drugo mišljenje ali niko me ne plaća, obradili su me da to džaba odrađujem, a meni se čini da je i tebe druga strana isto tako obradila i da banke ne primaš za zalaganje na njihovu stranu :mrgreen:
NajdraziVodjaa

#7174 Re: RUSIJA

Post by NajdraziVodjaa »

Koje su to nezavisne drzave? Takve ne postoje, Rusiji je dovoljno da se zakaci sa Amerikom, to joj odma znaci da se zakacila sa satro nezavisnom evropom jer EU ce ko poslusna pudlica odma krenuti u konfrontaciju sa Rusijom iako izuzev jedne ili dvije clanice nema nista sa Rusijom. Najbolji primjer je Sirija, kada je "nezavisna" Njemacka se pobunila protiv huskanja rata u Siriji i naoruzavanja pobunjenika? A najvise su od svih u evropi platili taj propali projekat rusenja Assada od kojeg oni nemaju niakkve koristi naprotiv imali su samo stetu i paltili najvecu cijenu. Suti i trpi dok Amerika radi sta hoce, to je politika "nezavisnih" evropskih drzava koje Amerika uvlaci u sukob sa Rusijom u koji oni sami nikad ne bi ulazili. Sami Njemci priznaju da im sankcije Rusiji stete.
Hame_

#7175 Re: RUSIJA

Post by Hame_ »

Smatram te plaćenikom, ne čitam šta pišeš, samo preskočim.

Imam poruku iz nezavisne države za tebe...

Image

:mrgreen:
Post Reply