Ma jesu oni sigurno kvalitetni igrači... sad pitanje je da li su igrači koji su izgubili formu negdje vani to što Sarajevu treba u ovom trenutku, s obzirom da je proklamovani cilj titula u ovoj sezoni.jeza u ledja wrote:Podrska Irfanu? Cija? Sta ce mu podrska ako ne igraju njegovi igraci, (ovo kazem jer se na tome zasniva ta teorija)? Ili ako Husref ne uspije pa ga nogiraju, onda ce kao imati jos veci alibi da plasira svoje igrace? A sta u medjuvremenu, investicije da mu budu na cekanju pola godine?ultima_palabra wrote:1. Ovo sa Husrefom meni djeluje kao brak na silu između njega i uprave Sarajeva... veliki je bio pritisak navijača, ali lukavo odigrano od strane Redžepagića. Ako slučajno upali podrška mu se povećava, ako ne onda može reći: eto dali smo Husrefu šansu i nije uspio, sad pustite nas da postavljamo koga hoćemo. Uglavnom, dok je Irfan u i oko Sarajeva, ja sam miran![]()
Ne ide to tako. U stvari sumnjam da je ta cijela prica uopste tacna, ili prije bih rekao vise je nego prenapuhana, a igraci cija se imena vrte oko njega (Haurdic, Melunovic, eventualno Suljic) su definitivno kvalitetni igraci i nema potrebe da ih se gura u prvi tim, osim ako ne zabusavaju, no pod Husrefom nece sigurno.
Ta prica jedino pije vode u smislu da Irfan dovodi svoje igrace u tim, sto je po meni normalno jer je zato i doveden, i opet, igraci cija se imena spominju su medju najkvalitetnijim.
Ja sam ubjedjen da bi ovaj Suljic mogao biti fantastican igrac samo kad bi imao kvalitetnog trenera. Mislim da to nije upitno cak ni njegovim najvecim pljuvacima. Dok recimo za Haurdica je uopste bespredmetno spekulisati o njegovim kvalitetima. (obojica imaju potencijal i za repku jednog dana)
Uglavnom, deplasirana je fama o Irfanu, sto je ovaj izbor Husrefa samo potvrdio.
I ne mora biti direktno njegov igrač... moguće da ima tal sa još 3-4 menadžera manje reputacije.
Treće, Jović je izgubio dosta kredita koji je uprava imala, svojom krivicom ili ne... tako da bi još jedan neuspješan pijun tipa Ibraković mogao kompletnu situaciju izvrnuti naopako. Ovako Musemić smiruje situaciju, bar privremeno.