Sirija vol. 2
- Challenger__
#71426 Re: Sirija vol. 2
Dobro bolan, ti si politički korektan, koga to briga.
p.s.
Toliki upis neću čitati, neka čita ko hoće, meni ne pada na pamet.
p.s.
Last edited by Challenger__ on 20/04/2017 22:43, edited 1 time in total.
-
MaliDuje
#71427 Re: Sirija vol. 2
Od kontranapada nema ni K,jer su i okolna sela zauzeta pa se dzihadisti zalecu ko junci i uz put ginu...
U Hami je primenjena nova strategija,gde su Tigrovi sa jos dve prigade udarali u sam centar odbrane dzihadista,pri tom sporo napredujuci na terenu ali nanoseci im velike gubitke...
VELIKA je nadmoc SAA u ljudstvu na tom delu fronta da bi sada ocekivali neku ozbiljnu kontra-ofanzivu...
Ovo me podseca na oslobadjanje Alepa,sa tim sto ce se ovo napredovanje SAA zavrsiti negde u provinciji Idlib...
U Hami je primenjena nova strategija,gde su Tigrovi sa jos dve prigade udarali u sam centar odbrane dzihadista,pri tom sporo napredujuci na terenu ali nanoseci im velike gubitke...
VELIKA je nadmoc SAA u ljudstvu na tom delu fronta da bi sada ocekivali neku ozbiljnu kontra-ofanzivu...
Ovo me podseca na oslobadjanje Alepa,sa tim sto ce se ovo napredovanje SAA zavrsiti negde u provinciji Idlib...
- ioannes
#71428 Re: Sirija vol. 2
politicka korektnost i jest jedno veliko zlo...Challenger__ wrote:Dobro bolan, ti si politički korektan, koga to briga.
p.s.
vecinom oni koji su politicki korektni budu pod utjecajem propagande
- Krokodajl
#71429 Re: Sirija vol. 2
Mislim da ih je iznenadilo ovo, jer nisu očekivalo frontalni napad prema Tejbet al Imamu, nisam primjetio iz kojeg pravca je napad krenuo, nije toliko ni bitno, ali vjerujem da su pobunjenici očekivali napad sa sjevera, iz pravca Tal Bizama, jer to je taktika koju SAA manje više koristi, okruži i onda pusti da pobjegnu, ovaj puta išli su frontalno, brzo su ušli u grad, a pobunjenici nisu mogli ozbiljnije da odgovore jer nisu imali spremne pozicije za odbranu, biće zanimljivo vidjeti daljnji razvoj događaja.MaliDuje wrote:Od kontranapada nema ni K,jer su i okolna sela zauzeta pa se dzihadisti zalecu ko junci i uz put ginu...
Svakako treba spomenuti, 5. Korpus, koji će tek da krene punim napadom, a oni u sastavu imaju Ruske operativce koji rade na izradi plana napada.
Prema kvantitetu granatiranja, da se zaključiti da je riječ o nečemu većem, a to su i najavljivali kada je Tigar krenuo put Hame iz Deir Hafira.
- Challenger__
#71430 Re: Sirija vol. 2
Ne samo ograničeni nego i kukavice. Oportunizam ili glupost, iste su posljedice. Međutim, svijet ne mijenjaju kukavice i glupaci, već heroji. A to nisu mali Kurdi prelivode, sasvim sporedni akteri ove gigantske drame.ioannes wrote:politicka korektnost i jest jedno veliko zlo...Challenger__ wrote:Dobro bolan, ti si politički korektan, koga to briga.
p.s.
- Nadzornik
#71431 Re: Sirija vol. 2
A plan im je bio tako dobar,sta li je to po zlu krenulo...

-
dječak sa šibicama
#71434 Re: Sirija vol. 2
Teroristicke tensikije cijeli dan lansiraju vijesti kako su vratili Taibat al Imam, prvo su odbili napad, onda su priznali da je sirijska vojska usla u grad, onda su priznali pad ali su odmah vratili sve, pa su popodne opet sve vratili, evo sad i veceras su vratili sve polozaje.
- Nadzornik
#71435 Re: Sirija vol. 2
Rekonstrukcija starog bazara u Homsu.

- Kikibombona
#71436 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Ne samo ograničeni nego i kukavice. Oportunizam ili glupost, iste su posljedice. Međutim, svijet ne mijenjaju kukavice i glupaci, već heroji. A to nisu mali Kurdi prelivode, sasvim sporedni akteri ove gigantske drame.ioannes wrote:politicka korektnost i jest jedno veliko zlo...Challenger__ wrote:Dobro bolan, ti si politički korektan, koga to briga.
p.s.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#71437 Re: Sirija vol. 2
Bombonjera fakat ces nam ogadit Kurde 
- sunceKOtepsija
#71438 Re: Sirija vol. 2
poVRACAJUdječak sa šibicama wrote:Teroristicke tensikije cijeli dan lansiraju vijesti kako su vratili Taibat al Imam, prvo su odbili napad, onda su priznali da je sirijska vojska usla u grad, onda su priznali pad ali su odmah vratili sve, pa su popodne opet sve vratili, evo sad i veceras su vratili sve polozaje.
- Kikibombona
#71439 Re: Sirija vol. 2
A bas ce to Kurdima naskoditi. Niti im doprinose moji hvalospjevi niti stete necije antipatije._BataZiv_0809 wrote:Bombonjera fakat ces nam ogadit Kurde
Jos da trebe pocnu ispastati i propao sam.
- Challenger__
#71440 Re: Sirija vol. 2
Vidim da i Sidorenko prenosi tvrdnje iz nekih nevladinih izvora...dječak sa šibicama wrote:Teroristicke tensikije cijeli dan lansiraju vijesti kako su vratili Taibat al Imam, prvo su odbili napad, onda su priznali da je sirijska vojska usla u grad, onda su priznali pad ali su odmah vratili sve, pa su popodne opet sve vratili, evo sad i veceras su vratili sve polozaje.
Krokodajl, dešava li se išta??
- Nadzornik
#71441 Re: Sirija vol. 2
Znaju li one tamo Kurdkinje @kiki gledati u karte kao ove nase "Kurdkinje"...???Kikibombona wrote:A bas ce to Kurdima naskoditi. Niti im doprinose moji hvalospjevi niti stete necije antipatije._BataZiv_0809 wrote:Bombonjera fakat ces nam ogadit KurdeSve je ovo zajebancija i pomalo los nacin da se protraci vrijeme. Od kada ovdje tipkam gotovo svakodnevno, narocito dok sam na poslu, nisam procitao vise od pet knjiga za 2-3 godine. A nekada sam citao po 20-30 godisnje. Dakle, ispastaju knjige i moj intelekt/znanje.
![]()
Jos da trebe pocnu ispastati i propao sam.![]()

- insomnia78
#71442 Re: Sirija vol. 2
Pogresan ti TigarNadzornik wrote:A plan im je bio tako dobar,sta li je to po zlu krenulo...![]()
-
sarajevoxxxx
#71443 Re: Sirija vol. 2
Tajbetul Imam: 65 Asadovaca poginulo u današnjim borbama, grad pod kontrolom revolucionara, dva tenka T-72 zarobljeno.
- Nadzornik
#71444 Re: Sirija vol. 2
A ti bi onog drugog,e nece da moze....insomnia78 wrote: Pogresan ti Tigar
-
sarajevoxxxx
#71445 Re: Sirija vol. 2
Al-Manshiya

- Krokodajl
#71446 Re: Sirija vol. 2
Ništa, jedna grupa pobunjenika teško stradala na sjevernom ulazu u grad, kontali grad u njihovim rukama.Challenger__ wrote:Vidim da i Sidorenko prenosi tvrdnje iz nekih nevladinih izvora...dječak sa šibicama wrote:Teroristicke tensikije cijeli dan lansiraju vijesti kako su vratili Taibat al Imam, prvo su odbili napad, onda su priznali da je sirijska vojska usla u grad, onda su priznali pad ali su odmah vratili sve, pa su popodne opet sve vratili, evo sad i veceras su vratili sve polozaje.
----
Evo je friška, situacija u ovom trenutku, prema Qomhana News Network.

Last edited by Krokodajl on 21/04/2017 00:58, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#71447 Re: Sirija vol. 2
YPG Takba

Asayish Efrin, uhapsen veliki broj dilera u raciji. Sve pet, samo nisu trebali marihuanu paliti.
A izgleda da je tu bilo i dobrog hasisa...

Bolje da su ovo dali Walteru Kurtzu da spali kako zna i umije

Asayish Efrin, uhapsen veliki broj dilera u raciji. Sve pet, samo nisu trebali marihuanu paliti.

Bolje da su ovo dali Walteru Kurtzu da spali kako zna i umije
-
dječak sa šibicama
#71448 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Ništa, jedna grupa pobunjenika teško stradala na sjevernom ulazu u grad, kontali grad u njihovim rukama.Challenger__ wrote:Vidim da i Sidorenko prenosi tvrdnje iz nekih nevladinih izvora...dječak sa šibicama wrote:Teroristicke tensikije cijeli dan lansiraju vijesti kako su vratili Taibat al Imam, prvo su odbili napad, onda su priznali da je sirijska vojska usla u grad, onda su priznali pad ali su odmah vratili sve, pa su popodne opet sve vratili, evo sad i veceras su vratili sve polozaje.
----
Evo je friška, situacija u ovom trenutku, prema Qomhana News Network.
- Challenger__
#71449 Re: Sirija vol. 2
Još jedan izvještaj sa lica mjesta:

Tejbet el-Imam pod punom kontrolom SAA. E moj Sa'vox, totalno si nepouzdan. I ti i tvoji izvori.
_______
Laku noć.

Tejbet el-Imam pod punom kontrolom SAA. E moj Sa'vox, totalno si nepouzdan. I ti i tvoji izvori.
_______
Laku noć.
-
MaliDuje
#71450 Re: Sirija vol. 2
Postao je nerelevantanChallenger__ wrote:Još jedan izvještaj sa lica mjesta:
_______
Laku noć.