FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Šibicar

#71401 Re: FK Željezničar

Post by Šibicar »

Sezona u kojoj zavrsis treci,peti,sedmi i osvojis kup je dobra sezona,tacnije spasena sezona,sezona u kojoj drugi put zaredom predas titulu jedinom konkurentu i osvojis kup,je kurac sezona,sto je najbolje potvrdila posjeta na finalu.Pojedinci su toliko tvrdoglavi da ne kontaju da trofej kao trofej nije nebitan,ali bitan je nacin na koji si,drugu sezonu zaredom,prosuo glavni trofej,a osvojio utjesni....
salle_eh1986

#71402 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

Istina, ali bar 10 timova iz prošle sezone bi se bez razmišljati zamjenio sa nama. Samo jedan ne bi.
Naravno nije za pohvaliti kad najveći klub (realno najveći po parametrima koji postoje a ne u glavama) ne bude prvak...ali daleko od toga da je "nikad gore".
zipoo

#71403 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Ko da je bitno sta bi tih 14 klubova. Jedva cekam dan kad ce otici ovi jazavci iz kluba samo da vas vise ne slusam.
salle_eh1986

#71404 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

zipoo wrote:Ko da je bitno sta bi tih 14 klubova. Jedva cekam dan kad ce otici ovi jazavci iz kluba samo da vas vise ne slusam.
I ja jedva čekam. Tad nam je samo nebo granica.
zipoo

#71405 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Ili ste retardirani ili se samo pravite blesavi ili ste placeni da budete retardirani i blesavi.

Od 3 stuba koja su potrebna da klub funckionise mi 2 nemamo, omladinski pogon i seniorski tim. U 3 godine raskinuli sa 47 igraca, neka je svakom igracu plata bila 1000 KM + doprinosi, drzava negdje ode na 1700 KM. Necemo uzimati u obzir smjestaj i otpremninu za raskid ugovora. Neka se placalo po 6 mjeseci to je pola miliona KM na havu. Zamisli pola miliona da je otislo u omladinski pogon, u prave igrace, trenera ili Amaru :mrgreen:
Ali nije ni to problem, jednom pogrijesis i stanes. Ne ponavljas gresku, jesmo sta naucili?

Za svaki los rezultat na terenu kriv je trener i igraci. Za svako dobro uprava je zasluzena. Svako pojacanje je bilo Misketovo insistiranje. Prodali smo samo 2 igraca, dobili smo situaciju da su Radnik i Krupa atraktivniji klub za igrace. Postovanja prema klubu vise nema, drugi na nas gledaju kao na slobodu, celik. Takav status smo dobili u PL.

Koja je filozifija kluba? Gdje idemo? Kakav fudbal hocemo? Sta je cilj? Nema ga. Ko ni igre ni igraca ni uspjeha. Trosimo resurse koje i ovako nemamo. Gube podrsku navijaca, izgubit ce sponzore i onda ce kao i svi podici sidro sa bageremo na sred terena i tuzbama koja nece vise moci stati u ono sanduce za postu. Ulazimo u sezonu slabiji za Voju, Graovca i Zakarica, 3 najbolja igraca. Ko je zamjena, gdje je zamjena? Gdje su zamjene za igrace koji kurcu nisu valjali jos u toku sezone?

Ali bitno je doci i odbraniti cast gospodina Misimovica i njegovih kolega. Traziti utjehu u moze biti i gore. U violini, zuju... Jebo vas Misimovic za svaku onu travku sto ima na terenu i onaj kamencic sto je otisao u beton.

Radi Charuga sto moras :mrgreen:
Last edited by zipoo on 27/06/2018 19:13, edited 2 times in total.
Kinaski

#71406 Re: FK Željezničar

Post by Kinaski »

Bolje ba kupiti titulu nego ulagati u pojacanja
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#71407 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Da smo Bog do ulagali u pojačanja, gdje bi nam kraj bio.
Ulagali smo u pregažene povratnike, igrače sa staklenim koljenima, igrače kojima fali dio koljena i sl. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni one kojih je strah cuka, budala koje neće da treniraju, koji se povrijede na liniju od 16rca...
Od 100 igraca tri su se pokazala kao pojačanje. Rulet da su igrali prije bi uboli igrača, imali bi bolji % pogodka :roll:
salle_eh1986

#71408 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

@zipo, boli mene ona stvar za Misimovića, Amara, petog desetog. Ne znam na kojem jeziku da se napiše da nisu svi oni koji ne misle ko ti i takvi, plaćenici i lobotomci.

No mene zanima slijedeće.
Kako tebi i takvima ne dosadi omalovažavati sve, a isticati ono loše. Ja ne tvrdim da nema lošeg. Ima.
Preskočiću dio...izgubiti sponzore, tužbe, bagere...ti si fakat smiješan lik.
Tebi je svaka druga psovanje i pljuvanje Misimovića. To je meni dno dna. Kakav god da je, Željo je od njega imao koristi. Njega i onih koji su sa njim. Sutra kad ode, a ništa nije vječno bar će ostati nešto. Stadion ako ništa i odblokirani računi. I to je bolje nego ono što je zatekao. Utakmice na Koševu i blokirani računi. Nije bolje samo onima koji se predstavljaju ovako a ustvari nisu to za što se predstavljaju. Pametnom dosta.
Meni lično sutra nek dođe neko ko uz sve ovo i ovako, može još i garantirati titulu ja ću biti za njega. Ali ne po cijenu da opet računi budu blokirani, tužbe aktivne a europski stadion Koševo. Ako ga ima nek se javi, ali jok otjeraj ove pa će možda biti bolji. Možda...Primjer, imaš posao kojim nisi zadovoljan. Tražiš drugi i kad nađeš napustiš taj. Malo koja budala će napustiti pa na biro dok ne ispadne šta...
golfiista

#71409 Re: FK Željezničar

Post by golfiista »

Ja bih imao svasta napisati, ali ne smijem, Zippo banova Chmolju :lol:
Ipak, geberalno stvari idu naprijed, problem je u tome sto idu sporije i to znatno nego sto bi trebalo, ali je fkt bezze ovoj upravi prigovoriti bilo sta pa i taj fudbalski segment. Drugo.mjesto, evropa i Kup, malo? Nije malo koliko god se nekome cinilo da jeste, a mi tilicni balkanci u svemu najpametbiji i sve bi mi bolje od nekog drugog a sopstvenu avliju nismo u stanju pocistiti. Hajte molim vas
LunaLati

#71410 Re: FK Željezničar

Post by LunaLati »

Citam vas vec mjesecima I ne razumijem kako ovi koji su "za" ne razumiju da ovi "protiv" govore iskljucivo o sportskom dijelu I stalno se vrtite u krug mlateci praznu slamu.

Tribine jesu uspjeh, trava isto tako, i Kup, ma kako to mozda obzirom na sve gorko zvucalo, ali ostaje cinjenica da smo u sportskom dijelu postali zeljeznicka stanica, da smo na tome izgubili dosta para, da se u tom dijelu ne zna ko kosi a ko vodu nosi, da za to nitko nije a ni nece odgovarati.

Svakom je navijacu izgubiti titulu onako kako je mi zadnje dvije sezone gubimo van svake pameti i to je ono sto boli. To je razlog sto nekim navijacima osvajanje Kupa nije ili ne moze biti utjeha.

Nije tako davno bilo kad smo porucili upravi da zelimo gledati europske na svom stadionu, pa se krenulo sa zamjenama stolica, pa istokom, farbanjem, sminkanjem pa evo sad i novim travnjakom i sve je to divno i krasno, ali nista od svega toga nije vratilo, bar na duzi period navijace na stadion.
Nista od svega toga niti nece vratiti navijace jer ako realno pogledate dobnu strukturu usudila bih se reci najvjernijih navijaca ( nemojte se loviti na ovaj termin ) priznati cete da onaj od 15 ili 18, a oni cine veliku vecinu nije dosao zbog stolice ili travnjaka, dosao je zbog oni 11+1 sto su na trenu, dosao je zbog druga na tribini, dosao je zbog zajednistva i ljubavi prema Zelji.
Da me ne shvatite pogresno Zeljo jeste I stadion I sve oko njega ali stadion ne igra.

Sve dok se nekome ne upali lampica i ne shvati da u sportski dio treba istom mjerom i PAMETNO ulagati kao sto se ulaze u infrastrukturu mi cemo biti tu gdje jesmo. Fali li nam pameti ili volje nemam pojma ali sto se tice sportskog dijela ovako vise ne ide.
wewa

#71411 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

LunaLati wrote:Citam vas vec mjesecima I ne razumijem kako ovi koji su "za" ne razumiju da ovi "protiv" govore iskljucivo o sportskom dijelu I stalno se vrtite u krug mlateci praznu slamu.

Tribine jesu uspjeh, trava isto tako, i Kup, ma kako to mozda obzirom na sve gorko zvucalo, ali ostaje cinjenica da smo u sportskom dijelu postali zeljeznicka stanica, da smo na tome izgubili dosta para, da se u tom dijelu ne zna ko kosi a ko vodu nosi, da za to nitko nije a ni nece odgovarati.

Svakom je navijacu izgubiti titulu onako kako je mi zadnje dvije sezone gubimo van svake pameti i to je ono sto boli. To je razlog sto nekim navijacima osvajanje Kupa nije ili ne moze biti utjeha.

Nije tako davno bilo kad smo porucili upravi da zelimo gledati europske na svom stadionu, pa se krenulo sa zamjenama stolica, pa istokom, farbanjem, sminkanjem pa evo sad i novim travnjakom i sve je to divno i krasno, ali nista od svega toga nije vratilo, bar na duzi period navijace na stadion.
Nista od svega toga niti nece vratiti navijace jer ako realno pogledate dobnu strukturu usudila bih se reci najvjernijih navijaca ( nemojte se loviti na ovaj termin ) priznati cete da onaj od 15 ili 18, a oni cine veliku vecinu nije dosao zbog stolice ili travnjaka, dosao je zbog oni 11+1 sto su na trenu, dosao je zbog druga na tribini, dosao je zbog zajednistva i ljubavi prema Zelji.
Da me ne shvatite pogresno Zeljo jeste I stadion I sve oko njega ali stadion ne igra.

Sve dok se nekome ne upali lampica i ne shvati da u sportski dio treba istom mjerom i PAMETNO ulagati kao sto se ulaze u infrastrukturu mi cemo biti tu gdje jesmo. Fali li nam pameti ili volje nemam pojma ali sto se tice sportskog dijela ovako vise ne ide.
Nedostajala si!

Nadam se, od srca se nadam cudu koje ce nas opet okupiti u diskusijama o ljepoti igre i zalaganju Zeljinih momaka na terenu.
zipoo

#71412 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

salle_eh1986 wrote:@zipo, boli mene ona stvar za Misimovića, Amara, petog desetog. Ne znam na kojem jeziku da se napiše da nisu svi oni koji ne misle ko ti i takvi, plaćenici i lobotomci.

Kako tebi i takvima ne dosadi omalovažavati sve, a isticati ono loše. Ja ne tvrdim da nema lošeg. Ima.
Tebi je svaka druga psovanje i pljuvanje Misimovića. To je meni dno dna. Kakav god da je, Željo je od njega imao koristi. Njega i onih koji su sa njim. Sutra kad ode, a ništa nije vječno bar će ostati nešto. Stadion ako ništa i odblokirani računi. I to je bolje nego ono što je zatekao. Utakmice na Koševu i blokirani računi. Nije bolje samo onima koji se predstavljaju ovako a ustvari nisu to za što se predstavljaju. Pametnom dosta.
Meni lično sutra nek dođe neko ko uz sve ovo i ovako, može još i garantirati titulu ja ću biti za njega. Ali ne po cijenu da opet računi budu blokirani, tužbe aktivne a europski stadion Koševo. Ako ga ima nek se javi, ali jok otjeraj ove pa će možda biti bolji. Možda...Primjer, imaš posao kojim nisi zadovoljan. Tražiš drugi i kad nađeš napustiš taj. Malo koja budala će napustiti pa na biro dok ne ispadne šta...
Ako te boli ona stvar sta se pecas?

Istice se ono lose zato sto je lose i trenutna je takva situacija. I ona se ponavlja od prelaznog roka do prelaznog roka. Iz sezone u sezonu. Kako vama ne dosadi braniti ono lose i traziti opravdanja za svako sranje? Je li moram ko papagaj svaki put ponavljati kako je super istocna tribina, teren, stadion, bla bla bla? Kada je trebalo podrzati podrzao sam, pohvalio i cao. Normalno da ces preskociti, preskocio si i dio za igrace, trenere, omladinski pogon. Zasto i ne bi.
Od Misimovica ste napravili sveca. Vase svako skakanje samo na i jednu kritiku upucena prema njemu mi je pun kurac. Ko je Misimovic? Posteni egocentrik koji je dosao i trosi pare kluba. To je to. Nasa nesreca, a njegova sreca sto je nase drusvo kriminalno pa su posteni ljudi rijetkost. Sto ne znaci da se moram klimati glavom na svaku njegovu glupost. Blokirati racun je djecija igra, a ovi se igraju.

Gdje sam ja napisao da nije bolje nego sto je bilo?
avetinja

#71413 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Spinuje se žešće. Činjenica je da smo vrlo tanki u zadnje tri sezone, što se tiče sportskih uspjeha. U redu, osvojili smo kup, i on je ćup, ali on nije titula, koja se obećava svake sezone. U redu i tribina, i teren, i ostali radovi na stadionu, sve je to OK, ali mi želimo uspjeh na sportskom planu, pa zbog toga se igra fudbal, ili bi se trebao igrati. Da mi nemamo mogućnosti da se okitimo titulom, ja bih prvi rekao da pretjerajumo, ali smo je dvije sezone zaredom zijanili na vrlo ružan način. Zapravo, ne postoji lijep način da izgubiš nešto. Uz sve to je kroz klub prošlo preko 100 igrača. Nikakvu viziju nemamo, ali nikakvu. Tjeramo legendu kluba i dovodimo nekog anonimusa kojem poslije cijeli stadion psuje, jer je legenda tražila veće prihode, ali ti mu nisi htio dati, nego si dao još veće tom anonimusu. I šta sada, trebam da gledam u tribinu i kažem da će biti bolje? Dobro je dok ne puca. Tu luzersku priču ne furam. Što se mene tiče, ako ni ove sezone ne uzmu titulu, neka se svi kupe. Probali su, vidjeli da ne ide, neka prepuste nekome drugome.
salle_eh1986

#71414 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

Zanima me da li je za bana nekome govoriti da je retardiran, trebalo bi da jeste ako je ovo:

"Ima li išta pozitivno kod tebe...ja da nosim tvoju glavu davno bih se rokno sviju mi.
Zguzi nešto makar, isto si kakva narikača kojoj je zadatak samo da kuka...opusti se"

Ili su i ovde neki protektirani ko na ss.ba
zipoo

#71415 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

:lol:

Jeste, prijavi me
Charuga
Globalni moderator

#71416 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

zipoo wrote:Ili ste retardirani ili se samo pravite blesavi ili ste placeni da budete retardirani i blesavi.

Od 3 stuba koja su potrebna da klub funckionise mi 2 nemamo, omladinski pogon i seniorski tim. U 3 godine raskinuli sa 47 igraca, neka je svakom igracu plata bila 1000 KM + doprinosi, drzava negdje ode na 1700 KM. Necemo uzimati u obzir smjestaj i otpremninu za raskid ugovora. Neka se placalo po 6 mjeseci to je pola miliona KM na havu. Zamisli pola miliona da je otislo u omladinski pogon, u prave igrace, trenera ili Amaru :mrgreen:
Ali nije ni to problem, jednom pogrijesis i stanes. Ne ponavljas gresku, jesmo sta naucili?

Za svaki los rezultat na terenu kriv je trener i igraci. Za svako dobro uprava je zasluzena. Svako pojacanje je bilo Misketovo insistiranje. Prodali smo samo 2 igraca, dobili smo situaciju da su Radnik i Krupa atraktivniji klub za igrace. Postovanja prema klubu vise nema, drugi na nas gledaju kao na slobodu, celik. Takav status smo dobili u PL.

Koja je filozifija kluba? Gdje idemo? Kakav fudbal hocemo? Sta je cilj? Nema ga. Ko ni igre ni igraca ni uspjeha. Trosimo resurse koje i ovako nemamo. Gube podrsku navijaca, izgubit ce sponzore i onda ce kao i svi podici sidro sa bageremo na sred terena i tuzbama koja nece vise moci stati u ono sanduce za postu. Ulazimo u sezonu slabiji za Voju, Graovca i Zakarica, 3 najbolja igraca. Ko je zamjena, gdje je zamjena? Gdje su zamjene za igrace koji kurcu nisu valjali jos u toku sezone?

Ali bitno je doci i odbraniti cast gospodina Misimovica i njegovih kolega. Traziti utjehu u moze biti i gore. U violini, zuju... Jebo vas Misimovic za svaku onu travku sto ima na terenu i onaj kamencic sto je otisao u beton.

Radi Charuga sto moras :mrgreen:
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma, vrijeđanje"
» zipoo

7 dana
vryzas

#71417 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

Bitan je kontinuitet :thumbup: ...u nekoliko sezona tri autobusa igraca, trenera ko u prici, sportskih direktora ko na traci...ide dupla ko flak. :oops:
Mea_parvitas

#71418 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Normalno, kad nema rezultata, a dali su im sve uslove koje oni i trebaju da obezbijede, noga. ;) Dok ne dodje taj koji je sposoban da napravi rezultat, igru i dovede igrace kakve treba, tako ce i biti jbg. Sve sto u ovu ligu dolazi je haman isto, svi ti igraci i stvar je srece, prepoznavanja i sta ja znam, hoce li se ko uklopiti u ekipu. Takvih trenera ovdje nema, koji su vizionari kao Osim, pa stoga i ne cudi to lutanje sa trenerima, jer su svi redom smece, a takodje se mora i dosta stvari potrefiti da bi neko bio prvi, a po mom misljenju Zrinjski je samo imao sportsku (nekad i sudijsku) srecu i nista vise, jer smo mi zadnje 2 sezone titule izgubili na nasu nesrecu, zbog katastrofalne psihe u zadnjim mecevima, prevelikog pritiska koji imaju pred sobom. Sa ovom upravom ce titule doci, a kada pocnu dolaziti, nece ni stati. Ni milimetra Misimovicu!
kiligonzales

#71419 Re: FK Željezničar

Post by kiligonzales »

Zrinjski je osvojio ligu jer je stelio bodove, tamo gdje Zeljo nije. Pitar sam ali to je tako. Pogledajmo finale lige i ko je gdje osvajao bodove, a ko nije i ko bi protiv koga redovno zatego.

Izgubis titulu sumnjivog pobjedom Zrinjskog kod Radnika, ove te godine dokusuri Krupa ili neki drugi tim i jbg to je dovoljno za nebiti prvakom kad se bodovi upisuju prije i odigranim meceva.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#71420 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

zipoo wrote:
salle_eh1986 wrote:@zipo, boli mene ona stvar za Misimovića, Amara, petog desetog. Ne znam na kojem jeziku da se napiše da nisu svi oni koji ne misle ko ti i takvi, plaćenici i lobotomci.

Ako te boli ona stvar sta se pecas?

Istice se ono lose zato sto je lose i trenutna je takva situacija. I ona se ponavlja od prelaznog roka do prelaznog roka. Iz sezone u sezonu. Kako vama ne dosadi braniti ono lose i traziti opravdanja za svako sranje? Je li moram ko papagaj svaki put ponavljati kako je super istocna tribina, teren, stadion, bla bla bla? Kada je trebalo podrzati podrzao sam, pohvalio i cao. Normalno da ces preskociti, preskocio si i dio za igrace, trenere, omladinski pogon. Zasto i ne bi.
Od Misimovica ste napravili sveca. Vase svako skakanje samo na i jednu kritiku upucena prema njemu mi je pun kurac. Ko je Misimovic? Posteni egocentrik koji je dosao i trosi pare kluba. To je to. Nasa nesreca, a njegova sreca sto je nase drusvo kriminalno pa su posteni ljudi rijetkost. Sto ne znaci da se moram klimati glavom na svaku njegovu glupost. Blokirati racun je djecija igra, a ovi se igraju.

Gdje sam ja napisao da nije bolje nego sto je bilo?
Trosili su i iz bivsih uprava pare kluba pa si na isktoku gledao lokomotivu a na terenu 22 ratnika u blatu do koljena.....pardon bivse uprave nisu trosile nego su lesile i otkerale klub u duznicko ropstvo. Ali naravno jebo to vaznio je da su se uzimale titule. Uzimao ih je i Juventus sve do jednoga dana dok ga nisu otjerali u tri pizde materine pa je fakticki morao sve iz pocetka. Sta ti mislis strucnjak da se kuca gradi za mjesec dana.....godinu.....kuca se moj momcino gradi godinama a oprema se iznutra u kratkom periodu. Trebalo je sjesti u klub nakon raznoraznih debilcina sa nazivima Violina i kontrabasa koji su kao ganjali rezultate i svaka titula je znacila jos jedan milion minusa. Ali naravno tebe boli kurac tebe interesuju samo titule pa makar se i u blatu igralo. ne ide to tako kako ti mislis da ide i jebo Misimovica i svako ime...vazna su djela a ova djela su neimarska i bitna do tri pickle materine. Stvaras prvo predispozicije za nesto veliko....stvaras uslove....jebo vjestacke titule kad te tamo neki jebeni rumuni isprase sa 7 golova. Gledaj Rijeku i uci kako se to radi....proces koji traje i traje. Nije isto imati stadion za evropske nastupe u Sarajevu i Zenici nikako kao sto nije isto u Beogradu i Nisu. Kazes ko je Misimovic...OK.....a ko si ti...ja...peti..deseti navijac. Rekao sam da ste se previse ufurali u ulogu da imate neka prava u klubu. Nemate nista osim da dodjete i navijate ako hocete a ako necete opet imaju oni koji hoce. To je firma u kojoj rade ljudi i koja vam aposlutno nije duzna da polaze racune. Ali eto postoji taj nekakv dzentlmenski odnos kojeg si ti izgleda totalno pogresno shvatio.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#71421 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

kiligonzales wrote:Zrinjski je osvojio ligu jer je stelio bodove, tamo gdje Zeljo nije. Pitar sam ali to je tako. Pogledajmo finale lige i ko je gdje osvajao bodove, a ko nije i ko bi protiv koga redovno zatego.

Izgubis titulu sumnjivog pobjedom Zrinjskog kod Radnika, ove te godine dokusuri Krupa ili neki drugi tim i jbg to je dovoljno za nebiti prvakom kad se bodovi upisuju prije i odigranim meceva.
Samokriticnost je ono sto fali prije svega kod navijaca oba sarajevska kluba a ta samokriticnost treba da kaze da su se vecinom titule i kod Zelje i Sarajeva stelile kao sto ih sada steli i Zrinjski. Vazan je uticaj u savezu a sada ljudi iz Zrinjskog ili iz Hercegovine imaju najveci. Ajde i sto se nasteli i sto se dokaze i pokaze javno i vidi iz aviona da je nasteljeno ali konsekvence su smijesne. Toga je bilo i uz latnim vremenima Zelje i Sarajeva samo sto mi uvijek vidimo druge a ne sebe. Ali hajde Zrinjski nego ti otimaju klubovi koji su do juce igrali u kukuruzu jer su sarajevski "velikani" postali kite Marjanove i niko ih ne jebe ni 2%.
Mea_parvitas

#71422 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

hrasno38 wrote:
Trosili su i iz bivsih uprava pare kluba pa si na isktoku gledao lokomotivu a na terenu 22 ratnika u blatu do koljena.....pardon bivse uprave nisu trosile nego su lesile i otkerale klub u duznicko ropstvo. Ali naravno jebo to vaznio je da su se uzimale titule. Uzimao ih je i Juventus sve do jednoga dana dok ga nisu otjerali u tri pizde materine pa je fakticki morao sve iz pocetka. Sta ti mislis strucnjak da se kuca gradi za mjesec dana.....godinu.....kuca se moj momcino gradi godinama a oprema se iznutra u kratkom periodu. Trebalo je sjesti u klub nakon raznoraznih debilcina sa nazivima Violina i kontrabasa koji su kao ganjali rezultate i svaka titula je znacila jos jedan milion minusa. Ali naravno tebe boli kurac tebe interesuju samo titule pa makar se i u blatu igralo. ne ide to tako kako ti mislis da ide i jebo Misimovica i svako ime...vazna su djela a ova djela su neimarska i bitna do tri pickle materine. Stvaras prvo predispozicije za nesto veliko....stvaras uslove....jebo vjestacke titule kad te tamo neki jebeni rumuni isprase sa 7 golova. Gledaj Rijeku i uci kako se to radi....proces koji traje i traje. Nije isto imati stadion za evropske nastupe u Sarajevu i Zenici nikako kao sto nije isto u Beogradu i Nisu. Kazes ko je Misimovic...OK.....a ko si ti...ja...peti..deseti navijac. Rekao sam da ste se previse ufurali u ulogu da imate neka prava u klubu. Nemate nista osim da dodjete i navijate ako hocete a ako necete opet imaju oni koji hoce. To je firma u kojoj rade ljudi i koja vam aposlutno nije duzna da polaze racune. Ali eto postoji taj nekakv dzentlmenski odnos kojeg si ti izgleda totalno pogresno shvatio.
Bravo :thumbup: :thumbup:

Ja bih jos samo dodao da je i rezultatski nas klub stojao odlicno u zadnje 2 sezone, samo sto je u presudnim trenucima presudilo ono nesto vise, jer su sve ekipe tu negdje (nemamo ekipu kao Dinamo ili Zvezda i Partizan u odnosu na ostatak lige), a dovodili smo itekako dobre igrace, nudili dobre uslove, za sto je zasluzna uprava jer je obezbijedila i namakla lovu za njih. Pogreske su radjene u hodu kod dovodjenja trenera, ali i te greske se cine jer nemas kvalitetnih trenera za one pare koje mi mozemo ponuditi, pa to uvijek dodje kocka, nudili smo poziciju trenera Zelje svima koji su za to zainteresovani, pa se niko nije javio (Vukomanovic, Kostic, Smajic, itd.), pa pokusavali sa nasim ljudima a oni kad je najpotrebnije bilo kiksali zivotima (pocevsi od Ode i niza od 5,6,7 koliko vec, utakmica bez pobjede, sta ces nego mijenjati, pa dalje Mulalica koji ne izbori Evropu sa "dream" timom, pa dalje pokusaj sa vec "dokazanim" trenerom Petrovicem, pa opet kiks u kljucnom trenutku, pa opet Adzem, pa i on isto), jbg nismo imali srece jednostavno. To prokletstvo nas prati jos od Dzurbuzovica i 5 bodova prednosti 5 kola prije kraja, pa onda nas Velez natambura u Mostaru uz od tada vec tradiocionalni pozdrav sa svih terena u BiH "bice Zeljo * sampion". Naravno da su se cinile greske, ali ovdje se pokusava prodati prica da smo mi milione izgubili na raskidima ugovora, sto nije istina jbg, u obostranom interesu su se raskidali ugovori, da bi ti igraci mogli igrati i ne propadati dalje ovdje kad od njih nema kuveta, a i za Zelju da skine njegovu platu sa grbace jer ne doprinosi. Greska se desila jer je takav igrac uopste doveden, ali nije se sam doveo i neko je bas njega zelio, niko to ne radi da bi prebijao lovu preko Zelje, nego iz najboljih namjera po klub, po zeljama trenera, nekada i uprave kluba, sportskog direktora, itd.

Idemo pravim putem, pravimo temelje, osposobljavamo ono kljucno, dobar teren za gradnju prepoznatljive igre, a istodobno i tribina za dobre uslove navijacima, kao i poslovne prostore, sto su sve predispozicije za napredovanje u buducnosti. Generalni sponzor legao. Fan Shop legao, svasta nesto jos ce se desiti, krov na istoku, farbanje reflektora, sjeverne tribine, led reklame kupujemo, dobri dresovi, evo i Evrope na Grbavici, hajmo malo i mi ispostovati Zeljeznicar pa puniti stadion svaku utakmicu, a tako dolaze i dobre igre, nosene navijacima i dobrom atmosferom.
Alfa_i_Omega

#71423 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Mulalićev dream team. :lol: Dokazani Petrović. :lol:

Zaboravio si evropske metode Kostića. :lol:
kiligonzales

#71424 Re: FK Željezničar

Post by kiligonzales »

hrasno38 wrote:
kiligonzales wrote:Zrinjski je osvojio ligu jer je stelio bodove, tamo gdje Zeljo nije. Pitar sam ali to je tako. Pogledajmo finale lige i ko je gdje osvajao bodove, a ko nije i ko bi protiv koga redovno zatego.

Samokriticnost je ono sto fali prije svega kod navijaca oba sarajevska kluba a ta samokriticnost treba da kaze da su se vecinom titule i kod Zelje i Sarajeva stelile kao sto ih sada steli i Zrinjski. Vazan je uticaj u savezu a sada ljudi iz Zrinjskog ili iz Hercegovine imaju najveci. Ajde i sto se nasteli i sto se dokaze i pokaze javno i vidi iz aviona da je nasteljeno ali konsekvence su smijesne. Toga je bilo i uz latnim vremenima Zelje i Sarajeva samo sto mi uvijek vidimo druge a ne sebe. Ali hajde Zrinjski nego ti otimaju klubovi koji su do juce igrali u kukuruzu jer su sarajevski "velikani" postali kite Marjanove i niko ih ne jebe ni 2%.
Jbg kad kod nas sve ide po nekom ustaljenom kljucu, ako u zavrsnici prvenstva tj. ligi za prvaka imamo veci broj bosnjackih klubova, sanse da ce titula u Sa drasticno rastu, ako ima hrvatskih i srpskih, ode nekome drugom. Evo otkad se uveo ovaj sistem i zavrsnica je kakva jest, tacno se zna ko ce gdje i kako uzimati bodove.
decko_sa_kovaca

#71425 Re: FK Željezničar

Post by decko_sa_kovaca »

Jebo mene svak ja i dalje kontam da kostic nije toliki amater nego mi imamo klosare od igraca kojima je mrsko radit neke malo teze vjezbe i upravu koja nije stala iza trenera nekom kaznom za bar jednog igraca ostalim bi bilo jasno. Evo vrlo moguce da se i ovom treneru sad desi jer njima ne odgovaraju treneri koji te tjeraju da radis vec neki adzem koji nema sta zamjerit igracima poslije tekme, koji suti pored terena ,kojem oni mogu radit sta hoce i gdje ce imat vise slobodnih dana nego treninga.
P.S. nek si banovo tog zipa jes dosadan frajr :D
Post Reply