Niko se nije tukao, dijete se branilo ili bolja, sam pao niz stepeniceLaplace wrote: ↑15/10/2023 10:40Kako rekoh, moguće je zakonski (kroz Zakon o osnovnj školi) urediti da jedna od mjera bude suspenzija sa nastave na određeni period.made_in_sarajevo wrote: ↑15/10/2023 09:05 Kao se ne moze dijete ispisati iz skole od strane direktora i kuci maltertiraj?
Zar ni jedno dijete nema na karateu, boksu, sa ulice da mu vrati istom mjerom, narodski receno da ga prebije i zavrsi sa tim. Kad vec roditelji i drzavu boli kurac
Što se tiče tih klubova, bar ranije je bilo tako da bi učestvovanje u tuči povlačilo isključenje iz kluba.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
made_in_sarajevo
#71401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
noviclan
#71402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
100% klin se klimom izbija, a ne k'o ona sajina ja u klin, ti u plocu...emmir1 wrote: ↑15/10/2023 09:16 Ima par godina žalio mi se prijatelj, ima neka grupa maltretira mu djete po skoli kao i ostalu djecu.
Pokusava kaze fino rijesit, razgovarali su i sa roditeljima te djece, ali svaki dan sve gore.
Kazem njegovom malom, hajde saznaj mi gdje živi.
Mali sutra kaže ta i ta zgrada, 5. sprat.
Odem na vrata, povedem tog malog sa sobom.
Pokucam, otvore vrata.
Rekoh dobar dan, mi smo ti i ti.
Mozete pozvati sina.
Rekoh vidis ovog djecaka, kada ga naredni put ruzno pogledas, ja ću doći ovdje i prebiti i tebe i oca ti.
Hvala i dovidjenja.
Nikada ga vise pogledao nije.
Okretao glavu kada prolazi pored njega
-
TheGodfather001
#71403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije dječak nego djevojčica, a kako mi rođak reče, taj problem egzistira već tri godine, samo je sada kulminiralo jer je nekog dječaka pokušala ubosti makazama bez ikakvog povoda. Navodno, i roditelji su psihički oboljeli, valjda "reformatori školstva" nisu predvidjeli ovu situaciju pa je problem poprimio prilično nekontrolisane razmjere.
- auspuhc
#71404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E jebeno onda. Za djevojcice vaze druga pravila u odnosu na djecake.TheGodfather001 wrote: ↑15/10/2023 11:48 Nije dječak nego djevojčica, a kako mi rođak reče, taj problem egzistira već tri godine, samo je sada kulminiralo jer je nekog dječaka pokušala ubosti makazama bez ikakvog povoda. Navodno, i roditelji su psihički oboljeli, valjda "reformatori školstva" nisu predvidjeli ovu situaciju pa je problem poprimio prilično nekontrolisane razmjere.
-
Ezel Bayraktar
#71405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad se na sva zvona uvodila inkluzija u škole, nije se moglo opstati od samoprozvanih eksperata iste. Od vazova na televiziji, društvenim mrežama, pravima i slobodama takve djece itd. Gdje su sad ti eksperti, neka se pozabave ovim djetetom, neka zaštite drugu djecu. Ja ću uvijek istaći drugu djecu koja ničim nisu kriva i koja moraju školske klupe dijeliti sa takvom djecom. Vrlo često su ostala djeca tolerantna, kulturna i odgojena sa maksimalnom dozom poštivanja prema takvoj djeci. A nerijetko inkluzivna djeca prave probleme njima. Kako tu reagirati? Znam za jedan slučaj iz srednje gdje je učenik gnusne stvari uradio drugarici iz razreda. Da se bilo ko od nas našao u ulozi roditelja takve učenice, odrobijao bi ga. Napustio je tu školu na incijativu roditelja (skonatli da je malo više zasrao, bila se i policija uključila) i prebacili ga u drugu školu. Čuo sam da je i u drugoj počeo sa istim sranjima, da su ga prebacili na online nastavu. Vrlo ozbiljne stvari i prijetnje su bile uključene, da bi i Kosta pozavidio. U ovakvim situacijama pedagozi i psiholozi dižu ruke, prevazilazi njihove kompetencije, a roditelji takve djece su vrlo često bezobrazni, sebični i netolerantni, a traže maksimalnu toleranciju za svoju djecu. Trebaju posebne službe da se bave takvom djecom. To su pojedinci, dobar dio takve djece sasvim uredno pohađaju nastavu i osjećaju se prihvaćeno u odjeljenjima. Sa bezobraznim roditeljima bezobrazno, isto kao i sa bezobraznim nastavnicima.Naslovnica wrote: ↑14/10/2023 22:02Ne treba i ne može biti inkluzija za svakoga.DonieBrasco wrote: ↑14/10/2023 15:24 https://www.klix.ba/vijesti/bih/roditel ... /231014060
Tatin sin !
Nemaju rjesenje za jednog debila, eto to je snaga babe koji je inace uvazeni clan stranke i na drugoj strani snaga sistema, skolstva, principa i pravila.
-
zdruzdjo
#71406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da, vaze
Opalis je stolicom preko ledja.
Ja sam zbog jedne male "hamse" u osnovnoj dobio keca jer je prepisivala kontrolni od mene. Nastavnica skonta na pola casa i istjera mene sa casa i popijem keca a nju ostavila jer je kmeknula kako ja trazim od nje da mi sapce i rasplakala se. Nastavnica slaba na zenske suze naravno povjeruje njoj.
Ja izasao ispred ucionice i stajao. Kraj casa izlazi ona i smijulji se i kaze "e jesam te zajebala". Kod stepenica stajala stolica od dezurnog ucenika na spratu. Meni se malo spracilo pred ocima od huje, zgrabim stolicu i fiknem je preko ledja. ona se "malo" skotrljala niz stepenice. Malo se ubila po glooovi. Malo se uzdiglo komplet osoblje skole od vriske.
Kod direktora, roditelji u skolu, ukor nastavnickog vijeca, vladanje neprimjereno, pred prebacivanje u drugu skolu ali imao sve dobre ocjene do i tada besprijekorno vladanje pa me nisu dirali vise.....itd. pitao me kasnije razrednik nasamo,(sa kojim sam bio bas raja) sta je bilo jer mu bilo cudno zasto sam to uradio. Reko tako i tako. Kaze on "e neka si". Inace nije je mogao ni nacrtanu.
Danas je ta mala "hamsa" izrasla u pravu veliku "hamsu". Tu i tamo je sretnem i uvijek joj se "fino nasmijem"
Ali je naucila vrijednu lekciju.
-
zigson
#71407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jel influencerka sadzdruzdjo wrote: ↑15/10/2023 13:41Da, vaze
Ja sam zbog jedne male "hamse" u osnovnoj dobio keca jer je prepisivala kontrolni od mene. Nastavnica skonta na pola casa i istjera mene sa casa i popijem keca a nju ostavila jer je kmeknula kako ja trazim od nje da mi sapce i rasplakala se. Nastavnica slaba na zenske suze naravno povjeruje njoj.
Ja izasao ispred ucionice i stajao. Kraj casa izlazi ona i smijulji se i kaze "e jesam te zajebala". Kod stepenica stajala stolica od dezurnog ucenika na spratu. Meni se malo spracilo pred ocima od huje, zgrabim stolicu i fiknem je preko ledja. ona se "malo" skotrljala niz stepenice. Malo se ubila po glooovi. Malo se uzdiglo komplet osoblje skole od vriske.
Kod direktora, roditelji u skolu, ukor nastavnickog vijeca, vladanje neprimjereno, pred prebacivanje u drugu skolu ali imao sve dobre ocjene do i tada besprijekorno vladanje pa me nisu dirali vise.....itd. pitao me kasnije razrednik nasamo,(sa kojim sam bio bas raja) sta je bilo jer mu bilo cudno zasto sam to uradio. Reko tako i tako. Kaze on "e neka si". Inace nije je mogao ni nacrtanu.
Danas je ta mala "hamsa" izrasla u pravu veliku "hamsu". Tu i tamo je sretnem i uvijek joj se "fino nasmijem"![]()
Svaki put skonta.
- omega369
#71408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
emmir1 wrote: ↑15/10/2023 09:16 Ima par godina žalio mi se prijatelj, ima neka grupa maltretira mu djete po skoli kao i ostalu djecu.
Pokusava kaze fino rijesit, razgovarali su i sa roditeljima te djece, ali svaki dan sve gore.
Kazem njegovom malom, hajde saznaj mi gdje živi.
Mali sutra kaže ta i ta zgrada, 5. sprat.
Odem na vrata, povedem tog malog sa sobom.
Pokucam, otvore vrata.
Rekoh dobar dan, mi smo ti i ti.
Mozete pozvati sina.
Rekoh vidis ovog djecaka, kada ga naredni put ruzno pogledas, ja ću doći ovdje i prebiti i tebe i oca ti.
Hvala i dovidjenja.
Nikada ga vise pogledao nije.
Okretao glavu kada prolazi pored njega
Imao isto iskustvo dok je malac isao u osnovnu i trajno rijesio problem, barem za moje dijete. Ovaj bio miran mjesec dana i opet podivljao ali mog malog vise nije pogledao
-
Naslovnica
#71409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
"Stručnjaci" nisu u stanju da dogovore jedinstvene udžbenike ni na nivou iste škole, ali su zato debili dobili legitimitet da nekažnjeno maltretiraju ostalu djecu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#71410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mene je jedna Sanela prijavila da prepisujem u 4. Ili 5. Razredu igk osnovne u hransomzdruzdjo wrote: ↑15/10/2023 13:41Da, vaze
Danas je ta mala "hamsa" izrasla u pravu veliku "hamsu". Tu i tamo je sretnem i uvijek joj se "fino nasmijem"![]()
Svaki put skonta.
Na pamet mi nije padalo da je prebijem jer se zenske osobe ne udaraju
Jesam jednu zlatu pogreskom zviznuo kamenom u glavu gadjao nekog drugog...
- Laplace
#71411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
"Reformatori školstva" nisu ništa predvidjeli nego su pretpostavili da će inkluzija biti laka i uspješna i zaboravili na dijete koje su bacili u razred.TheGodfather001 wrote: ↑15/10/2023 11:48 Nije dječak nego djevojčica, a kako mi rođak reče, taj problem egzistira već tri godine, samo je sada kulminiralo jer je nekog dječaka pokušala ubosti makazama bez ikakvog povoda. Navodno, i roditelji su psihički oboljeli, valjda "reformatori školstva" nisu predvidjeli ovu situaciju pa je problem poprimio prilično nekontrolisane razmjere.
- Laplace
#71412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To i ja pitam. Nikad nisu tu kad se treba baviti posljedicama nepromišljenih reformi.Ezel Bayraktar wrote: ↑15/10/2023 13:26Kad se na sva zvona uvodila inkluzija u škole, nije se moglo opstati od samoprozvanih eksperata iste. Od vazova na televiziji, društvenim mrežama, pravima i slobodama takve djece itd. Gdje su sad ti eksperti, neka se pozabave ovim djetetom, neka zaštite drugu djecu. Ja ću uvijek istaći drugu djecu koja ničim nisu kriva i koja moraju školske klupe dijeliti sa takvom djecom. Vrlo često su ostala djeca tolerantna, kulturna i odgojena sa maksimalnom dozom poštivanja prema takvoj djeci. A nerijetko inkluzivna djeca prave probleme njima. Kako tu reagirati? Znam za jedan slučaj iz srednje gdje je učenik gnusne stvari uradio drugarici iz razreda. Da se bilo ko od nas našao u ulozi roditelja takve učenice, odrobijao bi ga. Napustio je tu školu na incijativu roditelja (skonatli da je malo više zasrao, bila se i policija uključila) i prebacili ga u drugu školu. Čuo sam da je i u drugoj počeo sa istim sranjima, da su ga prebacili na online nastavu. Vrlo ozbiljne stvari i prijetnje su bile uključene, da bi i Kosta pozavidio. U ovakvim situacijama pedagozi i psiholozi dižu ruke, prevazilazi njihove kompetencije, a roditelji takve djece su vrlo često bezobrazni, sebični i netolerantni, a traže maksimalnu toleranciju za svoju djecu. Trebaju posebne službe da se bave takvom djecom. To su pojedinci, dobar dio takve djece sasvim uredno pohađaju nastavu i osjećaju se prihvaćeno u odjeljenjima. Sa bezobraznim roditeljima bezobrazno, isto kao i sa bezobraznim nastavnicima.
Od početka uvođenja inkluzije (kada su na vikend seminarima "priučavali" nastavnike onome što na defektologiiji (ili kako se već sad zove taj fakultet) uče četiri godine) sam govorio da se ona ne radi kako treba i da će od nje biti više štete nego koristi. Naravno da me niko nije slušao.
- vjeshalica
#71413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam misljenja da jednostavno ne zele da rijese problem iz nekih drugih motiva. Ima razlog zbog cega su indolentni na ovo ponasanje. Roditelji bi trebali zajednickim snagama da ne posalju djecu u skolu,nek sjedi neodgojeno zganje samo u razredu pa nek grebe,ujeda stolove i stolice. Osim problema sa jednom osobom kao izvrsiocem,problem je i u nastavnom osoblju koji tvrde da ne mogu nista. Mogu, ali nece, a ima razlog za to. Neka javno kazu da nece. Ovdje nikakva kazna novcana nece vratiti bezobrazno govno na put pravi,ali hoce samarcina i ista mjera odgovor. Neka svako dijete nalupa to malo govno danas smirila bi se ona.Naslovnica wrote: ↑15/10/2023 14:17 "Stručnjaci" nisu u stanju da dogovore jedinstvene udžbenike ni na nivou iste škole, ali su zato debili dobili legitimitet da nekažnjeno maltretiraju ostalu djecu.
Sita sam vise trazenja opravdanja i pomodarstva da je svako drugo dijete autisticno,ima probleme itd...previse su dali bezobrazluku komotiteta na ravun drugih. Sad je moderno biti bolestan,moderno da mu treba inkluzija itd.pretvorilo se u pomodarstvo obicno.
- vjeshalica
#71414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jahhh, zbog jedne "luđakinje" koja nece doktoru, jer mora, otice svi oni koji ne moraju sa idu.....sita sam vise pomodarstva o autizmu i govnima. Ovdje je rijec o klasicnom bezobrazluku koji se lijeci- bezobrazlukom.Laplace wrote: ↑15/10/2023 14:24"Reformatori školstva" nisu ništa predvidjeli nego su pretpostavili da će inkluzija biti laka i uspješna i zaboravili na dijete koje su bacili u razred.TheGodfather001 wrote: ↑15/10/2023 11:48 Nije dječak nego djevojčica, a kako mi rođak reče, taj problem egzistira već tri godine, samo je sada kulminiralo jer je nekog dječaka pokušala ubosti makazama bez ikakvog povoda. Navodno, i roditelji su psihički oboljeli, valjda "reformatori školstva" nisu predvidjeli ovu situaciju pa je problem poprimio prilično nekontrolisane razmjere.
-
Naslovnica
#71415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
100% saglasan.vjeshalica wrote: ↑15/10/2023 16:51Ja sam misljenja da jednostavno ne zele da rijese problem iz nekih drugih motiva. Ima razlog zbog cega su indolentni na ovo ponasanje. Roditelji bi trebali zajednickim snagama da ne posalju djecu u skolu,nek sjedi neodgojeno zganje samo u razredu pa nek grebe,ujeda stolove i stolice. Osim problema sa jednom osobom kao izvrsiocem,problem je i u nastavnom osoblju koji tvrde da ne mogu nista. Mogu, ali nece, a ima razlog za to. Neka javno kazu da nece. Ovdje nikakva kazna novcana nece vratiti bezobrazno govno na put pravi,ali hoce samarcina i ista mjera odgovor. Neka svako dijete nalupa to malo govno danas smirila bi se ona.Naslovnica wrote: ↑15/10/2023 14:17 "Stručnjaci" nisu u stanju da dogovore jedinstvene udžbenike ni na nivou iste škole, ali su zato debili dobili legitimitet da nekažnjeno maltretiraju ostalu djecu.
Sita sam vise trazenja opravdanja i pomodarstva da je svako drugo dijete autisticno,ima probleme itd...previse su dali bezobrazluku komotiteta na ravun drugih. Sad je moderno biti bolestan,moderno da mu treba inkluzija itd.pretvorilo se u pomodarstvo obicno.
- auspuhc
#71416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vjeshalica najjaca zenska na forumu. 
- Laplace
#71417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cirkus cijeli. Kad treba postaviti djetetu dijagnozu i prema tome se odrediti šta dalje, roditelju ne da da mu je dijete drugačije a ministarstvo to aminuje. Kad isto to dijete treba da se suoči sa posljedicama problema koje uzrokuje, odjednom se pojavi dijagnoza i ministarstvo također aminuje i naredi da posljedice ne smije biti.vjeshalica wrote: ↑15/10/2023 16:54Jahhh, zbog jedne "luđakinje" koja nece doktoru, jer mora, otice svi oni koji ne moraju sa idu.....sita sam vise pomodarstva o autizmu i govnima. Ovdje je rijec o klasicnom bezobrazluku koji se lijeci- bezobrazlukom.
- vjeshalica
#71418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dijagnoza je bezobrazluk odnosno vaspitno odgojna zapustenost. Dakle iz teksta tri godine govance malo zajebava sve oko sebe? Puno je jedan dan. Roditelji ko da gledam skorojevici operisani od zivota misle da svako ima obavezu prema njihovom govnetu samo zato sto je bezobrazno? Ahaaa....malo sutra
- auspuhc
#71419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pise da je sesti razred. Znaci to je vec nekih 13 godina. Znaci nije dijete, vec tinejdzer. A znamo da su tinejdzeri najpokvarenija bica.vjeshalica wrote: ↑15/10/2023 19:54 Dijagnoza je bezobrazluk odnosno vaspitno odgojna zapustenost. Dakle iz teksta tri godine govance malo zajebava sve oko sebe? Puno je jedan dan. Roditelji ko da gledam skorojevici operisani od zivota misle da svako ima obavezu prema njihovom govnetu samo zato sto je bezobrazno? Ahaaa....malo sutra
- sefket_ramadani
#71420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
prolazim maloprije, lola ga parkiro na tramvajske
-
Dzontra_Volta
#71421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa šta da radi čovjek, kad po trotoarima stavljaju stubiće. Valja se snaći.
- Logovan
- drug_profi
#71423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Klinjo maltretirao moju kcer, pa joj slao bezobrazne SMS-ove. Ona mi se pozalila da je strah u skoli od njega.
Reko daj, sad cu ja to rijesiti.
Nazvoem tog klinju sa njenog mobitela.
Reko ja sam taj i taj, daj mi malo svog tatu/babu, kako ga vec zoves.
Tamo tuc muc, nije kod kuce...
Reko reci mu da me nazove cim dodje na ovaj broj. Nemoj da zaboravis.
Naravno nit je reko babi, nit je ovaj zvao, nit sam ja imao potrebu vise da zovem.
Zavrseno.
Reko daj, sad cu ja to rijesiti.
Nazvoem tog klinju sa njenog mobitela.
Reko ja sam taj i taj, daj mi malo svog tatu/babu, kako ga vec zoves.
Tamo tuc muc, nije kod kuce...
Reko reci mu da me nazove cim dodje na ovaj broj. Nemoj da zaboravis.
Naravno nit je reko babi, nit je ovaj zvao, nit sam ja imao potrebu vise da zovem.
Zavrseno.
- Haris.ba
#71424 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Roditelji se dogovore kojima smeta maltretiranje samo da ispisu djecu i upisu u drugu skolu. Neka onda problem nastavni,a bude ima li normu i direktora sto mu se ispisuju iz skole.
-
zdruzdjo
#71425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima neki ig kanal o modi i sminki nesto "vazi". Izlijetala mi je par puta.
Ispravka, dame se ne udaraju. Dama je kulturna i pristojna osoba zenskog spola. I na nekoga takvog ne bih nikad ni pomislio da dignem ruku.
Imaju i one druge. Ja ih zovem "hamse" koje tu i tamo svojim ponasanjem i postupcima izazovu da ih se malo......hmmm pa eto resetuje.