Sirija vol. 2

Locked
Ironmen

#71301 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:
Čitalac wrote:Ekonomski koreni sukoba u Siriji već godinama su u drugom planu, uvek u senci priča o sektaškim podelama i interesima svetskih sila. Evo zanimljive analize sirijske ekonomije i tamošnjih (ne)prilika koje su, u dobroj meri, dovele do protesta pre šest godina.
:thumbup:

Kakvo crno sektaštvo :-) Kakav crni Čelijev gasovod? Borba elite, bogataša, protiv sirotinje, i to je valjda svakom jasno.Koliko Sirijaca je primila Saudija, Kuvajt, Emirati? Niti jednog ili vrlo malo koliko mi je poznato. Brojke od 500 000 Sirijaca u Saudiji i 100 000 u Emiratima koliko znam niti jedan nema status izbjeglice i dobro su se naplaćali za vize i boravak u tim zemljama a navodno mnogi od njih su tu od prije rata ili su došli kod rodbine.A isti jezik, ista vjera, komšije im, povezani rodbinskim vezama, poslovnim, i svim drugim. U Emiratima su čak Sirijce koji su u toj zemlji 30 i više godina preko noći izbacivali van zemlje.U tim zemljama nema demonstracija protiv režimskog nasilja, nema čak ni simboličnog osvjetljavanja zgrada poput one kampanje za Haleb, čak šta više Hezbollahu Saudija dala milijarde dolara, Emirati Rusima vjerovatno dali milijarde kao i Saudija i Katar što kroz razne ugovore o kupovini oružja i Bog sami zna koliko je Rusima isplaćeno u tajnosti.

Nikada niti jedne demonstracije ispred ruske ambasade nije bilo, nikada niti jedne ružne riječi upućene od strane zvaničnika zemalja zaljeva prema Rusima, a toliko strašnih masakara su napravili.Kakvi suniti, kakvi šiti :-)

Gdje je tu sektaštvo? Gdje je tu sukob Amerike i Rusije ako na račun ruske diplomatije nismo čuli niti jednu osudu od strane nekog arapskog ministra vanjskih poslova tj. američkih saveznika?

Mozes i ti neku pametnu ubaciti, ali celijev gasovod itekako ima veze sa ratom u Siriji ako bi ovom tvom tekstu dodali jos taj famozni gasovod i dobit Izraela na duze staze prilicno dobar tekst.
sarajevoxxxx

#71302 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

:-?
fosna2014 wrote:SAA u centru Taybat al Imama

Image
:lol: :kiss: neda nikom.

Na vašu žalost grad Tajbatul Al-Imam u potpunosti pod kontrolom Džejš El Izze i drugih vojnih formacija revolucionara.
Kikibombona

#71303 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:Image

Predah nakon izvršenog zadatka, Tejbet al Imam.

Image

Municija rasuta po nodu, bježte noge eto režim.
Hasan Ridha pise da se borbe vode u gradu, sto ce reci da grad nije pao.

Qalat kaze da dzihadisti salju pojacanja u grad, sto ce opet reci da grad nije pao.

Sve su prilike da se vode borbe za grad. :D
walter kurtz

#71304 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

Znaci da asad sas asmom opali selfie u tajbatul imamu on nije oslobodjen dok saxxx to ne potvrdi :zoka:
Krokodajl

#71305 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@Kiki

Ridha piše da se operacije vode zapadno od grada, cilj je osigurati prostor prema Halfaji, SAA je pokušala napasti Halfaju sa juga, Džejš al Iza je odbila prvi napad, ali ogromna koncentracija pripadnika 5. Korpusa južno od Helfaje, komandant je najavio da idu u borbu za cijelu Hamu, eh sad...

A Kalat...

Okačio bi do sad kakvu sliku mrtvih djecoubica, on piše o uništenom topu u Kuneitri :lol: :lol: :lol:
Ironmen

#71306 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Tajbatul Imam oslobođ+en u potpunosti. Nema potrebe govoriti koliko je režimskih vojnika izginulo, vozila uništeno, još jedna savršena pobjeda protiv desetorostruko snažnijeg neprijatelja.

Nemam riječi :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Na cemu si ti covjece :-) :-)
Ironmen

#71307 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Porodice iz Fuah i Kafraya , nekada bili korisno gorivo iranskom i Asadovom projektu, danas ostavljeni na ulici bez igdje ičega.

Image

Cekaju autobuse iz Idliba koji ce ih odvuci do izbjeglickog kampa u Rijadu koji je licno kralj opremio za izbjeglice.
Ironmen

#71308 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Cak je i pro Nusra https://syria.liveuamap.com objavila da je Tayibat Al Imam oslobodjen samo jos savoxxx tvrdi kontra :shock: :o

SAA napredovala jos istocno od samog grada vjerovatno se ocekuje i uskoro oslobadjanje Halfaye jer djecokoljaci sada nemaju gdje pobjeci opkoljeni su sa tri strane u medjuvremu SAA zastoko granatira Al-Lataminah koji je sledeci na meti.
Kikibombona

#71309 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:@Kiki

Ridha piše da se operacije vode zapadno od grada, cilj je osigurati prostor prema Halfaji, SAA je pokušala napasti Halfaju sa juga, Džejš al Iza je odbila prvi napad, ali ogromna koncentracija pripadnika 5. Korpusa južno od Helfaje, komandant je najavio da idu u borbu za cijelu Hamu, eh sad...

A Kalat...

Okačio bi do sad kakvu sliku mrtvih djecoubica, on piše o uništenom topu u Kuneitri :lol: :lol: :lol:
Taybet al-Imam is still not fully captured yet, patience
Nigdje nije napisao da je SAA preuzela cijeli grad. SAA je u gradu, slike pokazuju, ali to ne znaci da je grad potpuno oslobodjen.
sarajevoxxxx

#71310 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

walter kurtz wrote:Znaci da asad sas asmom opali selfie u tajbatul imamu on nije oslobodjen dok saxxx to ne potvrdi :zoka:
Pratim režimske portale i ovaj portal revolucionata iz Hame. Grad je po svemu sudeći u rukama revolucionara. Režim je napredovao i to su svi objavili, kasnije su sr povukli iz grada i to je sve.

Imaju onu jednu slike ispred škole i to je sve. Ona je napravljena tokom današnjeg napada na grad, vjerovatno je lik poginuo. Lahko su ušli, bogami teško živi da su izašli.
Romanija

#71311 Re: Sirija vol. 2

Post by Romanija »

Ironmen wrote:
sarajevoxxxx wrote:Tajbatul Imam oslobođ+en u potpunosti. Nema potrebe govoriti koliko je režimskih vojnika izginulo, vozila uništeno, još jedna savršena pobjeda protiv desetorostruko snažnijeg neprijatelja.

Na dzihad-bobama. Covjek/djete, ili sta li je, ili je na platnom spisku saudijske/katarske ambasade u Sa, ili je dobro nagrajs'o tokom ratnih zbivanja (tvrdi da je bio u ratu).
sarajevoxxxx

#71312 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Evo režimski portal iz Meardesa i 9ni imaju tu jednu sliku valjda trofej :-) i to je sve

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3775505253
Maystor

#71313 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Romanija wrote:
Ironmen wrote:

Na dzihad-bobama. Covjek/djete, ili sta li je, ili je na platnom spisku saudijske/katarske ambasade u Sa, ili je dobro nagrajs'o tokom ratnih zbivanja (tvrdi da je bio u ratu).
Bio je ... u džamiji u Zagrebu
asurbanipal

#71314 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

Ironmen wrote:
Mozes i ti neku pametnu ubaciti, ali celijev gasovod itekako ima veze sa ratom u Siriji ako bi ovom tvom tekstu dodali jos taj famozni gasovod i dobit Izraela na duze staze prilicno dobar tekst.

Ma pusti @zvonimirka, @caxita ili koga sve ne, a ko se krije iza njegovog profila.

Kada smo kod borbe za resurse, odlično predavanje švicarskog historičara, Danielea Gansera. Ima i prevod na hrvatski.

Nisam sa njemačkim nešto, ovdje govori o situaciji u Siriji:

I jedno od prošle godine:

Maystor

#71315 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

teroristi el-kaide su pružili veliki otpor u Helfaji. Legitimne vojne formacije Hezbolaha nisu uspjele zauzeti gradić, ali poznato je da oni uvijek idu sporije radi minimizacije gubitaka. Zaustavljeni su kod nekog sela ispred Helfaje, gdje su nusrići dobro ukopani. Hezbolah se povukao, a predsjednik Putin je poslao aviončiće da preoru selo. Možda se već sutra džuma bude klanjala u Helfaji, vidjećemo 8)
sarajevoxxxx

#71316 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

FSA zauzela područje El Ulijanijeh u istočnom Kalemunu nakon borbi sa pripadnicima Isila. U operaciji su učestvovali borci vojne formacije Usud Šerkije i Snage Ahmed Abdu. El Ulijanije je polazna tačka za dalje napredovanje revolucionara prema gradovima Elbukemal i Deir Ez-Zour.

http://qasioun.net/ar/news/show/62365/% ... 9%8A%D8%A9
ioannes

#71317 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

asurbanipal wrote:
Ironmen wrote:

Ma pusti @zvonimirka, @caxita ili koga sve ne, a ko se krije iza njegovog profila.

Kada smo kod borbe za resurse, odlično predavanje švicarskog historičara, Danielea Gansera. Ima i prevod na hrvatski.

Nisam sa njemačkim nešto, ovdje govori o situaciji u Siriji:

I jedno od prošle godine:

svaka cast za linkove....
Ganser je autoritet na polju energetskih ratova i ratne propagande.
ja sam prije 5 mjeseci bio na njegovom predavanju...odlično je.
ja sam htio neka njegova izlaganja na nas prevesti ali mi je to previše posla
sarajevoxxxx

#71318 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Nakon aerodroma Dumajr i Es-Sin, režim povukao avione i sa aerodroma Basil očekujući američke zračne udare.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2298152044
Lincoln-Burrows

#71319 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

sarajevoxxxx wrote:Nakon aerodroma Dumajr i Es-Sin, režim povukao avione i sa aerodroma Basil očekujući američke zračne udare.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2298152044
Pametan potez
fosna2014

#71320 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

BREAKING
The legend says that the rebels are still repelling attacks in Aleppo districts. And are repelling and repelling ...
zrakomlat

#71321 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:
Krokodajl wrote:Daj ba kakva Dera.

SAA se 6 godina cestom koju bi Jonathan Edwards u troskoku dva put preskočio osprkbljuje i ovi pobunjenici nistu u stanju da presjeku.
Davno su propustili priliku da uzmu Daru. Sada je nemoguce, osim ako ih ne pomognu Amerika i Jordan.
Rekao ti je Dukzz, najmanje ih gine od avio udara, ništa od njih nema jer ubica djece jeste bijedna kukavica koja nema hrabrosti da napadne.Pored tolike vojne nadmoći opet gube cijele gradove preko noći, ne mogu odbraniti ni one linije koje su 6 godina držali poput ove u kvartu Al-Manshiya.
Pa šta će im onda moderna PVO o kojoj maštaš i prozivaš vascijeli dunjaluk što im ne daju, evo treću sirijsku temu?
fosna2014

#71322 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Image
fosna2014

#71323 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Image
sarajevoxxxx

#71324 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

fosna2014 wrote:Image
:lol: :kiss: ti si kralj definitivno.

Zarobljene dvije T-72-ice, top 23 mm, sistem Kornet u Tajbetul Imam.

#عاجل
بعد هجوم معاكس للثوار لاستعادة السيطرة على كامل طيبة الإمام اغتنام دباتين من طراز T72 ومدفع 23 وقاعدة كورنيت..
الدعاء بالثبات ....
Lincoln-Burrows

#71325 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Znači par selfia kraj škole i bježi :D
Locked