Jeste, gađan je aerodrom u Krasnodaru, čini mi se....
Ukrajina
-
sumirprimus
#71277 Re: Ukrajina
Pih. Idemo dalje
Gori žgadija, top
Gori žgadija, top
- Nespin
-
sumirprimus
#71279 Re: Ukrajina
Al ih slažu ko drva, ima na tg, najmanje je ovde zarad dobre volje polvacenje ili premjestanje kako god 
-
lajkujMe
#71280 Re: Ukrajina
Vec su Ukrajinci gadjali Vojne instalacije u Rusiji s Tocka U.
Prvih dana rata granatirali su aerodrom u tom njihovom Beogradu
Nego rekapitulacija dana, danas smo bili pocasceni s mnogo slika unistenog oklopa iz svih mjesta Kijev, Kherson, Sumi, Cernijev, Kharkiv.
Posto slike kasne po dan dva, to su vjerovatno rezultati kontraofanzive u posljednja 2 dana
Najbitniji dogadjaj danas su bili pregovori, i iznenadna izjava Rusije da ce drasticno smanjiti vojne aktivnosti oko Kijeva zarad "povjerenja i mira".
Imate moja misljenja o tome par stranica nazad.
Medjutim, sada vise nisam optimistican niti sretan zbog te prekretnice.
Citao sam malo misljenja drugih i izjave zvanicnih kanala, Amerikanci i Britanci ne vide povlacenje, bar ne kao sto je najavljeno mozda je rano za reci ali nevjerujem.
Da je ovo takticko povlacenje to bi krenulo odmah, Rusi su tu i dalje pod zestokim napadom. Ukrajinci samo rotiraju male jedinice koje se umore nema stajanja. Jasno kao dan da se oko Hostomela vode zestoke borbe (zaobisli Bucu i pokusavaju okruziti Ruse preko Hostomela). Da je ovo takticko povlacenje islo bi to brzo. Ruski diplomati ne rade ama bas nista bez amaneta Putina, a pogotovo ne takvu odluku! Koja je vojna odluka i samo Putin moze dati takvu naredbu! Drugim rijecima nisu na sastanku dogovorili nego su Rusi izasli s tim u javnost unaprijed isplanirano!
Teorija:
Meni ovo sve mirise na neki manevar, treba im vremena ali i efekat iznenadzenja.
Mislim da su Rusi iskreni oko druge faze. Druga faza nije postojala 24 februara ali postoji danas. Zbog cinjenica na terenu, sad je svima u Komandi i vladi jasno da ne mogu dobiti ono sto zele, ali nisu jos porazeni, Ruska armija itekako jos stoji na nogama.
Druga faza je maksimalni efort za maksimalni ostvarivi cilj.
Ima naznaka za ovu teoriju.
Npr jeste li primjetili da u zadnja dva do tri dana uveliko smanjena artiljerija po gradovima. VBR i Haubice miruju. Pa cak i u Marijupolju je blaza artiljerija a daleko od toga da je grad pao!
Istina Krstarece i dalje redovne, ali npr Balistickih nije bilo nikako dva dana.
Elitne manevarske jedinice VDV (nemojte se smijati
) se povlace s fronta oko Kijeva i Cernijeva.
Khersonski most se minira.
Vidjeno ukopavanje oko Kijeva posljednjih dana.
Dolaze friske jedinice iz Rusije da ih zamjene koliko mogu.
Vidjeni vozovi s dodatnim Haubicama koji su krenuli prema Ukrajini.
Iyzum mi je totalna misterija.
Rusi su ga uzeli, jucer dolazile slike poprilicno velikih formacija koje se nakupljaju u tom kraju.
Friske mobilizovane iz Donbasa salju u Sumi a ne na Donbas.
Kroz Historiju Rusi su znali fejkovati povlacenje da bi par dana kasnije izvrsili Veliku ofanzivu
Mislim da se upravo to desava, Rusi su mozda nakupili dovoljno MTSa i Zaliha za jednu novu veliku ofanzivu kao sto smo vidjeli prva tri dana.
Ali lokalizovanu ne na svim pravcima.
I predpostavljam da je to Lughanks/Donbas regija, cilj okruzivanje JFO Ukrajinske armije i potpuno unistenje Ukrajinske vojske u tom kraju. I zauzimanje kompletne Oblasti Donbasa i Lughanska.
Sekundarni pravac Marijupolj i slom zadnjih dzepova odbrane u njemu.
Kherson ce mozda iskoristiti za diverziju neku ili se cisto pripremaju za pad grada sto je vrlo moguce. Situaciju u njemu je da ih Ukrajinci pokusavaju okruziti.
Dosta od mene za danas
Prvih dana rata granatirali su aerodrom u tom njihovom Beogradu
Nego rekapitulacija dana, danas smo bili pocasceni s mnogo slika unistenog oklopa iz svih mjesta Kijev, Kherson, Sumi, Cernijev, Kharkiv.
Posto slike kasne po dan dva, to su vjerovatno rezultati kontraofanzive u posljednja 2 dana
Najbitniji dogadjaj danas su bili pregovori, i iznenadna izjava Rusije da ce drasticno smanjiti vojne aktivnosti oko Kijeva zarad "povjerenja i mira".
Imate moja misljenja o tome par stranica nazad.
Medjutim, sada vise nisam optimistican niti sretan zbog te prekretnice.
Citao sam malo misljenja drugih i izjave zvanicnih kanala, Amerikanci i Britanci ne vide povlacenje, bar ne kao sto je najavljeno mozda je rano za reci ali nevjerujem.
Da je ovo takticko povlacenje to bi krenulo odmah, Rusi su tu i dalje pod zestokim napadom. Ukrajinci samo rotiraju male jedinice koje se umore nema stajanja. Jasno kao dan da se oko Hostomela vode zestoke borbe (zaobisli Bucu i pokusavaju okruziti Ruse preko Hostomela). Da je ovo takticko povlacenje islo bi to brzo. Ruski diplomati ne rade ama bas nista bez amaneta Putina, a pogotovo ne takvu odluku! Koja je vojna odluka i samo Putin moze dati takvu naredbu! Drugim rijecima nisu na sastanku dogovorili nego su Rusi izasli s tim u javnost unaprijed isplanirano!
Teorija:
Meni ovo sve mirise na neki manevar, treba im vremena ali i efekat iznenadzenja.
Mislim da su Rusi iskreni oko druge faze. Druga faza nije postojala 24 februara ali postoji danas. Zbog cinjenica na terenu, sad je svima u Komandi i vladi jasno da ne mogu dobiti ono sto zele, ali nisu jos porazeni, Ruska armija itekako jos stoji na nogama.
Druga faza je maksimalni efort za maksimalni ostvarivi cilj.
Ima naznaka za ovu teoriju.
Npr jeste li primjetili da u zadnja dva do tri dana uveliko smanjena artiljerija po gradovima. VBR i Haubice miruju. Pa cak i u Marijupolju je blaza artiljerija a daleko od toga da je grad pao!
Istina Krstarece i dalje redovne, ali npr Balistickih nije bilo nikako dva dana.
Elitne manevarske jedinice VDV (nemojte se smijati
Khersonski most se minira.
Vidjeno ukopavanje oko Kijeva posljednjih dana.
Dolaze friske jedinice iz Rusije da ih zamjene koliko mogu.
Vidjeni vozovi s dodatnim Haubicama koji su krenuli prema Ukrajini.
Iyzum mi je totalna misterija.
Rusi su ga uzeli, jucer dolazile slike poprilicno velikih formacija koje se nakupljaju u tom kraju.
Friske mobilizovane iz Donbasa salju u Sumi a ne na Donbas.
Kroz Historiju Rusi su znali fejkovati povlacenje da bi par dana kasnije izvrsili Veliku ofanzivu
Mislim da se upravo to desava, Rusi su mozda nakupili dovoljno MTSa i Zaliha za jednu novu veliku ofanzivu kao sto smo vidjeli prva tri dana.
Ali lokalizovanu ne na svim pravcima.
I predpostavljam da je to Lughanks/Donbas regija, cilj okruzivanje JFO Ukrajinske armije i potpuno unistenje Ukrajinske vojske u tom kraju. I zauzimanje kompletne Oblasti Donbasa i Lughanska.
Sekundarni pravac Marijupolj i slom zadnjih dzepova odbrane u njemu.
Kherson ce mozda iskoristiti za diverziju neku ili se cisto pripremaju za pad grada sto je vrlo moguce. Situaciju u njemu je da ih Ukrajinci pokusavaju okruziti.
Dosta od mene za danas
-
lajkujMe
#71281 Re: Ukrajina
Pogledaj datum videa
- los merengues
- Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići
- Kyuss
#71283 Re: Ukrajina
Slazem se sa vecinom navedenog. Jednostavno previse smrde te njihove najave, i bojim se da ce doci do zesce eskalacije na drugim linijama.
Sto se iznenadjenja tice, tu sam skeptican. Ovaj cas vjerovatno bolje Ukrajinci znaju agresorske pokrete od agresora samih.
Moglo bi na kraju biti iznenadjenje, ali za rusku gamad.
- geralt
#71284 Re: Ukrajina
Nema logike da je ovo false flag. Za to bi izabrali civilnu metu, a ne vojnu koja im direktno narusava logistiku.Ermin ZM wrote: ↑29/03/2022 21:53Rusi mantraju narodu da je ovo specijalna operacija. Malo bi im teze bilo opravdati masovnu regrutaciju zbog "specijalne operacije"
E sad ovo mogu predstaviti masi kao napad na njihovu teritoriju gdje na osnovu toga mogu pocet zagovarat regrutaciju. Zbog tog sumnjam da su sami uradili.
Mada nisam neki ekspert ni za vojsku ni za geopolitiku tako da je ovo samo neko moje rezonovanje.
-
sumirprimus
#71285 Re: Ukrajina
Ma nije video iznad, dole drugi dio zalijepi ga u tredu automatski.donji dio sam kopiro..video je visak i nije mi trebo bit
Jurij burusov kalo vec na njegoom profilu vijest
Last edited by sumirprimus on 29/03/2022 22:19, edited 1 time in total.
-
toska
#71286 Re: Ukrajina
-
sumirprimus
#71287 Re: Ukrajina
Ma taj dio 2019 nebitan. Negoo prenos vijesti da jje tocka preko jurija butusova..tred zeza pa lijepi vise ovih tw odjednom
-
sumirprimus
#71288 Re: Ukrajina
Medjunarodna agresija. Cudi me da nema i komsiluka
- HarTar
#71289 Re: Ukrajina
Kadyrov se pokazao kao najveći šoumen u ruskoj agresiji na Ukrajinu. Njegovi borci su u Ukrajini išli iza ruske vojske i uglavnom snimali klipove za društvene mreže, hvaleći se da učestvuju u žestokim borbama. Ljudi su ih provalili da pucaju u prazne zgrade i da se snimaju daleko od mjest agdje se vode borbe. Sada kada se Rusi poniženo povlače iz Kijevske oblasti, Kadyrov glumi heroja.
https://saff.ba/kadirov-pozvao-na-ulaza ... -tog-grada
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#71290 Re: Ukrajina
Pisao sam malo ranije o tih 70% koji nisu nikako zdrav broj jer je anketa koja je ispitivala javno mjenje bila poprilicno tendenciozna (citaj ruska propaganda) a zakljucci od iste vrlo ograniceni. Jedino sto je dokazano je da Rusi nemaju pojma ste se desava sto daleko vise ima veze sa realnoscu.HarTar wrote: ↑29/03/2022 21:57Nemaju rusi problema sa regrutacijom, svakako više od 70% rusa podržava agresiju na Ukrajinu. Imaju problema sa logistikom i tehnikom, kao i sa lovom, mnogo koštaju ovakve avanture...Ermin ZM wrote: ↑29/03/2022 21:53
Rusi mantraju narodu da je ovo specijalna operacija. Malo bi im teze bilo opravdati masovnu regrutaciju zbog "specijalne operacije"
E sad ovo mogu predstaviti masi kao napad na njihovu teritoriju gdje na osnovu toga mogu pocet zagovarat regrutaciju. Zbog tog sumnjam da su sami uradili.
Mada nisam neki ekspert ni za vojsku ni za geopolitiku tako da je ovo samo neko moje rezonovanje.
Za opstu mobilizaciju bice potrebno puno vise transparentnosti nego je Ruska vlada voljna ponuditi.
-
sumirprimus
-
A_A_AKCIJA
#71292 Re: Ukrajina
Muslimanski odred Krim u akciji.
Na pravoj strani, naravno.
Na pravoj strani, naravno.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#71293 Re: Ukrajina
Spoiler
Show
an hour ago - 50°35′N 30°10′E
In Bucha Russian troops moved everything what they've looted in Continent residential complex towards Blystavitsa - property owner
pljackanja u Buci...
-
sumirprimus
#71294 Re: Ukrajina
Kazem ja žgadija orginal ba 
-
sumirprimus
#71295 Re: Ukrajina
Bila jednom jedna 4ta hehehe
-
sumirprimus
#71296 Re: Ukrajina
Evropski talibani srednjovjekovna bagra
-
A_A_AKCIJA
#71297 Re: Ukrajina
U međuvremenu, Ramzan se slikao u Mariupolju, samo je zaboravio da Rosnjeft nema pumpe u MariupoljuHarTar wrote: ↑29/03/2022 22:24 Kadyrov se pokazao kao najveći šoumen u ruskoj agresiji na Ukrajinu. Njegovi borci su u Ukrajini išli iza ruske vojske i uglavnom snimali klipove za društvene mreže, hvaleći se da učestvuju u žestokim borbama. Ljudi su ih provalili da pucaju u prazne zgrade i da se snimaju daleko od mjest agdje se vode borbe. Sada kada se Rusi poniženo povlače iz Kijevske oblasti, Kadyrov glumi heroja.![]()
![]()
![]()
![]()
-
homer2go
#71298 Re: Ukrajina
Pentagon dosad nije nijednom omašio
Znači, samo korištenje pregovora kao krinka za nove ofanzive i agresorske napade."Vjerujemo da je ovo repozicioniranje, a ne pravo povlačenje, te bismo svi trebali biti spremni na veliku ofenzivu na druga područja Ukrajine. To ne znači da je prijetnja Kijevu gotova", rekao je tajnik Pentagona John Kirby
-
sumirprimus
#71299 Re: Ukrajina
Pokusavaju na hinjaka u 21 vijeku dok ih svako oko na nebu snima

-
zrakomlat
#71300 Re: Ukrajina
Što se nebi usudili? Šta im mogu, objaviti im rat i napasti ih?Arachnoidea wrote: ↑29/03/2022 21:25Gdje bi se usudili Ukrajinci gadjat tamoHarTar wrote: ↑29/03/2022 21:24 Eksplizija na teritoriji Rusije. Eksplidiralo skladište ubojnih sredstava u Belgorodskom kraju. Uzrok se ne zna, mada se neslužbeno govori o ukrajinskoj Tocki-u lansiranoj iz Harkiva...
https://fb.watch/c35zpm8baC/