Nije im to bio cilj.
Cilj je bio pokazati da mogu da rade u Sarajevu šta hoće.
I mogu, ali ne dokle hoće. Sve ima svoju cijenu.
Nije im to bio cilj.
Nit su ih unakazili niti u bolnicu spremili.oldtajmer wrote: ↑10/10/2023 14:51c'est la vie jbgznao sam i ja sa par jarana fasovati ovakav degenek kod jajce kasarne iz cista mira pa sta ces, bitno je nek nozevi ne rade samo, vala se nije rodio u sarajevu niko a da nije ucestvovao u par ovakvih tuca, nekad ti fasujes a nekad neko drugi i to je to
To je zavrseno 1995. Sad imamo politicku borbu.drug_profi wrote: ↑10/10/2023 14:50jesu prvi počeli 1991.
i nije se završilo otad.
Sve je ovo sasvim normalno i regularno.
Ne seri zivota ti...Ateista wrote: ↑10/10/2023 15:07To je zavrseno 1995. Sad imamo politicku borbu.drug_profi wrote: ↑10/10/2023 14:50
jesu prvi počeli 1991.
i nije se završilo otad.
Ova balacurdija tad vjerovatno nije ni bila rodjena, a to sto su im zlocinci idoli ne znaci da ih zbog toga treba prebiti, vec ako isticu zabranjena obiljezja onda policija treba reagovati, ovo je totalno pogresan nacin da se rjesava problem.
Nisam ja, uglavnom zato sto su mi se oduvijek gadile tuce u fazonu "jesi uletio - jesam: kako smo ga razbili" i generalno taj coporativni mentalitetoldtajmer wrote: ↑10/10/2023 14:51c'est la vie jbgznao sam i ja sa par jarana fasovati ovakav degenek kod jajce kasarne iz cista mira pa sta ces, bitno je nek nozevi ne rade samo, vala se nije rodio u sarajevu niko a da nije ucestvovao u par ovakvih tuca, nekad ti fasujes a nekad neko drugi i to je to
Sve ja to razumijem, svjestan sam da bi se slicno moglo desiti skoro svugdje, da postoje stvari koje provociraju ljude koji tu zive i razumijem da ih ispizdi. Ja ne kazem da su oni u pravu, samo ne razumijem pravdanje napada na njih. Cak i kad razumijem motive, ne mogu podrzati nasilje.zigson wrote: ↑10/10/2023 14:52 Dodjes u ukrajinu u neki grad, npr bucu gdje je izvrsen masakr, urbicid i ubijanje stanovnista, obuces majicu sa likom putina i javis nam se kako si prosao i zasto mislis da si bio u pravu
Eto da ti probam objasniti na primjeru neke druge drzave posto se ocigledno mutav pravis na to sto se desavalo ovdje u blizoj historiji.
Nije ovo nasilje,..ovo je degenek.Ateista wrote: ↑10/10/2023 15:12Sve ja to razumijem, svjestan sam da bi se slicno moglo desiti skoro svugdje, da postoje stvari koje provociraju ljude koji tu zive i razumijem da ih ispizdi. Ja ne kazem da su oni u pravu, samo ne razumijem pravdanje napada na njih. Cak i kad razumijem motive, ne mogu podrzati nasilje.zigson wrote: ↑10/10/2023 14:52 Dodjes u ukrajinu u neki grad, npr bucu gdje je izvrsen masakr, urbicid i ubijanje stanovnista, obuces majicu sa likom putina i javis nam se kako si prosao i zasto mislis da si bio u pravu
Eto da ti probam objasniti na primjeru neke druge drzave posto se ocigledno mutav pravis na to sto se desavalo ovdje u blizoj historiji.
John Cleese wrote: ↑10/10/2023 15:11Nisam ja, uglavnom zato sto su mi se oduvijek gadile tuce u fazonu "jesi uletio - jesam: kako smo ga razbili" i generalno taj coporativni mentalitetoldtajmer wrote: ↑10/10/2023 14:51
c'est la vie jbgznao sam i ja sa par jarana fasovati ovakav degenek kod jajce kasarne iz cista mira pa sta ces, bitno je nek nozevi ne rade samo, vala se nije rodio u sarajevu niko a da nije ucestvovao u par ovakvih tuca, nekad ti fasujes a nekad neko drugi i to je to
![]()
Hajd ne pravi se pametna, ako ne znas citati sa razumijevanjem onda bolje i nemoj komentsrisati.komsinica_s_drugog wrote: ↑10/10/2023 15:12 Ovaj lik ne ubjedjuje forumase samo da je ok voziti 50.preko ogranicenja i gurati ljude s ceste kad pretices kolonu, pa nemas mjesta da se vratis. Idi, brate, ponudi im maramicu, plati rucak i reci da nismo svi isti.
Na ciji se onda nivo spustaju "gosti"?Ateista wrote: ↑10/10/2023 14:45Nije, ali to ne znaci da se treba spustati na taj nivo.vjeshalica wrote: ↑10/10/2023 14:42
Vojislav Tankosic kojeg velicaju te proljevne amebe nije mislio tako...prema tome....
Što su tražili to su i dobili, ko ih jebe. Napadaj uzrok, a ne posljedicu.Ateista wrote: ↑10/10/2023 15:07To je zavrseno 1995. Sad imamo politicku borbu.drug_profi wrote: ↑10/10/2023 14:50
jesu prvi počeli 1991.
i nije se završilo otad.
Ova balacurdija tad vjerovatno nije ni bila rodjena, a to sto su im zlocinci idoli ne znaci da ih zbog toga treba prebiti, vec ako isticu zabranjena obiljezja onda policija treba reagovati, ovo je totalno pogresan nacin da se rjesava problem.
E bravo!
Oni su davno pali jako nisko, tu nema dileme.
Vidim ja da ti ne razumijes...ili se pravis nevjest ali neise, osjecam potrebu da ti objasnim situaciju:Ateista wrote: ↑10/10/2023 15:07To je zavrseno 1995. Sad imamo politicku borbu.drug_profi wrote: ↑10/10/2023 14:50
jesu prvi počeli 1991.
i nije se završilo otad.
Jasno ko dan.drug_profi wrote: ↑10/10/2023 15:21Nije završeno.
Završeno može biti samo kad agresor, onaj koji je započeo, bude poražen i kad se poslejdice te agresije saniraju, krivci kazne, pravda zadovolji.
Tad je zavrseno.
Dotle je samo primirje i pauza.
To se nikada nece desiti, ali to nije na nekoj navijackoj grupi ili mahalcima da rjesavaju. Tome sluze sudovi da rade na tome da se odredjene grupe sankcionisu, da se fasisticki simboli zabrane i slicno, ne moze se to rjesavati na ovaj nacin.drug_profi wrote: ↑10/10/2023 15:21Nije završeno.
Završeno može biti samo kad agresor, onaj koji je započeo, bude poražen i kad se poslejdice te agresije saniraju, krivci kazne, pravda zadovolji.
Tad je zavrseno.
Dotle je samo primirje i pauza.
Sve ja to razumijem, ali vi svi grijesite ako mislite da ce se ovim nesto postici i da je ovo nacin da se branimo, ovo ce samo dati krila i dodatni izgovor RS-u za pricu o otcjepljenju.njonjica wrote: ↑10/10/2023 15:29Vidim ja da ti ne razumijes...ili se pravis nevjest ali neise, osjecam potrebu da ti objasnim situaciju:Ateista wrote: ↑10/10/2023 15:07
To je zavrseno 1995. Sad imamo politicku borbu.
To nisu samo glupa djeca koja se kofrce, to su glupa djeca kojima je PLACENO da dobiju batine. Ta djeca su "svatovi" koji su isli sa srpskom zastavom kroz Sarajevo devedeset druge a koje mi ni pipnuli nismo. Pucali su oni kojima je placeno da ubiju a i danas je diskutabilno ko im je platio.
Jos par slicnih incidenata i onaj fasista ce izvesti vojsku obucenu u policiju naoruzanu dugim cijevima na entitetske granice i postaviti barikade. Onda ce traziti otcjepljenje koje naravno nece dobiti i onda ce se i zvanicno ukljuciti vojska. Tako je prosli rat poceo, tako ce i ovaj ako NATO ne reaguje a nece, to smo vec apsolvirali.
Samo, nije vise devedeset druga, nema oruzja od JNA a ni mi vise nismo blećci....
Elem, trebali su ih u Miljacku pobacati ali prije toga kvalitetno ih namlatiti. Ovo je nula u odnosu sta su zasluzili i na namjeru sa kojom su dosli.
Ovo su im trebale biti nateze zaradjene rublje u zivotu ali nisu na zalost; mi smo previse merhametli.