Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
B6Redhell wrote: ↑11/08/2026 18:40
Glomazan i ogroman. Mozda zbog toga. Motor EA888 zadnje generacije. Ja mislim 280ks , uparen sa aisinim 8 stepenskim mjenjacem dobra kombinacija. Tri reda sjedista sve prostrano.. ovaj je od rent a car koji sam imao 10-tak dana. Prvo mi dali mazdu cx5 2025. Ali sam imo putnika. I koja skucesnost jbte. Ona tabla spustena nikako mi ne odgovara. Plus torbe. Vratio je sledeci dan, i nikad vise..
Može li mi ko objasniti što VAG koristi ZF8 i evo sad prvi put čujem Aisin 8 umjesto svojih DSG?
B6Redhell wrote: ↑11/08/2026 18:40
Glomazan i ogroman. Mozda zbog toga. Motor EA888 zadnje generacije. Ja mislim 280ks , uparen sa aisinim 8 stepenskim mjenjacem dobra kombinacija. Tri reda sjedista sve prostrano.. ovaj je od rent a car koji sam imao 10-tak dana. Prvo mi dali mazdu cx5 2025. Ali sam imo putnika. I koja skucesnost jbte. Ona tabla spustena nikako mi ne odgovara. Plus torbe. Vratio je sledeci dan, i nikad vise..
Može li mi ko objasniti što VAG koristi ZF8 i evo sad prvi put čujem Aisin 8 umjesto svojih DSG?
Je li DSG skuplji za proizvodnju?
DSG obicno nije uspio u zemljama gdje se vozaju klasicni automatici dugo vremena. I populacija je naucila na prenosnik obrtnog momenta i linijsko šaltanje.. i da se motor dere cijelo vrijeme dok ne dodje do zeljne brzine (cvt sranje stvoren za tog)
Dsg je prefinjen sportski orjentisan i kad se auto krece, spadaju obrtaji bez trzanja i brzo salta. Ti vozaci koji su dosli sa klasicnih automatika kontaju nesto ne valja pokvareno
Pa po servisima reklamacije perfektno urednih mjenjaca.
I vag izbaci dsg skoro svugdje osim u evropi. Ja mislim da su i skuplji za konstruisat i napravit.. DQ500 je haos
SvjetlosnaGodina wrote: ↑11/08/2026 19:20
CX5 je inace klasa tog auta, sto ti nije dalo cx90 3.3 turbo da sazvace to, svari i posere pored ceste
Majke mi ste za izucavanja koliko blatite
2.0 u tom kamionetu , vw logika
Nema te cx90. To niko ne kupuje niti ih ima. Jos jedna precjenjea skula kojoj fali prostora u segmentu kojem se prodaje. To se nece vise ni sklapati poslije ove god.. 100%. Prodaja nula koliko su se nadali.
SvjetlosnaGodina wrote: ↑11/08/2026 19:20
CX5 je inace klasa tog auta, sto ti nije dalo cx90 3.3 turbo da sazvace to, svari i posere pored ceste
Majke mi ste za izucavanja koliko blatite
2.0 u tom kamionetu , vw logika
Nema te cx90. To niko ne kupuje niti ih ima. Jos jedna precjenjea skula kojoj fali prostora u segmentu kojem se prodaje. To se nece vise ni sklapati poslije ove god.. 100%. Prodaja nula koliko su se nadali.
Problem je brenda najvise, nece niko skupu mazdu, zato se po prvi put u zadnjih 5god vise prodalo manjih auta nego tih SUV, bolje da ima 6ca fina i to karavan nego silni suv
Motor trend je reputabilna kuca koja postoji 50+ godina i ocjenjuje auta
Njihovi novinari dobiju auta koja voze po 6mj-1 god dana i onda pisu utiske i clanke
Evo ovaj kaze da jedva ceka da vrati cx70 i totalno razocaran.
komplikovana auta. Sa novijim tehnologijama, kvarljivo i zato i ne fercera. Zato bolje idu trice koje su dizajnerski 7-8 godina stare nego ovo..
Jel bolje do Lukomira Ici iz sela Umoljani ili skrenuti maloprije Šabića? Te dvije rute mi daje Google maps. Dosao badzo iz SWE i hoce gore da se vere. Imamo i auto za to, dosao je sa nekim Amarokom 3.0 TDI
B6Redhell wrote: ↑11/08/2026 23:28
Njihovi novinari dobiju auta koja voze po 6mj-1 god dana i onda pisu utiske i clanke
komplikovana auta. Sa novijim tehnologijama, kvarljivo i zato i ne fercera. Zato bolje idu trice koje su dizajnerski 7-8 godina stare nego ovo..
sime_cipol wrote: ↑12/08/2026 02:00
Jel bolje do Lukomira Ici iz sela Umoljani ili skrenuti maloprije Šabića? Te dvije rute mi daje Google maps. Dosao badzo iz SWE i hoce gore da se vere. Imamo i auto za to, dosao je sa nekim Amarokom 3.0 TDI
od Sabica
nema potrebe da lomi auto preko Gradine tj. Umoljana, sretno i uzivajte
probao sam ja Gradinu i vratio se, na kraju pjeske otisao
Last edited by SvjetlosnaGodina on 12/08/2026 07:50, edited 1 time in total.
B6Redhell wrote: ↑11/08/2026 23:28
sime_cipol wrote: ↑12/08/2026 02:00
od Sabica
nema potrebe da lomi auto preko Gradine tj. Umoljana, sretno i uzivajte
probao sam ja Gradinu i vratio se, na kraju pjeske otisao
Hvala.
Vidio sam da je put asfaltiran skroz do Umoljana, pa je dio sa makadamom kraci.