Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
fusion_ba

#71251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

MTV wrote:@fusion Zamisli da eskalira sukob pa TM izbaci RTS 1, RTS 2, poneki kanal Prve (mozda Prva Plus postane ko Pink Plus) a zamjena bude Pink Zabava, Pink Show, Pink Ha Ha, pink koncert...
To sam ja i rekao, vremenom ce vecinu kvalitetnih kanala zamijeniti Pinkovim ekvivalentima. :D
A za RTS ako ce ovako nastaviti sa zatamnjenjem sto se mene tice mogu ih i izbaciti jer i ovako kao da ih nema,bespotrebni su
MTV

#71252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote:Ne sluti, nemoj da te bezveze grickam :roll:
Ja konto ti presto grickat ljude na forumu :lol:
odmor

#71253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Pored onoliko filmski kanala vi ganjate film na RTS-u, ma dajte molim vas. Uz to nikad mi nije bilo jasno bas ni pracenje takvi kanala. Kad pocinje podjela penzija u Srbiji, je li bio podsticaj za maline u Zajecaru.. al hajd dobro gledajte, svak ima svoje.. ja ga nikad ne gledan sto se mene tice nek ga izbace!
The BEN10

#71254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The BEN10 »

odmor wrote:Pored onoliko filmski kanala vi ganjate film na RTS-u, ma dajte molim vas. Uz to nikad mi nije bilo jasno bas ni pracenje takvi kanala. Kad pocinje podjela penzija u Srbiji, je li bio podsticaj za maline u Zajecaru.. al hajd dobro gledajte, svak ima svoje.. ja ga nikad ne gledan sto se mene tice nek ga izbace!
Vala baš! Ne mogu da vjerujem šta danas sve ljudi gledaju, a imaš pravo obilje kanala. :-)
r_faruk

#71255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

odmor wrote:Pored onoliko filmski kanala vi ganjate film na RTS-u, ma dajte molim vas. Uz to nikad mi nije bilo jasno bas ni pracenje takvi kanala. Kad pocinje podjela penzija u Srbiji, je li bio podsticaj za maline u Zajecaru.. al hajd dobro gledajte, svak ima svoje.. ja ga nikad ne gledan sto se mene tice nek ga izbace!
nisu u pitanju ni rts ni pink kanali niti bilo koji drugi debilni kanal koji postoji na telemach-u. stvar je u tome sto ti se svaki taj kanal naplati... evo ja ne gledam 80% kanala koji su na telemach-u jer su smece i puni reklama pa mi za epizodu koja traje 20 min. treba 45 min. da je pregledam. ali svaki od tih kanala platim. pratim nekih dvadesetak kanala, mozda i manje. sinoc sam prelistao prvih pedeset kanala iz ciste dosade, tri ili cetiri su bila zatamnjena, ne znam sta je sa ostalim, nisam isao dalje.

kada bih mogao, najradije bih platio ovih dvadeset kanala po istoj ovoj cijeni i jos da mi ih puste bez reklama... a one pizdarije i odrone od pinkova i ostalih gluposti slobodno nek kljucaju.
drug_profi

#71256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Zato ja lijepo ujutro zakačim snimanje za sve što me zanima, pa naveče gledam i premotavam reklame. Neš više majci svakih 10 minuta po 7 minuta persila, alwaysa, potencijala, itd.
Telemach

#71257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

odmor wrote:@Telemach, de prenesi tamo svojima da imaju mjesec dana do drugog djela Lige Nacija kad mi igramo. Nek srede da je utakmica u HD signalu. ebo ga i Pink SD blurovana rezolucija. Prenesi im nek malo i smanje onaj logo, majka mu stara. Kako je krenulo stavit ce vodeni zig preko cijelog ekrana :-)

Hocemo repku u HD da gledamo sa nasim komentatorom..
Zdravo odmor,
Vaš priijedlog ćemo vrlo rado proslijediti nadležnom sektoru.
Podsjećamo, mi smo isključivo distributer kanala. Lijep pozdrav.
j66o

#71258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Da li je ukinuta opcija unazad i na Rts 2 ???
crnivrag

#71259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

j66o wrote:Da li je ukinuta opcija unazad i na Rts 2 ???
Kanal RTS 2 nije nikad imao opciju vraćanja unazad putem resivera.
Curve

#71260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Curve »

MTV wrote:Odnos United Grupe i RTS vise nije dobar (tuze se po sudovima) jer RTS trazi da UG plati reemitovanje kanala RTS-a za BiH i dijasporu a ovi to ne zele. Lako se moze desiti da RTS 1 i RTS 2 budu izbaceni.
pa nek ih izbace onda, neg se hvale koliko broj kanala imas u paketu, a vamo non stop zatamljeni kanali, kako neko napisa starinski film wester hoces da pogledas kad ono "ee nes kolega" jer oni i to zatamljuju..
Mustang1

#71261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Curve wrote:
MTV wrote:Odnos United Grupe i RTS vise nije dobar (tuze se po sudovima) jer RTS trazi da UG plati reemitovanje kanala RTS-a za BiH i dijasporu a ovi to ne zele. Lako se moze desiti da RTS 1 i RTS 2 budu izbaceni.
pa nek ih izbace onda, neg se hvale koliko broj kanala imas u paketu, a vamo non stop zatamljeni kanali, kako neko napisa starinski film wester hoces da pogledas kad ono "ee nes kolega" jer oni i to zatamljuju..
E vala ako ti je do westerna onda ne znam :D Moj stari non stop gleda pink western, bar toga ne fali :D
Curve

#71262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Curve »

Mustang1 wrote:
Curve wrote:
E vala ako ti je do westerna onda ne znam :D Moj stari non stop gleda pink western, bar toga ne fali :D
pink western je zakljucan, jer ne pada mi napamet da uzimam pink paket..
poenta je bila da star film poput westerna znaci nista blockbuster i opet zakljucavaju kanal, kad na tome zakljucavaju onda ce svaku glupost zakljucavat pa nek ih izbace sa ponude najbolje
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#71263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Poenta nije samo sto zakljucavaju rts, vec je to i praksa sa drugim kanalima. Ako ja placam paket 45.90 KM u kojem stoji da imam hrt 1 hrt 2 hrt 3 i ima utakmica, a oni je zatamne, pod izgovorom da istu prenosi recimo Sk, pa valjda mi trebaju omoguciti i jedno i drugo, jer "JA" plaćam sve to, i da sam izaberem gdje cu gledati odtedjeni sadrzaj?!
Mustang1

#71264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Nije zakljucan pink western, otkljucan je od neki dan.
r_faruk

#71265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

Stvar je u tome sto se niko ne buni. Ja imam total, hs i moja tv, kod stare sam prikljucio telemach (samo tv). Ako na moja tv dodje SK, jebo telemach/hs... Jos moju tv mozes pratiti online za 3.5KM mjesecno na bilo kom internetu. Pored toga sto im placam hs, total i telemach, oni mi ne daju da pratim eon na hs mrezi, onda ti jos zatamnjuju kanale uz nekakvo debilno objasnjenje....

Covjece, ja placam tri racuna telemach-u i kao takav korisnik nemam nikakvih pogodnosti....

Ovaj telemach je postao katastrofa.
Telemach

#71266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

r_faruk wrote:Stvar je u tome sto se niko ne buni. Ja imam total, hs i moja tv, kod stare sam prikljucio telemach (samo tv). Ako na moja tv dodje SK, jebo telemach/hs... Jos moju tv mozes pratiti online za 3.5KM mjesecno na bilo kom internetu. Pored toga sto im placam hs, total i telemach, oni mi ne daju da pratim eon na hs mrezi, onda ti jos zatamnjuju kanale uz nekakvo debilno objasnjenje....

Covjece, ja placam tri racuna telemach-u i kao takav korisnik nemam nikakvih pogodnosti....

Ovaj telemach je postao katastrofa.
Zdravo r_faruk,
javite nam se u pp sa podacima kako bismo provjerili usluge koje koristite. Potrudit ćemo se da pronađemo najbolju opciju za Vas.
diablobih

#71267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Iste te kanale necete moci pratiti ni na logosoftu ni na bh telecomu. Ne znam u cemu je problem.
Curve

#71268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Curve »

diablobih wrote:Iste te kanale necete moci pratiti ni na logosoftu ni na bh telecomu. Ne znam u cemu je problem.
ma nema problema druze, sto bi ista u ovoj drzavi bio problem.. sto placamo kablovsku redovno svaki mjesec.. gdje ti bombarduju da imaju najvise kanala, od tih kanala bar deset ih 20h na dan zakljucano..
zato sto bi bio problem, sto bi iko ista protestovo.. :zid:
kakaljin

#71269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

diablobih wrote:Iste te kanale necete moci pratiti ni na logosoftu ni na bh telecomu. Ne znam u cemu je problem.
Pa problem je sto ti kanali ne bi trebali biti nit kod jednog operatera jer nema svrhe imati te kanale kada se ne moze nista pogledati zanimljivo. A pise se da operater ima toliko i toliko kanala a u stvari nema.
diablobih

#71270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Ne to, sve je to u redu, ne valja sto traze zatamljivanje, ali kada bi ih izbacili, onda bi ovdje i svugdje drugo srali. Nego isto je na svim providerima, svaki taj kanal zatrazi zatamljivanje i ne moze neko doci i reci bolje je to na drugom, a ono isto hahaha.
r_faruk

#71271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

diablobih wrote:Ne to, sve je to u redu, ne valja sto traze zatamljivanje, ali kada bi ih izbacili, onda bi ovdje i svugdje drugo srali. Nego isto je na svim providerima, svaki taj kanal zatrazi zatamljivanje i ne moze neko doci i reci bolje je to na drugom, a ono isto hahaha.
sto se tice moja tv, imaju prednost sto ih mozes gledati na bilo kojoj mrezi, telemach ne mozes. ali kao sto neko rece na forumu, ako SK dodje na moja tv, eto i eona na svakoj mogucoj mrezi....
crnivrag

#71272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Obavještenje o radovima na unaprjeđenju sistema

Poštovani korisnici,

Obavještavamo vas da će usljed neophodnih radova na unaprjeđenju sistema u petak 14.09.2018. godine, u periodu od 00:00 do 06:00, doći do prekida u radu Telemach Kontakt Centra.

U najavljenom terminu svi korisnici Telemach fiksne telefonije neće biti u mogućnosti pozivati niti primati pozive.

Hvala na razumijevanju.

Vaš Telemach
https://telemach.ba/a33414/podrska/vije ... stema.html
diablobih

#71273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

r_faruk wrote:
diablobih wrote:Ne to, sve je to u redu, ne valja sto traze zatamljivanje, ali kada bi ih izbacili, onda bi ovdje i svugdje drugo srali. Nego isto je na svim providerima, svaki taj kanal zatrazi zatamljivanje i ne moze neko doci i reci bolje je to na drugom, a ono isto hahaha.
sto se tice moja tv, imaju prednost sto ih mozes gledati na bilo kojoj mrezi, telemach ne mozes. ali kao sto neko rece na forumu, ako SK dodje na moja tv, eto i eona na svakoj mogucoj mrezi....
Problem je sta mozes gledati, mozes gledati pink, lokalne kanale i fox. Njima treba mnogo vise od SK.
kakaljin

#71274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

diablobih wrote:
r_faruk wrote:
Problem je sta mozes gledati, mozes gledati pink, lokalne kanale i fox. Njima treba mnogo vise od SK.
Uslugu koju placas gledas gdje hoces bez ikakvih problema, a eon uslugu koju takodjer placas u sklopu paketa ne mozes gledati gdje zelis.

Ovdje faruk govori o usluzi

Eon instaliras na telefon i hoces da je gledas preko 3G interneta, ne mozes u punom kapacitetu, a korisnik si usluge i placas je.
diablobih

#71275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Moze preko Unifi, na svakom cosku.
Locked