Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nightvision

#7126 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

tempuser wrote: Obrati paznju da ovaj clan ne spominje ogranicenje, znaci od price ja vozim 60 km/h i nemam se ja kome sklanjati nema nista, postoje vozila sa odobrenjem da se ne moraju pridrzavati ogranicenja brzine, a ometas ih.
Svakako, ta vozila su hitna pod rotacijom, policija pod rotacijom, vatrogasci pod rotacijom, vozila pod pratnjom, eventualno druga specijalna vozila. Trkaci u civilnim vozilima nemaju odobrenje da se ne moraju pridrzavati ogranicenja brzine pa tako nemamo obavezu niti se istim sklanjati niti radi istih ubrzavati i tako krsiti zakon. Npr, vozis glavnom od stupa prema gradu, i hoces skrenuti negdje lijevo, lupam na pofalice. Hoces li do pofalica voziti lijevom ili desnom trakom? Pa valjda ces voziti lijevom? I dok tako vozis najnormalnije, pratis ogranicenje ali i saobracaj oko tebe, naidje trkac koji pokazuje namjeru da prodje kroz tebe. Nagradno pitanje: Hoces li mu se skloniti desno, hoces li probati ubrzati, ili ces nastaviti voziti kako si vozio?
direstraits0078

#7127 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

nightvision wrote:
tempuser wrote: Obrati paznju da ovaj clan ne spominje ogranicenje, znaci od price ja vozim 60 km/h i nemam se ja kome sklanjati nema nista, postoje vozila sa odobrenjem da se ne moraju pridrzavati ogranicenja brzine, a ometas ih.
Svakako, ta vozila su hitna pod rotacijom, policija pod rotacijom, vatrogasci pod rotacijom, vozila pod pratnjom, eventualno druga specijalna vozila. Trkaci u civilnim vozilima nemaju odobrenje da se ne moraju pridrzavati ogranicenja brzine pa tako nemamo obavezu niti se istim sklanjati niti radi istih ubrzavati i tako krsiti zakon. Npr, vozis glavnom od stupa prema gradu, i hoces skrenuti negdje lijevo, lupam na pofalice. Hoces li do pofalica voziti lijevom ili desnom trakom? Pa valjda ces voziti lijevom? I dok tako vozis najnormalnije, pratis ogranicenje ali i saobracaj oko tebe, naidje trkac koji pokazuje namjeru da prodje kroz tebe. Nagradno pitanje: Hoces li mu se skloniti desno, hoces li probati ubrzati, ili ces nastaviti voziti kako si vozio?
Zasto bi se nekome sklanjao ako ne ometas saobracaj? Vozis po ogranicenju, ne smetas, uzivancija.

Drugo je kad kloc vozi 40, jer mu se moze, nece da se skloni, nece da ubrza, ne obraca paznju na retrovizore, ili ih nema, ili ne zna za sta se koriste. Za vise informacija pogledati pod respo, supercali, sve po zakonu, brankovic, samozivi stvorovi, kretenizam, debilizam, idiotizam, neprilagodjenost, bescutnost i sl.
supercali

#7128 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

direstraits0078 wrote:
nightvision wrote:
Zasto bi se nekome sklanjao ako ne ometas saobracaj? Vozis po ogranicenju, ne smetas, uzivancija.

Drugo je kad kloc vozi 40, jer mu se moze, nece da se skloni, nece da ubrza, ne obraca paznju na retrovizore, ili ih nema, ili ne zna za sta se koriste. Za vise informacija pogledati pod respo, supercali, sve po zakonu, brankovic, samozivi stvorovi, kretenizam, debilizam, idiotizam, neprilagodjenost, bescutnost i sl.
Odjebi od respa kad ne znas citati a to ostalo prisiji ukucanima

40 nije krsenje zakona I imas mogucnost me zaobici mene petog desetog kao sto ja radim
To sve sto pises ima smisla gdje ima jedna traka I van grada ostalo mozes pjevati borbene
madner

#7129 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madner »

Policija ima pravo da ti napise kaznu za ometanje saobracaja za takvo ponasanje, sud ih potvrdjuje tako da nije bas interpretacija zakona na tvojoj strani. Od Njemacke do Bosne, prespora voznja je kaznjiva u svim zemljama. :D
supercali

#7130 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

madner wrote:Policija ima pravo da ti napise kaznu za ometanje saobracaja za takvo ponasanje, sud ih potvrdjuje tako da nije bas interpretacija zakona na tvojoj strani. Od Njemacke do Bosne, prespora voznja je kaznjiva u svim zemljama. :D
Prespora voznja je koliko km/h
U gradu nema prespore voznje ljudi shvatite

To sto pricate se primjenjuje na magistralama brzim cestama autoputevima al u gradu potpuno druga prica
madner

#7131 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madner »

Moze biti 10, 15, 20. Policajac ima pravo da to subjektivno odluci, a rekoh da sud potvrdjuje da je bio u pravu. Ne zbog toga sto je 5, 10 15 ispod ogranicenja nego zato sto misli da ometas druge.

Vidio sam te kazne, postoje. :D
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7132 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Danas odlična borba lagune i aurisa od semafora do semafora, ko će izbaciti veći oblak crnog dima i nas nazad sve pogušiti :lol:
timezone

#7133 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by timezone »

Znaci po gradu se mora voziti 60km/h da nebi nekome zasmetao i bez obzira sto ces za 500 metara skrenti lijevo Kako ide kada je magla kada pada kisa snjeg ko onda odlucuje koliko je za trkace sporo kroz grad ili se i tada nesmije smetati ispod 60 ?
tempuser

#7134 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

nightvision wrote:
Nisi ti taj koji treba da rangiras ko je trkac, a ko nije. U ZOBS-u koji takodjer ne pravi razliku su tacno definisane tvoje obaveze u odnosu na druge vozace, a prestrojiti se u lijevu traku prije raskrsnice na Pofalicima i voziti lijevom trakom nisu iste stvari.
Veliki broj kamiona koji dolaze u Sarajevo ulaze preko Stupske petlje i idu na terminal u Halilovicima. Buduci da je kamionima dozvoljeno da voze samo desnom trakom, sta mislis kako oni skrecu lijevo na Alipasinom?
tempuser

#7135 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote:
madner wrote:Policija ima pravo da ti napise kaznu za ometanje saobracaja za takvo ponasanje, sud ih potvrdjuje tako da nije bas interpretacija zakona na tvojoj strani. Od Njemacke do Bosne, prespora voznja je kaznjiva u svim zemljama. :D

To sto pricate se primjenjuje na magistralama brzim cestama autoputevima al u gradu potpuno druga prica
Prespora voznja se ne definise u km/h nego u odnosu na brzinu saobracaja oko tebe u tom trenutku, ako svi u srednjoj i lijevoj traci voze 6-65 km/h ti sa 45-50 km/h u jednoj od tih traka usporavas voznju. Isto tako ako kolona mili ti sa istih 45 km/h mozes biti i prebrz.
tempuser

#7136 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

timezone wrote:Znaci po gradu se mora voziti 60km/h da nebi nekome zasmetao i bez obzira sto ces za 500 metara skrenti lijevo Kako ide kada je magla kada pada kisa snjeg ko onda odlucuje koliko je za trkace sporo kroz grad ili se i tada nesmije smetati ispod 60 ?
Obaveza svih vozaca je da prilagode voznju uslovima na cesti. Takodjer postoji pravilno prestrojavanje, a prestrojavajnje i vznja nisz ista stvar. Ako te po magli ili kisi stigne u lijevoj ili srednjoj traci neko ko vozi 60 km/h ti si duzan da mu se pomaknes, ako skreces lijevo pomaci ces se u svakom slucaju, a on ako napravi belaj ce odgovarati sto nije prilagodio brzinu, nije tvoje da budes faktor korekcije na cesti.
supercali

#7137 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Samo cekam kad ce saobracaj glavnom biti samo u desnoj traci a lije I srednja slobodne za letace
tempuser

#7138 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote:Samo cekam kad ce saobracaj glavnom biti samo u desnoj traci a lije I srednja slobodne za letace
Zasto je zabranjeno kamionima da voze srednjim i lijevom trakom?
supercali

#7139 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Zato sto je druga kategorija vozila
tempuser

#7140 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote:Zato sto je druga kategorija vozila
Ma mejoj???? Kombi je druga kategorija pa im je dozvoljeno i sta onda?
Zasto zajedno s kamionima preko 3,5t ne smiju M/V koja na ravnom ne mogu brze od 40 km/h?
supercali

#7141 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Samo sto nije ista kategorija kao kamion
I koji kurcev kamion ima veze sa voznjom obicnog auta po glavnoj.u gradu
Skonto da fulas poentu pa pokusavas sa kamionima
Pokusaj I sa avionima mozda ti se posreci
timezone

#7142 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by timezone »

tempuser wrote:
timezone wrote:Znaci po gradu se mora voziti 60km/h da nebi nekome zasmetao i bez obzira sto ces za 500 metara skrenti lijevo Kako ide kada je magla kada pada kisa snjeg ko onda odlucuje koliko je za trkace sporo kroz grad ili se i tada nesmije smetati ispod 60 ?
Obaveza svih vozaca je da prilagode voznju uslovima na cesti. Takodjer postoji pravilno prestrojavanje, a prestrojavajnje i vznja nisz ista stvar. Ako te po magli ili kisi stigne u lijevoj ili srednjoj traci neko ko vozi 60 km/h ti si duzan da mu se pomaknes, ako skreces lijevo pomaci ces se u svakom slucaju, a on ako napravi belaj ce odgovarati sto nije prilagodio brzinu, nije tvoje da budes faktor korekcije na cesti.

A ako svi voze 50 a ti jedini 60 ko ce se kome prilagoditi?
Ti vecini ili vecina tebi
tempuser

#7143 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote:Samo sto nije ista kategorija kao kamion
I koji kurcev kamion ima veze sa voznjom obicnog auta po glavnoj.u gradu
Skonto da fulas poentu pa pokusavas sa kamionima
Pokusaj I sa avionima mozda ti se posreci
Pa zasto kategrija terehnih vozila preko 3,5 tone i oni koji ne mogu preko 40 km/h moze samo desnom trakom? Pitanje jednostavno.
Kakve veze imaju auti i kamioni? Pa valjda zato sto voze po istoj cesti i zato sto ih regulise isti clan u zakonu.
supercali

#7144 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Da imaju isti status ne bi bili u odvojenim kategorijama
Zasto kamion mota imati.lopatu I vrecu pjeska a malo auto ne treba?
tempuser

#7145 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

timezone wrote:
tempuser wrote:

A ako svi voze 50 a ti jedini 60 ko ce se kome prilagoditi?
Ti vecini ili vecina tebi
Ako je od svih tih jedan koji mojom trakom srednjom ili lijevom vozi 50 i nema nikog ispred sebe onda ce se prilagoditi meni. Ako ispred njega ima neko onda je 50 km/h brtina kojom se odvija saobracaj i ja ne mogu voziti 60.
tempuser

#7146 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote:Da imaju isti status ne bi bili u odvojenim kategorijama
Palamudis, a ne odgovaras na pitanje.
supercali

#7147 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

tempuser wrote:
Pa odgovori ti meni kad smo vec.poceli sa nekim pitanjima koja.nemaju veze
Ned071

#7148 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

dobro cu razmisliti dal da pustim pjesaka... jutros idem ka skenderiji od vrbanje... vidim covjeka kod onih praonica na pjesackom kako ceka i ne moze da predje. usporavam i stajem da prodje. u spiglu vidim lika iza kako ide prema meni, ne koci. evo ga, raznese me, rekoh. pjesak vec zakoracio. stisnem se i cekam da me razguzi. ovaj iza, nakon sto je digao pogled sa jebenog MOBITELA, po kocnici pa u drugu stranu pa pored pjesaka nesretnog.... ohladio sam se, kako zbog auta tako sto ga je mogao zgazit zato sto sam ga ja pustio.... :cry:
tempuser

#7149 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote:
tempuser wrote:
Pa odgovori ti meni kad smo vec.poceli sa nekim pitanjima koja.nemaju veze
Oooo da, pitanje itekako ima veze.
Jedini razlog je zbog male brzine i sto bi ometali ostale ucesnike u srednjoj i lijevoj traci.
E sad, znaci ako oni koji ne smiju zakonski da voze srednjom i lijevom, mogu da se prestroje u lijevu izlivnu mozes i ti umjesto da guslas lijevom jer moras da skrenes.
Last edited by tempuser on 23/06/2016 14:49, edited 1 time in total.
klixo

#7150 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by klixo »

supercali wrote:

Primjenjuje se i u gradu ako , ne znam da li je kaznjivo kao na autoputu ,ali nije mi se jednom desilo da mi ljudi u centru Graza ili Nurnberga(poslom vrlo cesto posjecujem ta 2 grada) blicaju da se sklonim.
Vise je stvar opste kulture u saobracaju.
Nema guzve , nema nikog u traci desno od tvoje sklonim se.
Kod nas se bukvalno shvata zakon , npr. u inostranstvu ,barem u DE , te nece zaustaviti ako si gradom vozio 15 km/h preko ogranicenja u 2h ujutro kad mema zive duse.
Post Reply