Činjenica je da je kod dosta žena (možda većine, ali ne znam... ko naleti naleti na ovu minu) prilikom upoznavanja i eventualno prvog date-a dovoljno da jednu grešku napraviš ili da daš jedan pogrešan komentar kako bi te odmah otpisale ili kako bi ohladile da im više ne budeš zanimljiv, a često momci ne znaju ni zašto. Nije se meni ili nekom drugu jednom ovo desilo da ni razlog nismo znali. Jednostavno im došlo tako, pa ti bacaj grah da vidiš zbog čega. Pretjerano se komplikuje i razmišlja u vezi skoro svake sitnice, a sve je manje i manje spontanosti. Ono što odnos održava zanimljivim je upravo spontanost pored privlačnosti.moonca wrote:Nikako da shvati da smo mi isto kao on ziva bica i iste probleme imamo-![]()
..Ludzak -znas li ti da se mi satima pripremamo za izlazak da bi vas
Vasa najgora date iskustva :P
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- MarlboroGold
#7126 Re: Vasa najgora date iskustva :P
- pustopoljina
#7127 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Sad sam gledala ostale tvoje postove...Ludzak wrote:Ne snalazim se u komunikaciji. Tačnije, nisam komunikativan. Ne volim biti u centru pažnje pa makar bila ta jedna jedina osoba sa mnom. Ne mogu djevojkama priuštiti ulogu filozofa i demagoga, samim tome i zavodnika.Zoya wrote:Piši...Ludzak wrote:Da ja napišem u čemu se snalazim...
Tako mi je lakše.
Jednostavno, manjak komunikacije+grčenost ne mogu stvoriti primamljivu atmosferu.
I zato me je djevojka sva razočarana napustila i otišla, ostavila me samog u kafiću. Platila sebi kafu.
Ti pricas ovako:
Necu, nemam, ne mogu, ne znam...
Evo, cak i ovdje pises u cemu se NE snalazis, a trebao si napisati u cemu se snalazis.
izgleda kao da volis muziku...eto, ako bi negdje bila neka ok svirka, po tvom ukusu...pozovi je. Nemate sta puno pricati, ionako je glasno.
Ostalo...kakav je nas narod, kako ovo ono ne funkcionira, zadrzi boga ti za sebe. Svako zna sta ne valja. Ne otkrivaj toplu vodu.
Razmisli jos sta volis i sta ti ide i pricaj o tom...vrijedan si, studiras pored posla...treba se tu znati organizirati, motivisati...pricaj o tome. Ne da se hvalis, mada mislim da to nije ni moguce kod tebe. I postavljaj pitanja njoj, zelis je valjda upoznati?
I jos nesto: ako vec unaprijed vidis fijasko vaseg dejta, de barem ga organizuj tako da se tebi svidi.
Last edited by pustopoljina on 24/06/2019 19:42, edited 2 times in total.
-
moonca
#7128 Re: Vasa najgora date iskustva :P
..ima zenskih koje ne vole pitanja
..... na prvom sastanku, ne puto pitati... 
- pustopoljina
#7129 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Ma zavisi koja pitanja...neces je odmah pitati a gdje ti gonis?moonca wrote:..ima zenskih koje ne vole pitanja..... na prvom sastanku, ne puto pitati...
Pitas sitnice koje si primijetio, postavis ono nervirajuce- a znas li razviti jufku...
-
moonca
#7130 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Meni je ova scena jako cudna.I zato me je djevojka sva razočarana napustila i otišla, ostavila me samog u kafiću. Platila sebi kafu.
Sta si ti to uradio, izjavio ... da ona na ovaj nacin reaguje
Nije u pitanju smotanost - grcevitost- nesto si rekao ??
- insomnia78
#7131 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Pitas je odmah a koji cu ti ja biti po redu bgt?pustopoljina wrote:Ma zavisi koja pitanja...neces je odmah pitati a gdje ti gonis?moonca wrote:..ima zenskih koje ne vole pitanja..... na prvom sastanku, ne puto pitati...
Pitas sitnice koje si primijetio, postavis ono nervirajuce- a znas li razviti jufku...
- pustopoljina
#7132 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Ma mozda se i njoj potrefilo. Ne znas nikad u kojem je filmu onaj drugi.moonca wrote:Meni je ova scena jako cudna.I zato me je djevojka sva razočarana napustila i otišla, ostavila me samog u kafiću. Platila sebi kafu.
Mozda joj se nije nesto ni svidjao, a taman prekinula jednu losu vezu i onda je lako prekinuti nesto sto nije ni pocelo, a vec lose.
- Ludzak
#7133 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Ništa jpj rekao nisam. Jednostavno, dosadno joj bilo.moonca wrote:Meni je ova scena jako cudna.I zato me je djevojka sva razočarana napustila i otišla, ostavila me samog u kafiću. Platila sebi kafu.
- pustopoljina
#7134 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Hah pa sta ti na to moze reci?insomnia78 wrote:Pitas je odmah a koji cu ti ja biti po redu bgt?pustopoljina wrote:Ma zavisi koja pitanja...neces je odmah pitati a gdje ti gonis?moonca wrote:..ima zenskih koje ne vole pitanja..... na prvom sastanku, ne puto pitati...
Iskreno:
nadam se, zadnji.
Ili da broji na prste i kaze- peti, ako ti se ne gadi?
- insomnia78
#7135 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Ma zajebavam se
- pustopoljina
#7136 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Najbolje pitati xaviera da preporuci 
- Euphoria
#7137 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Mozda da ne ides na klasicne dejtove?
Vec malo tipkanja, neko spontano druzenje dok se malo bolje upoznate.
Onda joj fino napises ili jos bolje je nazoves i kazes Svidjas mi se, volio bi da se vidimo, kada mozemo na kafu....Spremis par tema ako za slucaj da ne ide sve spontano, da izbjegnes glupu tisinu...
Uvijek mozes pitati kakvu muziku voli, koju je zadnju knjigu procitala, planira li ici na neki event tu u gradu, dati joj kompliment za haljinu, kosu, parfem, ako studira poceti neku pricu o fakultetu ili ako radi o poslu, planira li ici na more, gdje....imas milion tema. Ako vidis da je bas neugodno pozovi je da izadjete i prosetate. Moras vjezbati, nema zatvaranja u sebe i odustajanja.
Vec malo tipkanja, neko spontano druzenje dok se malo bolje upoznate.
Onda joj fino napises ili jos bolje je nazoves i kazes Svidjas mi se, volio bi da se vidimo, kada mozemo na kafu....Spremis par tema ako za slucaj da ne ide sve spontano, da izbjegnes glupu tisinu...
Uvijek mozes pitati kakvu muziku voli, koju je zadnju knjigu procitala, planira li ici na neki event tu u gradu, dati joj kompliment za haljinu, kosu, parfem, ako studira poceti neku pricu o fakultetu ili ako radi o poslu, planira li ici na more, gdje....imas milion tema. Ako vidis da je bas neugodno pozovi je da izadjete i prosetate. Moras vjezbati, nema zatvaranja u sebe i odustajanja.
Last edited by Euphoria on 24/06/2019 19:53, edited 1 time in total.
- Ludzak
#7138 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Sad sam trenutno pao u anksiozno stanje. Psihički nisam stabilan i zato ne čudi se tim mojim pesimističkim stavovima. A da ne govorim šta se dešava sa mojim samopouzdanjem.pustopoljina wrote:Mogao bi tebi ovaj jezik biti prepreka.Ludzak wrote:Aa kod nas djevojke trče po tim galerijama, nema šta. Sve i jedna umjetnička duša.
Ako sjedis i blejis a unutra samo negativa i sarkazam...jebaji ga onda.
Bolje bar da naglas crnjacis, barem bi kakvu sebi slicnu sreo, nego sto blokiras i ni ovamo ni tamo.
A i ako nije umjetnicka dusa, ljudi vole lijepo i novo...nije losa ideja.
Nekog desavanja mora biti, bar u susjednom selu...
- insomnia78
#7139 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Oh pa ti imas precih problema od cura
Last edited by insomnia78 on 24/06/2019 19:55, edited 1 time in total.
- pustopoljina
#7140 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Jbg rjesavaj to prvo.Ludzak wrote:Sad sam trenutno pao u anksiozno stanje. Psihički nisam stabilan i zato ne čudi se tim mojim pesimističkim stavovima. A da ne govorim šta se dešava sa mojim samopouzdanjem.pustopoljina wrote:Mogao bi tebi ovaj jezik biti prepreka.Ludzak wrote:Aa kod nas djevojke trče po tim galerijama, nema šta. Sve i jedna umjetnička duša.
Bolje bar da naglas crnjacis, barem bi kakvu sebi slicnu sreo, nego sto blokiras i ni ovamo ni tamo.
Takav nisi dobar ni sebi, kamoli drugome.
Ne ocekuj da ti druga osoba moze srediti zivot.
-
Zoya
#7141 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Koliko god ti se neko ne svidi, ne ustaješ tek tako nego pregrmiš to ili pošalješ poruku prijateljici da te ko slučajno zovne i kaže da ti je neko provalio u stan. Dobar izgovor da se Izviniš i odeš.
- Euphoria
#7142 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Savaki psihijatar ce reci da sve dok se osobe pitaju da li su normalne su normalne. Psihicki nestabilne osobe nece to ni priznati, ni izgovoriti, ti si ok. Ako si puno pesimistican probaj promijeniti taj tok misli. Evo preporucujem ovaj video, a generalno nju da slusas neko vrijeme:Ludzak wrote:Sad sam trenutno pao u anksiozno stanje. Psihički nisam stabilan i zato ne čudi se tim mojim pesimističkim stavovima. A da ne govorim šta se dešava sa mojim samopouzdanjem.pustopoljina wrote:Mogao bi tebi ovaj jezik biti prepreka.Ludzak wrote:Aa kod nas djevojke trče po tim galerijama, nema šta. Sve i jedna umjetnička duša.
https://www.youtube.com/watch?v=HhNPiCpjF4M
- insomnia78
#7143 Re: Vasa najgora date iskustva :P
A jbt panaija 
- insomnia78
#7144 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Sta je sljedece? Da se upise u planinarsko drustvo?
- alibaba_i_30_godina
#7145 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Ja mislio ti u Sarajevu i baš mislio da vidim koliko ima istine u tome što pričaš i dam ti par prijateljskih savjeta. Imaš li ti uopće nekih drugova, šta ti oni kažu?Ludzak wrote:Sad sam trenutno pao u anksiozno stanje. Psihički nisam stabilan i zato ne čudi se tim mojim pesimističkim stavovima. A da ne govorim šta se dešava sa mojim samopouzdanjem.pustopoljina wrote:Mogao bi tebi ovaj jezik biti prepreka.Ludzak wrote:Aa kod nas djevojke trče po tim galerijama, nema šta. Sve i jedna umjetnička duša.
Najvažnije ti je samopozdanje, pusti ove stare prdohane što pričaju svašta, galerije neke i to.
Ti sam kažeš da ga nemaš, ali nevažno, ne moraš to govoriti naglas pa da još i bude očito. Hodaj normalno i uspravno bez obzira kako se osjećao. Isto kao što kada ja vidim neku djevojku pogrbljenu i bez neke posebne energije pomislim vjerovatno ono što i djevojke kada vide tako nekog muškarca.
Pričaj i budi otvoren i nasmijan. Lijep osmijeh je jedan od ključeva. Ne moraš ni pričati previše, za to su svakako one zadužene. Budeš kulturan i odgovoriš na par pitanja, postaviš ti sam nekoliko, kao što reče Miss uvijek možeš pitati o filmovima, muzici, ma bilo kakve gluposti dok ne pronađeš nešto isto što volite.
I najvažnije budi uporan. Padneš i izofiraš se 15 puta, ali zato 16-ti put bude uspješan.
-
Zoya
#7147 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Piši ti svoja iskustva insomnijo. Kako ti te žene smuntaš? Čime ih zavodiš i toinsomnia78 wrote:A jbt.
- alibaba_i_30_godina
#7148 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Evo ja sve čekam da ti otpočneš novu sezonu, ali izgleda ništa.Miss Moonlight wrote:Zasto vise niko ne pise iskustva?![]()
Mozda da otvorimo temu Kako na prvi date ili Uspjesan date ?
- pustopoljina
#7149 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Imam jos jedan najgori dejt-
Lik iz...hm...jbm negdje iz istocne bosne...
Zaboravila sam, na vrh mi jezika...
Ugl. Ovdje u grazu...oboje 30+
Poceo pricati kakve su nase zenske (lose), zasto nema auto, zasto ima stan...zasto ima mali stan...al' izasao sa mnom, jer mu je snaha iz krajine, super...pa mozda sam i ja...
Dobro se drzim za svoje godine
(nanu ti...)
smor, smor, smor...
Al' ja optimista (hah, a moja agenda: e sad cu s nasim, kunem se!)
kontam haj' mozda se dobro ljubi...
Jok.
Opet on...kako im je bilo tesko u izbjeglistvu, kako danas cure samo traze, a ne znaju pitu napraviti...ove sto dodju od dolje (bosna) misle ovdje rastu pare na drvecu i samo hoce papire...
Haj'mo lakse teme...mina...slusa cecu...staE, znam li ja da je ona bila s nasim, arkan je nju tukao...
Ne pomaze ni pice. Ne pomaze nista.
Haj'mo mi...ja sutra ranim.
'Ebo me svak' kud se navrati' da izadjem s ovim...vidi ga, ko bojler.
Lik iz...hm...jbm negdje iz istocne bosne...
Zaboravila sam, na vrh mi jezika...
Ugl. Ovdje u grazu...oboje 30+
Poceo pricati kakve su nase zenske (lose), zasto nema auto, zasto ima stan...zasto ima mali stan...al' izasao sa mnom, jer mu je snaha iz krajine, super...pa mozda sam i ja...
Dobro se drzim za svoje godine
smor, smor, smor...
Al' ja optimista (hah, a moja agenda: e sad cu s nasim, kunem se!)
kontam haj' mozda se dobro ljubi...
Jok.
Opet on...kako im je bilo tesko u izbjeglistvu, kako danas cure samo traze, a ne znaju pitu napraviti...ove sto dodju od dolje (bosna) misle ovdje rastu pare na drvecu i samo hoce papire...
Haj'mo lakse teme...mina...slusa cecu...staE, znam li ja da je ona bila s nasim, arkan je nju tukao...
Ne pomaze ni pice. Ne pomaze nista.
Haj'mo mi...ja sutra ranim.
'Ebo me svak' kud se navrati' da izadjem s ovim...vidi ga, ko bojler.
- pustopoljina
#7150 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Iz zvornika...sjetila sam se