GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Nisrin
#7126 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ima li kakav vid prevoza do Dobrinje, a da nije komercijala??? 
-
zvrk
#7127 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
dugorocno se isplati, pamtice narod do iducih izborashandrprcSA wrote:nisto sumljamzvrk wrote:shandrprcSA wrote: ne provjerenoal' mislim da su necije plate zaplatile
![]()
obzirom na setuVaciju, ne bi me cudilo i da su se povukli vrijedno skupljani novci s privatnih racuna, samo da se foteljice zadrze![]()
toliko truda ulozeno a tako brzo da odu
![]()
a onda jos 4 godine rahatluka
a namirice i novi vlasnici gras-a dio duga
pa ljuCki je
-
zvrk
#7128 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
taman kontam sto se ti najvise bunis protiv radnika na temiNisrin wrote:Ima li kakav vid prevoza do Dobrinje, a da nije komercijala???
i potvrdi ti meni
svercas
- vjesticanametli
#7129 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
shandrprcSA
#7130 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa jestezvrk wrote:
dugorocno se isplati, pamtice narod do iducih izbora![]()
pa ljuCki je
-
zvrk
#7131 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nje i jos 200 000 njihvjesticanametli wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
eto ti i zbog nje propada gras
![]()
![]()
skupa sa vlOdom direktorima i viskom radnika
-
zvrk
#7132 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
fala BogushandrprcSA wrote:
pa jestenije narod ovca
![]()
![]()
zato i jest nenaviknut na belaje, naucio na med i mlijeko
-
hhaarree
#7133 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
e jebi ga sad jarane dvjesto milja, pa kako onda i jednu kartu prodaju, sto ih stampaju uopste
-
shandrprcSA
#7134 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
a ko se ne bi navikao na med i mlijekozvrk wrote:fala BogushandrprcSA wrote:
pa jestenije narod ovca
![]()
![]()
zato i jest nenaviknut na belaje, naucio na med i mlijeko
-
zvrk
#7135 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
dnevno - 100 000 svercera (trecina onih koji se voze prema podacima mEnistra) u dva pravca - 200 milja karatahhaarree wrote:e jebi ga sad jarane dvjesto milja, pa kako onda i jednu kartu prodaju, sto ih stampaju uopste
mozda malo i precerujem, al tako mi djeluje
-
zvrk
#7136 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
shandrprcSA wrote:
a ko se ne bi navikao na med i mlijeko![]()
![]()
vas cu ja narod pobit
sto mi sIkira vladu /dje je ovdje srce smajli za iskazivanje emocija spram vlade
- Nisrin
#7137 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
zvrk wrote:taman kontam sto se ti najvise bunis protiv radnika na temiNisrin wrote:Ima li kakav vid prevoza do Dobrinje, a da nije komercijala???
i potvrdi ti meni
svercas
A hajd' kad si pametan pa mi reci kako znas da svercam ako pitam za neki drugi vid prijevoza osim komercijale? Kojom logikom, zar se moze svercovati u Centrotransu???
Za tvoju informaciju imam kartu koja vazi do maja, kupon je za mart/april...
A bunim se protiv radnika i GRASa jer ne vide kakvu su glupost ucinili i dalje nas drze taocima, i zbog njihove obustave sad mi duplo vise vremena treba do nekog odredista!
Zadovoljan?
I pametnije ti je pozabavi se onima koji koriste iskaznice od srednje skole sa 26 godina, ili one koji falsifikuju iskaznice, a imas i one sto im rade clanovi uze i sire porodice pa kad udju u prijevoz samo kazu prezime, ako im vec neko njihov nije sredio "srednjoskoslu iskaznicu od 16 KM"...
Last edited by Nisrin on 07/04/2013 18:04, edited 1 time in total.
-
zvrk
#7138 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pitas za besplatan vid prijevozaNisrin wrote:
A hajd' kad si pametan pa mi reci kako znas da svercam ako pitam za neki drugi vid prijevoza osim komercijale? Kojom logikom, zar se moze svercovati u Centrotransu???
Za tvoju informaciju imam kartu koja vazi do maja, kupon je za mart/april...
A bunim se protiv radnika i GRASa jer ne vide kakvu su glupost ucinili i dalje nas drze taocima, i zbog njihove obustave sad mi duplo vise vremena treba do nekog odredista!
Zadovoljan?
dakle svercas u grasu
za kupon ti ne vjerujem
a ne moras bit neuroZna
ispusi , prosetaj malo :p
-
zvrk
#7139 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
a jesi se razestilaNisrin wrote:
I pametnije ti je pozabavi se onima koji koriste iskaznice od srednje skole sa 26 godina, ili one koji falsifikuju iskaznice, a imas i one sto im rade clanovi uze i sire porodice pa kad udju u prijevoz samo kazu prezime, ako im vec neko njihov nije sredio "srednjoskoslu iskaznicu od 16 KM"...
chill out
eto, vidis koji sve problemi taj gras more
- Nisrin
#7140 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zvrk, u skokovima-.- bujrum!
@Kasta, Hvala, sad vidjeh...ne mogu svakih nekoliko sati citati po nekoliko novih stranica...odlicno za Dobrinju
@Kasta, Hvala, sad vidjeh...ne mogu svakih nekoliko sati citati po nekoliko novih stranica...odlicno za Dobrinju
Last edited by Nisrin on 07/04/2013 18:14, edited 1 time in total.
-
zvrk
#7141 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nisrin wrote:Zvrk, u skokovima-.- bujrum! Imam SUBVENCIONIRANU iskaznicu jer mi je bliznji clan familije poginuo u ratu, i od opstine imam taj kupon...aman naroda sto voli nos zabijati gdje mu nije mjesto...
Ne znam da Centrotrans ikoga vozi besplatno, a za Hare tours znam jer sam vidjela u petak ali nisam se vozala...
@Kasta, Hvala, sad vidjeh...ne mogu svakih nekoliko sai citati po nekoliko novih stranica...odlicno za Dobrinju
ne znadoh da ima i ta kategorija subvencije
nije ni cudo sto gras propada
sto se tice zabadanja mjesta sama si pitala kako zakljucih da svercas pa ti pojasnih
izvinjaJem se i ponavljam: ne se zestiti, lagano samo
-
The Realist
#7142 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I ako je blizu, naprave karte od 0,5 i 1KM i eto im mjesečno koji milion više, jer će sigurno puno više ljudi plaćati.zvrk wrote:dnevno - 100 000 svercera (trecina onih koji se voze prema podacima mEnistra) u dva pravca - 200 milja karatahhaarree wrote:e jebi ga sad jarane dvjesto milja, pa kako onda i jednu kartu prodaju, sto ih stampaju uopste
- Nisrin
#7143 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ali jeste kako su ljudi NEZAHVALNI poslije tudjih zasluga sto su danas ovdje gdje jesu, zivi i zdravi!zvrk wrote:
ne znadoh da ima i ta kategorija subvencije
nije ni cudo sto gras propada
sto se tice zabadanja mjesta sama si pitala kako zakljucih da svercas pa ti pojasnih
izvinjaJem se i ponavljam: ne se zestiti, lagano samo
Postoje za kategorije: RVI, sehidske porodice i nisam sigurna za demobilisane borce...ali sve ide preko opstine i borackih organizacija...
Last edited by Nisrin on 07/04/2013 18:13, edited 1 time in total.
-
zvrk
#7144 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa bar vremenski ogranicene karte pa da vaze u svim vidovima prijevozaThe Realist wrote:I ako je blizu, naprave karte od 0,5 i 1KM i eto im mjesečno koji milion više, jer će sigurno puno više ljudi plaćati.zvrk wrote:dnevno - 100 000 svercera (trecina onih koji se voze prema podacima mEnistra) u dva pravca - 200 milja karatahhaarree wrote:e jebi ga sad jarane dvjesto milja, pa kako onda i jednu kartu prodaju, sto ih stampaju uopste
mada i to je cini mi se stvar mentalnog sklopa
kartu ili placas ili ne placas
al sve ce to mEnistar i krizni stab uzeti u obzir u velikom planu koji izradjuju negdje na vikendici uz razanj u ovim trenucima
- Nisrin
#7145 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kaze mi kolega da i kad radi GRAS koristi usluge Centrotransa jer mu naplate kartu od Hadzica do Zeljeznicke 1-70 KM...
To me i cudi za njih, jer su inace najskuplji u drzavi...
To me i cudi za njih, jer su inace najskuplji u drzavi...
-
zvrk
#7146 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
e sad kad vec to potezes: 1100 prezivjelih boraca u grasu ne trebamo biti zahvalni sto smo ovdje gdje jesmo?Nisrin wrote:
Ali jeste kako su ljudi NEZAHVALNI poslije tudjih zasluga sto su danas ovdje gdje jesu, zivi i zdravi!
Postoje za kategorije: RVI, sehidske porodice i nisam sigurna za demobilisane borce...ali sve ide preko opstine i borackih organizacija...
malo je cudna ta nezahvalnost
sta se mene tice, hvala Bogu za zivot i zdravlje
materi sto me ne odvede odavde kad je mogla, nek je na cast
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#7147 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
??zvrk wrote:shandrprcSA wrote:
a ko se ne bi navikao na med i mlijeko![]()
![]()
vas cu ja narod pobit
sto mi sIkira vladu /dje je ovdje srce smajli za iskazivanje emocija spram vlade
- uglavnomja
#7148 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nijeshandrprcSA wrote:pa jestezvrk wrote:
dugorocno se isplati, pamtice narod do iducih izbora![]()
pa ljuCki jenije narod ovca
![]()
![]()

Last edited by uglavnomja on 07/04/2013 18:20, edited 1 time in total.
-
zvrk
-
The Realist
#7150 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Trebaju biti različite cijene i da su sve vremenski ograničene. To bi sigurno povećalo naplatu.zvrk wrote: pa bar vremenski ogranicene karte pa da vaze u svim vidovima prijevoza
mada i to je cini mi se stvar mentalnog sklopa
kartu ili placas ili ne placas
al sve ce to mEnistar i krizni stab uzeti u obzir u velikom planu koji izradjuju negdje na vikendici uz razanj u ovim trenucima
Istina, dosta je do mentalnog sklopa, ali sam siguran da bi mnogi plaćali da je malo drugačija naplata. Ko bi radi pola KM da se pegla sa revizorima? Siguran sam da mnogi ne plaćaju, jer im se ne plaća 1,6KM radi nekoliko stanica (ne kažem da je to OK, ali ipak treba stvari prilagoditi prilikama).