SDP

Post Reply
quasar

#7126 Re: SDP

Post by quasar »

Da, SDP je alternativa toj alternativi.
Koja je i sjebala sve sto se moglo.
vivaldi

#7127 Re: SDP

Post by vivaldi »

rahmanjin wrote:
vivaldi wrote:
Alfons Kauders wrote: Nemam trenutno vremena da detaljno komentarisem...

Ali ti bi prodao vecinski paket u oba telecoma za 1.5 milijardi? Mada godisnje samo BH Telecom ima 150+ miliona dobiti? Ne racunajuci uopste HT... Kad bi se doveli u red, to je hladno preko 200 miliona... A koliko bi imali kao manjinski vlasnici tice znaju...
rahmanjin wrote:Ti bi prodao telekome za 1,5 miljardu? Pa to je smijesno. Sam BH Telecom je za 3 godine prema nedavnoj izjavi generalnog direktora donio federaciji 530 miliona maraka. Za tri godine. A gdje su tu investicije, porezi, uplate za doprinose... Takve firme ozbiljne drzave ne prodaju. To je reurs s kojim utices na privredu. Stalno to spominjem zasto Njemacka, Francuska... ne prodaju svoje strateske firme ako je to tako dobro. Moze "trzisna ekonomija" u BiH, Rumuniji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Srbiji... a kod njih e pa vec to ne moze jer se dira njihovo "nacionalno" blago. To ne treba prodavati, pa kad ovakav BH Telecom sa ovakvim radom ima profit od 150 miliona sta bi tek bilo da se drugacije upravlja tom firmom? A kako se pare od takve privatizacije potrose imas primjer u RS-u i Crnoj Gori. Koja skola, 20 kilometara auto puta ( najskupljeg na svijetu ) i krpi budzet. I sta si uradio nista, a prodao si stratesku firmu.

Vasa logika ima smisla, ali nije kompletna, a niste me bas ni najbolje razumjeli.

Kada kazem da treba prodati, nisam mislio da se pare trebaju naloziti u smederevcu vec INVESTIRATI - OPLODITI. To ne znaci spiskati pare.

Opet ponavljam, nama treba razvoj. Od BHT nema nikakve dobiti (nemojte me najbukvalnije shvatiti jer cu sada pojasniti).

Koliko je u ovom trenutku zaista moguće obnoviti pregovore s MMF-om?

- U razgovoru s predstavnicima MMF-a zaključili smo da su voljni pružiti nam šansu ukoliko ispoštujemo nalaz njihove posljednje monitoring misije. Da bi u polovini 2012. imali stand-by aranžman, moramo odmah početkom godine iskazati ozbiljnu volju da to ispoštujemo. Ideja je da novim stand-by aranžmanom reprogramiramo postojeći dug i utvrdimo daljnju dinamiku vraćanja ostalog duga, jer u ovoj godini imamo dospijeće jedne tranše od 35 miliona KM, a već sljedeće godine tranša se penje na 350 miliona KM, što ozbiljno prijeti da ugrozi fiskalnu stabilnost FBiH.

Budžet je povećan sa 1,7 na 1,9 milijardi KM, ali ta sredstva nisu rezultat povećanih prihoda, niti povećane potrošnje. To je, prije svega, potrebno zbog otplate vanjskog duga koji će se u sljedećoj godini popeti na 580 miliona KM.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/interv ... lasti.html

Vidite li sada na sta sam mislio kada sam rekao da nema nikakve dobiti od BHT. Kompletna njihova dobit nece uskoro biti dovoljna da pokrije ni trecinu duga.

To je zacarani krug koji nas sve vise vuce na dno. Uzimamo kredit da vratimo kredit. Kamate nas ubijaju, rate sve vece, a pricamo o nekakvoj dobiti.

Nama pod hitno treba TURBO razvoj da sve to mozemo ispratiti. Ako vec nema stranih investicija, treba prodati telekome i mozda jos ponesto da bi dobili novac i plasirali ga pod najboljim mogucim uslovima u vlastitu privredu.

Ovo sto vi zastupate je samoubistvo. Luzerska taktika. Mi smo drzava sa 5 maraka u dzepu. Umjesto da prioritet svih prioriteta bude kako napraviti novih 5 maraka i razvijati se, svi se bave analizama kako stediti ovih pet maraka. Naravno, vazno je i to, ali ako se fokusiramo samo na to, ostacemo vjecna fukara.

Da sve pojednostavim.

Rate nam od ove godine pocinju nenromalno rasti, a nas privredni rast to ne prati ni blizu!

S obzirom da su otplate stranih kredita nuznost i prioritet, sve cemo vise para davati za otplatu sto, logicno, znaci da ce biti sve manje para za unutrasnje potrebe i razvoj koji je i sada minimalan.

Cemu to vodi - zakljucite sami.
Samo jedno pitanje pa da nastavimo diskusiju, te pare od prodaje u sta bi ti ulozio?
U sta uloziti 1,5 milijardi km nije bas pitanje za foruma i jednog forumasa. To je pitanje za cijelu ekonomsku zajednicu. Ustvari nisam siguran da mi uopste mozda i mi potencijal da napravimo tako veliki plan.

Na kraju krajeva, ako jednu Englesku koja je kolijevka fudbala nije stid da dovede stranca za selektora, zasto bi nas bilo stid da platimo strani tim experata da osmisli i mozda upravlja cijelom realizacijom!?

U prvom postu na koji si replicirao sam okvirno naveo u sta bi moglo jer je to otprilike nesto sto su radili drugi koji su na slican ili isti nacin dosli do malo veceg kapitala. U neke preciznije rasprave ne zelim ulaziti jer tada diskusija skrece u pogresnom prvacu - diskreditaciju argumenata, a to ne zelim jer je besmisleno.

Ako napisem da treba napraviti fabriku cackalica ti mozes izguglati da je prosle godine u svijetu zatvoreno 10 fabrika cackalica. Ta diskusija od prijedloga do prijedloga nema smisla jer bi onda dosli do zakljucka da ne treba ni u sta ulagati, a svi znamo da to nije tacno pa onda zasto da ulazimo u to.
Za i Protiv

#7128 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

sanaman wrote:u zivotu sve ima alternativu...sto ne znaci da je ona bolja. ali altrenativa postoji :wink:
Jebes alternativu, ako nije bolja ili barem ista... Ali, da je stanje lose, lose je. Ono cega sam se bojao, izgleda da se obistinjuje. Toliko smo otisli u glib, da vise nema vadione... Jebo nas, sami smo sebi ovo ucinili!
Cini mi se da vise ni 5 SDP-ova ovo nemoze popraviti :x
Vlado Matijevic

#7129 Re: SDP

Post by Vlado Matijevic »

vivaldi wrote:Nama pod hitno treba TURBO razvoj da sve to mozemo ispratiti. Ako vec nema stranih investicija, treba prodati telekome i mozda jos ponesto da bi dobili novac i plasirali ga pod najboljim mogucim uslovima u vlastitu privredu.
Prevelik je to rizik, povjeriti toliku gotovinu ovim raspikućama. Ono što SDP treba pogurati je pojednostavljivanje procesa pokretanja firme, da nema niti jedna država na svijetu u kojoj je lakše pokrenuti biznis nego u BiH. To neka sebi postave kao cilj i biće dobro.

To neka stave u CNN reklamu, taj izazov potencijalnom investitoru da nađe državu u kojoj je lakše pokrenuti biznis nego u BiH.
Za i Protiv

#7130 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

Vlado Matijevic wrote:
vivaldi wrote:Nama pod hitno treba TURBO razvoj da sve to mozemo ispratiti. Ako vec nema stranih investicija, treba prodati telekome i mozda jos ponesto da bi dobili novac i plasirali ga pod najboljim mogucim uslovima u vlastitu privredu.
Prevelik je to rizik, povjeriti toliku gotovinu ovim raspikućama. Ono što SDP treba pogurati je pojednostavljivanje procesa pokretanja firme, da nema niti jedna država na svijetu u kojoj je lakše pokrenuti biznis nego u BiH. To neka sebi postave kao cilj i biće dobro.

To neka stave u CNN reklamu, taj izazov potencijalnom investitoru da nađe državu u kojoj je lakše pokrenuti biznis nego u BiH.
To jajane :D
Upravo nam to treba, investicije, nova preduzeca, nova radna mjesta... Ali ne samo cilj, prvi efekti se moraju vidjeti vec u ovoj godini, inace... :run:
stochar

#7131 Re: SDP

Post by stochar »

komeba wrote:Šta je s tobom i tim citiranjem Dežulovića, postaješ mi sumLJiv. :P Imaš li ti svoje mišljenje, ili ćemo stavljati okolo tuđe tekstove da sukobimo mišljenja? Ponavljam, kada Dežulović dođe ovdje da sa nama živi, ima pravo pametovati treba li SDP u opoziciju, ili ne. Do tada je njegovo mišljenje apsolutno irelevantno i pomalo bezobrazno. Zamisli da ja predlažem ko treba s kim u Hrvatskoj formirati vlast i što je još gore, a to nam Dežulović predlaže, da se pusti da vlada apsolutno zavađena vlast kako bi ta država, čije nisam stanovnik, dodatno propala još 4 godine, nakon čega bi navodno zdrave snage pobijedile na izborima.

Znaš šta bi Ameri na ovo rekli? Bullshit. Ali totalni bullshit je to što on predlaže. Navodno bi stanovnici BiH, nakon što SDP dopusti nacionalistima da nas još 4 godine vode u propast, napokon došli tobe i izglasali bi upravo taj SDP da suvereno vlada državom, pretpostavljam, zajedno sa još nekim "normalnim" strankama.

Ponoviću ti još jednom - bullshit! Dodatne 4 godine propadanja sa SDP-om u opoziciji, nas ne bi nigdje drugo dovele, nego u propast. Nema šanse da će sa ovakvim ustavom, da nacionalisti vladaju još 50 godina, SDP doći u priliku da bez njih formira vlast. Zato opet ponavljam. Bullshit drugar! Tako nešto može predlagati samo neko ko se sa strane zajebava našim političkim prilikama, a da sam ne potpada pod posljedice onoga što predlaže.

Zato mi se mani Dežuloviča i reci ako imaš svoje mišljenje. Ako nemaš, postavljaj citate nekom drugom, imam pametnija posla.
imam svoje misljenje (poklapa se s onim sto je Dez rek'o, lijepo je i na najjasniji nacin sve opisao da i zadnjem levatu sve bude jasno, i zato ga citiram), za razliku od nekih ovdje koji pomisljenje idu u Centralu, sto se vidi iz stavova po nekim pitanjima koji tacno u stopu prate stavove Centrale (kad Seh kaze da Bevanda ne valja-onda ne valja; kad Sef kaze da je Bevanda dobar-onda je Bevanda najnaj; kad Sef ne daje izjave Avazu-onda je Marka za Avaz parka protiv BiH; kad Avaz postane bilten SDP-a - onda je jedino relevantno ono sto je u Avazu; kad Sef donese tasnu - ti poneses tasnu...)

a, ako vec moramo propadati, draze bi mi bilo da propadam cetiri godine sa SDP-om kao jakom opozicijom nadajuci se da ce biti bolje kad oni 2014. ubjedljivo pobijede na izborima k'o sto je uradio SDP Hrvatske, nego ovako sto propadam skupa s njima i zahvaljujuci njima u vlasti, i nemam se nicemu dobrom nadati na izborima 2014. jer je SDP prokockao sansu kakvu nikad vise nece imati. ideju socijaldemokratije u Bih su unazadili i upropastili.

umjesto da bar pokusaju nesto promijeniti, uspjesno su se sa koalicionim partnerima iz kleptomanske SDA utopili u kolotecinu i vrlo brzo se poceli ponasati isto ili gore nego su se ovi ponasali 20 najtezih godina zajedno...

@Alfons - sve si u pravu, predajem se...
klixober

#7132 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote:
komeba wrote:Šta je s tobom i tim citiranjem Dežulovića, postaješ mi sumLJiv. :P Imaš li ti svoje mišljenje, ili ćemo stavljati okolo tuđe tekstove da sukobimo mišljenja? Ponavljam, kada Dežulović dođe ovdje da sa nama živi, ima pravo pametovati treba li SDP u opoziciju, ili ne. Do tada je njegovo mišljenje apsolutno irelevantno i pomalo bezobrazno. Zamisli da ja predlažem ko treba s kim u Hrvatskoj formirati vlast i što je još gore, a to nam Dežulović predlaže, da se pusti da vlada apsolutno zavađena vlast kako bi ta država, čije nisam stanovnik, dodatno propala još 4 godine, nakon čega bi navodno zdrave snage pobijedile na izborima.

Znaš šta bi Ameri na ovo rekli? Bullshit. Ali totalni bullshit je to što on predlaže. Navodno bi stanovnici BiH, nakon što SDP dopusti nacionalistima da nas još 4 godine vode u propast, napokon došli tobe i izglasali bi upravo taj SDP da suvereno vlada državom, pretpostavljam, zajedno sa još nekim "normalnim" strankama.

Ponoviću ti još jednom - bullshit! Dodatne 4 godine propadanja sa SDP-om u opoziciji, nas ne bi nigdje drugo dovele, nego u propast. Nema šanse da će sa ovakvim ustavom, da nacionalisti vladaju još 50 godina, SDP doći u priliku da bez njih formira vlast. Zato opet ponavljam. Bullshit drugar! Tako nešto može predlagati samo neko ko se sa strane zajebava našim političkim prilikama, a da sam ne potpada pod posljedice onoga što predlaže.

Zato mi se mani Dežuloviča i reci ako imaš svoje mišljenje. Ako nemaš, postavljaj citate nekom drugom, imam pametnija posla.
imam svoje misljenje (poklapa se s onim sto je Dez rek'o, lijepo je i na najjasniji nacin sve opisao da i zadnjem levatu sve bude jasno, i zato ga citiram), za razliku od nekih ovdje koji pomisljenje idu u Centralu, sto se vidi iz stavova po nekim pitanjima koji tacno u stopu prate stavove Centrale (kad Seh kaze da Bevanda ne valja-onda ne valja; kad Sef kaze da je Bevanda dobar-onda je Bevanda najnaj; kad Sef ne daje izjave Avazu-onda je Marka za Avaz parka protiv BiH; kad Avaz postane bilten SDP-a - onda je jedino relevantno ono sto je u Avazu; kad Sef donese tasnu - ti poneses tasnu...)

a, ako vec moramo propadati, draze bi mi bilo da propadam cetiri godine sa SDP-om kao jakom opozicijom nadajuci se da ce biti bolje kad oni 2014. ubjedljivo pobijede na izborima k'o sto je uradio SDP Hrvatske, nego ovako sto propadam skupa s njima i zahvaljujuci njima u vlasti, i nemam se nicemu dobrom nadati na izborima 2014. jer je SDP prokockao sansu kakvu nikad vise nece imati. ideju socijaldemokratije u Bih su unazadili i upropastili.

umjesto da bar pokusaju nesto promijeniti, uspjesno su se sa koalicionim partnerima iz kleptomanske SDA utopili u kolotecinu i vrlo brzo se poceli ponasati isto ili gore nego su se ovi ponasali 20 najtezih godina zajedno...

@Alfons - sve si u pravu, predajem se...

Kakvu su bolan šansu prokockali? Šansu da (kao stranka koja je osvojila najviše glasova u državi) ostanu u opoziciji? Pa tu šansu su imali već 20 godina!

Ti više ne znaš šta pričaš.
Better Man

#7133 Re: SDP

Post by Better Man »

SDP jeste osvojio najvise glasova u Drzavi,a li je isto tako napravio vlast sa onima koji su nas godinama krali i pljackali i tako su se posrali u svu svoju pricu protiv nacionalista, lopova i kriminalaca.
klixober

#7134 Re: SDP

Post by klixober »

Better Man wrote:SDP jeste osvojio najvise glasova u Drzavi,a li je isto tako napravio vlast sa onima koji su nas godinama krali i pljackali i tako su se posrali u svu svoju pricu protiv nacionalista, lopova i kriminalaca.
Druga opcija je opozicija iz koje ne mogu ništa mijenjati. Da se moglo formirati vlast sa normalnijim strankama, formirali bi, nije SDP kriv što drugi ne mogu prebaciti izborni prag.

Između dva zla treba birati manje, a to je ovakva vlast.
bh.tornjak

#7135 Re: SDP

Post by bh.tornjak »

komeba wrote:
Better Man wrote:SDP jeste osvojio najvise glasova u Drzavi,a li je isto tako napravio vlast sa onima koji su nas godinama krali i pljackali i tako su se posrali u svu svoju pricu protiv nacionalista, lopova i kriminalaca.
Druga opcija je opozicija iz koje ne mogu ništa mijenjati. Da se moglo formirati vlast sa normalnijim strankama, formirali bi, nije SDP kriv što drugi ne mogu prebaciti izborni prag.

ne mogu nista promijeniti dok sam u opoziciji.....ne mogu ( ili ) necu dok sam u poziciji...
...treba se upitati sta to hocu....sta mi je cilj.....?
do sad se vidjelo sta je cilj....juris na ministarska ( na svim nivoima) i direktorska mjesta u preduzecima i agencijama.... :run:
stochar

#7136 Re: SDP

Post by stochar »

bh.tornjak wrote:
komeba wrote:

ne mogu nista promijeniti dok sam u opoziciji.....ne mogu ( ili ) necu dok sam u poziciji...
...treba se upitati sta to hocu....sta mi je cilj.....?
do sad se vidjelo sta je cilj....juris na ministarska ( na svim nivoima) i direktorska mjesta u preduzecima i agencijama.... :run:
upravo to sto je boldirano. covjece, godinu dana niko ni Platformu da spomene, o Pet politika da ni ne pricam, kao i o drugim obecanjima. kako bi prigrabili fotelje, usli su u vlast sa SDA i formirali trulu koaliciju u kojoj mogu samo propast'. ni sada ne mogu puno mijenjati, to znaju, prigrabili su fotelje i kuliraju. ali s tim su skocili sami sebi u stomak, a sto je najgore, potpuno su sunovratili ideju socijaldemokratije i uprljali je koaliranjem s nacionalistima i fasistima. a steta, moglo je bolje...
klixober

#7137 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote: a steta, moglo je bolje...
Formiraj stranku i dokaži.
beeri

#7138 Re: SDP

Post by beeri »

komeba wrote:

Al si naivan :roll:
Zlaja i Suljo se brckaju na bazenu Selvera u Kiseljaku ,a ti pricas kako bi SDP sa nekim drugim u koaliciju da je mogao... :-)
klixober

#7139 Re: SDP

Post by klixober »

beeri wrote:
komeba wrote:

Al si naivan :roll:
Zlaja i Suljo se brckaju na bazenu Selvera u Kiseljaku ,a ti pricas kako bi SDP sa nekim drugim u koaliciju da je mogao... :-)
Idi se brćkaj s njima ili navedi s kim je drugim mogao u koaliciju. (Here we go again, po milioniti put)
stochar

#7140 Re: SDP

Post by stochar »

komeba wrote:
oni su ljudi koje smo izabrali, i koje placamo. gradjani su poslodavci politicara, i oni bi trebali raditi za one koji ih placaju. da Dzeko kaze Manciniju: 'Obuci ti dres pa idi daj gol', dobio bi otkaz za sva vremena. doveden je da daje golove za sta je placen. mi njih placamo da se bar potrude da daju gol, a oni jos nisu ni dres obukli, niti imaju namjeru krenuti za zagrijavanje...
klixober

#7141 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote:
komeba wrote:
oni su ljudi koje smo izabrali, i koje placamo. gradjani su poslodavci politicara, i oni bi trebali raditi za one koji ih placaju. da Dzeko kaze Manciniju: 'Obuci ti dres pa idi daj gol', dobio bi otkaz za sva vremena. doveden je da daje golove za sta je placen. mi njih placamo da se bar potrude da daju gol, a oni jos nisu ni dres obukli, niti imaju namjeru krenuti za zagrijavanje...
Nisi ti Mancini nego si navijač koji sa tribine dobacuje "Džeko klocu!". Onda ti Džeko ima svako pravo reći - siđi momak da vidimo tebe...
stochar

#7142 Re: SDP

Post by stochar »

komeba wrote:
Nisi ti Mancini nego si navijač koji sa tribine dobacuje "Džeko klocu!". Onda ti Džeko ima svako pravo reći - siđi momak da vidimo tebe...
dok god placam porez, poslodavac sam politicarima. navijacu ni u dzep ni iz dzepa ako Dzeko ne da gol, osim ako nije igr'o kladionicu, ali i to nije do Dzeke. mijesas pojmove drug. u ovoj prici smo i ti i ja i svi gradjani BiH koji placaju porez Mancini odnosno vlasnici kluba, jer politicari dobijaju platu od para koje im mi dajemo, to bi bar treb'o znati, to su neki 'najosnovniji osnovi' funkcionisanja drzave. ako me oslobode svih poreza, pd onih na primanja pa do onog kad potrosim 10 maraka u granapu a njima ode 1,7 tada cu bitti navijac. do tada sam im poslodavac i imam pravo da ih kritikujem!
vivaldi

#7143 Re: SDP

Post by vivaldi »

Vlado Matijevic wrote:

Nije preveliki rizik jer SDP vec kontrolise budzete, a ta su sredstva na godišnjoj bazi daleko veca od cjelokupne vrijednosti telekoma. Isto tako, taj argument nesposobnosti moze vjecno da vazi za sve nase stranke samo sto ako fahro udje u vlast na narednim izborima, on se garant nece dvoumit.

Reklama na CNN nas ne moze spasiti. Pojendostavljenje otvaranja firmi je ok potez, ali apsolunto nedovoljan. Mala zemlja, politicki nestabilna, sa razlicitim poreskim sistemom, katastrofalne putne infrastrukture, prepuna korupcije,bez ikakve stimulacije za investitore, losim avio saobracajem i aerodormom koji radi do 22 sata, a pritom zimi zbog magle otkazuje bezbroj letova...je ogormna prepreka koju ne moze neutralisati cak ni da firmu za minut otvaras. Ne mozemo mi nikakvom birokratijom kompnezovati ove nedostatke. Neke nedostake ustavri ne mozemo nikako ispraviti, ali na nekim se moze itekako poraditi, a upravo na to i treba potrositi novac o kojem pricamo.
klixober

#7144 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote:
komeba wrote:
dok god placam porez, poslodavac sam politicarima. navijacu ni u dzep ni iz dzepa ako Dzeko ne da gol, osim ako nije igr'o kladionicu, ali i to nije do Dzeke. mijesas pojmove drug. u ovoj prici smo i ti i ja i svi gradjani BiH koji placaju porez Mancini odnosno vlasnici kluba, jer politicari dobijaju platu od para koje im mi dajemo, to bi bar treb'o znati, to su neki 'najosnovniji osnovi' funkcionisanja drzave. ako me oslobode svih poreza, pd onih na primanja pa do onog kad potrosim 10 maraka u granapu a njima ode 1,7 tada cu bitti navijac. do tada sam im poslodavac i imam pravo da ih kritikujem!

Niko ti ne kaže da nemaš pravo kritikovati, ali pun mi je kuac kritike (odnosi se i na mene). Svi znaju šta i kako treba, samo niko neće da sam to uradi nego očekuju od nekoga drugog, a oni će se udobno zavaliti i kritikovati.

Ja da mislim da se može bolje od nečega i da mi je stalo da to nešto bude bolje, makar se odnosilo i na razvijanje jufke ili obrezivanja šimšira, sam ću pokušati da to uradim bolje.
sanaman

#7145 Re: SDP

Post by sanaman »

komeba wrote:
stochar wrote:
komeba wrote:

Niko ti ne kaže da nemaš pravo kritikovati, ali pun mi je kuac kritike (odnosi se i na mene). Svi znaju šta i kako treba, samo niko neće da sam to uradi nego očekuju od nekoga drugog, a oni će se udobno zavaliti i kritikovati.

Ja da mislim da se može bolje od nečega i da mi je stalo da to nešto bude bolje, makar se odnosilo i na razvijanje jufke ili obrezivanja šimšira, sam ću pokušati da to uradim bolje.
da ima kritike koja nije na mjestu ima...ali tako braniti nesto ste bas ne moze odbraniti i nije ok. evo boldirano, kako ti mislis da neko od nas donese zakon? vlada/parlament lako donese zakon/odluku kada treba nesto poveca ili smanjiti, plate administraciji, tako da kad se hoce i moze se ...

Nego zna li neko sta bi sa onim povecanjem pausala, jel 100% bilo i proslo ili se samo pricalo i sta je sa budjetom, evo danima cekam link :D
klixober

#7146 Re: SDP

Post by klixober »

sanaman wrote: da ima kritike koja nije na mjestu ima...ali tako braniti nesto ste bas ne moze odbraniti i nije ok. evo boldirano, kako ti mislis da neko od nas donese zakon? vlada/parlament lako donese zakon/odluku kada treba nesto poveca ili smanjiti, plate administraciji, tako da kad se hoce i moze se ...

Nego zna li neko sta bi sa onim povecanjem pausala, jel 100% bilo i proslo ili se samo pricalo i sta je sa budjetom, evo danima cekam link :D
Formiraš svoju stranku ili se uključiš u neku postojeću, osvojiš vlast i donosiš zakone.
sanaman

#7147 Re: SDP

Post by sanaman »

komeba wrote:
sanaman wrote: da ima kritike koja nije na mjestu ima...ali tako braniti nesto ste bas ne moze odbraniti i nije ok. evo boldirano, kako ti mislis da neko od nas donese zakon? vlada/parlament lako donese zakon/odluku kada treba nesto poveca ili smanjiti, plate administraciji, tako da kad se hoce i moze se ...

Formiraš svoju stranku ili se uključiš u neku postojeću, osvojiš vlast i donosiš zakone.
Analogno tome ovi koji su na vlasti nikave odgovornosti, jer ako nekom nesto ne pase nek osnuje svoju stranku. Elem rijec odgovornost nepoznata :-) .

na kraju nikako da se otmem utisku da stranku koja je vlasti ne mozes nikako kritikovati jer izgleda kao gradjanin ne ispunjava uvjete:

il nisi glasao na izborima, pa nemas pravo kritike
il si glasao za druge, pa nemas pravo kritike
ako si glasao za vladajucu stranku onda nemoj nikad ili osnuj svoju stranku...

a ja mislio oni se zalazu za sve gradjane bez obzira jesu,nisu glasali, itd. Al bice ko im je kriv, nek osnuju svoju stranku :roll:

Zdrava kritika nikad nije skodila.
quasar

#7148 Re: SDP

Post by quasar »

sanaman wrote: Zdrava kritika nikad nije skodila.
Vecina kritika na ovoj temi je druge vrste.
sanaman

#7149 Re: SDP

Post by sanaman »

quasar wrote:
sanaman wrote: Zdrava kritika nikad nije skodila.
Vecina kritika na ovoj temi je druge vrste.
svakako da ima nerealne kritike, neosnovane i prekomjerne...zato i je forum :D
klixober

#7150 Re: SDP

Post by klixober »

sanaman wrote:
komeba wrote:

Analogno tome ovi koji su na vlasti nikave odgovornosti, jer ako nekom nesto ne pase nek osnuje svoju stranku. Elem rijec odgovornost nepoznata :-) .

na kraju nikako da se otmem utisku da stranku koja je vlasti ne mozes nikako kritikovati jer izgleda kao gradjanin ne ispunjava uvjete:

il nisi glasao na izborima, pa nemas pravo kritike
il si glasao za druge, pa nemas pravo kritike
ako si glasao za vladajucu stranku onda nemoj nikad ili osnuj svoju stranku...

a ja mislio oni se zalazu za sve gradjane bez obzira jesu,nisu glasali, itd. Al bice ko im je kriv, nek osnuju svoju stranku :roll:

Zdrava kritika nikad nije skodila.
Oni na vlasti svakako imaju odgovornost, ali imaš i ti, imam i ja. Svi smo učesnici političkog života i imamo odgovornost prema sebi da mijenjamo društvo kako bi nam bilo bolje.

Ja npr. ne mislim da je moglo bolje od ovoga, mislim da je u ovom trenutku, sa ovakvim odnosom snaga, SDP izvukao vrhunac i da je opet bolje nego da su otišli u opoziciju.

Da mislim suprotno, sam bih pokušao to da dokažem. A ako ne uspijem, ušutiću se i pustiti ljude da rade bez da im serem na svaki potez koji naprave.
Post Reply