Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dječak sa šibicama

#7126 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Ja mislim da ce ipak na kraju Azor i Khalesi pobijediti zlo.

Image

Ilija Grahovac ce spaliti bijele setace.
sizifinho

#7127 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

dječak sa šibicama wrote:Ja mislim da ce ipak na kraju Azor i Khalesi pobijediti zlo.

Image

Ilija Grahovac ce spaliti bijele setace.
khalesi može biti azor ahai, niko ne kaže da mora biti muško...
Juliuscezar

#7128 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

A zasto mali Bran ne bi bio Azor, ocito je odabran odveden preko zida, instaliran u drvo, vidio sumskog dijete.
dezurni_ucenik

#7129 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Tito_i_Partija wrote:
dezurni_ucenik wrote: Robbov mozda najveci zajeb sto nije ozenio Freyovu kcerku. Lijepo mu je mati govorila : "i ja i tvoj otac se u pocetku nismo voljeli. Ljubav je kasnije dosla". Da je ozenio, imao bi Freyove na svojoj strani u borbi protiv Lanistera. Ovako, ljubav mu dosla glave.
Ja da sam bio na njegovom mjestu, ja bi odmah onu debeljucu uzeo. Sta cu, skroz mi je simpa. :D

Pa nije vala losa ona freyova kcerka.... Robb se zajebo definitivno u izboru :-)

Image
sizifinho

#7130 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

bhnapoleon1 wrote:A zasto mali Bran ne bi bio Azor, ocito je odabran odveden preko zida, instaliran u drvo, vidio sumskog dijete.
When the red star bleeds and the darkness gathers, Azor Ahai shall be born again amidst smoke and salt.
Blood of the dragon
After birht (rebirth) dragons will follow
Bran ne ispunjava ni jednu od ovih karakteristika.

Ali zato pazi ovo:
Image

Image
nema me tamo

#7131 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by nema me tamo »

Kad je vidio ostale muka mu bila.
Juliuscezar

#7132 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

dezurni_ucenik wrote:
Tito_i_Partija wrote:
dezurni_ucenik wrote: Robbov mozda najveci zajeb sto nije ozenio Freyovu kcerku. Lijepo mu je mati govorila : "i ja i tvoj otac se u pocetku nismo voljeli. Ljubav je kasnije dosla". Da je ozenio, imao bi Freyove na svojoj strani u borbi protiv Lanistera. Ovako, ljubav mu dosla glave.
Ja da sam bio na njegovom mjestu, ja bi odmah onu debeljucu uzeo. Sta cu, skroz mi je simpa. :D

Pa nije vala losa ona freyova kcerka.... Robb se zajebo definitivno u izboru :-)

Image
Alexandra Dowling, glumi u seriji The Muskeeters .
Ali koja je onda Branova uloga, mora imati neku da ga jebes :D
sizifinho

#7133 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

bhnapoleon1 wrote: Alexandra Dowling, glumi u seriji The Muskeeters .
ne brinem se ja za Brana.
Samo zato što nije Azor Ahai, ne znači da neće imati ulogu..
kad razmislim, Bran možda može postati najutjecajniji lik u priči.
Prošlost, sadašnjost i budućnost, sve na dohvat ruke.
Može wargat, a sigurno da je u stablu čak i jači warg nego normalno. Da li će Wargat zmaja? Ne vjerujem...

ali vjerujem da će slati vizije drugima, budući da to može raditi.

Kad skontam, možda je bloodraven odgovoran za sve što se dešava...
Možda ne postoji Rhloor, ne postoje vizije u vatri itd... Ako bloodraven može slati viziju jednom dječaku, možda može i jednoj vještici. Uvjeriti je da je Jon Snow Azor Ahai, a onda ga iskoristiti za neke svoje planove... bloodraven je jedan od targerijena kojeg su svi izgleda zapostavili... jest da je na samrti, ali hajd znaj kakva se tu priča kuha.
Juliuscezar

#7134 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

sizifinho wrote:
bhnapoleon1 wrote: Alexandra Dowling, glumi u seriji The Muskeeters .
ne brinem se ja za Brana.
Samo zato što nije Azor Ahai, ne znači da neće imati ulogu..
kad razmislim, Bran možda može postati najutjecajniji lik u priči.
Prošlost, sadašnjost i budućnost, sve na dohvat ruke.
Može wargat, a sigurno da je u stablu čak i jači warg nego normalno. Da li će Wargat zmaja? Ne vjerujem...

ali vjerujem da će slati vizije drugima, budući da to može raditi.

Kad skontam, možda je bloodraven odgovoran za sve što se dešava...
Možda ne postoji Rhloor, ne postoje vizije u vatri itd... Ako bloodraven može slati viziju jednom dječaku, možda može i jednoj vještici. Uvjeriti je da je Jon Snow Azor Ahai, a onda ga iskoristiti za neke svoje planove... bloodraven je jedan od targerijena kojeg su svi izgleda zapostavili... jest da je na samrti, ali hajd znaj kakva se tu priča kuha.
Stani ba , kakav je to Targerijan. Zar nisu Aegon i Danyers zadnji od te loze. Gledao sam sad na GoT wikipedii ali taj neki je valjda umro davno, dobro mozda nisam gledao pravog. De nam malo pojasni , ko je i Rhloor ?
sizifinho

#7135 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

bhnapoleon1 wrote: Stani ba , kakav je to Targerijan. Zar nisu Aegon i Danyers zadnji od te loze. Gledao sam sad na GoT wikipedii ali taj neki je valjda umro davno, dobro mozda nisam gledao pravog. De nam malo pojasni , ko je i Rhloor ?
ok, prvo Rhllor ti je božanstvo one Melissandre i Red Priestsa. Njegova suprotnost je The Great Other, božanstvo onih White Walkersa ili ti ga Others, kako se zovu u knjigama. Nije u knjigama objašnjeno ko je dobar a ko zao, iz onog što Melissandra priča Rhllor je spasitelj a Azor Ahai je njegov sluga, odabrani.

Zadnji su bili Viserys i Daenerys te Aemon na zidu.
Ali ako se sjećaš, Bran je naišao starca u stablu... taj starac se zove Brynden Rivers sin jednog od Aegona koji su ranije vladali (smatra se najgoreg Targerijena na tronu). Pošto je kopile nije imao nikakvo nasljeđe ali je bio na dvoru dugo vremena a onda je otišao u Nights Watch, bio Lord Commander i onda nestao- očito postavši ono što će postat i Bran.
Samo, ko nam može garantovati da je to nešto dobro?
bingov buraz

#7136 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bingov buraz »

dezurni_ucenik wrote:George Martine, napusi se kur**ne.
Samo da ponovim ovu mudru misao sa 123. stranice
Pretpostavljam da se perverzni debeli krelac kvalitetno izsamozadovoljavao nad ovakvim krajem :oops:
Da ti tracak nade sa onim Sjever pamti pa se popisa po tome.
dječak sa šibicama

#7138 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

bhnapoleon1 wrote:A zasto mali Bran ne bi bio Azor, ocito je odabran odveden preko zida, instaliran u drvo, vidio sumskog dijete.
Moze biti.

Samo, nikakve mi logike nema, grade lik Jon Snowa nekoliko sezona, i onda na kraju ga zbodu vrane jer je eto, izdao nekoga ili nesto.

Mislim, koji je smisao cijelog tog lika sada, ako uzmemo da je ubijen i vise ga nema.

Tacno mentalne izdrkotine Martina i scenarista, jedu govna cijelo vrijeme, najbolje da sad Grahovac sve likove spali i na kraju je on Azor, zmaj Azor Dragon.

I kraj serije.

Ili da Remzija postane vladar, a Cersei i Maloprsti njegova desna i lijeva ruka.

Martin se ponasa ko teski kompleksas, uspio je prodati pricu, i sad se iziviljava nad fanovima.
IcedMFEarth

#7139 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Moram sebi nabavite knjige :D

Kakve su šanse da je Thoros Azor Ahai ? Religija mu je prava, ima velike moći i vatreni mač :D
sizifinho

#7140 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

dječak sa šibicama wrote: Moze biti.
kako?
Koji dio bilo kojeg proročanstva upućuje da Brann može biti?
Nije ratnik
Nije krv zmaja
Nije preporođen u pepelu i soli...
Mislim da od svih ljudi, on ima najmanje šansi da bude taj.
Tacno mentalne izdrkotine Martina i scenarista, jedu govna cijelo vrijeme, najbolje da sad Grahovac sve likove spali i na kraju je on Azor, zmaj Azor Dragon.
"Mentalne izdrkotine" je poprilično pogrdan naziv za, možda i najbolje napisanu fantastiku svih vremena. Svi su znali šta je Game of thrones, znalo se od početka. Ako ti prva sezona završi ubijanjem glavnog lika te sezone, nemoj očekivati na kraju sretan kraj.
Ramsey je rekao (a to je sublimalna poruka):

Martin se ponasa ko teski kompleksas, uspio je prodati pricu, i sad se iziviljava nad fanovima.
scenaristi jedu govna, Martin kompleksaš...da baš, toliki je kompleksaš da je napisao priču na kojoj leži mutlimilionsko bogatstvo, pa ga brine šta će kazat čitaoci..
Naravno ovo je sakrazam. Da je Martin kompleksaš, pazio bi šta će napisati i ko će šta uraditi i kako će ko završiti.
Ne bi sigurno ubio glavnog lika
Ne bi sigurno silovao curicu od 13 godina
Ne bi sigurno bacio dječaka sa 20 metara visine i učinio ga invalidom na samom početku priče
Ne bi sigurno stavio scenu silovanja u crkvu
al eto, koliko ga pljuješ, prvi ćeš čekat do godine da gledaš.

@icedmfearth
Nije thoros s vatrenim mačem, Beric je.
dječak sa šibicama

#7141 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Dobro bolan, nije ti rod da ga toliko branis.

Meni je kompleksas, tebi nije, idemo dalje.

Ubiti lika kojeg cijelu seriju gradis kao "best of the best", moze samo idiot.
IcedMFEarth

#7142 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Pa i Thoros je u knjigama, valjda.
IcedMFEarth

#7143 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Pa otkud ti znas jel se na njemu gradio cijeli serijal, valjda pisac zna i valjda on zna kako treba završiti. LOL
dječak sa šibicama

#7144 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Ne kazem da se na njemu gradio serijal, vec da je njegov lik gradjen kao "best of the best", citaj pazljivije.

Poenta filma i serije nije u konstantnim sokantnim prevratima, vec da zadovoljis publiku i gledatelje.

Mada ja mislim da ce Snow itekako biti ziv, jer u protivnom izgubice puno gledatelja.
annoy

#7145 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Za većinu "mentalnih izdrkotina" u knjizi Martin je našao inspiraciju u stvarnoj povijesti. Ne znam zašto se ponašamo kao da imamo metlu u guzici, ako izuzmemo fantasy elemente ovo je prilično realna slika srednjovjekovnog društva i sranja koja su se tad događala.
Tko želi čitat/gledat bajke, nek zaobiđe Martina u širokom luku.
annoy

#7146 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ne znam dal je bilo, ali ovdje možete spustiti virtualni cvjetić na virtualni grob svih pokojnih u seriji :D
http://www.slate.com/articles/arts/tele ... eyard.html
sizifinho

#7147 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

IcedMFEarth wrote:Pa i Thoros je u knjigama, valjda.
izvini, zaboravio sam to

Uglavnom zasto ne? imas pravo
Thoros je lik koji nikad nije volio svoju religiju dok nije poceo dobijati one vizije, borac jeste... vidjet cemo

U svakom slucaju, @djecak martin mi nije rod ali mi jeste najdrazi pisac, pored Isaac Asimova, i zaista nemas pravo.
Ko kaze da se knjige i serije pisu da bi publika bila zadovoljna?
Knjige su umjetnost, obicno se pisu kao svoj gust usljed inspiracije i upravo zato sto Martina boli uho sta citatelj. i gledaoci zele smijem ga smjestiti medju najbolje umjetnike.
Sto se mene tice, realan je, vodi pricu upravo onako kako bi ona u nekom scenariju stvarnosti tekla, samo sto s. prosjecan citatelj-gledaoc navikao da sve ima sretni kraj.

Martin u intervjuima kaze da je njegov cilj da se citatelj boji kada cita knjigu, da osjeca da niko nije siguran, i uspio je to. Rekao je da ce kraj imati "bittersweet" osjecaj..
Radar71

#7148 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Radar71 »

Azor Ahai :D

Image
ferratilis

#7149 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ferratilis »

ćiribiribela wrote:Ja krenula ispocetka, zavrsavam prvu sezonu i vec sam dva puta zaplakala :oops: :mrgreen:
Image

i ja sam krenuo ispočetka, kao da gledam prvi put, radujem se sljedećoj epizodi kao malo dijete :D
ćiribiribela

#7150 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

ferratilis wrote: Image

i ja sam krenuo ispočetka, kao da gledam prvi put, radujem se sljedećoj epizodi kao malo dijete :D
Scena kad Jon ide na Zid i oprasta se sa Brannom i Robbom i kad mu Ned govori da ce pricati o njegovoj majci kad se vide slijedeci put.

Image
Post Reply