Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
dulekrele

#7126 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by dulekrele »

HAPSI SVE !!!!
Karamatić: Ako SDA ne prihvati hrvatske prijedloge, obnovit ćemo "Herceg-Bosnu"!?

Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Mario Karamatić tvrdi da će BiH ostati bez Vijeća ministara, a Federacija BiH bez Vlade, ukoliko SDA ne prihvati hrvatski prijedlog izmjena Izbornog zakona i zakona o RTV servisu.

Karamatić je poručio da će HNS podržati zaključke HDZ-a BiH da do kraja mjeseca u parlamentarnu proceduru budu upućeni prijedlozi za izmjenu zakona koji će omogućiti Hrvatima da sami biraju svog člana Predsjedništva BiH, kao i uspostavljanje javnog RTV kanala na hrvatskom jeziku, te da u slučaju bošnjačkog odbijanja slijedi potpuna blokada BiH.

- Neće nama (lider SDA) Bakir Izetbegović određivati šta smijemo, a šta ne smijemo da uradimo da bismo obezbijedili ravnopravan položaj hrvatskog naroda u BiH - rekao je Karamatić za "Euroblic", prenosi Srna.

On je poručio da će, ako SDA ne podrži ove zahtjeve, HNS tražiti i aktiviranje odredbi Bečke konvencije, koje podrazumijevaju poništavanje međunarodnih ugovora zbog opstrukcija jedne strane.

To bi značilo da, kako je rekao, Vašingtonski i Dejtonski sporazum više ne važe i da Hrvati imaju pravo na revitalizaciju tzv. Herceg-Bosne.
Alfons Kauders

#7127 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Streptokok wrote:podržavam latine u povlačenju iz vašingtonskog sporazuma. ako blokiraju granice predlažem da jedan od transparenata bude "mnogo smo jaki".
Ja cu im donirati stari navijacki:

MALO NAS JE
AL SMO GOVNA!

:)

Gube zivce brze no sto sam ocekivao. Ako im je dio plana da vec za par sedmica prave pizdariju na Neumu i tako pokusaju unistiti turizam u J. Dalmaciji i primorati Hrvatsku da djeluje, ovim tempom necemo jos dugo cekati na prve balvane i teroristickih napade UZP-ovaca.

- U Neumu ce vjerovatno imati neku generalnu probu "desavanja naroda" ... Pretpostavljam nekoliko dana pred prvomajske praznike, za maksimalni ucinak.

- Prvi balvani i oruzani napadi bi se onda mogli ocekivati nekoliko sedmica kasnije, pocetkom juna.

- Rok naveden u presudi US ce se savrseno poklopiti s ovom drugom fazom.

- Tajming za sve navedeno je savrsen za privlacenje sto vise paznje u Hrvatskoj, odnosno na jugu (predsezona, pocetak sezone).

- Onda se kao smiruje situacija i pokusava vratiti u sistem, iznaci politicko rjesenje nakon sto preuzmu kontrolu tamo gdje mogu bez previse muke.

- Novo politicko rjesenje bi ukljucivalo oktroirani Ustav BiH, uz ultimatum Hrvatske i saveznika

Fino su to oni skontali, samo i dalje ne vjerujem da ce imati dovoljno muda. Odnosno, mislim da racunaju da ce Sarajevo pristati na sve kako ne bi izbili novi sukobi, pa da ce svoje ciljeve ostvariti blokadama granica, uz nekoliko balvana i minimalne zrtve. Problem je u tome sto bi i Sarajevo na to pristalo, ali ne znam koliko bi se Sarajevo pitalo u Mostaru, Stocu i sl.
Obi Wan Bosnian

#7128 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

Alfons Kauders wrote:Sudeci prema kresendu kmechanja, uskoro ulazimo u zavrsnicu :thumbup:
Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Mario Karamatić tvrdi da će BiH ostati bez Vijeća ministara, a Federacija BiH bez Vlade ukoliko SDA ne prihvati hrvatski prijedlog izmjena Izbornog zakona i zakona o RTV servisu.

Karamatić je poručio da će HNS podržati zaključke HDZ-a BiH da do kraja mjeseca u parlamentarnu proceduru budu upućeni prijedlozi za izmjenu zakona koji će omogućiti Hrvatima da sami biraju svog člana Predsjedništva BiH, kao i uspostavljanje javnog RTV kanala na hrvatskom jeziku, te da u slučaju bošnjačkog odbijanja slijedi potpuna blokada BiH, javlja Srna.

“Neće nama lider SDA Bakir Izetbegović određivati što smijemo, a što ne smijemo da uradimo da bismo osigurali ravnopravan položaj hrvatskog naroda u BiH”, rekao je Karamatić za “Euroblic”.

On je poručio da će, ako SDA ne podrži ove zahtjeve, HNS tražiti i aktiviranje odredbi Bečke konvencije koje podrazumijevaju poništavanje međunarodnih ugovora zbog opstrukcija jedne strane.

“To bi značilo da Washingtonski i Daytonski sporazum više ne važe i da Hrvati imaju pravo na revitalizaciju Herceg-Bosne”, navodi Karamatić.
Kao sto sam davno rekao, HDZ-u ponestaje opcija i uskoro ce morati preci na balvan fazu.

Vec su najvili blokadu granice na Neumu, a sad najavljuju jednostrano povlacenje iz DMS.

Samo naprijed, imaju moju punu podrsku! :thumbup:
Jaooo da hoće bogdom

Image
Obi Wan Bosnian

#7129 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Alfons Kauders wrote: - U Neumu ce vjerovatno imati neku generalnu probu "desavanja naroda" ... Pretpostavljam nekoliko dana pred prvomajske praznike, za maksimalni ucinak.

- Prvi balvani i oruzani napadi bi se onda mogli ocekivati nekoliko sedmica kasnije, pocetkom juna.
Upravo sam podigao sve pare što sam imao na bankama. Dolazi vrijeme da je dušek sigurniji :thumbup:
mO k3

#7130 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Alfons Kauders wrote:Sudeci prema kresendu kmechanja, uskoro ulazimo u zavrsnicu :thumbup:
Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Mario Karamatić tvrdi da će BiH ostati bez Vijeća ministara, a Federacija BiH bez Vlade ukoliko SDA ne prihvati hrvatski prijedlog izmjena Izbornog zakona i zakona o RTV servisu.

Karamatić je poručio da će HNS podržati zaključke HDZ-a BiH da do kraja mjeseca u parlamentarnu proceduru budu upućeni prijedlozi za izmjenu zakona koji će omogućiti Hrvatima da sami biraju svog člana Predsjedništva BiH, kao i uspostavljanje javnog RTV kanala na hrvatskom jeziku, te da u slučaju bošnjačkog odbijanja slijedi potpuna blokada BiH, javlja Srna.

“Neće nama lider SDA Bakir Izetbegović određivati što smijemo, a što ne smijemo da uradimo da bismo osigurali ravnopravan položaj hrvatskog naroda u BiH”, rekao je Karamatić za “Euroblic”.

On je poručio da će, ako SDA ne podrži ove zahtjeve, HNS tražiti i aktiviranje odredbi Bečke konvencije koje podrazumijevaju poništavanje međunarodnih ugovora zbog opstrukcija jedne strane.

“To bi značilo da Washingtonski i Daytonski sporazum više ne važe i da Hrvati imaju pravo na revitalizaciju Herceg-Bosne”, navodi Karamatić.
Kao sto sam davno rekao, HDZ-u ponestaje opcija i uskoro ce morati preci na balvan fazu.

Vec su najvili blokadu granice na Neumu, a sad najavljuju jednostrano povlacenje iz DMS.

Samo naprijed, imaju moju punu podrsku! :thumbup:

hohoohohohoohoohohohhoh Kuda su pozurili?? :mrgreen:

Hajde bas da vidimo ko ima duzu kitu :)
Alfons Kauders

#7131 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Obi Wan Bosnian wrote:
Alfons Kauders wrote: - U Neumu ce vjerovatno imati neku generalnu probu "desavanja naroda" ... Pretpostavljam nekoliko dana pred prvomajske praznike, za maksimalni ucinak.

Upravo sam podigao sve pare što sam imao na bankama. Dolazi vrijeme da je dušek sigurniji :thumbup:
U mene malo veca svota pa nemre u dushek... Ali nema veze, u slucaju rata halalim.

(tj. namirim se imovinom neke hrvatske firme - recimo poklopim bezinsku, ili neki manji Konzum market, ili 7-8 kladionica... I onda smo kvit)
Streptokok

#7132 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

ako prođe bez balvana i puške, i svede se na ultra kmečanje, strašno će me razočarati.
mO k3

#7133 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Streptokok wrote:ako prođe bez balvana i puške, i svede se na ultra kmečanje, strašno će me razočarati.
superiorni su u kmecanju ... i to je to ... :mrgreen:
Kada vidim ovoga jada pod nadimkom hafiz :) onda se pitam zasto ne posalju masine ovdje na forum a ne rezervne dijelove .... ili im je to forumska elita???
mishic

#7134 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mishic »

Karamatić: Ako SDA ne prihvati hrvatske prijedloge, obnovit ćemo "Herceg-Bosnu"!? - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/287069/
Ultimatumi su put kojim se mogu riješiti svi problemi u BiH!!!
Obi Wan Bosnian

#7135 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

I oni ga se stide ali ovi jači su previše ponosni i ugodno se osjećaju jedino kada nastupaju sa pozicije sile. A ako tu silu ovdje primjene brzo završe u Banovićima. I tako, spade knjiga na afisa :sad:
Maraschino

#7136 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Kada pocinju sa vracanjem UZP-a? :sretan:
hizo ramidovic

#7137 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

Лепо је видети и на овом форуму како су се исламисти укакили у гаће од страха.
Довољно је само да један хрватски политичар спомене поновну успоставу ХР ХБ и ХВО-а, као њихове оружане силе, па да се неоосманлије успаниче и упишају од страха. То нам довољно говори колико је Хрватско веће одбране била моћна војна сила, страх и трепет за исламисте.
Исламска власт у тзв. Сарајеву мораће удовољити захтевима ХДЗ-а јер ако не удовољи бит ће блокирани са свих страна а у случају сукоба ХВО ће их помести. Зато у тзв. Сарајеву и влада невиђена паника.
Alfons Kauders

#7138 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Streptokok wrote:ako prođe bez balvana i puške, i svede se na ultra kmečanje, strašno će me razočarati.
Vidis da nema Hafisa jutros. Vec krenuo kopati rovove po Bulevaru!

Uostalom, zar sumnjas da sokoli imaju muda za rat?
Mirza007

#7139 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Alfons Kauders wrote:
Ma kakvi. Navodno on, Kolinda i Lincoln vidjeni skupa u sumama Herceg-Bosne. I nije u pitanju menage a trois, kako bi neki zlobnici pomislili.
Kakvi, ozbiljne su stvari u pitanju - sijeku balvane za revoluciju a nisu nasuli gorivo u motorke.
Alfons Kauders

#7140 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Mirza007 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ma kakvi. Navodno on, Kolinda i Lincoln vidjeni skupa u sumama Herceg-Bosne. I nije u pitanju menage a trois, kako bi neki zlobnici pomislili.
Kakvi, ozbiljne su stvari u pitanju - sijeku balvane za revoluciju a nisu nasuli gorivo u motorke.
"A trojke su Djuro sta?"
"Osnovne jedinice teroristickih grupa!"
tandmand

#7141 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Alfons Kauders wrote:

Ta neće valjda prekopavati stolni grad? :shock: Zar nije granica na Ivanu? :mrgreen:
Edin H.

#7142 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Edin H. »

hizo ramidovic wrote:Лепо је видети и на овом форуму како су се исламисти укакили у гаће од страха.
Довољно је само да један хрватски политичар спомене поновну успоставу ХР ХБ и ХВО-а, као њихове оружане силе, па да се неоосманлије успаниче и упишају од страха. То нам довољно говори колико је Хрватско веће одбране била моћна војна сила, страх и трепет за исламисте.
Исламска власт у тзв. Сарајеву мораће удовољити захтевима ХДЗ-а јер ако не удовољи бит ће блокирани са свих страна а у случају сукоба ХВО ће их помести. Зато у тзв. Сарајеву и влада невиђена паника.
Na putu ka slobodi, HVO vas vodi. :oops:
Alfons Kauders

#7143 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

tandmand wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ta neće valjda prekopavati stolni grad? :shock: Zar nije granica na Ivanu? :mrgreen:
Je, ali evo, ljudi ih podsjetili da prije Ivana ima Dreznica, koju svojataju... Pa valja opet prekopavati ulice na Rigipsu Krscanstva.

A iz nekog razloga nema "baustelaca s tromedje" koji bi to radili za cvaju dnevno. Cudno, uvjeravali su me da ih ima na stotine... Tisuce, hiljade tisuca.
bingov buraz

#7144 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bingov buraz »

mishic wrote:Karamatić: Ako SDA ne prihvati hrvatske prijedloge, obnovit ćemo "Herceg-Bosnu"!? - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/287069/
Ultimatumi su put kojim se mogu riješiti svi problemi u BiH!!!
Je li ovo onaj cimer Dzevada Galijasevica iz hotela Bosna gdje ih po potrebi probude i dovedu u studio PTPC?

:mrgreen:
Streptokok

#7145 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

Zanimljivo da klix nije prenio vijest o novom katoličkom zlocinackom poduhvatu. A da je kakav vehabija slicno izjavio puna usta bi im bila islamskog terorizma.
Alfons Kauders

#7146 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Streptokok wrote:Zanimljivo da klix nije prenio vijest o novom katoličkom zlocinackom poduhvatu. A da je kakav vehabija slicno izjavio puna usta bi im bila islamskog terorizma.
Polako. Prvo da vidimo kakve ce biti reakcije politike, tj da li ih opet navlace. :wink:
tandmand

#7147 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Streptokok wrote:Zanimljivo da klix nije prenio vijest o novom katoličkom zlocinackom poduhvatu. A da je kakav vehabija slicno izjavio puna usta bi im bila islamskog terorizma.
Razlozi su poslovne prirode, jer smatraju da bi sa raspirivanjem sukoba bili ugroženi njihovi interesi. Bilo bi zanimljivo da neko iz oblasti crpljenja novčanih sredstava Bošnjacima putem hrvatskih firmi, izađe i kaže svoj stav u vezi politike HNSa. Baš me zanima kako kladioničari gledaju na proglašenje herceg-bosne. Samo bi retard mogao davati svoj novac nekoj hrvatskoj firmi, dok mu HNS razara državu.
512MB

#7148 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Hastra je velika izgleda :bih:

Znaju i oni, prije konacne presude za USP moraju nest upecat inace ode sve u helac... Cuj ti ovog ujku Karamatica, scim on prijeti, u sustini prijeti novim Ahmicima i Dretelju pizda li mu materina njegova.
Alfons Kauders

#7149 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

512MB wrote:Hastra je velika izgleda :bih:

Znaju i oni, prije konacne presude za USP moraju nest upecat inace ode sve u helac... Cuj ti ovog ujku Karamatica, scim on prijeti, u sustini prijeti novim Ahmicima i Dretelju pizda li mu materina njegova.
Evo i Hrvatska se izgleda sprema na nacionalizaciju vikendica po Dalmaciji.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hrvatsk ... /170414072

Ili samo racunaju da ce im uskoro trebati za smjestaj UZP-ovaca? :izet:
Lincoln-Burrows

#7150 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

Šta je ovo? pričate sami sa sobom.
Post Reply