Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Zeljoooo

#7126 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Zeljoooo »

Iz Kine bio TN ili ne kod mene je bar ista brzina. U normalnim uslovima 4 sedmice a u nenormalnim i po 4 mjeseca :D
quarterback

#7127 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

_Reds_ wrote: Image

Svaki vrijedna po 6-7 dolara.

mater im, i ja sam nasao zuti papir a ocekujem isto tako sitnice ispod 10 maraka, bogami cu im pizdariju napraviti sutra u posti kad odem po to
nadžak

#7128 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Zeljoooo wrote:Iz Kine bio TN ili ne kod mene je bar ista brzina. U normalnim uslovima 4 sedmice a u nenormalnim i po 4 mjeseca :D
Meni je rijetko kad bilo ispod mjeseca a najduže do sada je bilo 3 i po mjeseca. Mislim da ću i taj rekord ovih dana oborit. Imao sam narudžbe iz oktobra koje nisu do sada došle. :D
Elaol

#7129 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

Zna neko sta ovo znaci? Ovaj error.

Image
AS_sa

#7130 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AS_sa »

Pozz, da li se za kupovinu preko e bay mogu korisiti ove studentske kartice koje daju i koliko se placa otvaranje, tj. odrzavanje ove kartice ? I kako ovi nase vrse carinjenje robe, je li prema velicini, tezini i isplati li se recimo uzeti nesto tezine 2kg, tj. koliko na to ide carine ?? Hvala
quarterback

#7131 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

prema vrijednosti, iznad 50 km se carini, ugrubo racunaj dadzbine oko 30% vrijednosti narucene robe

dakle ako si uzeo nesto od 100 km i opali te carina (i sve ostalo sto dodaju) izaci ce te 130/140 KM
Zeljoooo

#7132 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Zeljoooo »

quarterback wrote:prema vrijednosti, iznad 50 km se carini, ugrubo racunaj dadzbine oko 30% vrijednosti narucene robe

dakle ako si uzeo nesto od 100 km i opali te carina (i sve ostalo sto dodaju) izaci ce te 130/140 KM
Svaka tebi cast kad ti imas zivaca na ova pitanja odgovarati
quarterback

#7133 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

a jbg
AS_sa

#7134 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AS_sa »

Hvala quarterback, a ovom Zeljooo i njemu slicnima, jarane nismo se svi pametni rodili ko ti ;)
quarterback

#7135 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

Zeljo ti je dobro rekao, nije stvar pameti nego je stvar ljenosti, bez ikakvog pretjerivanja na sva ova pitanja je odgovoreno stotinama puta na ovom forumu (zato je Zeljo ovo i napisao) ali ljudska ljenost je cudo, uvijek je lakse druge smarati nego sam malo truda uloziti pa pogledati.
AS_sa

#7136 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AS_sa »

Uredu, ali zar je toliki problem napisati 2-3 recenice ukoliko poznajes materiju, nego da ja ili neko ko je tek novu u ovome pretrazuje 700 stranica i izgubi 3 sata i opet je pitanje koliko ce biti jasno sve. Znaci, nije problem lijenosti, nego je izgleda problem nekome pomoci i ako treba opet napisati te jadne 2-3 recenice.
quarterback

#7137 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

pitanja se ponavljaju svakih 2/3 dana a forum ima search
quarterback

#7138 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

predlozio bih ovoj ekipi stalnih - dinooh, mehemed, maharadza i drugi da vise ni ne odgovaramo na ovakve stvari,
neka traze sami brate, pa napisano je 300 stranica informacija, dovoljno je, sve sto bi nekoga zanimalo o ebayu pise tu
quarterback

#7139 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

trazio sam cijenjene sa carine da se upoznamo ali mi je receno da rade do pola 4 pa nije bilo nista od upoznavanja

jos se nije radilo ni o kupovini nego banggood ponovo poslao power bankove jer su prosli bili pokvareni

Image

Image
kloniran

#7140 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

quarterback wrote:trazio sam cijenjene sa carine da se upoznamo ali mi je receno da rade do pola 4 pa nije bilo nista od upoznavanja

jos se nije radilo ni o kupovini nego banggood ponovo poslao power bankove jer su prosli bili pokvareni

Image

Image
ovo ili dati u medije ili se zaliti nadleznima, stvarno bezobrazluk teski :twisted:
Brane89

#7141 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Brane89 »

_Reds_ wrote:Evo i ja sam dobio posiljku iz oktobra sa kineskim TN:

Image

A tu na scenu stupa nasa carina i otvara sve redom, doslo mi danas tri paketica mala i sve do jednog su otvorili, i to nisu haman ni pogledali sta je unutra, jer se i vidjelo na skeneru, nego stavili ljepilo ono samo da naplate po 3.5 KM svaku.

Skinuo sam njihovo lijelilo, i naravno nisu nigdje ni otvorili kovertu, nego je samo oblijepili da naplate jadnici.

Image

Svaki vrijedna po 6-7 dolara.
Koja su to đubrad.Nema vecih lopova od njih.
seoBIH

#7142 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

Nisu oni, mi smo :) Piskara se po foumu. Da nas 10, pa opet 10 i jos 10 uputi zalbu zbog ovoga, neko bi se počešao po dupetu. Ovako, sisaj ovce dok mozes.
shandrprcSA

#7143 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

kloniran wrote:
quarterback wrote:trazio sam cijenjene sa carine da se upoznamo ali mi je receno da rade do pola 4 pa nije bilo nista od upoznavanja

Image

Image
ovo ili dati u medije ili se zaliti nadleznima, stvarno bezobrazluk teski :twisted:
klix da je portal, ko sto nije, davno bi ovu vjest izbacio na naslovnoj al' eto...
quarterback

#7144 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

svratio sam danas do njih, imao srecom nekog posla oko poste u radno vrijme pa da iskoristim,
prostorije carine su tamo gdje i inace uzimamo pakete pa se samo produzi do kraja hodnika, pored onih velikih metalnih ormara

uglavnom neka gospodja se pojavila, i objasnim ja sta je problem, jebiga razumijem da i oni ne mogu znati da je unutra kao da ni ne mogu vjerovati onome sto pise ali opet...

kaze gospodja vjerujte da mi kao carina od toga nemamo ni pola marke, nase je da utvrdimo da li ima prekrsaj, posta to potom evidentira i naplati...

pa dobro rekoh gospodjo uredu je to ali pise vam da je 2$, pise da je punjac sto je i bio, bezveze sam morao platiti 3.5 marke za nesto sto je u stvari bila reklamacija pokvarene robe, kaze ona mi se stvarno trudimo da ne otvaramo ako ne moramo... Pa rekoh vidi se ako je nesto unutra vrijednije, nece niko zapakovati mobitel ili nesto skupo u obicnu kesicu bez stiropora i pjene...

Rekao sam i za ovaj slucaj od Redsa, stvarno nije red

elem sto bi rekli izjeo vuk magarca...
bull21

#7145 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by bull21 »

Fakat ste smješni, ljudi rade svoj posao i sad im se treba na leđa navaliti što ga rade. Ne zajebavajte i to je to. I meni su igračku od 2$ otvorili i naplatili pa nisam plakao i išao se žaliti nego sam platio i gotovo.
pumica

#7146 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by pumica »

quarterback wrote:svratio sam danas do njih, imao srecom nekog posla oko poste u radno vrijme pa da iskoristim,
prostorije carine su tamo gdje i inace uzimamo pakete pa se samo produzi do kraja hodnika, pored onih velikih metalnih ormara

uglavnom neka gospodja se pojavila, i objasnim ja sta je problem, jebiga razumijem da i oni ne mogu znati da je unutra kao da ni ne mogu vjerovati onome sto pise ali opet...

kaze gospodja vjerujte da mi kao carina od toga nemamo ni pola marke, nase je da utvrdimo da li ima prekrsaj, posta to potom evidentira i naplati...

pa dobro rekoh gospodjo uredu je to ali pise vam da je 2$, pise da je punjac sto je i bio, bezveze sam morao platiti 3.5 marke za nesto sto je u stvari bila reklamacija pokvarene robe, kaze ona mi se stvarno trudimo da ne otvaramo ako ne moramo... Pa rekoh vidi se ako je nesto unutra vrijednije, nece niko zapakovati mobitel ili nesto skupo u obicnu kesicu bez stiropora i pjene...

Ispada da ipak nije carina u pitanju nego postarina... :repetirana:

Nedavno nam postar dolazi na vrata i donosi neke vitamine koje redovno narucujemo od swansona ali ovaj put trazi 50 KM i to naziva carinom a inace nista nismo placali.
Nismo imali novac pa smo morali naknadno u postu otici po paket i tada smo platili i dobili papiric na kojem pise "postarina"...nigdje nije pisalo da se radi o carini.
Htjeli smo otici do poste naknadno da se raspravimo oko ovoga (naknadna ljutnja) ali smo odustali jer smo mislili da nije do poste nego do carine...
quarterback

#7147 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

ma da, pogresno sam ja napisao, gospodja kaze, a to svi i znamo ovdje, da to nije carina nego carinski pregled, dakle ono - oni otvore, nista ne nadju i bude im pravo krivo sto nisu nista nasli pa 10 centara selotepa naplate 3.5 KM :D
_Reds_

#7148 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

Image

Image
Rekoh ti ja druze. Njihovo bezobrazluk nema kraja. Jasno na skeneru vide da nije ništa vrijedno, ali otvaraju li ovaraju, redom.
_Reds_

#7149 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

quarterback wrote:svratio sam danas do njih, imao srecom nekog posla oko poste u radno vrijme pa da iskoristim,

Teta laze, cuj oni nista od toga nemaju. Pa ako ima. Pošta naplati 3.5KM jer eto donese sa tim ljepilom. Naravno da lazu, nego to otvranje (u mom slucaju lijepljenje trake) naoplaćuju po 3.5 KM po pošiljci.

I da neki ne misle da je ovdje riječ o tih 3-5KM po paketu, nije, nego je do njihovog bezobrazluka.

Imaju oni i skenere, na skenerima se dobrim dijelom moze vidjeti sta je unutra. Mada sve zavisi vjerovatno i o radnika do radnika.
seoBIH

#7150 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

Tamo gdje si bio, tu se i vrsi carinjenje, odnosno provjera paketa. Posta donosi sve pakete tu i oni sortiraju i odlucuju koja ce se posiljka otvoriti, koja ne. Ta zena prikuplja podatke, momci otvaraju, a jedan od njih visi na compu, cita ovu temu, trazi po netu artikle i provjerava cijenu istih i na osnovu toga carine.

Znaci, uzeli te na pricu :)
Post Reply