Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Banksy

#7126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Pedja Kojovic wrote:
Dennis je predvodnik jedne nove, mlade, generacije u BiH ( Okupljene u ACIPS-u prije nego je to postalo akademsko krilo jedne od partija na vlasti), koja je znanje, radne navike i svjetonazor stekla, uglavnom u inostranstvu i koja je spremna da zanemari karijeristicke, licne i materijalne interese i da se bori za opste interese, odnosno, za ideju gradjanske, multietnicke, evropske BiH.
Obrazovan, nacitan, vrijedan i moralno cist i cvrst.
Iz ovog blata u kojem smo proveli 20 godina i u koje, nazalost, i dalje polako tonemo, mogu nas izvuci samo najbolji medju nama, a Dennis je, sasvim sigurno, jedan od njih.
Tačno. Sve je to tačno.
Ipak, mora postojati pripremljen odgovor, jednostavan i konkretan, kad ga radoznali ljudi počnu pitati o imenu. Njihova zainteresovanost za razloge promjene imena ne mora nužno značiti da ne pripadaju vašem ciljanom biračkom tijelu, da su glupi i zaostali, jednostavno, ljudi mogu biti samo radoznali, a na to imaju pravo.
U tom smislu, tvoji odgovori na par zadnjih stranica su poprilično arogantni, nezreli i nekorektni. Meni je taj tvoj način komunikacije jako odbojan, iako me cijela ta priča oko imena uopšte ne zanima.
DepraUbiVepra
Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!

#7127 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by DepraUbiVepra »

Banksy wrote:
Pedja Kojovic wrote:
Dennis je predvodnik jedne nove, mlade, generacije u BiH ( Okupljene u ACIPS-u prije nego je to postalo akademsko krilo jedne od partija na vlasti), koja je znanje, radne navike i svjetonazor stekla, uglavnom u inostranstvu i koja je spremna da zanemari karijeristicke, licne i materijalne interese i da se bori za opste interese, odnosno, za ideju gradjanske, multietnicke, evropske BiH.
Obrazovan, nacitan, vrijedan i moralno cist i cvrst.
Iz ovog blata u kojem smo proveli 20 godina i u koje, nazalost, i dalje polako tonemo, mogu nas izvuci samo najbolji medju nama, a Dennis je, sasvim sigurno, jedan od njih.
Tačno. Sve je to tačno.
Ipak, mora postojati pripremljen odgovor, jednostavan i konkretan, kad ga radoznali ljudi počnu pitati o imenu. Njihova zainteresovanost za razloge promjene imena ne mora nužno značiti da ne pripadaju vašem ciljanom biračkom tijelu, da su glupi i zaostali, jednostavno, ljudi mogu biti samo radoznali, a na to imaju pravo.
U tom smislu, tvoji odgovori na par zadnjih stranica su poprilično arogantni, nezreli i nekorektni. Meni je taj tvoj način komunikacije jako odbojan, iako me cijela ta priča oko imena uopšte ne zanima.
Koji je onda nearogantan, zreo i korektan način komunikacije sa nekim ko komunicira na ovaj način:
Seln wrote:Nemoj bogati sta zamjeriti, ali me fakat zaboli Pennis za tvoje misljenje.
Svaki odgovor koji ne uključuje specificiranje oblasti koja nas zaboli za takvu radoznalost je iznimno učtiv.
Banksy

#7128 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

DepraUbiVepra wrote: Koji je onda nearogantan, zreo i korektan način komunikacije sa nekim ko komunicira na ovaj način:
Seln wrote:Nemoj bogati sta zamjeriti, ali me fakat zaboli Pennis za tvoje misljenje.
Svaki Peđin odgovor koji ne uključuje specificiranje oblasti koja ga zaboli za takvu radoznalost je iznimno učtiv.
Onaj koji pita je sasvim nebitan, i on i njegov način komunikacije, od njega se ništa ne očekuje i ne traži.
DG mora imati suvisao, kratak i jasan odgovor na ovo pitanje, i mora biti spreman odgovoriti svakome koga to bude zanimalo.
p.k. forumski odgovori na ovo pitanje su sasvim nezadovoljavajući.
Prvi odgovor, od kojeg je sve krenulo:

Vas "problem" sa imenom Dennisa Gratza dosta govori o vama.
Meni je, medjutim, besmisleno da pricam na tu temu.

Bahato i arogantno, kao i obično.
Što je najtužnije, bez pokrića, potkrijepljeno ničim.
Pedja Kojovic

#7129 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

banksy

Ja ne sumnjam da ljude zanima prica o Dennisovom imenu, bas kao sto ih zanima i sta jutros radi Paris Hilton i koliko je cokolade Adela pojela za Bozic.
Zao mi je sto mislite da su moji odgovori takvi kakvim ste ih opisali, ali to je zaista moj stav po tom pitanju.

Pitanje Dennisovog imena je 2008. u vrijeme lokalnih izbora pokrenuo, to smo vec spominjali, i Dino Konakovic.
Dennis mu je odgovorio i svako ko je "radoznao" , a posebno neko "verziran" poput seina s lakocom to moze pronaci i saznati, sta sam Dennis o tome kaze.

p.k.
Banksy

#7130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Pedja Kojovic wrote:banksy

Ja ne sumnjam da ljude zanima prica o Dennisovom imenu, bas kao sto ih zanima i sta jutros radi Paris Hilton i koliko je cokolade Adela pojela za Bozic.

p.k.
Da, ovo je upravo jedan takav površan i autističan odgovor, o tome sam i govorila.

Adele i Paris Hilton nemaju političkih ambicija, niti su dužne odgovarati na takva pitanja. Dennis jeste, to mu je u opisu ''radnog mjesta'', on to treba i mora učiniti.
Ipak, primjeri koje si naveo i smještanje predsjednika svoje stranke uz bok ove dvije iznad, govori dosta i o njemu i o stranci i o mnogo čemu drugom ...

OK, meni ne trebaš dalje pojašnjavati.
seln

#7131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

nemojte se bogati radi mene svadjati...
ja sam ionako uvidio da ta stranka nije za mene....sa LDP ili bez, svejedno.
A zbilja sam namjeravao da glasam za NS+LDP+XY na opstinskim izborima.
I onda, na jedno sasvim normalno pitanje, dobijem odgovor "ovakav si, onakav si, vehabijo, islamisto, homofobu, seljacino..."
Mozda je Gratz vec dao odgovor 2008, ali ja ga nisam procitao, niti sam pitao Mr. Google, vec p.k.
Ako vam se ovakva pitanja ne svidjaju, onda izvolite preimenovati temu u "NS, odgovori na sva pitanja koje mi smatramo legitimnim".
I dobro bi bilo da upozorite neke simpatizere da vam ne "pomazu", jer vam tako sigurno rastjeruju glasace ko Bosna investitore.

p.s. Banksy, hvala na razumijevanju.
Pedja Kojovic

#7132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

sein

Ok, drago mi je da smo rascistili ovo pitanje.
Kao sto sam vec mnogo puta ponovio, ova forumska tema ima za cilj
da upozna glasace sa nasim stavovima kako bi mogli odluciti da li da glasaju ili ne za Nasu stranku.
Najgora stvar u politici, po meni, je dodvoravati se glasacima laznim predstavljanjem i obecanjima.

U ovom konkretnom slucaju, oni kojima je prica o necijem imenu vazan elemenat u odluci pri glasanju
treba svoj glas da daju onim strankama kojima to je to, takodje, vazno.
A takvih stranaka, kao sto svi znamo, ima.

Ova tema, kao i do sada, ostaje otvorena, za sva pitanja vezana za Nasu stranku i nase stavove i politike.

p.k.
palermo

#7133 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by palermo »

Peđa....

Nisam pratio odavno temu, pa moguće da si negdje odgovorio, ali kako ja ne vidjeh, ipak ću upitati.

Stav Naše stranke, kada je u pitanju Mostar, odluka Ustavnog suda, česti posjeti političara iz Hrvatske samo većinski hrvatskim krajevima (juče Josipović)
seln

#7134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

Pedja Kojovic wrote: Kao sto sam vec mnogo puta ponovio, ova forumska tema ima za cilj
da upozna glasace sa nasim stavovima kako bi mogli odluciti da li da glasaju ili ne za Nasu stranku.
Ajdeeee?

Tvoj post s pocetka teme, mart 2010:
Pozdrav svima

Iako slicna tema vec postoji na jednom drugom portalu ja sam je otvorio ovdje jer vidim da se diskusija o NS odvija pod nazivom "Koalicija SDP.NS" . Ja cu, koliko to mogu fizicki, pokusati odgovoriti na vasa pitanja. Informacije o nasim ideoloskim i programskim principima i nasa saopstenja mozete naci na nasoj web stranici nasastranka.ba.
Dakle,
u propagandne svrhe NS postoji web stranica nasastranka.ba.
A ova tema je bila zamisljena kao direktna komunikacija sa potencijalnim biracima. I bilo je u njoj, bar na pocetku, jos cudnijih pitanja.
E, sad...sto se tema pretvorila u stranacki bilten tipa "sta je pametno p.k. rekao", to je druga stvar.
Ili je to do izbora Alija, poslije izbora Ilija?
Pedja Kojovic

#7135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

palermo

Nedavno smo na Glavnom Odboru razgovarali o temi Mostara i jos nekim aktuelnim pitanjima.

Evo tog saopstenja...

Jučer je u Sarajevu održana sedma redovna sjednica Glavnog odbora Naše stranke, objedinjena sa sjednicom Predsjedništva NS-a, a u radu je učestvovao i Politički savjet stranke. Za novu članicu Predsjedništva imenovana je Sabina Mujezinović, doskorašnja potpredsjednica LDS-a. Glavni odbor je razmatrao i tekuća pitanja u vezi s organizacijom vlasti u Mostaru i posebnim statusom Srebrenice za predstojeće lokalne izbore.
Ustavni sud BiH je utvrdio da je u Mostaru izborni proces postavljen u okvir koji se protivstavlja demokratskim načelima. Naša stranka se zalaže za ukidanje tog stanja, u kojem glasovi građana koji pripadaju različitim izbornim zonama nemaju jednaku vrijednost. Međutim, Naša stranka smatra da bi tome moralo prethoditi provođenje odluka Evropskog suda za prava čovjeka u predmetu Sejdić-Finci. Inače bi još jednom bila ovjerena praksa po kojoj su nepravde koje trpe pripadnici konstitutivnih naroda važnije od onih kojima su duže vremena izloženi pripadnici nekonstitutivnih naroda. Evropska konvencija o pravima čovjeka je protivna takvoj praksi, a ta konvencija, prema Ustavu Bosne i Hercegovine, ne smije biti narušena od strane bilo koje domaće legislative.
Član Političkog savjeta Ibrahim Prohić istaknuo je kako je nedopustivo da se ne poštuju odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Suda za ljudska prava u Strazburu. ''Mostar ostaje grad slučaj, jer se tamo svaki problem politizira, najviše pitanje gradskog statuta. Vladajuće stranke, očigledno je, ne rade u interesu građana Mostara koji su već dugo žrtve tih političkih struktura. Dok se stranke namiruju, građani trpe i siromaše'' - kazao je Prohić.
Za Mostar je nužno iznaći novo rješenje, koje neće biti ni u znaku majorizacije ni segregacije, rješenje koje će definirati uravnotežen zajednički interes, stav je Glavnog odbora Naše stranke.

Po pitanju Srebrenice, GO je potvrdio da se Naša stranka okvirno zalaže za principe evropske lokalne samouprave prema kojoj ljudi koji žive i privređuju u lokalnoj zajednici trebaju isto tako imati i pravo odlučivanja o svojim političkim predstavnicima u toj zajednici. Porazna je pak činjenica da stranke na vlasti, za 17 godina poslije rata i poslije genocida u Srebrenici, nisu stvorile uslove za dosljedno provođenje Aneksa VII Dejtonskog sporazuma i povratka raseljenih lica. Sukladno tom nadasve važnom faktu, stav je Naše stranke da se posebno regulisanje prava glasanja za preživjele Srebreničanke i Srebreničane mora održati sve do pune provedbe Aneksa VII.

Sto se tice posjeta iz Hrvatske...

Hrvatska politika prema BiH je znacajno evoluirala posljednjih godina i to je za BiH jako dobro.
(Bilo bi jako dobro kada bi i srbijanska politika prema BiH isla u istom pravcu).
Naravno, konacni raskid sa Tudjmanovom politikom doci ce tek onda kada konacno odbace
Izetbegovicevu tezu da je drzava BiH rezultat "dogovora konstitutivnih naroda" i prihvate da je i BiH, kao i svaka druga demokratska i suverena drzava gradjana koji u njoj zive.

Ako tokom ovih posjeta politicari iz Hrvatske koriste svoj uticaj i objasnjavaju liderima HDZ-ova da u BiH nisu konstitutivne etnicke politicke partije nego etnicke grupe onda se to moze okvalifikovati kao korak u pravom smjeru.
Ako ih posjecuju da razmjene podrsku njihovim sadasnjim stavovima za dijasporske glasove na izborima u Hrvatskoj onda ne.

p.k.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Dva pitanja Pedja.

Necu te direktno pitati sta mislis ti licno i stranka, a vezano je za direktan izbor gradonacelnika Sarajeva. Tu vjerujem da ste za takav nacin izbora, ali eto mozes odgovoriti ako zelis mada to nije sustina mog pitanja.

Moje pitanje bi glasilo, kakav je stav NS o mogucnosti da sada za lokalne izbore idete otvoreno sa imenom i prezimenom svog kandidata za gradonacelnika, bez obzira sto se gradonacelnik ne bira direktnim glasanjem. Mislim da bi to bio dobar potez od strane NS , i kao strateski jer ako se stavi neko jako ime kao prijedlog za to mjesto sigurno ce i sama NS dobiti veci medijski kolac, sto je jako bitna stvar u situaciji u kojoj se trenutno nalaze nasi mediji i toj stranackoj pokrivenosti istih. A i potenciranje te transparentnosti prema svojim potencijalnim glasacima svakako je bitan faktor, jer vecini raje je dosta ove price sa gradonacelnicima koje onako, kao iz vrece, izvuku poslovicno anonimuse i neadekvatne i nesposobne za tu poziciju.

Molim tvoj komentar na ovo iznad napisano, kao i na direktno pitanje.

Drugo pitanje. Da li ste razgovarali o po meni opravdanoj mogucnosti razvijanja situacije da NS u buducnosti ostane samo neki faktor u granicama grada Sarajeva ,i tako, htjeli vi to ili ne, preraste u jednu lokalno-regionalnu stranku.
To za mene naravno nije ok, ali dosao sam do zakljucka da dosta stvari ide u tom smjeru, bas kroz kontakte sa ljudima sirom BiH( posto je posao kojim se bavim povezan sa dosta komunikacije sa ljudima sirom zemlje) i kad im spomenem u nekoj neobaveznoj prici NS kao moj politicki odabir u 98% slucajeva pojma nemaju o cemu pricam. Jedino u Sarajevu cim kazem NS 90% raje zna ko ste i barem nesto o vama.

Moguce da je do slabije medijske pokrivenosti, ili do neke blokade. Moguce do losije organizovanosti odbora stranke izvan Sarajeva, to ne znam zaista, ti vjerovatno znas vise i mozes donjeti neki realan zakljucak. Ali definitivno ako se vec na ovim lokalnim izborima ne napravi neki kvalitetniji iskorak u drugim regijama i gradovima ove drzave, mogucnost postoji da NS ostane u okvirima Kantona Sarajevo, sto svakako nije dobro ni za NS ni za ovu drzavu.

Pozdrav i hvala na odgovoru.
palermo

#7137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by palermo »

-LIBERO- wrote:Dva pitanja Pedja.

Drugo pitanje. Da li ste razgovarali o po meni opravdanoj mogucnosti razvijanja situacije da NS u buducnosti ostane samo neki faktor u granicama grada Sarajeva ,i tako, htjeli vi to ili ne, preraste u jednu lokalno-regionalnu stranku.
To sam zapravo i ja htio pitati još prije mjesece dana. Čak bih rekao da i rasprava na ovom forumu sugerira takvu budućnost Naše stranke.
Mislim, i to je legitimna politička opcija, sa stanovšta stranke, možda čak i najprobitačnija, nevolja je jedino što sa stanovišta države ona ništa ne znači. Čak bi se reklo, takva orijentacija bi bila štetna, i samo bi još više dokazivala tezu o autističnosti Sarajeva (ovo ukradoh od Ultime sa druge teme :D )
Banksy

#7138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

seln wrote:nemojte se bogati radi mene svadjati...
ja sam ionako uvidio da ta stranka nije za mene....sa LDP ili bez, svejedno.
A zbilja sam namjeravao da glasam za NS+LDP+XY na opstinskim izborima.
I onda, na jedno sasvim normalno pitanje, dobijem odgovor "ovakav si, onakav si, vehabijo, islamisto, homofobu, seljacino..."
Mozda je Gratz vec dao odgovor 2008, ali ja ga nisam procitao, niti sam pitao Mr. Google, vec p.k.
Ako vam se ovakva pitanja ne svidjaju, onda izvolite preimenovati temu u "NS, odgovori na sva pitanja koje mi smatramo legitimnim".
I dobro bi bilo da upozorite neke simpatizere da vam ne "pomazu", jer vam tako sigurno rastjeruju glasace ko Bosna investitore.

p.s. Banksy, hvala na razumijevanju.
Da hoću da guglam za Grazovim objašnjenjem guglala bih, ne bih pitala na temi otvorenoj baš u tu svrhu - Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali koga.

@seln (ili kako bi Peđa rekao: ''sein'', što takođe puno govori)
Ne svadjamo se radi tebe.
Ja ne glasam od 2006, ali sam čvrsto odlučila ponovo glasati ove jeseni, za bilo koga, samo da ne gledam više Behmenovu njušku. Na momenat mi se učinilo da bi NS mogla biti ta.
Dennisovo prezime meni uopšte nije zanimljivo, ali nalazim da je način komunikacije i ophođenje prema ljudima na forumu, prema potencijalnim glasačima, vrlo loš i vrlo često bahato uvredljiv i potcjenjivački. I to je konstanta, otkako postoje, taj nadmeni, sveznajući, a zapravo u stvarnosti ničim potkrijepljeni gard i odnos. To mi se ne sviđa, to mi je jako odbojno i na to reagujem.
I znam da nisam jedina kojoj to smeta, a da ovo nije prva zamjerka u tom smislu ...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by PipiDugaDevetka »

@Pedja,
Jesi li ti i NS za direktan izbor gradonačelnika Sarajeva od strane birača?
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 9#p7316149
Pedja Kojovic

#7140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

libero&palermo&pipidugadevetka

Mi jesmo za direktan izbor gradonacelnika ( pa i Gradskog Vijeca ) i to smo nekoliko puta do sada rekli.
Na lokalnim izborima to ce biti jedna od nasih glavnih tema.
Pred izbore cemo objaviti ko ce biti nas kandidat za gradonacelnika.
Imamo, po mom misljenju, odlicnog kandidata.(Ubrzo cemo to objaviti).
Takodje, mi cemo prije izbora otvoreno reci sa kojim strankama su moguce post izborne koalicije a sa kojima ne.

Krucijalno je, barem za moj angazman, da se stranka ideoloski ne svede na "federalnu" ili na "sarajevsku".
Mislim da skoro svi u rukovodstvu stranke razmisljaju slicno i upravo zbog toga, iako izborni rezultati to ne opravdavaju, ulazemo dosta energije i vremena ali i znacajna materijalna sredstva u banjalucki, brcanski i mostarski ogranak.
Stranke socijalno liberalne orijentacije su tezak i dugotrajan projekat - stranke slicne orijentacije u susjednim zemljama postoje skoro 20 godina i tek su nedavno presle cenzus i usle u vlast.(Nama, cini mi se, ipak ide nesto brze).

p.k.
Pedja Kojovic

#7141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Cinilo mi se da pise "sein".
(Kao u pjesmi, "Ja citav zivot sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol...")
Ako je seln-a to uvrijedilo ja mu se izvinjavam.

p.k.
etovidis

#7142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by etovidis »

Pedja Kojovic wrote:libero&palermo&pipidugadevetka

Mi jesmo za direktan izbor gradonacelnika ( pa i Gradskog Vijeca ) i to smo nekoliko puta do sada rekli.
p.k.
Bilo bi dobro da su to Danis Tanovic ili Dino Mustafic; Sarajevu prijeko trebaju pristojni i pametni ljudi koji bi, po mome misljenju, pokazali najbolje lice grada.
Last edited by etovidis on 16/04/2012 21:01, edited 1 time in total.
debeljko20

#7143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by debeljko20 »

p.k. eskivira odgovor na pitanje kojim jezikom govori.
d.g. mijenja ime.
obojica smatraju da to nije važno.
e pa važno je.
bih je slobodna zemlja i imamo pravo da pitamo a javne licnosti koje podatke o sebi izbjegavaju prezentirat potencijalnim glasačima pokazuju da u te glasace nemaju povjerenja.
kako bi nam dali informacije o npr. porijeklu imovine kad osnovne stvari o sebi nece da nam kazu?
politika 'daj mi glas sta te boli k...c ko sam, sta sam, odakle sam' ne prolazi ni kod polupismenih cobana (cast cobanima).
stoga zakljucujem da ni te javne licnosti ne zasluzuju da im se da povjerenje na izborima.

ali imam prijedlog za himnu ns sa akcentom na ove dvije strofe:

tattoo - ruza na grudima
tattoo - na maljavim
laz i mimikrija
tattoo - jako dobar tattoo

dobro sam se sakrio
ne mozes me pronaci
ne mozes me dotaci
ne mozes me dostici

http://www.youtube.com/watch?v=djpxH7w65yI
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja Kojovic wrote: Mi jesmo za direktan izbor gradonacelnika ( pa i Gradskog Vijeca ) i to smo nekoliko puta do sada rekli.

Takodje, mi cemo prije izbora otvoreno reci sa kojim strankama su moguce post izborne koalicije a sa kojima ne.

Krucijalno je, barem za moj angazman, da se stranka ideoloski ne svede na "federalnu" ili na "sarajevsku".
Mislim da skoro svi u rukovodstvu stranke razmisljaju slicno i upravo zbog toga, iako izborni rezultati to ne opravdavaju, ulazemo dosta energije i vremena ali i znacajna materijalna sredstva u banjalucki, brcanski i mostarski ogranak.
Stranke socijalno liberalne orijentacije su tezak i dugotrajan projekat - stranke slicne orijentacije u susjednim zemljama postoje skoro 20 godina i tek su nedavno presle cenzus i usle u vlast.(Nama, cini mi se, ipak ide nesto brze).

p.k.
Odlicno. Jako mi se svidja odgovor na moja dva pitanja, narocito ovaj dio oko gradonacelnika. Jako se poklapa sa mojim licnim stavovima. Nadam se da cete zaista imati dobro,jako i zvucno ime za to mjesto :thumbup:
Skijaš

#7145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

Skijaš wrote:
Pedja Kojovic wrote: Sta vi mislite?
Kako si već rekao, treba ići od slučaja do slučaja i ako nekog prate afere, ne treba vam u rukovodstvu. Ne radi se o nekoliko hiljada prebjega pa da treba sistem, nego o pet, deset, pedeset političara koje se pojedinačno može staviti pod lupu rukovodstva Naše stranke. Opozicija ste, imate vremena da dobro pretresete svakog ko vam se šlihta. I nemojte im biti "Bećo", nego jedna švera i noga. Ključno je očuvati integritet stranke a država neće propasti i ako ne ojačate preko noći.
citiram svoj komentar od prije nekoliko dana jer bih da podvučem koliko je bitno očuvati stranku od raznih oportunista koji vam bježe od problema ili ganjaju neki drugi interes. Pa me interesuje konkretno slučaj Sabine Mujezinović i maltretiranja radnika od strane stranke iz koje je prebjegla. Da li je dovoljna promjena dresa da nestane odgovornosti ? I samo da napomenem, ako ne dobijem konkretan odgovor, pitanje ću ponovo postaviti pa da ne gubimo vrijeme.
Pedja Kojovic

#7146 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Skijas

Ja o tome znam ono sto sam procitao na forumu.
A cim budem imao priliku - dakle, na sljedecoj sjednici Predsjednistva, vjerovatno za sedam dana - pitacu Sabinu.

p.k.
kiky

#7147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kiky »

ko vam je sabina mujezinović ...
odakle je ...
i otkud ona da tako s neba uleti u predsjedništvo vaše stranke ...
mislim, vjerovatno je to nečim zaslužila ...
i još ...
da li planirate mijenjati ime stranke tj. ako je vaša stranka vjerovatno je i vaš program tj. vaše ambicije ...
nevjerujem da očekujete da neko glasa za vas radi vašeg boljitka, a ostale ko šiša ...
:?
Skijaš

#7148 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

Pedja Kojovic wrote:Skijas

Ja o tome znam ono sto sam procitao na forumu.
A cim budem imao priliku - dakle, na sljedecoj sjednici Predsjednistva, vjerovatno za sedam dana - pitacu Sabinu.

p.k.
pa na osnovu čega je ušla u predsjedništvo ? Mislim, imamo prevarene i niko to ne problematizuje a njoj se širom otvori vrata rukovodstva Naše Stranke. I ima li ona email ili mobitel pa da se ne čeka sedam dana jer se ovdje radi o ugnjetavanju slabijih, hoćemo li joj smetati dok se odmara na plaži Korzike pa ovo mora čekati sedam dana ? Izvini što ovako nastupam ali imamo konkretan primjer prevare, pa ako Sabina meni i inače na forumu neće objasniti o čemu se radi, može li sutra nazvati djevojke ili odgovoriti na njihove mailove ? Još jednom, ovdje se radi o maltretiranju slabijeg.
convict

#7149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

etovidis wrote:
Pedja Kojovic wrote:libero&palermo&pipidugadevetka

p.k.
Bilo bi dobro da su to Danis Tanovic ili Dino Mustafic; Sarajevu prijeko trebaju pristojni i pametni ljudi koji bi, po mome misljenju, pokazali najbolje lice grada.
To bi bilo super! Samo da ne bude opet promašaj a la Srđan Dizdarević.
rossoner

#7150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rossoner »

Nažalost, bez ujedinjenja kvalitetne opozicije, barem uzi krug, tesko je očekivati veliki uspjeh i pariranje vladajućim moćnicima. Ja navijam za to, iskreno. Možda ću mnogima biti bezveze sa ovakvim prijedlogom, ali nekako ste mi najbliži SDU i oni su na obilježavanju godišnjice osnivanja rekli kako su otvoreni za vid konkretne saradnje sa strankama koje imaju cilj, a ja tu vidim recimo u KS najviše NS. Osim toga, zar već nije napravljen neki "Demokratski blok" (SDU, Stranka penzionera, LDS, E-5) ? A da tu upadne možda Naša stranka ? Ne znam šta ostali koji prate temu i koje uopšte Naša stranka imalo interesuje misle o ovome. Za Peđino mišljenje znam.
Locked