Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
zavrzlama

#7126 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

vaca wrote:
zavrzlama wrote:Dodikova se prica i karijera svela na ovo:

velikosrbi tacno znaju da nema podjele BIH i sad je njima problem kako Dodika maknuti,a da srbe odrze u euforiji da oni odlaskom dodika nesto dobivaju a ne moralno i politicki gube...trenutno se dodik dogovara sa gazdama u srbiji na koji nacin da izvedu njegov odlazak..
..jer ideja mora ici dalje....
Stvarno ti ne dosadi godinama izbacivati teorije i teze koje se nikada ne obistinjuju? Nije te blam ono malo?
:D .............14 godina velikosrbi pokusavaju da obistine svoje namjere ,a ja isto toliko vremena pisem da se nece obestiniti.....ja cu pisati nebuloze a ti citaj ;-) ...znam da udaram u glavusu,al drugacije ne umijem ;-)
kiky

#7127 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

:-)
kiky

#7128 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

:-)
vee-jay

#7129 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

hvala bogu pa je ovaj dodik glup.... pravo glup.....
Image
hercegovac_pravi

#7130 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

draganbl wrote:Evo ja predlažem da Incko iskoristi svoja ovlaštenja i da u ovom periodu intenzivnih uzajamnih napada lijepo smijeni Dodika i izbaci ga iz javnog i političkog života.
Jel' se ti zezas ili ozbiljan ??? Pa gdje sad da ga smijeni kad je najljepse...nikakvo mijenjanje ne dolazi u obzir. Samo pustiti Dodu da radi ono sta je poceo .....i mirna Bosna. Kad on to "obavi" svima ce nam biti fino.
draganbl

#7131 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

hercegovac_pravi wrote:
draganbl wrote:Evo ja predlažem da Incko iskoristi svoja ovlaštenja i da u ovom periodu intenzivnih uzajamnih napada lijepo smijeni Dodika i izbaci ga iz javnog i političkog života.
Jel' se ti zezas ili ozbiljan ??? Pa gdje sad da ga smijeni kad je najljepse...nikakvo mijenjanje ne dolazi u obzir. Samo pustiti Dodu da radi ono sta je poceo .....i mirna Bosna. Kad on to "obavi" svima ce nam biti fino.
Prva stvar.
Ja stvarno ne znam šta to Dodik "treba da obavi"? Da posvađa svakog neposvađanog Srbina sa svakim Bošnjakom i Hrvatom? Da zbog njegovih osionih i neumjerenih izjava Bosna i Hercegovina dobije neke sankcije? Kod nas je inače prisutan stav "poslije mene potop". Ne bi se ništa posebno desilo ako bi Dodik bio smijenjen. A taj koji bi došao poslije njega bi barem neki period bio konstruktivniji i pametniji, kao što je i Dodik bio kada je došao na vlast. E poslije se čovjek osili, kad mu se vlast dopadne i kada pomisli da je moćan, tj. svemoćan.
Druga stvar.
Idiotskom izjavom kako ne može njemu bivši komunista da soli pamet kako se treba odnositi prema crkvi i crkvenim dešavanjima, Incko se sa svoje "visoko predstavničke pozicije" spušta u Dodikov ring i tu se sa njim pokušava porvati u blatu. Kakve veze ima to što je Incko ktitor neke crkve tj. bogoslovskog fakulteta? Pa u istoriji (a posebno srpskoj) je poznato da su ktitori često baš ljudi sa "neljudskim" osobinama, počev od kralja Milutina, pa do ratnih ili današnjih "ktitora" koji parama od šverca, droge i drugih kriminalnih radnji grade crkve i tako peru krvave pare. Ne smatram da je Incko nečovjek, ali mu to ktitorstvo i nije neki plus.
Inckovo novinsko prepucavanje sa Dodikom meni jedino govori da Incku kao političaru, isto kao i Silajdžiću i Tihiću, Dodik kao političar idealno odgovara, jer jedni bez drugih ne mogu. Šta postiže on tom izjavom? Hoće li nama od te izjave biti bolje? Hoće li biti manje kriminala i korupcije? Hoće li se poništiti utakmica sa Portugalom? Neće se desiti ništa. Čisto politikanstvo. A mi možemo ovdje da se ložimo i mislimo "jest mu zavuko!"
mO k3

#7132 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Uvreda za srpski narod: Dodiku zasmetao Inzkov navijački šal reprezentacije BiH

!*** SPAM *** - Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik je u pismu, koje je u petak uputio visokom predstavniku Valentinu Inzku, izrazio svoje najdublje nezadovoljstvo njegovim jučerašnjim obraćanjem novinarima u Sarajevu, nakon sjednice Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira.

Pismo koje je premijer Dodik uputio visokom predstavniku objavljujemo integralno:

Izražavam svoje najdublje nezadovoljstvo Vašim obraćanjem novinarima, juče u Sarajevu, nakon sjednice Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira.

Razumijem da pokušavate poslati poruku građanima Bosne i Hercegovine da volite njihovu državu i da dijelite njihovu žalost zbog neuspjeha fudbalske reprezentacije u baražu za odlazak na svjetsko prvenstvo. Ali gospodine Inzko Vi ste zaboravili da u BiH žive i Srbi, koji su juče sahranjivali svog patrijarha, Njegovu svetost gospodina Pavla.

Vašim karikaturalnim obraćanjem novinarima, sa zastavom BiH oko vrata, Vi ste juče Srbima poslali poruku da ste ovdje došli kao navijač, i to jedne strane, jednog naroda, i da za Vas ništa ne predstavlja odlazak duhovnog vođe srpskog naroda, kome su poštovanje i divljenje, još za života, ukazivali svi narodi regiona i svijeta, ma koje vjere bili.

Gospodine Inzko, Vi ste i ranije pokazivali svoje navijačke strasti u BiH, ali juče ste duboko uvrijedili jedan cijeli narod, koji od Vas i nije očekivao da "navijate" za njega, ali jeste da poštujete njegovu tradiciju i vrijednosti. A Njegova svetost patrijarh srpski je svakako bio i ostao jedna od najvećih vrijednosti srpskog naroda.

Želim da Vas obavjestim da je juče, 19. novembra u Beogradu, sahranjen patrijarh srpski gospodin Pavle i da je u Republici Srpskoj juče bio dan žalosti.

on je puko..... ovo nema ni sa cim veze.....
Bosnolog

#7133 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Dodu treba podrzati jer ce isti dovesti genocidnu pred svrsen cin,on je poput Seselja u Srbiji a za koga sam uvijek govorio da je najbolji i najbrzi put da Srbiju odvede tamo gdje je naumila ,ali uvijek ostanu za malo i nikako da peuzmu vlast da Svijet konacno upozna pravo lice Srbije.
Ovko imamo Tadica koji provodi istu ideologiju u samo u rukavicama.

Dodik je sada poceo da gura prste u oci MZ i istu primorava da se obracuna sa njim ,da ga smijeni ili stavi u karantin objavom optuznice za privredni kriminal ili da ode iz BiH i prepusti nas da se sa njim i njegovom ideologijom obracunamo.Slijede scenaria i vremenske turbulencije u skoroj buducnosti ,od izazivanaj krize,paralizacije drzavnih organa,socijalnih nemira ,a i sve realnijeg i moguceg sukoba lokalnog ali nije iskljucena mogucnost cak i regionalnog ,sukoba .......
zemomak

#7134 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zemomak »

Tihić: RS niko ne može ukinuti, entiteta će biti dok god je BiH
21.11.2009. 10:59

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić izjavio je da hrvatski i bošnjački članovi Predsjedništva BiH ne insistiraju na sređivanju odnosa sa Srbijom i da sa njihove strane nema nikakve inicijative.

"Još ni pitanje postavljanja ambasadora u Srbiji nismo riješili. S druge strane, zvaničnici Srbije su u svakodnevnoj komunikaciji sa RS bez kontakta sa ostatkom BiH. Oni ne komuniciraju sa Sarajevom", rekao je Tihić za beogradski list "Danas".

On smatra da je "samo privid" to što se, možda, čini da predstavnici Srbije šalju dvosmislene signale i da imaju nekakve skrivene namjere, uprkos tome što tvrde da je za njih prihvatljivo svako rješenje koje je plod dogovora lidera u BiH.

Tihić smatra da Srbija nema uticaj na stavove premijera Republike Srpske (RS) Milorada Dodika u vezi sa pronalaženjem načina za rješenje aktuelne političke krize u BiH.

On je rekao da međunarodna zajednica nema dovoljno odlučnosti da stane na put krizi i riješi situaciju na način koji će odgovarati svima, a da u EU nema čak ni jasne politike odnosa prema BiH.

Što se tiče rješenja političke situacije u BiH, Tihić smatra da radikalizacija prilika nije u interesu RS.

"RS se ne može odvojiti od BiH, jer je svima jasno da je svaka podjela praćena ratnim sukobima. Zbog toga smatram da će kriza biti okončana rješenjem koje je u interesu svih, a to je funkcionalna i cjelovita BiH", smatra on.

Tihić se zalaže da, kako je rekao, premijer BiH bude iz jednog naroda, predsjednik iz drugog, a da je predsjednik parlamenta predstavnik trećeg naroda u BiH.

Prema njegovom mišljenju, tako bi bilo izbjegnuto preglasavanje, ali to ne znači ukidanje RS.

Tihić navodi da niko ne može ukinuti RS bez volje njenih političkih predstavnika i da će entiteta biti dokle god je BiH.

(--- NO LINKS ---/Srna)
seln

#7135 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

Tugo moja...cini mi se da ce Slavuj, Rajko Turcin i Nikolica Spiritus morati opet mijenjati stranku.
zavrzlama

#7136 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

draganbl wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Prva stvar.
Ja stvarno ne znam šta to Dodik "treba da obavi"? Da posvađa svakog neposvađanog Srbina sa svakim Bošnjakom i Hrvatom? Da zbog njegovih osionih i neumjerenih izjava Bosna i Hercegovina dobije neke sankcije? Kod nas je inače prisutan stav "poslije mene potop". Ne bi se ništa posebno desilo ako bi Dodik bio smijenjen. A taj koji bi došao poslije njega bi barem neki period bio konstruktivniji i pametniji, kao što je i Dodik bio kada je došao na vlast. E poslije se čovjek osili, kad mu se vlast dopadne i kada pomisli da je moćan, tj. svemoćan.
Druga stvar.
Idiotskom izjavom kako ne može njemu bivši komunista da soli pamet kako se treba odnositi prema crkvi i crkvenim dešavanjima, Incko se sa svoje "visoko predstavničke pozicije" spušta u Dodikov ring i tu se sa njim pokušava porvati u blatu. Kakve veze ima to što je Incko ktitor neke crkve tj. bogoslovskog fakulteta? Pa u istoriji (a posebno srpskoj) je poznato da su ktitori često baš ljudi sa "neljudskim" osobinama, počev od kralja Milutina, pa do ratnih ili današnjih "ktitora" koji parama od šverca, droge i drugih kriminalnih radnji grade crkve i tako peru krvave pare. Ne smatram da je Incko nečovjek, ali mu to ktitorstvo i nije neki plus.
Inckovo novinsko prepucavanje sa Dodikom meni jedino govori da Incku kao političaru, isto kao i Silajdžiću i Tihiću, Dodik kao političar idealno odgovara, jer jedni bez drugih ne mogu. Šta postiže on tom izjavom? Hoće li nama od te izjave biti bolje? Hoće li biti manje kriminala i korupcije? Hoće li se poništiti utakmica sa Portugalom? Neće se desiti ništa. Čisto politikanstvo. A mi možemo ovdje da se ložimo i mislimo "jest mu zavuko!"

ovo boldirano je i kljuc svega... ti i sam @dragane priznajes da poslije Dodika ako dodje neko drugi da ce biti ispocetka bolji od dodika,ali ce kako vrijeme bude prolazilo taj postojati kao i dodik...sad se zapitaj "da li je srpski narod los narod ili je srpski narod pod pritiskom i satanizacijom velikposrpske politike olicene u SANU)...srpski narod je taoc jedne bolsne sovinisticke i fasisticke ideologije koju s koljena na koljeno provodi SPC i politicke i vojne strukture srpskog drustva...zato su u pravu oni koji kazu da treba pustiti da dodik dovrsi svoju misiju da se spase i srbi kao narod i drugi koji zive pored i sa srbima...

dodik je samo ogledalo velikosrpske politike i odredjeni igrac za odredjeno vrijeme od gazda iz srbije...srbi podrzaju dodika iz straha, jer im velikosrpske tajne sluzbe i vec dobro ustiman sistem satanizacije svih koji se suprostave istom...nazalost velikosrbi su osigurali sebi da jer poraz njihove politike i poraz kompletnog srpskog naroda,tako da pred nama stoji dug period mrcvarenja pa ko izdrzi..
vee-jay

#7137 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

draganbl wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Prva stvar.
Druga stvar.
Hmmm, nemamo mi sta ovdje da se lozimo. Dodik je taj koji svojim danonocnim fasistickim izjavama "lozi" dok ste vi ti koji svrsavate na njegove izjave. Zalosno, ali da mu Inzko nije odgovorio na balkanski nacin, i ovaj put bi vi zaboravili sva ostala govna kojih vam je u RSu sve vise.
I jos zalosnije, cak i ti stavljas Inzka na "bosnjacku stranu" samo zato sto covjek nosi sal BiH. Ma jok, nisu vam isprani mozgovi. Uopste. :thumbup:
draganbl

#7138 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

zavrzlama wrote:
draganbl wrote:...
Prva stvar.
Druga stvar.

ovo boldirano je i kljuc svega...
Nije to ključ. Naglasak u svom postu stavljam na ovo što sam ukosio.
zavrzlama wrote: ti i sam @dragane priznajes da poslije Dodika ako dodje neko drugi da ce biti ispocetka bolji od dodika,ali ce kako vrijeme bude prolazilo taj postojati kao i dodik...
To nije stvar u Dodiku i njegovom nasljedniku, već je to opšte poznata stvar u zaostalim društvima kao što je naše. Ko god kod nas došao na vlast, nije preporučljivo da dugo na njoj i ostane. Tu ne mislim samo na Dodika, već i na Harisa, Tihića, Tadića, Mesića...
zavrzlama wrote: sad se zapitaj "da li je srpski narod los narod ili je srpski narod pod pritiskom i satanizacijom velikposrpske politike olicene u SANU)...srpski narod je taoc jedne bolsne sovinisticke i fasisticke ideologije koju s koljena na koljeno provodi SPC i politicke i vojne strukture srpskog drustva...
A šta je po tebi tačno od ovoga dvoga?
Po mom mišljenju, nije ni jedno ni drugo.
zavrzlama wrote: zato su u pravu oni koji kazu da treba pustiti da dodik dovrsi svoju misiju da se spase i srbi kao narod i drugi koji zive pored i sa srbima...
Ko to kaže? Fašisti sa ovog foruma?
zavrzlama wrote: dodik je samo ogledalo velikosrpske politike i odredjeni igrac za odredjeno vrijeme od gazda iz srbije...srbi podrzaju dodika iz straha, jer im velikosrpske tajne sluzbe i vec dobro ustiman sistem satanizacije svih koji se suprostave istom...nazalost velikosrbi su osigurali sebi da jer poraz njihove politike i poraz kompletnog srpskog naroda,tako da pred nama stoji dug period mrcvarenja pa ko izdrzi..
Nažalost, veliki broj Srba podržava Dodika iz straha od unitarizacije, majorizacije, islamizacije i "pobošnjavanja" srpskog naroda. A tim vašim konstrukcijama o "SANU kuhinji uz začine SPC-a i DB-a" vjerovatno ne vjerujete ni vi sami, iako je stilski ta konstrukcija prilično vješto sačinjena.
Ja se ne smatram ugroženim (zato i jesam ovdje), ali to nije slučaj sa većinom.
Prosječnom Srbinu je dovoljno da vidi kako navijač Bosne i Hercegovine maše zastavom na kojoj su ispisana arapska slova i da u startu odustane od navijanja za BiH protiv Portugala. A takvih je zastava bilo i objavljene su u novinama u RS. Ponavljam, meni to nije značajno, ali ti koji su mahali takvim zastavama su više udaljili Srbe od Bosne, nego to što radi Dodik svojim izjavama. A da ne govorimo da su njemu (Dodiku) sjeli kao kec na desetku.
draganbl

#7139 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

vee-jay wrote:
draganbl wrote: Prva stvar.
Druga stvar.
Hmmm, nemamo mi sta ovdje da se lozimo. Dodik je taj koji svojim danonocnim fasistickim izjavama "lozi" dok ste vi ti koji svrsavate na njegove izjave. Zalosno, ali da mu Inzko nije odgovorio na balkanski nacin, i ovaj put bi vi zaboravili sva ostala govna kojih vam je u RSu sve vise.
I jos zalosnije, cak i ti stavljas Inzka na "bosnjacku stranu" samo zato sto covjek nosi sal BiH. Ma jok, nisu vam isprani mozgovi. Uopste. :thumbup:
Pretpostavljam da kada kažeš VI, misliš na nih, a ne na nas. Šta god to značilo.
To što je Incko izjavio do većine Srba nije ni došlo, jer niti Srbi čitaju SaX, niti gledaju FTV, a bogami ni RTVBiH, a ako je to i pušteno na nekoj od RS televizija, sigurno je dodatno posoljeno komentarima i provučeno u kontekstu koji ide u korist Dodika.

Incko tako jeste na balkanski način odgovorio, ali ne Dodiku i Srbima, već se svojom izjavom još malo uvukao protivnicima Dodika. Meni ipak nije.
Da ponovim, ja ne stavljam Incka na bošnjačku stranu, već kažem, da ako već Incko smatra da je Dodik bosanskohercegovačka štetočina, što ga lijepo ne smijeni? Ne, neće on da ga smijeni, jer bi Dodikovom smjenom sam sebi odsjekao granu na kojoj sjedi.
Andaluz1

#7140 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Andaluz1 »

Dodik je onoliko jak, koliko mu snagu daju bosnjacki i hravtski Jugosloveni, poput Tihica, Silajdzica, Lagumdzije, Covica, Izetbegovica i td.

Nazalost to narod ne vidi jos uvijek i zbog toga i samo zbog toga smo jos uvijek u velikim problemima. Ostaje trka sa vremenom. Ili ce navedeni srusiti Bosnu ili ce ih narod maknuti sa vlasti prije nego to urade. U svakom slucaju BH u svojoj povjesti nikada nije imala vece neprijatelje od njih i nikada nije bila u vecoj opsanosti upravo zog njih. Do vas je narode, cijela Bosna za saku mrvica. Nebi bilo prvi puta da je prodate.
trofej

#7141 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by trofej »

zemomak dana 21/11/2009 12:19
Tihić: RS niko ne može ukinuti, entiteta će biti dok god je BiH
Čini se, Solomonu su i ono malo pameti što mu nije izvjetrilo kroz uši pomutila travarska umjeća provjerenog yu-telala Ediba Šarića.
zavrzlama

#7142 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Nažalost, veliki broj Srba podržava Dodika iz straha od unitarizacije, majorizacije, islamizacije i "pobošnjavanja" srpskog naroda. A tim vašim konstrukcijama o "SANU kuhinji uz začine SPC-a i DB-a" vjerovatno ne vjerujete ni vi sami, iako je stilski ta konstrukcija prilično vješto sačinjena.
Ja se ne smatram ugroženim (zato i jesam ovdje), ali to nije slučaj sa većinom.
vidis @dragane...ja tvoje pisanje nazivam salonskim cetnikovanjem...rs u kojem su porusene sve nesrpske bogomolje,protjerano 95% nesrba,napravljeni najveci zlocini i genocidi,i ti nama pricas o ugrozenosti srba nekom unitarizaciojom,majorizacijom..ko to srbe ugrozava kad su otjerali sve od sebe i cine 90% stanovnistva u dijelu koji se zove"gle cuda po imenu jednog naroda"....srbi su ugrozeni time sto nemaju snage da se odupru fasizmu koji im namecu kao standard zivota oni iz SANU i SPC....samo ti prosipaj salonsko cetnikovanje da mi se ne zadrijema ;-)
dallton

#7143 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

draganbl wrote:
vee-jay wrote:
draganbl wrote: Prva stvar.
Druga stvar.
Pretpostavljam da kada kažeš VI, misliš na nih, a ne na nas. Šta god to značilo.
To što je Incko izjavio do većine Srba nije ni došlo, jer niti Srbi čitaju SaX, niti gledaju FTV, a bogami ni RTVBiH, a ako je to i pušteno na nekoj od RS televizija, sigurno je dodatno posoljeno komentarima i provučeno u kontekstu koji ide u korist Dodika.

Incko tako jeste na balkanski način odgovorio, ali ne Dodiku i Srbima, već se svojom izjavom još malo uvukao protivnicima Dodika. Meni ipak nije.
Da ponovim, ja ne stavljam Incka na bošnjačku stranu, već kažem, da ako već Incko smatra da je Dodik bosanskohercegovačka štetočina, što ga lijepo ne smijeni? Ne, neće on da ga smijeni, jer bi Dodikovom smjenom sam sebi odsjekao granu na kojoj sjedi.
evo ga opet... kako ce incko smjeniti dodika kad je dodik cuvar bih i dejtona sto ti sad dodje na jedno te isto? dodo zavristi, ovaj kao odgovori, covic na to doda hocemo i mi treci entitet, i tako to sve ide...to su sve najveci cuvari dejtona - sto vise vristis kontra dejtona, dejton se vise cuva, to mu je na kraju krajeva bila i zadaca..svi oni znaju da od cijele price nema nista i da prolazak vremena samo godi bosnjacima,,,

a to dali srbi u pcu citaju ili gledaju ftv ili sa-x pravo da ti kazem zaboli me neka - srbi su narod mimo svijeta i historije, zive neki svoj zivot vise kao neke pleme...i dok oni prestanu da "budu srbi a postanu ljudi" (da citiram pavla) procice masa vremena, ali mene tad nece biti tako da me to previse ne sikira, jer im vidim buducnost i put prema beogradu koji ce narasti do tromilionskog grada a mozda i vise racunajuci doseljavanje srba s juga i iz sandzaka...
7cokanja

#7144 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 7cokanja »

zemomak wrote:Tihić: RS niko ne može ukinuti, entiteta će biti dok god je BiH

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić izjavio je da hrvatski i bošnjački članovi Predsjedništva BiH ne insistiraju na sređivanju odnosa sa Srbijom i da sa njihove strane nema nikakve inicijative.

"Još ni pitanje postavljanja ambasadora u Srbiji nismo riješili. S druge strane, zvaničnici Srbije su u svakodnevnoj komunikaciji sa RS bez kontakta sa ostatkom BiH. Oni ne komuniciraju sa Sarajevom", rekao je Tihić za beogradski list "Danas".

On smatra da je "samo privid" to što se, možda, čini da predstavnici Srbije šalju dvosmislene signale i da imaju nekakve skrivene namjere, uprkos tome što tvrde da je za njih prihvatljivo svako rješenje koje je plod dogovora lidera u BiH.

Tihić smatra da Srbija nema uticaj na stavove premijera Republike Srpske (RS) Milorada Dodika u vezi sa pronalaženjem načina za rješenje aktuelne političke krize u BiH.

On je rekao da međunarodna zajednica nema dovoljno odlučnosti da stane na put krizi i riješi situaciju na način koji će odgovarati svima, a da u EU nema čak ni jasne politike odnosa prema BiH.

Što se tiče rješenja političke situacije u BiH, Tihić smatra da radikalizacija prilika nije u interesu RS.

"RS se ne može odvojiti od BiH, jer je svima jasno da je svaka podjela praćena ratnim sukobima. Zbog toga smatram da će kriza biti okončana rješenjem koje je u interesu svih, a to je funkcionalna i cjelovita BiH", smatra on.

Tihić se zalaže da, kako je rekao, premijer BiH bude iz jednog naroda, predsjednik iz drugog, a da je predsjednik parlamenta predstavnik trećeg naroda u BiH.

Prema njegovom mišljenju, tako bi bilo izbjegnuto preglasavanje, ali to ne znači ukidanje RS.

Tihić navodi da niko ne može ukinuti RS bez volje njenih političkih predstavnika i da će entiteta biti dokle god je BiH.

(--- SPAM ---/Srna)
Postao/la 7cokanja dana 20/11/2009 04:00

..'tica "dodo", nikad nije ni bio glavni problem..c'elavac je taj koji ce odigrati glavnu petokolonasku ulogu .. on i njegova, nazovi partija" su, ako se sjecas, i doveli doda, kad je sds pao..cak su i spasili taj isti sds, kad je trebao da nestane..ojacali "pc" 2000-te, 2002-ge, spasili su doda i 2005-te..danas, inertnom politikom "necinjenja nista" da se zastiti, kako privatna, tako i drzavna imovina nesrba na podrucju 49% teritorije drzave, samo ucvrscuju "srpsku drzavu zapadno od drine".. danas, kad se, takozvana "nasa" partija sda, parca po ko zna koji put (ako se sjecas, prvo je hare "odstupio" od centrale, pa cazin, pa a-sda, pa sad "alijin sandzo" sa ssbbih, ili kako vec, zlaju marginalca da i ne spominjem) c'elavcu je jedini sansa za opstanak da spasi doda i da zajedno nastave dalje.. vidis ga, svaki put kad treba dati izjavu, dobija napad astme..gusi se k'o riba na suhom..svjestan je sta radi.. svjestan je izdaje..ali ide dalje u toj izdaji..
..sretan "Ar'andjelovdan" Sulejmanu Ti'icu.. krsna slava zastitnika Radovana Karadzica..
..vidis da se mora pisati "Ti'ic"..tako se pravi cetnici oslovljavaju.. eno i na zvanicnom cetnickom glasilu, TVBN, izbacise "H" i svome velikom svecu , Arhandjelu.."Arhandjelovdan" nije vise "Arhandjelov", vec "Ara'ndjelov"..
..cetnicija je cudo, a cetnicki jataci, sa muslimanskim imenima, kao Izetbegovici, Ti'ici, i sl., su fenomen milenijuma..
dallton

#7145 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

na stranu moralni razlozi, al ne kontam sto vristite toliko na tihica radi ove izjave - ja mislim da je covjek lijepo opisao situaciju kakva je sad a takodje rekao sta bi se moglo desiti ukoliko ne bude tako (i nisam nikakav ljubitelj tihica da se razumijemo, a sda ocima vidjeti ne mogu)...covjek je lijepo rekao ima pc dokle god ima bih, drugim rijecima ako se neko misli izvuci iz bih onda svi raniji dogovori vise ne vaze, a sam je sto puta dosad najavljivao sukob u slucaju da da dodo nesto ozbiljno pokusa (sto ovaj naravno nece uraditi jer nema cime)...
dallton

#7146 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

7cokanja wrote:Tihić: RS niko ne može ukinuti, entiteta će biti dok god je BiH

(--- SPAM ---/Srna)
[/quote]

ovo iznad je srneca izgleda neka skracena i editovana verzija...u srbijanskim medijima ista izjava je nesto duza, sa znacajnim razlikama
Tihić: Srbija bez uticaja na Dodika

Beograd nema uticaj na stavove premijera RS u vezi s rešenjem aktuelne političke krize u BiH, kaže Sulejman Tihić, predsednik vodeće bošnjačke partije u BiH.

"Dodik se oseća dovoljno jakim da mu podrška iz Srbije za odugovlačenje krize, čini mi se, uopšte nije ni potrebna“, rekao je u intervjuu za "Danas" Sulejman Tihić, predsednik Stranke demokratske akcije, na čijem je čelu 2001. godine nasledio Aliju Izetbegovića.

"Iako se možda čini da predstavnici Srbije šalju dvosmislene signale i da imaju nekakve skrivene namere uprkos tome što tvrde da je za njih prihvatljivo svako rešenje koje je plod dogovora lidera u BiH, mislim da je samo privid", smatra Tihić i dodaje da misli da zvaničnici Srbije ostavljaju prostora za sumnju u svoje namere zbog ostvarenja unutrašnjopolitičkih ciljeva, odnosno da se oni obraćaju pre svega svojim građanima.

Na pitanje da li je istina da je volja međunarodne zajednice zasnovana na dogovoru s bošnjačkim političarima, tačnije s njim i Harisom Silajdžićem, kako je ranije rekao Milorad Dodik, Tihić kaže da se oni koji znaju Dodika ne čude kada iznese u javnost potpuno netačne činjenice.

"To što Milorad Dodik govori uvredljivo je i neistinito. Demantujem odlučno da je paket napravljen na takav način. To je potpuno domaći proizvod, koji su Amerikanci i Evropljani samo našminkali", kazao je Tihić.

On objašnjava da je po sadržaju reč o dokumentu koji je 29. aprila 2006. godine Milorad Dodik podržao i glasao za njega i dodaje da dokaz za to pruža jednostavna pravnička analiza ili poređenje dva dokumenta.

Dodik je mišljenje, prema Tihćevim rečima, promenio jer je sada drugo vreme i drugačije su prilike.

"Dodik je tada bio u opoziciji i trebala mu je podrška međunarodne zajednice. Sada ima čvrstu poziciju na vlasti i izborni je pobednik. Politički je mnogo jači nego pre tri godine", kaže Tihić.

Premijer RS protivi se izmenama Ustava BiH, navodeći da će to "od Srba u BiH napraviti manjinu", ali istovremeno tvrdi da on nije antievropski raspoložen i da to nije razlog za njegovo protivljenje.

Tihić na to kaže da nije protiv etničkog glasanja, ali jeste protiv zloupotreba.

"Izmenama Ustava se ne ukida etničko glasanje. Sada se nalazimo u paradoksalnoj situaciji da manjina preglasava većinu, jer jedan glas RS važi kao dva u ostalim entitetima. Mi smo za to da premijer BiH bude iz jednog naroda, predsednik iz drugog, a da je predsednik parlamenta predstavnik trećeg naroda u BiH. Tako ćemo izbeći situaciju u kojoj se trenutno nalazimo, a to je da jedan narod preglasa druga dva. To ne znači, međutim, ukidanje RS", objašnjava on.

Kritike koje dolaze iz Republike Srpske Tihić objašnjava činjenicom da "dokle god je BiH biće i entiteta".

"Problem je što se, međutim, iza etničkog uvek krije neki pojedinačni, lični interes, a funkcionalna BiH je u opštem interesu, dakle i građana BiH", rekao je Tihić.

"Interes koji vodi Dodika nije nacionalni. Iza pojedinačnog uglavnom se krije kriminalni ili nekakav njegov drugi oblik, koji već samim tim što je skriven otvara prostor sumnjama te vrste", smatra on.

O odnosima BiH i Srbije koji evidentno nisu dovoljno dobri, što je konstatacija i jedne i druge strane, Tihić kaže da hrvatski i bošnjački članovi Predsedništva BiH ne insistiraju na sređivanju odnosa sa Srbijom i da s njihove strane nema nikakve inicijative.

"Još ni pitanje postavljanja ambasadora u Srbiji nismo rešili. S druge strane, zvaničnici Srbije su u svakodnevnoj komunikaciji sa RS bez kontakta sa ostatkom BiH. Oni ne komuniciraju sa Sarajevom", rekao je on.

Tihić takođe smatra da međunarodna zajednica nema dovoljno odlučnosti da stane na put krizi i reši situaciju na način koji će odgovarati svima.

"U EU nema čak ni jasne politike odnosa prema BiH. Od najmanje pomoći je reći - neka se sami dogovore. Ne možemo se mi sami dogovarati ako smo u neravnopravnom položaju. Glas u RS vredi dva glasa u ostatku BiH. Zahvaljujući tome imamo mir. Ali, to je nepravedni mir koji je nametnula međunarodna zajednica", kaže Tihić.

On smatra da, što se tiče rešenja političke situacije u BiH, u interesu RS nije radikalizacija prilika.

"Republika Srpska se ne može odvojiti od BiH, jer je svima jasno da je svaka podela praćena ratnim sukobima. Zbog toga smatram da će se kriza okončati rešenjem koje je u interesu svih, a to je funkcionalna i celovita BiH", smatra on
.
ovo je po meni puno drugacija izjava nego ona gore skracena izjava tihica...najvaznije razlike su ovo: tihic otvoreno govori o kriminalnim namjerama, nedostatku politike eu, a onda na opste iznenadjenje otvoreno spominje nepravedni mir nametnut od mz-a :shock: ( zar to nije harisova specijalnost? ) i na kraju jos otvoreno kaze da SVAKA podjela znaci rat...

po meni ovo nije nimalo naivno sto tihic govori, a sigurno nije ni neko ogromno podvijanje repa...
Bosnolog

#7147 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

zemomak wrote:Tihić: RS niko ne može ukinuti, entiteta će biti dok god je BiH

(--- SPAM ---/Srna)
Tihic je odavno iskopaoa sebi politicki grob ,jos u Prudu ga je krunisao ,a on iz njega nece nikada izaci, to ce se potvrditi na sledecim izborima porazom i propasti SDA krimosa.

Tihic je jos 1992 postao izdajnik,agent ,sluga velikosrbizma samo sto je svjestan da svojim izdajnickim potezima ne smije kumovati u zavrsnici razbijanja BiH jer bi prvi viso na nekoj od sarajevskih bandera .On je svijsetan da u slucaju sukoba u BiH da ce on i drugi krimo izdajnicko petokolonaski elamneti biti prvi procesuirani od strane BH odbrambenog fronta a kao morlnog cina i preduslova odbrane BiH,.... mnogo su nam duzni za sve ove godine ti SDA misevi zbog sveih pljacki,izdaja, pronevjera i propasti kome su kumovali skupa sa svoji anti BH jaranima i krimosima .Tihic je sebi obezbjedio spas,bijegom preko Drine sa svojim blizim saradnicima i saucesnicima, pa zasluzio je da ga Dodo spasi kada skupa budu bjezali iz BiH,valjda ce ga primiti kod sebe Dodo na Dedinje u svoju vilu kao podstanara i dvorskog slugu,pa i njega je Suljo bezbroj puta spasio kao svog ahbaba kada je trebao biti smjenjen zbog svojih fasisoidnih izjava i postupaka,....

Nego treba Dodu podrzavati i pustit ga da ispuni obecano svojim saloncima,sam ce on promjeniti Deyton pa vidite da se ponasa koa da mu je puno dupe trnja ,laje ne sve i svakoga,sada je Inzko i OHR glavna meta,ja mogu samo reci :"Go DO-Dick GO" :mrgreen: :thumbup:
kiky

#7148 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

jebo ti'ića ...
imal gdje dodola ...
zavrzlama

#7149 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Čuvar srpskog bijesa
DODIK POTROŠIO „KOSOVSKI KREDIT"
Više nego tolerantan stav međunarodne zajednice prema bahatom premijeru RS-a Miloradu Dodiku tokom 2007. godine, treba posmatrati u širem geopolitičkom kontekstu. Pred osamostaljenje Kosova, februara 2008. godine, bilo je važno očuvati političku stabilnost Republike Srpske i spriječiti eventualne kontraakcije radikalnih Srba koji su zagovarali otcjepljenje RS-a. Dodiku je povjerena zadaća da pod kontrolom drži bijes Srba u RS-u i zbog tog delikatnog zadatka nekažnjeno su prolazile sve Dodikove nepodopštine.
No, da je lider SNSD-a definitivno potrošio politički kredit bilo je jasno onog trenutka kada je procurila vijest o otvaranju istrage protiv Dodika i njegovih najbližih suradnika osumnjičenih za golemu pronevjeru budžetskog novca.

ovi prepisuju sa foruma ;-) ....o ovome smo nas nekolicina pisali prije tri godine..ovi malo kasne :D
dallton

#7150 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ja evo predlazem vec duze vrijeme da svi prestanemo da pljujemo na dodu (doduse on nece prestati to ciniti nama, al sta ces niko nije savrsen :-D ) bas da vidimo sta je to mz planirala s njim, a pogotovo kako se on planira izvuci iz okruzenja u koje je zapao, racuni dolaze na naplatu, nalogodavci sa svih strana ce traziti da on sad izvrsi ono sto je dogovoreno (a dogovarao je kontradiktorne stvari s razlicitim stranama, naravno)...

u neku ruku,koliko god ce bezveze, zvucati meni je drago da je doslo do "desavanja dodika" - cisto da nam se pokaze kakvi se talovi igraju, kakvi su osjecaji populacije koja ga danas zdusno podrzava i tako to...ako je jos neko imao nekih iluzija i to je izgubio...

na kraju dobar naslov iz oslobodjenja, opisuje situaciju lijepo
Gdje je BiH tačno 14 godina nakon Daytona: Stabilan mir, ili ima dana za megdana
Locked