Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
extraordinary

#7126 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Vi ne shvatate da ovdje nije problem Asmir Begović kao Asmir Begović, već njegovo ponašanje prema državnom dresu. Ako jednog dana Džeko počne slično praviti, i on će biti problem. To je tako, nijedan igrač nije iznad reprezentacije, bar u mojim očima, i ako Džeko sutra počne isto praviti, ne javljati se selektoru, izmišljati povrede i gripe, onda idu jednaki aršini i za njeg. To je neupitno.
Obuca9

#7127 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

extraordinary wrote:Vi ne shvatate da ovdje nije problem Asmir Begović kao Asmir Begović, već njegovo ponašanje prema državnom dresu. Ako jednog dana Džeko počne slično praviti, i on će biti problem. To je tako, nijedan igrač nije iznad reprezentacije, bar u mojim očima, i ako Džeko sutra počne isto praviti, ne javljati se selektoru, izmišljati povrede i gripe, onda idu jednaki aršini i za njeg. To je neupitno.
:thumbup: :thumbup:

Poenta je ovdje u selektoru. Da je istu stvar napravio Ćiro svi bi ovi (ili bar većina njih) rekli: "Tako to radi Tata Ćiro, on je autoritet, nema zajebancije sa Ćirom, nije on džaba bio treći na svijetu."
extraordinary

#7128 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

hz__semir wrote:
extraordinary wrote:Vi ne shvatate da ovdje nije problem Asmir Begović kao Asmir Begović, već njegovo ponašanje prema državnom dresu. Ako jednog dana Džeko počne slično praviti, i on će biti problem. To je tako, nijedan igrač nije iznad reprezentacije, bar u mojim očima, i ako Džeko sutra počne isto praviti, ne javljati se selektoru, izmišljati povrede i gripe, onda idu jednaki aršini i za njeg. To je neupitno.

Poenta je ovdje u selektoru. Da je istu stvar napravio Ćiro svi bi ovi (ili bar većina njih) rekli: "Tako to radi Tata Ćiro, on je autoritet, nema zajebancije sa Ćirom, nije on džaba bio treći na svijetu."

Ma ja. Mene nervira taj neki podanički mentalitet da ako je neko kvalitetan, može da ti se posere i po državnom grbu i po državnom dresu i po svemu. Niko ovdje ne pokušava amnestirati poteze nekih drugih igrača, samo Begovića, a jedini razlog za to je kvalitet. Ja se slažem da je kvalitet mjerilo br.1, međutim, kvalitet ne daje za pravo ni njemu ni npr jednom Džeki da se zajebaje sa državnim dresom.
Edin H.

#7129 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

hz__semir wrote:

Shvatamo mi to semire, ali imamo drugacije vidjenje.
Ja recimo smatram da smo mali tim sa 5, 6 igraca u timu dobro ispod evropskog prosjeka (zato smo i grohnuli protiv Portugala, jer nemamo adekvatnih zamjena), te da nam treba svaki kvalitetan igrac. Mora se dobro balansirati i biti spreman na kompromise.

Ako se vec morao na nekoga napenaliti (a to vecina trenera voli), bolje da se nakacio Ibricicu, jer je po meni veci prekrsaj sto je on uradio sa Hajdukom, nego Asmir koji smatra da mora cuvati mjesto u klubu. Ali ovdje je problem sto je Keni Spahicev haver.

Sto se tice Cire to je mazgov koji nije vratio Papca, tj. nikada nije otisao da razgovara sa Papcem, sto nas je mozda kostalo kvalifikacija.

Autoritet neka grade u klubovima, za reprezentaciju je vazno da igramo sa najboljim timom, posto ja vise volim kada pobjedjujemo, nego kada gubimo :D
Edin H.

#7130 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Kada je preuzimao poziciju selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Sušić ni slutio nije koliko ga kompleksan zadatak očekuje.

Svačiji interes

Problemi s igračkim kadrom i neodazivanje igrača nisu nikakva novost za selekciju BiH, jer su tu problematiku iskusili i skoro svi njegovi prethodnici na reprezentativnoj klupi, ali eventualna UEFA-ina i FIFA-ina suspenzija, koja je, kako se čini, sve izvjesnija, nešto je o čemu Sušić nije sanjao ni u najcrnjim snovima. Stoga je Sušić, kako se bliži meč „Zmajeva“ s Rumunima 26. marta u Zenici, osim pobjedi, prisiljen da se nada i tome da će naši fudbalski zvaničnici sakupiti malo razuma i pet dana nakon utakmice izglasati promjene Statuta. Jer, u suprotnom, eventualna pobjeda, kao i sve ono što je Sušić s reprezentacijom radio proteklih mjeseci, potpuno bi izgubilo smisao. Osim što kuje planove za Rumuniju, selektor je prisiljen i da prati šta se dešava u vezi sa Statutom, ali mu se u glasu osjeti mučnina čim se spomene ta riječ.

- Ma najradije ne bih ni ulazio u to. Na meni i igračima je da uradimo sve kako bismo i poslije utakmice s Rumunijom zadržali realne šanse da budemo među prve dvije ekipe, a na ljudima iz Saveza je da nam omoguće da nastavimo igrati - kaže Sušić.

A šta ćemo ako ne bude usvojen Statut?

- Kako sam ja čuo, velike su šanse da nas kazne, ali se nadam da je svima u interesu da ova reprezentacija odigra kvalifikacije do kraja.

Opterećuje li Vas sve to?

- Pokušavam da se ne opterećujem. Nekako neću da vjerujem da bismo mogli biti izbačeni iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. u Ukrajini i Poljskoj. Ne želim kroz to tražiti alibi za sebe i igrače. Trebamo uraditi sve što je u našoj moći da se utakmica završi dobro. A ako pobijedimo, imamo dobre šanse da budemo drugi ako ne bude sankcija.

Zvjezdan je ohrabrenje

Jeste li pričali s igračima, koliko na njih utječe stanje u NSBiH?

- Najčešće razgovaram s kapitenom Emirom Spahićem, pomalo i s Vedadom Ibiševićem, Sejadom Salihovićem... Stalno im govorim da se ne opterećuju tim stvarima. Na okupljanju ću im reći neka izađu, igraju i ne misle ni o čemu. A šta će biti poslije, ne znam.

Jeste li odlučili koga ćete uvrstiti na spisak za Rumuniju?

- Trebam pogledati još jedno kolo i poslije toga ću početi slati pozive. Za većinu igrača to ću učiniti 15 dana prije utakmice.

Sigurno ste zadovoljni što je Zvjezdan Misimović potpisao za Dinamo i konačno našao klub u kojem će igrati.

- To je ohrabrujuće, naročito zato što nam protiv Rumunije trebaju igrači spremni ne 100 posto nego kao što nikada u karijeri nisu bili.

Jeste li proučili Rumune?

- Gledao sam dva-tri puta njihovu utakmicu protiv Italije, ali možeš znati sve o protivniku pa da ne ispadne kako treba. Znao sam sve o Francuzima, ali ništa nije vrijedilo. Vjerujem da će i oni znati sve o nama, ali kada se izađe na teren, sve se mijenja.

Koliko će nam teren u Zenici pomoći?

- Išao sam da ga vidim, bit će izuzetno loš i mekan. Ko ne bude potpuno spreman, teško će izdržati utakmicu. Dobio sam uvjerenja da će teren biti bolji do utakmice, ali će, u svakom slučaju, više šansi za pobjedu imati spremnija ekipa.

Neću zvati Begovića, ko mi garantira da bi došao?

Jeste li donijeli konačnu odluku u vezi s pozivom Asmiru Begoviću?

- Već sam rekao: Begovića na ovoj utakmici neće biti :x . Poslije dva otkaza, ko mi garantira da bi sada došao na okupljanje? Imam tri golmana. Kenan Hasagić brani veoma dobro i zauzeo bi mjesto na golu i da Begović dođe. Ibrahim Šehić je protiv Slovačke bio odličan, a treći golman bit će Asmir Avdukić. Kada je riječ o Begoviću, nikada nisam rekao da više ne računam na njega. On je izuzetno dobar golman i redovno brani u Stouku. To kada ću ga ponovo zvati, zavisi od njega.

Bolji smo od Rumuna

Nedavno ste rekli da nismo lošiji od Rumuna, jeste li promijenili mišljenje?

- Mislim da imamo bolju ekipu od njihove. Ako malo uporedimo svoje i njihove igrače, gdje i kako ko igra, bolji smo. U tom smislu sam optimist. Osim toga, proteklih nekoliko utakmica odigrali smo dobro bez obzira na to što smo izgubili od Meksika.

(Avaz)
romanovero

#7131 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by romanovero »

"Poslije dva otkaza, ko mi garantira da bi sada došao na okupljanje?"
:lol:
extraordinary

#7132 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

romanovero wrote:"Poslije dva otkaza, ko mi garantira da bi sada došao na okupljanje?"
Objasni nama koji nismo skontali šta je ovdje smiješno.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#7133 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 1946 »

romanovero wrote:"Poslije dva otkaza, ko mi garantira da bi sada došao na okupljanje?"
Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me
:wink:
Doduše, Pape je bosanac pa ovo "twice" po pravilu prelazi u minimalno "three times", ali poenta je ista. Pape :thumbup:
splend

#7134 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

:thumbup:
Edin H.

#7135 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

A sta ako Asmir da casnu pionirsku :D (dolinu) :oops:
s_bjelava

#7136 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by s_bjelava »

"Kenan Hasagić brani veoma dobro i zauzeo bi mjesto na golu i da Begović dođe." :x

Ovo ja govorim cijelo vrijeme. Napali su me kad sam napisao da Asmir ne moze prismrditi pocetnoj postavi jer je Pape to svojim ponasanjem vec pokazao. Sada je to i javno rekao. :-)
Ako Pape stvarno misli da je Hasagic bolji golman od Begovica onda u redu, to je njegovo pravo da tako misli ali ako je razlog nesto drugo onda imamo razloga za zabrinutost.
Ja samo znam da bi meni Asmir branio prije Kene jer je bolji i kompletniji golman koji brani u najjacoj ligi na svijetu.
Uspio je skinuti sa gola Sorensena, izborio se za mjesto prvog golmana i sada treba da sjedi na klupi Hasagicu i cini se da nije u pitanju fudbalski kriterij nego nesto drugo. :-)
extraordinary

#7137 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

s_bjelava wrote:"Kenan Hasagić brani veoma dobro i zauzeo bi mjesto na golu i da Begović dođe." :x

Ovo ja govorim cijelo vrijeme. Napali su me kad sam napisao da Asmir ne moze prismrditi pocetnoj postavi jer je Pape to svojim ponasanjem vec pokazao. Sada je to i javno rekao. :-)
Ako Pape stvarno misli da je Hasagic bolji golman od Begovica onda u redu, to je njegovo pravo da tako misli ali ako je razlog nesto drugo onda imamo razloga za zabrinutost.
Ja samo znam da bi meni Asmir branio prije Kene jer je bolji i kompletniji golman koji brani u najjacoj ligi na svijetu.
Uspio je skinuti sa gola Sorensena, izborio se za mjesto prvog golmana i sada treba da sjedi na klupi Hasagicu i cini se da nije u pitanju fudbalski kriterij nego nesto drugo. :-)

Pa nešto drugo, to smo svi rekli, jebeni bezobrazluk jebenog bezobraznika. Normalno da bi stavio Hasagića i da je ovaj došao, kad je već tri puta otkazao pa nakon toga bio u sastavu kluba. Nas Bosance treba vazda gaziti ko stigne, kad smo tuke. Da nam u usta seru ne bi nam smetalo :x
Obuca9

#7138 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Edin H. wrote:A sta ako Asmir da casnu pionirsku :D (dolinu) :oops:
Nek povuce Papeta za pravu pionirsku :D (ćunu) :oops:
shalla

#7139 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

extraordinary wrote:
s_bjelava wrote:"Kenan Hasagić brani veoma dobro i zauzeo bi mjesto na golu i da Begović dođe." :x

Pa nešto drugo, to smo svi rekli, jebeni bezobrazluk jebenog bezobraznika. Normalno da bi stavio Hasagića i da je ovaj došao, kad je već tri puta otkazao pa nakon toga bio u sastavu kluba. Nas Bosance treba vazda gaziti ko stigne, kad smo tuke. Da nam u usta seru ne bi nam smetalo :x
Stavljao je Hasagica prije njega i dok je ovaj dolazio :skoljka:
Ma ja bih fakat ovim intervjuom zavrsio pricu oko Begovica i selektora. Evo rekao je da ne znaci da ga je prekrizio (ako je opet vjerovati novinarima), dakle jedan razgovor nakon tekme sa rumunijom bi mogao rijesiti nesporazume i da aBd asmira u uzvratu protiv rumuna gledamo na golu...
Kao sto mogu vidjeti veci su problem govna iz fsrs koja nas zajedno sa govnima iz nsbih jebu vec godinama :x
Ako ovako nastave nece nam trebati ni Keno ni Beg...
psydelija

#7140 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by psydelija »

narode, potez safeta u vezi asmira je jedan od malo dobrih koji je safet za godinu dana mandata napravio.

asmir je greske ucinio (2x) i zarad mira u kuci i safetovog digniteta to je jedini normalan epilog... asmir(i) se vise ne smeju tolerisati pa makar se i sa edineeee odazivali! :D
BaileyS

#7141 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Meni je dobro sto Susic izostavlja Begovica ali mi se ne svidja izjava da bi svakako branio Hasagic. To selektor ne smije izjaviti bez obzira sta mislio o igracima.

Ja licno sam sigurniji sa iskusnim Hasagicem na golu i ne smatram da je Begovic neka pljacka ali ovdje se radi o nekim drugim stvarima, Susicevoj nesposobnosti da se nosi sa medijima i zadrzi neke stvari za sebe. Stvarno je operisan od ovoga i pod hitno mora prepustiti komunikaciju nekom od pomocnika.
splend

#7142 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

meni licno pape ima odlican odnos s novinarima, kaze im tacno ono, sto oni ne zele da cuju :mrgreen:
a kad mu se postave glupa pitanja, na ista ne odgovara :thumbup:

svi su ocekivali neku senzaciju u vezi asmira, tipa, njega vise ne zove i sl., a on hladno odgovori, da mu niko ne garantuje da bi se i sada pojavio. gospodin :bih:
Dead Man Walking

#7143 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Edin H. wrote: Ako se vec morao na nekoga napenaliti (a to vecina trenera voli), bolje da se nakacio Ibricicu, jer je po meni veci prekrsaj sto je on uradio sa Hajdukom, nego Asmir koji smatra da mora cuvati mjesto u klubu. Ali ovdje je problem sto je Keni Spahicev haver.
Objasnio. :thumbup:
luckylaka

#7144 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Dead Man Walking wrote:
Edin H. wrote: Ako se vec morao na nekoga napenaliti (a to vecina trenera voli), bolje da se nakacio Ibricicu, jer je po meni veci prekrsaj sto je on uradio sa Hajdukom, nego Asmir koji smatra da mora cuvati mjesto u klubu. Ali ovdje je problem sto je Keni Spahicev haver.
Objasnio. :thumbup:
Il procitao na SC :-) I koliko god jos vi raspravljali o Begi i Hasagi PAPETOVA je zadnja.Dakle.Neces Bega branit da branis za Real a ne za prosjecni neki engleski klub.Neces Bega braniti i da si najbolji u Engleskoj jer svakom igracu reprezentacija je svetinja samo tebi zajebancija.I neces braniti zato sto se zajebavas sa najboljim navijacima na svijetu koji predju hiljade km.da bi pogledali reprezentaciju a tebi je tesko sjesti u prvu klasu i doci bar zbog onih 20.000 bosanaca.Ma mrsh i ohladi se i dodji tobe.
Mobile_Disco

#7145 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mobile_Disco »

I onda se pitate sto nije otisao u Ameriku na utakmicu, pa eto sad vam je sve jasno, sta ce dolazit bez veze i prelazit kilometre umarati se, kad ne bi ni branio, nadam se poslije ovog Begovic nece odazivati, pa makar se svi golmani povrijedili
extraordinary

#7146 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Mobile_Disco wrote:I onda se pitate sto nije otisao u Ameriku na utakmicu, pa eto sad vam je sve jasno, sta ce dolazit bez veze i prelazit kilometre umarati se, kad ne bi ni branio, nadam se poslije ovog Begovic nece odazivati, pa makar se svi golmani povrijedili
Branili su jednako on i Hasagić od početka Papetovog mandata, a onda su počele povrede i gripe Asmira. Ja ne znam jel pojedincima treba crtati, ali logično je da bi Asmir dobio priliku protiv Meksika da je došao, pošto nije došao ni tad ni protiv Slovačke logično je da, i da se odazove protiv Rumunije, ne može na gol. To jedno drugo povlači, i ako vi to ne vidi jbg onda.
Obuca9

#7147 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Mobile_Disco wrote:I onda se pitate sto nije otisao u Ameriku na utakmicu, pa eto sad vam je sve jasno, sta ce dolazit bez veze i prelazit kilometre umarati se, kad ne bi ni branio, nadam se poslije ovog Begovic nece odazivati, pa makar se svi golmani povrijedili
Jeste. I u Slovačkoj je trebao biti rezerva Šehiću, nek' je vala baš izmislio gripu. Bega uz tebe smo.
Abacija

#7148 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Abacija »

extraordinary wrote:
hz__semir wrote:

Ma ja. Mene nervira taj neki podanički mentalitet da ako je neko kvalitetan, može da ti se posere i po državnom grbu i po državnom dresu i po svemu. Niko ovdje ne pokušava amnestirati poteze nekih drugih igrača, samo Begovića, a jedini razlog za to je kvalitet. Ja se slažem da je kvalitet mjerilo br.1, međutim, kvalitet ne daje za pravo ni njemu ni npr jednom Džeki da se zajebaje sa državnim dresom.
Ali zato daje pravo Ibricicu. :oops:
BaileyS

#7149 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Ivica Osim je jedan od rijetkih koji je prepoznao nas najveci problem, Bosanci i njihove "sudbonosne utakmice" na samom pocetku kvalifikacija.

Mislim da smo jedno tri ciklusa upropastili proglasavajuci sudbonosnim drugo ili trece kolo kvalifikacija a evo na putu smo da napravimo istu gresku. Obicno su svake kvalifikacije pokazale da nam nije falio bod ili dva iz te "sudbonosne" vec iz utakmica koje bi upropastili nakon pada morala jer nismo prije toga ostvarili rezultat kakav smo zacrtali (Litvanija na Kosevu nakon "sudbonosnog poraza" od Belgije 4-1). Predosjecam da cemo i u ovom slucaju ukoliko odigramo nerijeseno sa Rumunijom od toga napraviti propast svijeta i krenuti u podmladjivanje...

Vjerovatno bi i mazgu lakse naucio nego prosjecnog Bosanca tako da ne vjerujem da ce ove Svabine rijeci imati ikakvog efekta i odjeka...

Vratimo se još jednom savezu i stanju u bh. nogometu. Može li ova situacija, neizvjesnost oko statuta poremetiti atmosferu, odraziti se na reprezentaciju uoči ključne utakmice sa Rumunima?

"Za nas su sve ključne utakmice. Godinama igramo «sudbonosne» utakmice. Prestanimo sa tim više. Jasno da situacija nije dobra, ne treba sad dodatno opteretiti selektora i igrače. Kako god završi utakmica sa Rumunima, neće presuditi, niti će nam osigurati plasman, niti zatvoriti vrata. Igrat će se još."
burek_in_space

#7150 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Abacija wrote:
Pa sere ti se Pape u usta sa svojim duplim arsinima samo ti to ne zelis da vidis. Ili pomirises...
I tebi zhivci popustili zbog Begovica?! :-?
Shta uradi jedan Kanadjanin onakvim ljudima. :|
Locked