A onda ima tu i do biološke a i filmofilske zrelosti. Meni da je neko prije 20 godina preporučio ove filmove koje ja sad preporučujem, hladno bih ga poslao u pm
Gledali ste, ne preporučujete
Moderator: _BataZiv_0809
- zomri
#7126 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Poenta preporuka i jeste da gledaš nešto što sam ne bi, jer inače je sve isto, eho komora, dosadno.
A onda ima tu i do biološke a i filmofilske zrelosti. Meni da je neko prije 20 godina preporučio ove filmove koje ja sad preporučujem, hladno bih ga poslao u pm
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7127 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Mora i to doci organski
- johnnykola
#7128 Re: Gledali ste, ne preporučujete
https://youtu.be/ns_wvl6JB6E?si=eGrXDy521_Xq8fFP
za 4.5 godine će nam omogućiti da živimo vječno. dakle, bit će cajta.
za 4.5 godine će nam omogućiti da živimo vječno. dakle, bit će cajta.
- darius_maximus
#7129 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Nije to toliko do zrelosti, koliko je do štimunga, barem tako ja to vidim. Već sam pričao, prije smo u videoteci pitali "Šta ti se gleda večeras?" i onda se na osnovu toga tražio film koji bi legao čovjeku taj dan.
Ja lično moram priznati da sam prije mogao gledati svakakve drame, ali kako starim sve ih teže podnosim. Sada su go-to žanrovi trileri, horori, SF. Možda se ja razvijam unazad?
- darius_maximus
#7130 Re: Gledali ste, ne preporučujete
On topic, izbjegavajte film Marshamallow (2025).
Kao neki horor, ali je samo bućkuriš raznih zanimljivih elemenata od koji ni jedan ne zaživi.
Horor elementi su haman nepostojeći, SF elementi nerazrađeni, drama ubačena pred kraj, da hororu da taj ozbiljni štih kojem horori danas teže. Sve u svemu, teški meh...
Kao neki horor, ali je samo bućkuriš raznih zanimljivih elemenata od koji ni jedan ne zaživi.
Horor elementi su haman nepostojeći, SF elementi nerazrađeni, drama ubačena pred kraj, da hororu da taj ozbiljni štih kojem horori danas teže. Sve u svemu, teški meh...
- Tito_i_Partija
#7131 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Pa kad imam svakodnevne drame u životu, što bi onda trošio dragocjeno vrijeme da je gledam i na filmu, jelde?darius_maximus wrote: ↑28/06/2025 12:41Nije to toliko do zrelosti, koliko je do štimunga, barem tako ja to vidim. Već sam pričao, prije smo u videoteci pitali "Šta ti se gleda večeras?" i onda se na osnovu toga tražio film koji bi legao čovjeku taj dan.
Ja lično moram priznati da sam prije mogao gledati svakakve drame, ali kako starim sve ih teže podnosim. Sada su go-to žanrovi trileri, horori, SF. Možda se ja razvijam unazad?![]()
I ja u zadnje vrijeme više preferiram escapism, t.j. komedije, akcione, sci-fi itd. Drame mi se sve rjeđe gledaju.
- zomri
#7132 Re: Gledali ste, ne preporučujete
pričajte vi šta hoćete, drame su zakon. sve životne situacije manje više su već na filmu obrađene. a osim što ćeš se zabaviti uz žanrovske filmove, oni ne nude skoro pa ništa drugo. naravno, treba se nekada i zabaviti, ali isto tako treba i dobru dramu pogledati. balans je ključan.Tito_i_Partija wrote: ↑28/06/2025 16:52Pa kad imam svakodnevne drame u životu, što bi onda trošio dragocjeno vrijeme da je gledam i na filmu, jelde?darius_maximus wrote: ↑28/06/2025 12:41Nije to toliko do zrelosti, koliko je do štimunga, barem tako ja to vidim. Već sam pričao, prije smo u videoteci pitali "Šta ti se gleda večeras?" i onda se na osnovu toga tražio film koji bi legao čovjeku taj dan.
Ja lično moram priznati da sam prije mogao gledati svakakve drame, ali kako starim sve ih teže podnosim. Sada su go-to žanrovi trileri, horori, SF. Možda se ja razvijam unazad?![]()
![]()
I ja u zadnje vrijeme više preferiram escapism, t.j. komedije, akcione, sci-fi itd. Drame mi se sve rjeđe gledaju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7133 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Zomri my man
-
DonieBrasco
#7134 Re: Gledali ste, ne preporučujete
https://www.imdb.com/title/tt27813235/? ... _1_cdt_t_3
Smorio me tako depresivno i razvuceno bez poente na kraju.
Smorio me tako depresivno i razvuceno bez poente na kraju.
- dječak sa šibicama
#7135 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Skejdz je odavno od glumca cije filmove gledas samo zato sto je on u njemu, prerastao u glumca cije filmove izbjegavas samo zato jer je on u njemu.
-
Karikaturist
#7136 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Tesko da je tako, glumcina je on i zbog toga nije jasno zasto pristaje na sve to zadnjih par godina da glumi u znj filmovima.
-
DonieBrasco
#7137 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Davno je on prestao biti relevantan, mislim da je imao neki istup iti tako nesto, da je rekao nesto pogresno i Holivud ga prekrzio.Karikaturist wrote: ↑29/06/2025 20:49 Tesko da je tako, glumcina je on i zbog toga nije jasno zasto pristaje na sve to zadnjih par godina da glumi u znj filmovima.
- dječak sa šibicama
#7138 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Nije politicki, ekonomski. Covjek je u milionskim dugovima, ne znam cime izazvanim, i zato vec godinama snima C produkcijska sranja.
Ko sto je i Vilis snimao sta bilo, da zaradi svaku paru prije uznapredovanja bolesti.
Ko sto je i Vilis snimao sta bilo, da zaradi svaku paru prije uznapredovanja bolesti.
- TAFKAP
#7139 Re: Gledali ste, ne preporučujete
In America nothing is certain except death and taxes. 
Meni se sviđa 8mm od dotičnog, btw.
Meni se sviđa 8mm od dotičnog, btw.
- dale cooper
#7140 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Nemojte srati o Nicu. To što je lik u finasijskim nedaćama zbog ekstravagantnog životnog stila
, ne znači da, kada mu je ćejf, ne zna još
uvijek probrati dobar film i ostvariti sjajnu ulogu. Pogledati pod Joe, Mandy, Colour Out of Space, Dream Scenario i Longlegs.
uvijek probrati dobar film i ostvariti sjajnu ulogu. Pogledati pod Joe, Mandy, Colour Out of Space, Dream Scenario i Longlegs.
- Tito_i_Partija
#7141 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Samo gledajući njegove sledeće projekte na imdb-u, nema razloga za brigu.
Čovjek snima film o John Maddenu sa Christian Baleom pod režijom legendarnog David O. Russella:
https://m.imdb.com/title/tt24818230/?re ... _unrel_t_6
Pa onda Lord of War nastavak:
https://m.imdb.com/title/tt27706987/?re ... _unrel_t_5
Tu je i treći dio mega-popularnog Spider-verse crtanog i još nekoliko projekata.
Mnogi glumci iz njegovog doba su davno pali u zaborav, i sigurno bi dali sve za ovakvu karijeru k'o što on ima. Ljudi i danas znaju ko je on, što dovoljno o svemu govori.
Čovjek snima film o John Maddenu sa Christian Baleom pod režijom legendarnog David O. Russella:
https://m.imdb.com/title/tt24818230/?re ... _unrel_t_6
Pa onda Lord of War nastavak:
https://m.imdb.com/title/tt27706987/?re ... _unrel_t_5
Tu je i treći dio mega-popularnog Spider-verse crtanog i još nekoliko projekata.
Mnogi glumci iz njegovog doba su davno pali u zaborav, i sigurno bi dali sve za ovakvu karijeru k'o što on ima. Ljudi i danas znaju ko je on, što dovoljno o svemu govori.
- darius_maximus
#7142 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Ne, koliko znam, većina ovoga nije tačno. Lik je jednostavno došao do faze u kojoj može snimati šta hoće. Dosta podržava filmove koji nisu mainstream i pokušava ih pomoću svog imena probiti, a neke i producira, koliko sam upratio.dječak sa šibicama wrote: ↑29/06/2025 21:11 Nije politicki, ekonomski. Covjek je u milionskim dugovima, ne znam cime izazvanim, i zato vec godinama snima C produkcijska sranja.
Već jako dugo traje njegova renesansa i ne mislim da će uskoro stati.
Nešto kao Christopher Walken koji navodno nikada nije odbio ulogu ili Michael Caine kojem je svaka uloga samo posao i nastoji ih imati što više.
Nije svako Daniel Day Lewis.
- dale cooper
#7143 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Walken razara u Severance seriji.
- darius_maximus
#7144 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Ja znam da su ljudi užasni i da mogu nanijeti drugima nezamislivu bol. Znam da se trguje djecom, da se prodaju u bijelo roblje, da se ljudi ubijaju za organe, da ih žive spaljuju i da ih korporacije žrtvuju za cent profita. Znam da se ljudi međusobno ubijaju zbog prevara i metra međe. Sve sam vidio i čuo i teško me išta može iznenaditi.zomri wrote: ↑28/06/2025 16:58
pričajte vi šta hoćete, drame su zakon. sve životne situacije manje više su već na filmu obrađene. a osim što ćeš se zabaviti uz žanrovske filmove, oni ne nude skoro pa ništa drugo. naravno, treba se nekada i zabaviti, ali isto tako treba i dobru dramu pogledati. balans je ključan.
Ja samo kažem da je drama i Moon, Ex Machina, Arrival, Prisoners ili Haunting of Hill House. Postalo mi je teško gledati "samo dramu", dok sam prije to mogao, ali rekoh da je moguće da se razvijam unazad.
- medvjed23
#7145 Re: Gledali ste, ne preporučujete
U većini poslova, vrijediš onoliko koliko danas doprinosiš. Ako si danas dobar, dobar si. Ako si danas loš, loš si.
Al umjetnost je specifična. Ona uspijeva probiti te uske vremenske okvire. Snimi jedan kultni film i tvoje ime će imati značaj i za 10 i za 20 i za 50 godina.
Cage je snimio Leaving Las Vegas. I taman da je, mimo toga, redao samo promašaje, on će ostati bitna figura filmske umjetnosti.
Al umjetnost je specifična. Ona uspijeva probiti te uske vremenske okvire. Snimi jedan kultni film i tvoje ime će imati značaj i za 10 i za 20 i za 50 godina.
Cage je snimio Leaving Las Vegas. I taman da je, mimo toga, redao samo promašaje, on će ostati bitna figura filmske umjetnosti.
- Point.
#7146 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Meni nilad nije legao Cage. Ima neku pojavu koja mi se ne dojmi, od njuške do pričanja. Zavija kad priča ko Owen Wilson.
- Altsa
#7147 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Jest da mu se karijera sunovratila ali je Niđo razvalio u Surferu. Film kao film nista specijalno ali je on totalni ludak
Inace za ljubitelje John Wick-a preporuka Ballerina.
Inace za ljubitelje John Wick-a preporuka Ballerina.
- yoda82
#7148 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Ja izbjegavam drame u širokom luku. Meni je film (pogotovo knjig) izvor zabave. Kao što si rekao znam je kakvo su zlo ljudi. Ne treba mi film da mi otvori oči. Ja samo želim da malo pobjegnem od stvarnosti u neki imaginarni svijet. Zato najviše i volim SF i Fantasy.darius_maximus wrote: ↑30/06/2025 00:06Ja znam da su ljudi užasni i da mogu nanijeti drugima nezamislivu bol. Znam da se trguje djecom, da se prodaju u bijelo roblje, da se ljudi ubijaju za organe, da ih žive spaljuju i da ih korporacije žrtvuju za cent profita. Znam da se ljudi međusobno ubijaju zbog prevara i metra međe. Sve sam vidio i čuo i teško me išta može iznenaditi.zomri wrote: ↑28/06/2025 16:58
pričajte vi šta hoćete, drame su zakon. sve životne situacije manje više su već na filmu obrađene. a osim što ćeš se zabaviti uz žanrovske filmove, oni ne nude skoro pa ništa drugo. naravno, treba se nekada i zabaviti, ali isto tako treba i dobru dramu pogledati. balans je ključan.
Ja samo kažem da je drama i Moon, Ex Machina, Arrival, Prisoners ili Haunting of Hill House. Postalo mi je teško gledati "samo dramu", dok sam prije to mogao, ali rekoh da je moguće da se razvijam unazad.![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7149 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Bull (2021)
Neko ga je preporucio ovdje. Izdrzao sam 20 minuta. Tesko sralje.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#7150 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Meni je bio ok do samog kraja. Kraj mi je onako, shit. Bar meni._BataZiv_0809 wrote: ↑05/07/2025 13:58
Bull (2021)
Neko ga je preporucio ovdje. Izdrzao sam 20 minuta. Tesko sralje.