Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
zomri

#7126 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by zomri »

Poenta preporuka i jeste da gledaš nešto što sam ne bi, jer inače je sve isto, eho komora, dosadno.
A onda ima tu i do biološke a i filmofilske zrelosti. Meni da je neko prije 20 godina preporučio ove filmove koje ja sad preporučujem, hladno bih ga poslao u pm :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7127 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by _BataZiv_0809 »

Mora i to doci organski
johnnykola

#7128 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by johnnykola »

https://youtu.be/ns_wvl6JB6E?si=eGrXDy521_Xq8fFP

za 4.5 godine će nam omogućiti da živimo vječno. dakle, bit će cajta.;)
darius_maximus

#7129 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by darius_maximus »

zomri wrote: 26/06/2025 17:03 Poenta preporuka i jeste da gledaš nešto što sam ne bi, jer inače je sve isto, eho komora, dosadno.
A onda ima tu i do biološke a i filmofilske zrelosti. Meni da je neko prije 20 godina preporučio ove filmove koje ja sad preporučujem, hladno bih ga poslao u pm :D
Nije to toliko do zrelosti, koliko je do štimunga, barem tako ja to vidim. Već sam pričao, prije smo u videoteci pitali "Šta ti se gleda večeras?" i onda se na osnovu toga tražio film koji bi legao čovjeku taj dan.
Ja lično moram priznati da sam prije mogao gledati svakakve drame, ali kako starim sve ih teže podnosim. Sada su go-to žanrovi trileri, horori, SF. Možda se ja razvijam unazad? :D
darius_maximus

#7130 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by darius_maximus »

On topic, izbjegavajte film Marshamallow (2025).
Kao neki horor, ali je samo bućkuriš raznih zanimljivih elemenata od koji ni jedan ne zaživi.
Horor elementi su haman nepostojeći, SF elementi nerazrađeni, drama ubačena pred kraj, da hororu da taj ozbiljni štih kojem horori danas teže. Sve u svemu, teški meh...
Tito_i_Partija

#7131 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

darius_maximus wrote: 28/06/2025 12:41
zomri wrote: 26/06/2025 17:03 Poenta preporuka i jeste da gledaš nešto što sam ne bi, jer inače je sve isto, eho komora, dosadno.
Nije to toliko do zrelosti, koliko je do štimunga, barem tako ja to vidim. Već sam pričao, prije smo u videoteci pitali "Šta ti se gleda večeras?" i onda se na osnovu toga tražio film koji bi legao čovjeku taj dan.
Ja lično moram priznati da sam prije mogao gledati svakakve drame, ali kako starim sve ih teže podnosim. Sada su go-to žanrovi trileri, horori, SF. Možda se ja razvijam unazad? :D
Pa kad imam svakodnevne drame u životu, što bi onda trošio dragocjeno vrijeme da je gledam i na filmu, jelde? :D

I ja u zadnje vrijeme više preferiram escapism, t.j. komedije, akcione, sci-fi itd. Drame mi se sve rjeđe gledaju.
zomri

#7132 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by zomri »

Tito_i_Partija wrote: 28/06/2025 16:52
darius_maximus wrote: 28/06/2025 12:41
Pa kad imam svakodnevne drame u životu, što bi onda trošio dragocjeno vrijeme da je gledam i na filmu, jelde? :D

I ja u zadnje vrijeme više preferiram escapism, t.j. komedije, akcione, sci-fi itd. Drame mi se sve rjeđe gledaju.
pričajte vi šta hoćete, drame su zakon. sve životne situacije manje više su već na filmu obrađene. a osim što ćeš se zabaviti uz žanrovske filmove, oni ne nude skoro pa ništa drugo. naravno, treba se nekada i zabaviti, ali isto tako treba i dobru dramu pogledati. balans je ključan.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7133 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by _BataZiv_0809 »

Zomri my man
DonieBrasco

#7134 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by DonieBrasco »

https://www.imdb.com/title/tt27813235/? ... _1_cdt_t_3

Smorio me tako depresivno i razvuceno bez poente na kraju.
dječak sa šibicama

#7135 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dječak sa šibicama »

Skejdz je odavno od glumca cije filmove gledas samo zato sto je on u njemu, prerastao u glumca cije filmove izbjegavas samo zato jer je on u njemu.
Karikaturist

#7136 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Karikaturist »

Tesko da je tako, glumcina je on i zbog toga nije jasno zasto pristaje na sve to zadnjih par godina da glumi u znj filmovima.
DonieBrasco

#7137 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by DonieBrasco »

Karikaturist wrote: 29/06/2025 20:49 Tesko da je tako, glumcina je on i zbog toga nije jasno zasto pristaje na sve to zadnjih par godina da glumi u znj filmovima.
Davno je on prestao biti relevantan, mislim da je imao neki istup iti tako nesto, da je rekao nesto pogresno i Holivud ga prekrzio.
dječak sa šibicama

#7138 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dječak sa šibicama »

Nije politicki, ekonomski. Covjek je u milionskim dugovima, ne znam cime izazvanim, i zato vec godinama snima C produkcijska sranja.

Ko sto je i Vilis snimao sta bilo, da zaradi svaku paru prije uznapredovanja bolesti.
TAFKAP

#7139 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by TAFKAP »

In America nothing is certain except death and taxes. ;-)

Meni se sviđa 8mm od dotičnog, btw.
dale cooper

#7140 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dale cooper »

Nemojte srati o Nicu. To što je lik u finasijskim nedaćama zbog ekstravagantnog životnog stila :D , ne znači da, kada mu je ćejf, ne zna još
uvijek probrati dobar film i ostvariti sjajnu ulogu. Pogledati pod Joe, Mandy, Colour Out of Space, Dream Scenario i Longlegs.
Tito_i_Partija

#7141 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

Samo gledajući njegove sledeće projekte na imdb-u, nema razloga za brigu.

Čovjek snima film o John Maddenu sa Christian Baleom pod režijom legendarnog David O. Russella:

https://m.imdb.com/title/tt24818230/?re ... _unrel_t_6

Pa onda Lord of War nastavak:

https://m.imdb.com/title/tt27706987/?re ... _unrel_t_5

Tu je i treći dio mega-popularnog Spider-verse crtanog i još nekoliko projekata.

Mnogi glumci iz njegovog doba su davno pali u zaborav, i sigurno bi dali sve za ovakvu karijeru k'o što on ima. Ljudi i danas znaju ko je on, što dovoljno o svemu govori.
darius_maximus

#7142 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by darius_maximus »

dječak sa šibicama wrote: 29/06/2025 21:11 Nije politicki, ekonomski. Covjek je u milionskim dugovima, ne znam cime izazvanim, i zato vec godinama snima C produkcijska sranja.

Ko sto je i Vilis snimao sta bilo, da zaradi svaku paru prije uznapredovanja bolesti.
Ne, koliko znam, većina ovoga nije tačno. Lik je jednostavno došao do faze u kojoj može snimati šta hoće. Dosta podržava filmove koji nisu mainstream i pokušava ih pomoću svog imena probiti, a neke i producira, koliko sam upratio.
Već jako dugo traje njegova renesansa i ne mislim da će uskoro stati.
Nešto kao Christopher Walken koji navodno nikada nije odbio ulogu ili Michael Caine kojem je svaka uloga samo posao i nastoji ih imati što više. :)
Nije svako Daniel Day Lewis. :D
dale cooper

#7143 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dale cooper »

Walken razara u Severance seriji.
darius_maximus

#7144 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by darius_maximus »

zomri wrote: 28/06/2025 16:58
pričajte vi šta hoćete, drame su zakon. sve životne situacije manje više su već na filmu obrađene. a osim što ćeš se zabaviti uz žanrovske filmove, oni ne nude skoro pa ništa drugo. naravno, treba se nekada i zabaviti, ali isto tako treba i dobru dramu pogledati. balans je ključan.
Ja znam da su ljudi užasni i da mogu nanijeti drugima nezamislivu bol. Znam da se trguje djecom, da se prodaju u bijelo roblje, da se ljudi ubijaju za organe, da ih žive spaljuju i da ih korporacije žrtvuju za cent profita. Znam da se ljudi međusobno ubijaju zbog prevara i metra međe. Sve sam vidio i čuo i teško me išta može iznenaditi.

Ja samo kažem da je drama i Moon, Ex Machina, Arrival, Prisoners ili Haunting of Hill House. Postalo mi je teško gledati "samo dramu", dok sam prije to mogao, ali rekoh da je moguće da se razvijam unazad. :)
medvjed23

#7145 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by medvjed23 »

U većini poslova, vrijediš onoliko koliko danas doprinosiš. Ako si danas dobar, dobar si. Ako si danas loš, loš si.

Al umjetnost je specifična. Ona uspijeva probiti te uske vremenske okvire. Snimi jedan kultni film i tvoje ime će imati značaj i za 10 i za 20 i za 50 godina.

Cage je snimio Leaving Las Vegas. I taman da je, mimo toga, redao samo promašaje, on će ostati bitna figura filmske umjetnosti.
Point.

#7146 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Point. »

Meni nilad nije legao Cage. Ima neku pojavu koja mi se ne dojmi, od njuške do pričanja. Zavija kad priča ko Owen Wilson.
Altsa

#7147 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Altsa »

Jest da mu se karijera sunovratila ali je Niđo razvalio u Surferu. Film kao film nista specijalno ali je on totalni ludak :D

Inace za ljubitelje John Wick-a preporuka Ballerina.
yoda82

#7148 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by yoda82 »

darius_maximus wrote: 30/06/2025 00:06
zomri wrote: 28/06/2025 16:58
Ja znam da su ljudi užasni i da mogu nanijeti drugima nezamislivu bol. Znam da se trguje djecom, da se prodaju u bijelo roblje, da se ljudi ubijaju za organe, da ih žive spaljuju i da ih korporacije žrtvuju za cent profita. Znam da se ljudi međusobno ubijaju zbog prevara i metra međe. Sve sam vidio i čuo i teško me išta može iznenaditi.

Ja samo kažem da je drama i Moon, Ex Machina, Arrival, Prisoners ili Haunting of Hill House. Postalo mi je teško gledati "samo dramu", dok sam prije to mogao, ali rekoh da je moguće da se razvijam unazad. :)
Ja izbjegavam drame u širokom luku. Meni je film (pogotovo knjig) izvor zabave. Kao što si rekao znam je kakvo su zlo ljudi. Ne treba mi film da mi otvori oči. Ja samo želim da malo pobjegnem od stvarnosti u neki imaginarni svijet. Zato najviše i volim SF i Fantasy.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7149 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by _BataZiv_0809 »

Image

Bull (2021)
Neko ga je preporucio ovdje. Izdrzao sam 20 minuta. Tesko sralje.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#7150 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by suad-sarajevo »

_BataZiv_0809 wrote: 05/07/2025 13:58 Image

Bull (2021)
Neko ga je preporucio ovdje. Izdrzao sam 20 minuta. Tesko sralje.
Meni je bio ok do samog kraja. Kraj mi je onako, shit. Bar meni.
Post Reply