Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tovarish wrote: ↑08/08/2020 21:36
Pored Pađena, od domaćih mljekara zim, fojnica milk, milk-san, agromilk su ekstra. A i milkos ima svoje dobre momente. Njihova feta, vajkrem, alfa sirni namaz, ayran i grčki jogurt su odlični.
Tako ako ko želi izbjeći Pađene, ima opcija.
PS Mlijeka u tetrapaku nema niko kvalitetno, ni kod nas, ni vani. Jedino svježe mlijeko ko prodaje, to je ok.
PPS Ima dobra i ona živinička mljekara, a vjerovatno i svaki grad ima neku svoju lokalnu mljekaru.
Sada nema mlijeka u tetrapaku OK ali prije desetak godina Boga mi je bilo. Mlijeko tuzlanske mljekare ppm je bilo vrh a kostalo 1.20KM. Kada ih je kupila ljubljanska mljekara ostalo je vrh. Kada ih je kupio Dukat nakon sto su kupili mig mljekaru e tu je nestao kvalitet.
Do unazad dvije godine Vindijino mlijeko u tetrapaku je bilo odlicno, tu se nesto odigralo i sada je bezveze, jedino im mlijeko u flasi valja.
Ovako ja rangiram dostupna mlijeka:
1. Domace mlijeko
2. Padjeni u kesi
3. Vindija svjeze mlijeko u flasi.
ZIM mlijeko sam probao, nazalost ne valja.
Agromilk u kesi je isto odlično. Isto tako i milk-san, ali njega nema u Sarajevu. Nekad davno je bilo u Robotu ali više nema Njih dvoje mogu sa Pađenima, ako nisu i bolji.
A tetrapak trajna mlijeka mogu biti ukusna, ali njihov kvalitet je jako upitan. Da nešto tako kvarljivo može stajati mjesecima izvan frižidera, meni nema logike.
Last edited by tovarish on 08/08/2020 22:21, edited 1 time in total.
inace ima li iko odgovor sto niti jedno mlijeko u tetrapaku ne valja Koji se klinac desio Alpsko mlijeko slovenacke mljekare je bilo vrh, Tuzlansko mlijeko, pa jedan kratak period ZOTT mlijeko koje se pakovalo u gradačcu.
Pored Pađena, od domaćih mljekara zim, fojnica milk, milk-san, agromilk su ekstra. A i milkos ima svoje dobre momente. Njihova feta, vajkrem, alfa sirni namaz, ayran i grčki jogurt su odlični.
PS Mlijeka u tetrapaku nema niko kvalitetno, ni kod nas, ni vani. Jedino svježe mlijeko ko prodaje, to je ok.
PPS Ima dobra i ona živinička mljekara, a vjerovatno i svaki grad ima neku svoju lokalnu mljekaru.
Sada nema mlijeka u tetrapaku OK ali prije desetak godina Boga mi je bilo. Mlijeko tuzlanske mljekare ppm je bilo vrh a kostalo 1.20KM. Kada ih je kupila ljubljanska mljekara ostalo je vrh. Kada ih je kupio Dukat nakon sto su kupili mig mljekaru e tu je nestao kvalitet.
Do unazad dvije godine Vindijino mlijeko u tetrapaku je bilo odlicno, tu se nesto odigralo i sada je bezveze, jedino im mlijeko u flasi valja.
1. Domace mlijeko
2. Padjeni u kesi
Agromilk u kesi je isto odlično. Isto tako i milk-san, ali njega nema u Sarajevu. Nekad davno je bilo u Robotuali više nema Njih dvoje mogu sa Pađenima, ako nisu i bolji.
De ba, Milkosov Alfa sirni namaz je odron.
Meni valja, al poštujem mišljenje i drugih. Ukusi nisu isti.
1. Domace mlijeko
2. Padjeni u kesi
Agromilk u kesi je isto odlično. Isto tako i milk-san, ali njega nema u Sarajevu. Nekad davno je bilo u Robotuali više nema Njih dvoje mogu sa Pađenima, ako nisu i bolji.
Gdje ima uzeti u Sarajevu to agromilk mlijeko?
Mislim da ima u megamarkt marketima. Jedan ima na alipašinom a-faza. Pored toga, kupovao sam ga i u jednom granapu na b fazi ispod zgrade, čim se skrene desno u b fazu sa strane švrakinog.
Vezano za tetrapak, pročitaj tekstove o homogenizaciji mlijeka. Ona mijenja strukturu mlijeka, a čim nečemu tako mijenjaš osnovu, logično je da to nije normalno.
Last edited by tovarish on 08/08/2020 22:37, edited 1 time in total.
Alfa od Milkosa je prava kopija ABC sira...sto se tice sastava u abc samo sir,vrhnje i sol a kod alfe arome,emulgatori i svakavi konzervansi..jel moguce da abc sir nema konzervanse?
vanjki wrote: ↑08/08/2020 22:44
Alfa od Milkosa je prava kopija ABC sira...sto se tice sastava u abc samo sir,vrhnje i sol a kod alfe arome,emulgatori i svakavi konzervansi..jel moguce da abc sir nema konzervanse?
ABC sir je u osnovi jako lako napraviti i kod kuće, tako da je moguće.
Jogurt malo posoliš( a još bolje je sa domaćim kiselim mlijekom) i procijediš kroz gazu. Proces tog cijeđenja traje duže, ali se na kraju izdvoji surutku/sirutka, a u gazi ostane namaz.
Poljoradov Vlasicki sirni namaz meni pravo lici na abc i stvarno je ukusan. Sastav mu je isto OK, bar je bio ako nisu nesto mijenjali.
Pitanje, je li ono Sarajevsko limun bivši Radler sarajevske pivare ?
kox wrote: ↑09/08/2020 18:54
Poljoradov Vlasicki sirni namaz meni pravo lici na abc i stvarno je ukusan. Sastav mu je isto OK, bar je bio ako nisu nesto mijenjali.
Pitanje, je li ono Sarajevsko limun bivši Radler sarajevske pivare ?
Od ovih sto sam probao, samo Padjeni kajmak je pravi kajmak, ili najblizi onom pravom ukusu. Ali zato je i skup.
Ne govorimo o vlasnickoj strukturi i njihovim simpatijama do ratnih zlocina, govorimo o kvaliteti. Ne moras kupiti, ali cinjenica je da je najkvalitetniji proizvod.
konektovan wrote: ↑09/08/2020 00:20
Alfa je mozda i najlosiji milkos proizvod....
To sam ja ovdje već pisao.
Ne znam šta je gore...ofirno i jadno kopiranje ambalaže ABC sira, ili sadržaj koji je niđe veze.
Nemoj da se ko zajeb'o pa kupio ovaj Alfa namaz, smeće.
Milkos ima par ok stvari, kefir recimo sto je tradicija mada nije to onaj kefir od nekada, ali ja mislim da sam najgori mlijeci proizvod probao upravo iz Milkos asortimana, onaj Creamy namaz sto je kao nekakva imitacija pavlake.
dječak sa šibicama wrote: ↑10/08/2020 20:07
Milkos ima par ok stvari, kefir recimo sto je tradicija mada nije to onaj kefir od nekada, ali ja mislim da sam najgori mlijeci proizvod probao upravo iz Milkos asortimana, onaj Creamy namaz sto je kao nekakva imitacija pavlake.
Jeste taj Creamy jako loš. I ukusom i sastavom zbog biljne masnoće. To treba izbjegavati.
dječak sa šibicama wrote: ↑10/08/2020 20:41
Uzasni su mi ti proizvodi sa biljnom masnocom, ova imitacija pavlake ili one imitacije putera. Ili onaj biljni sir.
Cisti otrov, a narod kupuje zbog cijene, na zalost.