Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
muhafuca

#7126 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

cyprus wrote:O kakvom balansu u naoružanju pričate? Zar nije Izrael ratovo sa 6 arapskih država, čije je vojske razvalio... Ako one nisu mogle napraviti balans, kako da to uradi Palestina?

Šta želim reći? Svako 'rješenje' koje uključuje oružje može biti samo pogubno za Palestince... dakle, okanite se takvih teorija, jer podržavajući neke dalje sukobe podržavate stradanje (uglavnom palestinske) djece... Rješenje se ne nalazi nigdje drugo nego za pregovaračkim stolom... To naravno ne znači da Palestina ne može prethodno ojačati svoje pozicije... Zato joj je potrebno sposobno vodtsvo i naravno prava podrška drugih arapskih i ostalih njoj naklonjenih država...
I opet po ko zna koji put
nije Izrael ratovao vec kompletan Zapadni svijet kroz Izrael
(Serman tenkovi i avioni pali s neba ? plus svi su im oficiri frisko dosli
sa evropskih vojnih akademija itd)
protiv Arapa koji nisu imali ni kako treba formirane drzave a kamoli vojske
i tek su bili izasli ispod Britanske Francuske ... cizme (kako gdje)

Sumnjam da bi danas protiv ovako mutavih nesredjenih ... Arapskih drzava
uspjeli ponoviti sto su onda uradili no...

A sto se tice pregovaranja Palestinska Autonomija na West Bank je odavno krenula tim putem
rezultat ?
- svakim danom im se teritorija smanjuje
Palestinci su non stop maltretirani
otimaju im se izvori vode pale masline i drugi usjevi
u svakom mirnom protestu pokoji pogine
svaki drugi dan se pohapsi par Palestinaca (onako)
blokirani ko i Gaza nit mogu sta izvozit niti izvozit ...

Hamas i oruzani otpor - nije mnogo sjajnije
al su bar svoji na svom niko ih ne hapsi
teritorija im se ne smanjuje
sto posiju to i pojedu i nema naselja sa jevrejima koji ce ih
non stop maltretirati

Malo (naglasavam malo) je bolje onima u Gazi
jefferson

#7127 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

bogoljub wrote:
jefferson wrote:
bogoljub wrote:Balans u naoružanju i rješenje problema je nemoguće ne zbog ideologije arapskih lidera već zbog njihovog psećeg odnosa spram Amerike i Izraela. Kada bi postupali ideološki već sutra bi sve riješili.
Ako pod pojmom prestanka sukoba i trajnim rješenjem misliš na kapitulaciju i saginjanje glave palestinaca pred zločincima cionistima, onda ne samo da to ne odgovara Iranu nego bilo kojem slobodoljubljivom i časnom čovjeku na ovoj planeti Zemlji.
Arapski lideri imaju samo ejdnu ideologiju: DOLAR! Njima je sve moral osim p..ke i para.
Ali jaro oni nikad nece stici izrael u razvoju sve dok nauku tretiraju kao grijeh (iako nemaju nista protiv da je koriste).
A jaro, ti mozes jos 10,000 godina gadjat izrael prackom, dok palestinci jedinstveno i pragmaticno ne pristupe problemu nece nista dobiti.
Kapitulacija? Hamas nece da pregovara jer za njih izrael ne postoji. OK. Nista nek nastave sa tom svojom pricom pa da vidimo dokle ce doci.
Da, da vidjet ćemo! posljednja tri rata izraela: 2006. trajao 33 dana, 2008. trajao 22 dana, ovaj posljednji trajao 8 dana, mada sam ja očekivao 11 :-D ali eto nešto ne štima. a da je to istina potvrđuje ministar odbrane izraela koji je danas dao ostavku i koji kaže da ide kući sjediti sa porodicom i tako može doprinijeti izraelu. Nevjerovatno ali istinito. To govori prvi čovjek odbrane izraela, a ne neki klinjo. ako je morao otići sa tog mjesta onda je jasno da vlada haos. prvi put padaju raketa na Tel aviv. granice otpora su pomjerene, ovo nije 2000. ovo je 2012.

Cionistički mediji su objavili da su rakete koje su ispaljene iz Pojasa Gaze pogodile 1100 industrijskih kompleksa na okupiranoj teritoriji.

Prema izvještaju tv mreže Al Aksa, istovremeno za zabrinutošću Beni Ganitca, načelnika združenog štaba cionističke vojske zbg povećavanje vojne snage i moći Hamasa, cionistički mediji su objavili da je sistem Željezna kupola bilo neefikasan u osmodnevnom ratu protiv Gaze.
Izvni ali po cemu tebi ovaj zadnji rat izgleda kao neka pobjeda Hamas i slicno? Ja fakat ne kontam tu zaludjenost, ali koliko ja vidjeh haman Hamas "na srecu" dobaci do jednog balkona gdje troje ljudi poginu, dok su ovi orali gazu svaki dan. Iz svega ovog ne kontam kako je ovo neki poraz izraela. Ja i eto podnio ostavku, haos u vladi? i sta sad? Ja da sjedim u republikanskoj gardi u iranu dobro bi se zapitao nakon ovog sta i kako dalje.
To sto izraelski mediji smatraju da je Iron Dome neefikasan sa oko 80% pogodaka je OK, jer zavisi gdje postavis ljestvicu.
Sve je do toga sta hoces, ali iz svega, fakat ne vidim kako neko moze reci da je ovo uspjeh Hamasa jer po cemu se polozaj prosjecnog palestinca popravio nakon ovog rata?
jefferson

#7128 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

muhafuca wrote:
cyprus wrote:O kakvom balansu u naoružanju pričate? Zar nije Izrael ratovo sa 6 arapskih država, čije je vojske razvalio... Ako one nisu mogle napraviti balans, kako da to uradi Palestina?

Šta želim reći? Svako 'rješenje' koje uključuje oružje može biti samo pogubno za Palestince... dakle, okanite se takvih teorija, jer podržavajući neke dalje sukobe podržavate stradanje (uglavnom palestinske) djece... Rješenje se ne nalazi nigdje drugo nego za pregovaračkim stolom... To naravno ne znači da Palestina ne može prethodno ojačati svoje pozicije... Zato joj je potrebno sposobno vodtsvo i naravno prava podrška drugih arapskih i ostalih njoj naklonjenih država...
I opet po ko zna koji put
nije Izrael ratovao vec kompletan Zapadni svijet kroz Izrael
(Serman tenkovi i avioni pali s neba ? plus svi su im oficiri frisko dosli
sa evropskih vojnih akademija itd)
protiv Arapa koji nisu imali ni kako treba formirane drzave a kamoli vojske
i tek su bili izasli ispod Britanske Francuske ... cizme (kako gdje)

Sumnjam da bi danas protiv ovako mutavih nesredjenih ... Arapskih drzava
uspjeli ponoviti sto su onda uradili no...

A sto se tice pregovaranja Palestinska Autonomija na West Bank je odavno krenula tim putem
rezultat ?
- svakim danom im se teritorija smanjuje
Palestinci su non stop maltretirani
otimaju im se izvori vode pale masline i drugi usjevi
u svakom mirnom protestu pokoji pogine
svaki drugi dan se pohapsi par Palestinaca (onako)
blokirani ko i Gaza nit mogu sta izvozit niti izvozit ...

Hamas i oruzani otpor - nije mnogo sjajnije
al su bar svoji na svom niko ih ne hapsi
teritorija im se ne smanjuje
sto posiju to i pojedu i nema naselja sa jevrejima koji ce ih
non stop maltretirati

Malo (naglasavam malo) je bolje onima u Gazi
Sherman tenkovi? Pa jbt to i mi imamo!
Oficiri sa vojnih akademija? Jaro eno i izraleci sjede zajedno sa pakistancima, libancima, nasima, alzircima, ove godine i libijcima i sl.
hrastov žižak

#7129 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

@džeferson
nije bolan republikanska, neg revolucionarna :mrgreen:
jefferson

#7130 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

hrastov žižak wrote:@džeferson
Ma jebi je, svakako samo prijete i vicu lijevo desno. U toj gardi je najmanje revolucionarnog.
muhafuca

#7131 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

jefferson wrote: Sherman tenkovi? Pa jbt to i mi imamo!
Oficiri sa vojnih akademija? Jaro eno i izraleci sjede zajedno sa pakistancima, libancima, nasima, alzircima, ove godine i libijcima i sl.
Govori se o ratu kad je izrael porazio Arape 69' ne danasnjoj situaciji
Sherman tenkovi su tad bili top noch
jefferson

#7132 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

muhafuca wrote:
jefferson wrote: Sherman tenkovi? Pa jbt to i mi imamo!
Govori se o ratu kad je izrael porazio Arape 69' ne danasnjoj situaciji
Sherman tenkovi su tad bili top noch
Sherman tenkovi tada nisu pera mogli odbiti T-55 tenkovima koji su imali egipcani!!!
Ti haman ni ne znas sta je Sherman tenk!
hrastov žižak

#7133 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

jefferson wrote:
Ma jebi je, svakako samo prijete i vicu lijevo desno. U toj gardi je najmanje revolucionarnog.
Istina, a da nešto učine bili bi luđaci i fanatici. Za razliku od Izraela koji se samo brani od nepismenih Arapa. Na kraju ćete izvuć tezu da je Hamas počeo ovaj napad.
jefferson

#7134 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

hrastov žižak wrote:
jefferson wrote:
Istina, a da nešto učine bili bi luđaci i fanatici. Za razliku od Izraela koji se samo brani od nepismenih Arapa. Na kraju ćete izvuć tezu da je Hamas počeo ovaj napad.
Da se odmah razumijemo, za mene Hamas nista bolji nije od izraelaca. Kada imas organizaciju koja govori o tome da nece da pregovara sa nekim i da samo unistenje izraela im odgovara onda tu nemozes pricati o normalnim ljudima koji imaju veze sa realnoscu.
Sto se tice "revolucionara" u iranu, ovaj sukob je pokazao njihov domet kada je u pitanju sposobnost.
cyprus

#7135 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Ja ne vidim da ovdje iko podržava izraelsku politiku, ali vidim masu onih koji podržavaju Hamas... A to mi nikako ne ide u glavu :-) :-) Hamas je zločinačka i nadasve po Palestince opasna organizacija. Šta god vi pričali, tu činjenicu nećete izbrisat.
hrastov žižak

#7136 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

jefferson wrote:
hrastov žižak wrote:
jefferson wrote: Ma jebi je, svakako samo prijete i vicu lijevo desno. U toj gardi je najmanje revolucionarnog.
Da se odmah razumijemo, za mene Hamas nista bolji nije od izraelaca. Kada imas organizaciju koja govori o tome da nece da pregovara sa nekim i da samo unistenje izraela im odgovara onda tu nemozes pricati o normalnim ljudima koji imaju veze sa realnoscu.
Sto se tice "revolucionara" u iranu, ovaj sukob je pokazao njihov domet kada je u pitanju sposobnost.
Nije ni za mene bolji i to sam već pisao ali u kontekstu posljednjih nekoliko napada ispali su manje krivi. Izrael je prvi prekršio primirje, i to je to. To se ne može zanemariti.
A šta je to Iran trebao uradit?
jefferson

#7137 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

cyprus wrote:Ja ne vidim da ovdje iko podržava izraelsku politiku, ali vidim masu onih koji podržavaju Hamas... A to mi nikako ne ide u glavu :-) :-) Hamas je zločinačka i nadasve po Palestince opasna organizacija. Šta god vi pričali, tu činjenicu nećete izbrisat.
Kako ti ne ide u glavu? lako je tudjim qrtzem gloginje mlatit! Ilis to bi rekao simpoziji: dok se ne pocnu bacati pod tenkove nema nista od toga. Onako, junacki iza monitora prijedlog!
BHCluster

#7138 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

cyprus wrote:Ja ne vidim da ovdje iko podržava izraelsku politiku, ali vidim masu onih koji podržavaju Hamas... A to mi nikako ne ide u glavu :-) :-) Hamas je zločinačka i nadasve po Palestince opasna organizacija. Šta god vi pričali, tu činjenicu nećete izbrisat.
Sta ti neide uglavu da je Izraelu potreban Hamas kao i Hamasu Izrael i dok god se potencira to prepucavanje izmedu vec imenovanih do tada ce civili u Palestini i Izraelu biti topovsko meso i nista drugo.
bogoljub

#7139 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

HM! problem kod tebe i jeste što gledaš sve usko i kroz životni standard. Cionisti uopšte nedozvoljavaju da u Gazu uđe kutija šibica, ne dozvoljava im izlazak iz Gaze, ne priznaje im pravo na život, a ti pričaš o nekakvom životnom standardu, kakva besmislica.
U takvoj jednoj blokadi kakve nema nigdje na svijetu ljudi kao odgovor na cionističke napade ispale im raketu fejr 5 koja teži tonu. prije 10 godina oni su uzvraćali pračkama. a danas 1100 raketa pogodilo industrijske komplekse cionista kao odgovor na tlačenje. u ostalom ako smatramo da je to njihov tamo problem neka se poubijaju neka bud etako, samo neka se palestincima da oružje upola ko cionistima i vidjet će se junaci i neka onda odluče kome pripada palestina. iz ovoga se da zaključiti da je palestinski otpor uznapredovao. Svijet je takođe otišao dalje pa širom svijeta vidimo proteste pritiv cionista i podršku palestincima i GAZI. i mislimanski ili kršćanski svijet. pitanje palestine i njihovog otpora prema okupatorima i podrške njima je pitanje ljudske svijesti i savjesti, časti i dostojanstva pravde i nepravde. tako da palalestinske zastave sve češće srećemo na stadionima skupovima itd, bez obzira što imamo razne vrste blokada.
Last edited by bogoljub on 27/11/2012 01:06, edited 1 time in total.
jefferson

#7140 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Nije ni za mene bolji i to sam već pisao ali u kontekstu posljednjih nekoliko napada ispali su manje krivi. Izrael je prvi prekršio primirje, i to je to. To se ne može zanemariti.
Iran vec radi. Koliko ja znam Hamas ono sto radi radi zahvaljujuci iranu.
S toga, s obzirom na sposobnosti revolucionara kada je u pitanju youtube i propaganda, vise sam ocekivao kada je u pitanju sposobnost hamasa da nesto uradi.
Ali opet, stavi u kontekst da trajni mir odgovara iranu koliko i onima koji proizvode iron dome. Sve je ovo igra preko ledja palestinaca koji se nista ne pitaju ovdje.
jefferson

#7141 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

bogoljub wrote:HM! problem kod tebe i jeste što gledaš sve usko i kroz životni standard. Cionisti uopšte nedozvoljavaju da u Gazu uđe kutija šibica, ne dozvoljava im izlazak iz Gaze, ne priznaje im pravo na život, a ti pričaš o nekakvom životnom standardu, kakva besmislica.
U takvoj jednoj blokadi kakve nema nigdje na svijetu ljudi kao odgovor na cionističke napade ispale im raketu fejr 5 koja teži tonu. prije 10 godina oni su uzvraćali pračkama. a danas 1100 raketa pogodilo industrijske komplekse cionista kao odgovor na tlačenje. u ostalom ako smatramo da je to njihov tamo problem neka se poubijaju neka bud etako, samo neka se palestincima da oružje upola ko cionistima i vidjet će se junaci i neka onda odluče kome pripada palestina. iz ovoga se da zaključiti da je palestinski otpor uznapredovao. Svijet je takođe otišao dalje pa širom svijeta vidimo proteste pritiv cionista i podršku palestincima i GAZI. i mislimanski ili kršćanski svijet. pitanje palestine i njihovog otpora prema okupatorima i podrške njima je pitanje ljudske svijesti i savjesti, časti i dostojanstva pravde i nepravde. tako da palalestinske zastave sve češće srećemo na stadionima skupovima itd, bez obzira što imamo razne vrste blokada.
Ma evo slomi se svijet da pomogne palestincima.
Sta je danas udarna vijest u svijetu? Koliko igraca barcelone moze u dream team, je li Kim Kardashian snimila novu sex traku i sl.
Jbt. koliko je tebi godina bilo kad se rat u BiH vodio?
cyprus

#7142 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
Sta ti neide uglavu da je Izraelu potreban Hamas kao i Hamasu Izrael i dok god se potencira to prepucavanje izmedu vec imenovanih do tada ce civili u Palestini i Izraelu biti topovsko meso i nista drugo.
Slažem se.
hrastov žižak

#7143 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

jefferson wrote:
S toga, s obzirom na sposobnosti revolucionara kada je u pitanju youtube i propaganda, vise sam ocekivao kada je u pitanju sposobnost hamasa da nesto uradi.
Ali opet, stavi u kontekst da trajni mir odgovara iranu koliko i onima koji proizvode iron dome. Sve je ovo igra preko ledja palestinaca koji se nista ne pitaju ovdje.
pa gore si rekao da ne radi ništa, odjednom sad radi. hamas nakon pun kurac godina dobacio nešto i do tel aviva. hm. a to za vojnu industriju se slažem, isto ko u sad. zlo zla.
bogoljub

#7144 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

jefferson wrote:
bogoljub wrote:HM! problem kod tebe i jeste što gledaš sve usko i kroz životni standard. Cionisti uopšte nedozvoljavaju da u Gazu uđe kutija šibica, ne dozvoljava im izlazak iz Gaze, ne priznaje im pravo na život, a ti pričaš o nekakvom životnom standardu, kakva besmislica.
Sta je danas udarna vijest u svijetu? Koliko igraca barcelone moze u dream team, je li Kim Kardashian snimila novu sex traku i sl.
izvini ali Ronaldove kopačke zlatne od 1, 5 mil eura su otišle djeci Palestine.
bosanski merhamet je donirao 5 6 sanitetskih vozila koji su otišli upravo Gazi, godina imam onoliko koliko je bilo dovoljno da pomognem ljudima koji su davali otpor protiv okupatora mojih gradova i sela, sada isto radim koliko mogu rekao sam ti 6 sanitetskih vozila je u gazi
bogoljub

#7145 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

jefferson wrote:
to upravo o tebi govori kakve vijesti te interesuju, :D
jefferson

#7146 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

hrastov žižak wrote:
jefferson wrote:
pa gore si rekao da ne radi ništa, odjednom sad radi. hamas nakon pun kurac godina dobacio nešto i do tel aviva. hm. a to za vojnu industriju se slažem, isto ko u sad. zlo zla.
Pa jbg koja to vojna idustrija nije zlo majke ti? Pa bivsa juga je dilala oruzje svima, iranu, iraku, africi a u isto vrijeme bili borci za mir. Nesto ne znam da su se radnici pretisa i sl borili protiv prodaje oruzja iraku.
I dan danas i mi dilamo oruzje, i cim se spomene vojna industrija odmah svi u glas govore da treba da se obnovi, da je to ekonomski isplativo. Pa valjda se podrazumjeva da kada prodamo oruzje da ce to oruzje biti koristeno.
Mi se ponasamo ovdje ko da smo dosli s druge planete pa ne znamo da je svijet samo interes, i ako igras po pravilima dobro si prosao, ako ne igras, jbg.
Sto se tice irana, da ne rade ili rade onoliko koliko je NJIMA u interesu. tj. drzi sukob konstantno gorucim, jer i njima to odgovara. Jaro i sam znas da pravda postoji samo ako je u interesu nekome. Ja sam se samo osvrnuo na to sta Iran radi, jer haman ovdje vecina diskutanata misli da Iran trzi pravdu za palestince a ne svoj interes.
jefferson

#7147 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

bogoljub wrote:
jefferson wrote:
izvini ali Ronaldove kopačke zlatne od 1, 5 mil eura su otišle djeci Palestine.
bosanski merhamet je donirao 5 6 sanitetskih vozila koji su otišli upravo Gazi, godina imam onoliko koliko je bilo dovoljno da pomognem ljudima koji su davali otpor protiv okupatora mojih gradova i sela, sada isto radim koliko mogu rekao sam ti 6 sanitetskih vozila je u gazi
Sve je to OK. I mi smo dobivali sanitetska vozial i sl. Kako je to rjesilo problem Republike Srpske i cinjenice da 27% drzave slavi 25. novembar?
O tome pricam, dok palestinci zajedno ne sjednu i pocnu se pragmaticno ponasati, sanitetska vozila ce se slati jos godinama.
Na kraju, bivsa SFRJ i Tito su za palestince uradili vise nego danasnja EU, IRan i slicni dusebriznici.
jefferson

#7148 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

bogoljub wrote:
jefferson wrote:
to upravo o tebi govori kakve vijesti te interesuju, :D
Barcelona me ne interesuje, ali KIm, eee to ej vec nesto drugo :lol:
zlata

#7149 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

Problem nije Hamas,
problem je sto je tebi Hamas GLAVNI problem.

Recimo, da nema Hamasa?
Cionisti nebi i dalje delozirali familije, otimali kuce i zemlju...... :zzzz:

Zasto nebi, kad im je to i bio prvotni cilj.
Ne'mos stvorit "zidovsku drzavu" ako ne ocistis teren, od vecinskih domorodaca, tj. Palestinaca.

Cista matematika i pragmatizam.

ps. po tvojim izjavama, ispade da bi Cionisti uspjeli stvorit vecinski zidovsku drzavu,
s' vecinskim palestinskim stanovnistvom, :D
ali da ne mogu, od zlocestog Hamasa.... :-)
jefferson

#7150 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

zlata wrote:
Problem nije Hamas,
problem je sto je tebi Hamas GLAVNI problem.

Recimo, da nema Hamasa?
Cionisti nebi i dalje delozirali familije, otimali kuce i zemlju...... :zzzz:

Zasto nebi, kad im je to i bio prvotni cilj.
Ne'mos stvorit "zidovsku drzavu" ako ne ocistis teren, od vecinskih domorodaca, tj. Palestinaca.

Cista matematika i pragmatizam.

ps. po tvojim izjavama, ispade da bi Cionisti uspjeli stvorit vecinski zidovsku drzavu,
s' vecinskim palestinskim stanovnistvom, :D
ali da ne mogu, od zlocestog Hamasa.... :-)
Pa nesto ne vidim da je on rekao da izrael nije problem.
Ali nesto se ni Hamas ne lomi da stavi zivot palestinaca u prvi plan.
Locked