Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#7126 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Ne znam odakle ti to. S obzirom da je utakmica počela u 14:30 i trajala do 15:15 + 1-2 minuta sudijske. Znači tek za par minuta počinje drugo poluvrijeme uopšte :)

P.S. Rezultat uživo javio na BHR1 Senudin Safić :D
Last edited by 1946 on 20/10/2010 15:28, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#7127 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

F&N wrote:
1946 wrote:Poluvrijeme 1:2
20.10. 55. min FK Sloboda N. Grad - FK Sarajevo 0 : 2

Haj sad skontaj kolko je bilo :D I kolko je sad :D
Na bhr1 su javili da je poluvrijeme i da je rezultat 1-2
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#7128 Re: FK Sarajevo

Post by F&N »

Ma ovi na ss.ba se izgleda nadundulili ni oni ne znaju sta prenose eno po njihovom sad igramo 60. minut :D
Ajd kako god idemo dalje laganica...
Smirit igru uves omladince nek se stele sacuvat zdravlje glavnim igracima za derbi.
KPNCTNJAH

#7129 Re: FK Sarajevo

Post by KPNCTNJAH »

1:3 Suljic
Baltazar_khan

#7130 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Bravo Messi :thumbup:
1946

#7131 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Gotovo 1:3. Čestitke igračima, Mirzi (koji je vukao neke zaista dobre poteze, za divno čudo :) ) i onim 100njak navijača koji su otišli na kraj Jedne i Jedine. Idemo sada protutnjati preko komšijinih leđa, pa nek' mu crkne krava!

Edit: Šta mislite da naručimo da nam urade majice "Osvajači Kupa BiH 2010/2011"? :lol:
strong69

#7132 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

1946 wrote:
Edit: Šta mislite da naručimo da nam urade majice "Osvajači Kupa BiH 2010/2011"? :lol:
Mojne samo Kup :D Kad se vec stampa neka stoji i prvaci BiH. I da kosta 2 KM. U suprotnom cemo bojkotovati kupovinu majica :mrgreen:
Mikado

#7133 Re: FK Sarajevo

Post by Mikado »

Bordo tim novom pobjedom najavio derbi
Tim sa Koševa je danas i u revanšu savladalo Slobodu. Strijelci su bili Avdić i Suljić (2), dok je za domaće pogodio Šabić

Fudbaleri Sarajeva su kako se i očekivalo izborili plasman u četvrtfinale Kupa BiH. Nakon 4:1 na Koševu, kombinovani sastav bordo tima je danas i u revanš meču savladao domaću Slobodu u Bosanskom/Novom gradu sa 3:1. Sada se izabranici Mirze Varešanovića u potpunosti mogu posvetiti vjerovatno najvažnijoj utakmici sezone i nedjeljnom derbiju sa Željezničarom na Grbavici.

Iako su domaći prvi zaprijetili u 8. minuti preko Zdjelara, Sarajlije su povele osam minuta kasnije. Šehović je pronašao Ajdina Nuhića, koji je centrirao sa lijeve strane i u kaznenom prostoru našao Alen Avdić koji je matirao Drljaču. Da ne bude nikakve dileme oko konačnog pobjednika pobrinuo se Asmir Suljić u 25. minuti kada je iskosa sa lijeve strane sa 10-tak metara pogodio za 2:0. Do kraja prvog dijela Sloboda je uspjela smanjiti, tačnije u 41. minuti. Tica je pronašao Šabića, koji je matirao Hamzića.

I u drugom poluvremenu Sarajevo je pokazalo da je kvalitetniji tim. Da će ostvariti i drugi trijumf nad Slobodom pobrinuo se ponovo sjajni Suljić, koji je sa svojim drugim pogotkom u 53. minuti donio nedostižnu prednost svom timu. I pored poraza Sloboda je pokazala da se s pravom nalazi na vrhu tabele Prve lige RS.

Sloboda BN/NG – Sarajevo 1:3
Stadion: "Mlakve" u Bosanskom/Novom Gradu. Gledalaca: 500. Sudija: Semir Kaplan (Stolac). Strijelci: 0:1 Avdić (16), 0:2 Suljić (25), 1:2 Šabić (41), 1:3 Suljić (53) .
SLOBODA (BOSANSKI/NOVI GRAD): Drljača, Malešević (od 46.Krecelj) , Keranović (od 74. Dizdarević), Babić, Lukač, Jelisavac, Ivančević, Tica, Kolunyija, Zdjelar (od 42. Antonić), Šabić. Trener: Zlatko Jelisavac.
SARAJEVO: Hamzić, Šehović, Trebinjac, Nuhić, Torlak, Gutić, Džakmić (od 55. Čomor), Šćepanović (od 58. Pliska), Hamzagić (od 62. Beširević), Suljić, Avdić. Trener: Mirza Varešanović.

scsport.ba
ice tea

#7134 Re: FK Sarajevo

Post by ice tea »

Iako sam imao sumnje u vezi predstojeceg derbija, nakon sto sam pogledao danasnju utakmicu na BHT-u, iste su otklonjene. Sve osim glatke pobjede FCS je cudo. :thumbup:
salle_eh1986

#7135 Re: FK Sarajevo

Post by salle_eh1986 »

ice tea wrote:Iako sam imao sumnje u vezi predstojeceg derbija, nakon sto sam pogledao danasnju utakmicu na BHT-u, iste su otklonjene. Sve osim glatke pobjede FCS je cudo. :thumbup:
:sax:
1946

#7136 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Trening utakmica prije crkavanja komšijine krave

http://www.youtube.com/watch?v=asvwUXNK ... r_embedded
KPGS

#7137 Re: FK Sarajevo

Post by KPGS »

u, al nas ubiše ovdje. u kost svaki duel
kokuz_sa

#7138 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

1946 wrote:Trening utakmica prije crkavanja komšijine krave

al odnesose suljica al dade go opet
zilav zilav :mrgreen: :mrgreen:
KPGS

#7139 Re: FK Sarajevo

Post by KPGS »

kokuz_sa wrote:
1946 wrote:Trening utakmica prije crkavanja komšijine krave

al odnesose suljica al dade go opet
zilav zilav :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: i zabi drugi go, umjetnički
onako ja volim zabit na sokeru :mrgreen:
Cafe Camargue

#7140 Re: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

ice tea wrote:Iako sam imao sumnje u vezi predstojeceg derbija, nakon sto sam pogledao danasnju utakmicu na BHT-u, iste su otklonjene. Sve osim glatke pobjede FCS je cudo. :thumbup:
rezultat može bit vakav il nakav, al jedno je sigurno - oni se ne mogu nadigravat s nama :thumbup:
burek_in_space

#7141 Re: FK Sarajevo

Post by burek_in_space »

Poshto se ne znate drogirati :oops: , kao sva druga djeca, usljed velikog broja prituzhbi, kako sa plave, tako i sa bordo strane, od danas na snagu stupa nulta tolerancija na sve uvredljive, omalovazhavajuce i pogrdne nazive kojima "chastite" jedni druge. Necu vam taksativno nabrajati koji su to sve izrazi, rijechi, fraze, skracenice i slichno, jer znate to vrlo dobro svi, ali ovo smatrajte jedinim upozorenjem koje ce vam ubuduce biti saopshteno. Nakon ovoga, svaki post koji u sebi bude sadrzhavao bilo shta od navedenog, bice obrisan a autor banovan na 14 dana, minimum.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#7142 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7143 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Image
bordo gandalf

#7144 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

http://fksinfo.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=2143
Braco po boji,

Iz svima dobro znanih razloga i nerazumjevanja(citaj: straha) ljudi u i oko NK Zeljeznicar nasa navijacka grupa nece prisustvovati u nedjelju na tribinama i okolnim rusevinama stadiona Grbavica. Umjesto toga, UNFKS zajedno sa FK Sarajevo vas poziva da prisustvujete proslavi 64. rodjendana FK Sarajevo koja ce se odrzati na sjevernoj tribini stadiona Kosevo u nedjelju sa pocetkom u 16h. Ulaznica ce kostati 3 KM, a sav prihod je namjenjen igracima za premije u slucaju pobjede protiv kluba cehoslovacko-poljskih usoktracnih radnika.

Organizovan je LED ekran koji ce se nalaziti na tartan stazi ispred sjeverne tribine putem kojeg cemo posmatrati utakmicu naseg kluba koja pocinje u 17h.

Pozivamo sve navijace, bez obzira koja njihova maticna tribina bila, da u nedjelju ponovo budemo SVI NA ISTOJ STRANI.

Svi ostali detalji ce biti napisani u toku dana i sutra.

VAZNO:

U SLUCAJU DA UPRAVA NKZ PROMJENI SVOJU ODLUKU DANAS ILI SUTRA, U CILJU DA NAS PODJELE I SABOTIRAJU, MI OSTAJEMO PRI GORE NAVEDENOJ ODLUCI KOJA JE KONACNA I NECE SE MIJENJATI. JEDNOM SE DUSMANIMA MORALO STATI U KRAJ.
bordo gandalf

#7145 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

22. Oct. 2010. 22:30 Banned user for reason “krsenje pravila foruma”
» cpt.picard, Lakat Jebić, salle_eh1986, 1946

7 dana
emigrazione

#7146 Re: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Jarane moj, za mene je nas derbi ravno finalu SP, i svaki mi je takav. To je moj mali svijet koji ne dam nikome i koji sam naslijedio od svog oca i kojeg mogu podijeliti jedino sa svojim sinom i to je to. Znas, tek kad ti ga oduzimaju kao sto je sad slucaj tek onda postajes svjestan koliko fudbalsko bogatstvo ima grad Sarajevo. U fudbalskom svijetu gradski derbi ili imas ili nemas, mnogi su ljubomorni na te stvari vjeruj mi. Mnogi su pokusavali da novcem rijese te stvari pokusavajuci da stvore ''rivala'' ali nije to to. Ovo je tradicija kojoj prijeti izumiranje. Nisam glup i znam da ce ''stadion'' grbavica i za godinu dana izgledati isto kao i sad..znaci opet nema dodatnog prostora iz istih razloga, slijedi ponovo revansizam i tako godine prolaze a duh derbija umire lagano. Ne znam nisam pametan, ali zasrali ste sad momacki i kako ce ovo na kraju zavrsiti samo dragi bog zna
bordo gandalf

#7147 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

4 stranice su obrisane par forumasa banovano shvatite ovo kao zadnje upozorenje...ili o tekmi pisite ili ide pod kljuc sve drugo je receno na drugim temama i forumima...

UNFKS bojkotuje derbi i svi navijaci koji su uz njih ce na kosevo u 17:00 imat cemo video zid gledati tekmu, pricu oko ovih desavanja ovdje smo zavrsili imate teme ako ce te jos o tome
KPGS

#7148 Re: FK Sarajevo

Post by KPGS »

FKSarajevo

#7149 Re: FK Sarajevo

Post by FKSarajevo »

Zvanično: Horde Zla na Koševu u nedjelju!
Premijer liga 2010/2011 | piše: Dino
22 10 2010

" Derbi 24.10.2010. na stadionu Grbavica igrat će se bez navijača FK Sarajevo. "
UNFKS je jučer, u četvrtak, izdalo saopštenje u kojem je jasno i precizno upoznalo bh. javnost o propustima čelnika NK Željezničar, te o svojim namjerama i eventualnim potezima pred vječiti derbi. Udruženje navijača nezadovoljno zaključcima sastanka koji je održan uoči derbija između predstavnika klubova i policije, te nezadovoljno predviđenim, premalim kapacitetom i neuslovnim smještajem za ljubitelje bordo boje, javno je pozvalo članove uprave NK Željezničar da na narednom sastanku prvenstveno iz sigurnosnih i bezbjednosnih razloga prošire dio sjeverne tribine namijenjen navijačima FK Sarajevo u predstojećem derbiju.

Udruženje navijača nije tražilo ništa veći kapacitet nego što je bio slučaj u posljednjem derbiju na stadionu Grbavica, iako se i tada mogao steći dojam da je u prodaju za naš dio sjevera pušteno više karata nego što taj dio sjevera smije primiti. Kao argument tome navedene su brojne intervencije hitne pomoći na prethodnim mečevima između gradskih rivala, upravo zbog skučenosti prostora na kojem se nalaze pripadnici grupe Horde Zla, nemogućnost odlaska u toalet itd. A sada malo o drugoj tribini predviđenoj za navijače FK Sarajevo. Tribina istok , koja je blago rečeno u katastrofalnom stanju, i koja je uvijek zatvorena na svim utakmicama (domacim NK Željezničar i utakmicama reprezentacije BiH), ista je prema (ne)razmišljanju čelnika kluba sa Grbavice dovoljno kvalitetna da primi čak 1500 navijača FK Sarajevo. Treba li dodati da tribina istok nema licencu N/FSBiH?!

I pored molbe, saopštenja i urgiranja od strane uprave našeg kluba i od strane UNFKS, uprava NK Željezničar ostala je gluha na sve to. Očito ih ne pogađa činjenica da bi neko mogao izgubiti život na tako malom prostoru sa tako puno ljudi, ne pogađa ih ni činjenica da bi djeca koja dođu na gradski derbi mogla pasti u nesvijest iz istog razloga. Da li su upoznati sa tragedijom pod imenom Heysel? I ako jesu, ne dotiče ih previše, jer su očito spremni rizikovati ljudske živote i nemile scene na stadionu zbog ličnih interesa ljudi koji se ne nalaze u klubu, već izvan i oko njega. Što bi se reklo u čaršiji, obična mahalska posla. I uspjeli su pokazati kako su niski. Načinili su ogroman korak ka propasti jedine svijetle tačke bosanskohercegovačkog fudbala, jer derbi bez navijača FK Sarajevo nije pravi derbi.

Derbi nije to što jeste posebno ako znamo da se na derbiju najviše i najglasnije čuju upravo oni koji se nalaze u tom malom ćosku na sjevero-istoku. Upravo oni, koji prave daleko najbolju atmosferu i pod kojima se tribina trese. Upravo oni koji bezrezervno i uvijek i svugdje bodre svoj tim. Upravo oni neće biti u nedjelju tamo. Oni će biti na drugom mjestu, na sjeveru stadiona Asim Ferhatović – Hase, zbog toga što oni i njihov klub više ne daju da se iko igra s njihovim imenom, da se lični kompleksi i strah od FK Sarajevo i Hordi Zla liječi ovim putem.

Na kraju, nadamo se da je ovo posljednji derbi koji će ostati na lošem glasu i koji će se igrati bez navijača bilo koje navijačke skupine. Ljudi se mijenjaju, ali klubovi ostaju, a tako će preživjeti i čuvena atmosfera derbija koju treba njegovati, a ne uništavati.
bordo gandalf

#7150 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

don_emir wrote:4 stranice su obrisane par forumasa banovano shvatite ovo kao zadnje upozorenje...ili o tekmi pisite ili ide pod kljuc sve drugo je receno na drugim temama i forumima...

UNFKS bojkotuje derbi i svi navijaci koji su uz njih ce na kosevo u 17:00 imat cemo video zid gledati tekmu, pricu oko ovih desavanja ovdje smo zavrsili imate teme ako ce te jos o tome
Locked