Nisam znao da je Spanija samo Madrid i Barcelona
Kad bi se islo tim rezonom, kad su u pitanju dugovi klubova, slabo bi koja liga o(p)stala.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
evo naježio sam se vas od švapske patetike i moralisanja...BHF_Manijak wrote:Sto Hoeness rece "dok im mi drzavu pomazemo i dajemo kojekakve kredite, oni se rasipaju i daju stotine miliona za transfere", neka doci ce sve na naplatu, valjda ce nekad profitirati i klubovi koji nemaju dugova i koji racionalno trose pare!
Mozda su dzini svabskog porijekla, to jel?!odesveuhonduras wrote:evo naježio sam se vas od švapske patetike i moralisanja...BHF_Manijak wrote:Sto Hoeness rece "dok im mi drzavu pomazemo i dajemo kojekakve kredite, oni se rasipaju i daju stotine miliona za transfere", neka doci ce sve na naplatu, valjda ce nekad profitirati i klubovi koji nemaju dugova i koji racionalno trose pare!
ti si insanu opsjednut švabima, treba ti rukju pod hitno proučiti
Pogrešno su protumacio Ulijeve mudrostiodesveuhonduras wrote:evo naježio sam se vas od švapske patetike i moralisanja...BHF_Manijak wrote:Sto Hoeness rece "dok im mi drzavu pomazemo i dajemo kojekakve kredite, oni se rasipaju i daju stotine miliona za transfere", neka doci ce sve na naplatu, valjda ce nekad profitirati i klubovi koji nemaju dugova i koji racionalno trose pare!
a eto ti mi reci kakva je..po meni barem 3 stepenice ispod spanske..al realno..jedan wolsburg osvoji ligu i onda sledece godine se bori za ispadanje..a evo bgm pogledaj polufinale LP i lige europeBHF_Manijak wrote:A kakva je? Ako aludiras na visoke rezultate Bayerna, mnogo cesce se u Spaniji desava da Real ili Barca nekog mlatnu 4-5-6 pa cak i 8 razlika nego li u Njemackoj.kory_galaktikos wrote:ma mene je vazda strah bayerna..svabo je to haha..jos sad evo ovi neki rezultati bas dobri,mada njemacka liga znamo kakva je..mislim da ce bit zanimljiva utakmica..samo problem je u tome sto je el cllasico ja mislim izmedju 2 polufinala heh..bice to zastoka sedmica![]()
Sve je to zato što su Španci cvrčci,a Švabe mraviLSD wrote:Mislim da je Gomez najskuplja akvizicija u istoriji Bayerna...placen je nekih 30 miliona ojra.
Neka me neko ispravi ako griješim.
S druge strane Real istrese za Kaku 70 milki, Barca za Ibru isto toliko (zayeb stoljeca), Villa sa 29 kuka placen 40 mil, Ronaldo placen 95....to kod švaba jednostavno - nije moguce.
Bila je tema vec o tome, da ne granamo opet, imas i u Spaniji primjer jednog Deportiva recimo koji sad igra drugu ligu a bio je prije 10 godina sampion a imas tih primjera jos.kory_galaktikos wrote:a eto ti mi reci kakva je..po meni barem 3 stepenice ispod spanske..al realno..jedan wolsburg osvoji ligu i onda sledece godine se bori za ispadanje..a evo bgm pogledaj polufinale LP i lige europeBHF_Manijak wrote:A kakva je? Ako aludiras na visoke rezultate Bayerna, mnogo cesce se u Spaniji desava da Real ili Barca nekog mlatnu 4-5-6 pa cak i 8 razlika nego li u Njemackoj.kory_galaktikos wrote:ma mene je vazda strah bayerna..svabo je to haha..jos sad evo ovi neki rezultati bas dobri,mada njemacka liga znamo kakva je..mislim da ce bit zanimljiva utakmica..samo problem je u tome sto je el cllasico ja mislim izmedju 2 polufinala heh..bice to zastoka sedmica![]()
nekazem ja da je bayern los daleko od toga,bayern je po meni uvjek opasan za real,kad se samo sjetim onih utakmica prije 10 godina ee,to je bio fudbal
Moze aha, dok VW ne zavrne pipu...Pa nisu ni oni levati, da daju ludom Magathu lovu za 800 igraca po sezoni! Ako ne imadne rezultate imat ce sipak a ne lovu, vec ga je direktor VW-a opasno naribo, odnosno kompletnu upravu Wolfsburga.missko wrote:Wolfsburg moze istrest love kolko hoce, mozda cak kolko I Bayern
zato što Bayern tamo uglavnom nema konkurenciju, a kad se pojavi pokupuju je za male pare. Evo čim je Dortmund malo pokazao gard, pate se već dvije godine iza njih. Inače bi ih uglavnom dosad već opustošili. A da ne troše puno, ma malo sutra. Lani su na plater igrača potrošili više nego Manchester City pa ti kontaj koliko malo troše. Druga stvar što su od Bundeslige napravili svoj feeder pogon pa kupuju igrače za male pare.LSD wrote:Mislim da je Gomez najskuplja akvizicija u istoriji Bayerna...placen je nekih 30 miliona ojra.
S druge strane Real istrese za Kaku 70 milki, Barca za Ibru isto toliko (zayeb stoljeca), Villa sa 29 kuka placen 40 mil, Ronaldo placen 95....to kod švaba jednostavno - nije moguce.
Sve je to tacno i fino napisano, samo ne znam znaš li u kakvim su trenutno dugovima i minusima Barca i Realodesveuhonduras wrote:zato što Bayern tamo uglavnom nema konkurenciju, a kad se pojavi pokupuju je za male pare. Evo čim je Dortmund malo pokazao gard, pate se već dvije godine iza njih. Inače bi ih uglavnom dosad već opustošili. A da ne troše puno, ma malo sutra. Lani su na plater igrača potrošili više nego Manchester City pa ti kontaj koliko malo troše. Druga stvar što su od Bundeslige napravili svoj feeder pogon pa kupuju igrače za male pare.LSD wrote:Mislim da je Gomez najskuplja akvizicija u istoriji Bayerna...placen je nekih 30 miliona ojra.
Real i Barcelona, ako misle biti konkurenti jedan drugom, moraju trošiti velike pare, a osim toga ta dva kluba, njihovo poslovanje i rezultati su puno više od samog fudbala i neusporedivi su sa bilo kojom drugom situacijom.
Sto se Bayerna tice, hoce oni tako zakukati kad im nesto ne odgovara a recimo oni to isto rade po Njemackoj!odesveuhonduras wrote:Ma jasno je meni da su cifre u fudbalu danas nenormalne. Mislim, ljudi zarađuju milion eura mjesečno, smiješno.
Ja samo ne volim lažno moralisanje Bayernove uprave. Bundesliga financijski jeste najzdravija liga i to je za respekta, pogotovo što postižu i solidne rezultate sa tim parama, ali lako je Bajernu pametovati kad su pokorili cijelu državu i čitav njemački fudbal drže u šaci, a pozicionirali su se i u internacionalnim fudbalskim institucijama, pa i tamo kroje zakone koji im omogućuju da ostanu konkurentni na međunarodnoj sceni.
Ne volim jednostavno tu njemačku umišljenost, samodopadnost i samodostatnost. Ameri su mila majka za njih, ovi bi triput gori bili da su na njihovim pozicijama moći i geografskim meridijanima.
a ti izgleda bolujes od antishvabskog sindromaodesveuhonduras wrote:evo naježio sam se vas od švapske patetike i moralisanja...BHF_Manijak wrote:Sto Hoeness rece "dok im mi drzavu pomazemo i dajemo kojekakve kredite, oni se rasipaju i daju stotine miliona za transfere", neka doci ce sve na naplatu, valjda ce nekad profitirati i klubovi koji nemaju dugova i koji racionalno trose pare!
Sve isto mislim, dodao bi da je samo dobro sto su Svabe u politickom smislu jos pod kontrolom i pritiskom proslosti a inace malo bi im falilo da se ponovo uskurce i uzdignu kao da su posebna rasa, nego malo o temi jel igra Real danas il sutra?odesveuhonduras wrote:po svačemu, od politike do sporta. Nikad njih nije popustila ta ideja o nekoj posebnosti samo srećom po druge jesu se oprostili od metoda nametanja iste, rade to na mnogo lulturniji način, a i nisu više neka sila.
Ali nejse, odosmo duboko i daleko od teme.. strogo sportski, ja ih nemogu smisliti zbog bayerna isključivo. Ove ostale mogu nekako podnijeti
posebna rasa,da,zato su i primili preko 500.000 izbjeglica i potroslili na iste 4 milijarde maraka ali to i nije tema ......missko wrote:Sve isto mislim, dodao bi da je samo dobro sto su Svabe u politickom smislu jos pod kontrolom i pritiskom proslosti a inace malo bi im falilo da se ponovo uskurce i uzdignu kao da su posebna rasa, nego malo o temi jel igra Real danas il sutra?odesveuhonduras wrote:po svačemu, od politike do sporta. Nikad njih nije popustila ta ideja o nekoj posebnosti samo srećom po druge jesu se oprostili od metoda nametanja iste, rade to na mnogo lulturniji način, a i nisu više neka sila.
Ali nejse, odosmo duboko i daleko od teme.. strogo sportski, ja ih nemogu smisliti zbog bayerna isključivo. Ove ostale mogu nekako podnijeti
sutramissko wrote:Sve isto mislim, dodao bi da je samo dobro sto su Svabe u politickom smislu jos pod kontrolom i pritiskom proslosti a inace malo bi im falilo da se ponovo uskurce i uzdignu kao da su posebna rasa, nego malo o temi jel igra Real danas il sutra?odesveuhonduras wrote:po svačemu, od politike do sporta. Nikad njih nije popustila ta ideja o nekoj posebnosti samo srećom po druge jesu se oprostili od metoda nametanja iste, rade to na mnogo lulturniji način, a i nisu više neka sila.