Ne bitno sta je igrao ali je on po vokaciji napadac i sad kako ce sredina odigrati dobro ako imas 2 visoka napadaca naprijed a jedan je kao u spicu a drugi bi trebao vise raditi u sredini sto mu nije prirodna pozicija i nije naucio. To isto kad bi stavio City da mu igraju Dzeko spica a Balo poluspica a dosao si u goste i trazis da ti sredina funkcionise.rahmanjin wrote:Danas je Welbeck igrao lijevo krilo, znaci igrao je MAN UTD sa jednim a ne dva napadaca. E sad sto Welbeck nije odigrao dobro to je druga stvar.missko wrote:SAF totalno pogresne igrace postavlja za pogresnu taktiku. Kurcevito je doci bilo gdje u goste i igrati sa 2 centarfora a traziti neku ravnotezu i presing na sredini terena. Spanija igra bez klasicnog napadaca ali akcenat stavljaju na sredinu. SAF ako hoce United koji dominira sredinom, mora igrati sa Runijem, Cicharitom, Kagawom, Andersonom i Kleverlijem s tim da Runi i Chicha igraju defanzivnime. Danas je bilo puno bolje kad je izasao Welbek.
Manchester United FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
missko
#7126 Re: Manchester United FC
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#7127 Re: Manchester United FC
Fergie se u zadnjih godinu dana počesto gubi u formacijama i izboru tima.. većina poraza lani su dirtektna Fergusonova krivica - ili je početni sastav bio nikakav (LŠ), ili je taktika bila pogrešna (City) ili ne reagira na vrijeme sa izmjenama (Everton)
Mislim da ga ipak polako stižu godine..
- ultima_palabra
#7128 Re: Manchester United FC
Queiroz je njemu bio zakon za te stvari... koliko god loš bio kao prvi trener, otvorio je Fergusonu oči što se tiče mnogih stvari, pogotovo taktike i nekih pojačanja. Fergie nikad neće naći broja 2 kao što je bio on.odesveuhonduras wrote:Fergie se u zadnjih godinu dana počesto gubi u formacijama i izboru tima.. većina poraza lani su dirtektna Fergusonova krivica - ili je početni sastav bio nikakav (LŠ), ili je taktika bila pogrešna (City) ili ne reagira na vrijeme sa izmjenama (Everton)
-
hladan.preminger
#7129 Re: Manchester United FC
odesveuhonduras wrote:Fergie se u zadnjih godinu dana počesto gubi u formacijama i izboru tima.. većina poraza lani su dirtektna Fergusonova krivica - ili je početni sastav bio nikakav (LŠ), ili je taktika bila pogrešna (City) ili ne reagira na vrijeme sa izmjenama (Everton)
To je otprilike to!
-
Teufik
#7130 Re: Manchester United FC
Tacno.Ovi mu nisu od neke pomoci.ultima_palabra wrote: Queiroz je njemu bio zakon za te stvari... koliko god loš bio kao prvi trener, otvorio je Fergusonu oči što se tiče mnogih stvari, pogotovo taktike i nekih pojačanja. Fergie nikad neće naći broja 2 kao što je bio on.
Last edited by Teufik on 03/09/2012 18:31, edited 1 time in total.
- Riddle
#7131 Re: Manchester United FC
Kako sam samo mrzio ovu pjesmu ljetos, ali sad odjednom pocinje da mi se sviđa.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7132 Re: Manchester United FC
Joj, ovo ludilo na tribini kad' ti tim zabije go' je bolje od sexa 
- Riddle
#7133 Re: Manchester United FC
Ovo je jos bolje.
-
Teufik
#7134 Re: Manchester United FC
Orgazmicno iskustvo 
- Logovan
#7135 Re: Manchester United FC
Vazda bilo i ostalo.leet wrote:Joj, ovo ludilo na tribini kad' ti tim zabije go' je bolje od sexa
-
Chuckie
#7136 Re: Manchester United FC
Stvarno je ovo fantastican dozivljaj za svakog navijaca, meni najdraze iskustvo je bio gol Dzeke na Stade de franceu protiv francuza koja je to ludnica bila, kad se sjetim da smo skakali po nekoj plavusi ispod nas pet redova na kraju. Haha
-
The Realist
#7137 Re: Manchester United FC
Welbeck je naučio igrati kao krilo. U Sunderlandu je najbolje partije pružao kao krilo, a tu je bio sjajan. Za United je odlično igrao kao krilo u nekoliko mečeva, jučer ga nije išlo, a i nije igrao čisto na krilu, nego je lutao terenom.missko wrote: Ne bitno sta je igrao ali je on po vokaciji napadac i sad kako ce sredina odigrati dobro ako imas 2 visoka napadaca naprijed a jedan je kao u spicu a drugi bi trebao vise raditi u sredini sto mu nije prirodna pozicija i nije naucio. To isto kad bi stavio City da mu igraju Dzeko spica a Balo poluspica a dosao si u goste i trazis da ti sredina funkcionise.
-
The Realist
#7138 Re: Manchester United FC
odesveuhonduras wrote:Fergie se u zadnjih godinu dana počesto gubi u formacijama i izboru tima.. većina poraza lani su dirtektna Fergusonova krivica - ili je početni sastav bio nikakav (LŠ), ili je taktika bila pogrešna (City) ili ne reagira na vrijeme sa izmjenama (Everton)
Ovaj post je samo djelomično tačan.
U LŠ je bio samo jedan poraz i tu je igrao jedini sastav koji je i mogao igrati, jer su ostali svi bili povrijeđeni. Dosta dobar je sastav izveo protiv Basela, li su grozni bili.
Benficu su kući nadigrali, ali su primili da idiotska gola, dok su prva protiv Basela je dijelom greška selekcije, ali odbrambeno je malo šta mogao napraviti, kad su opet imali ogroman broj povreda, no u napadu je pogriješio. Ali i tu se vodilo 2:0 i onda primila 3 brza gola, a kasnije se nije moglo stići.
Protiv Cityja je definitivno promašio taktiku, ali očito je svjestan da United fizički gubi bitku na sredini, radi fizički jače sredine Cityja i samo je čudno što onda nikoga ne dovede takvog, ali mu se očito to ne uklapa u ostatak "utakmica". No, onaj kukavičluk se rijetko viđa. I još je veći problem što je Rooney tu bio prva špica, a to je odmah problem za United.
Što se tiče Evertona, tu je svega bilo. Evans je recimo bio povrijeđen, ali je tvrdio da može igrati i na kraju i sada fali, dok su igrači počeli odjednom tako nonšalantno se ponašati, da je to teško shvatljivo. On je trebao ranije reagovati, to je sigurno, ali su svejedno igrači više krivi za ono što se desilo.
Protiv Wigana isto. Sastav je dobar, ali igrači kao da ne žele da igraju, ono je sramotno bilo kako su se ponašali.
Ne bih se toliko o godinama brinuo, osim za agresivnost njegovu, pošto sa onakvim problemima koje je imao, da izgubi titulu na gol razliku i nije baš sramota (sramota je onako 8 bodova propustiti, ali ih je morao prvo steći). Jedino što se promijenilo je to što očito više nije toliko agresivan, dok si igrači ono dozvoljavaju. Najbolji je primjer Norwich. Vodi se 1:0 i onda oni krenu napadati, a United ništa ne radi, da bi nakon primljenog gola stvorili 3-4 sjajne šanse. Jednostavno tu nešto ne štima u njihovim glavama.
Zato mi je drago da je došla zamjena za Rooneyja, koji mi već dvije godine ide na živce, a prošle sezone je kulminiralo to. Spor, nezainteresiran, bezidejan, ali ga statistika izvlači, no očito je i SAF-u počelo to na živce ići.
Treba vidjeti kako će izgledati sve kada se oporavi većina igrača. Trenutno je odbrana kritična. Iako Southampton nije imao puno šansi, konstantno je vladala panika u odbrani (doduše i Cityju su dva gola dali), jer su loše reagovali igrači, pogrešno se pozicionirali, a onda Carrick odigra možda i najslabiju utakmicu unazad godinu dana.
Općenito bih i ja izveo onaj sastav jučer, samo bi Nani igrao na lijevom krilu i to je to. Ono što United treba raditi je preskakanje veznog reda kada je pod pritiskom, jer ima dovoljno jake igrače naprijed da mogu pobjeći odbrani i to je jučer jedno 4-5 puta uspjelo i svaki puta je šansa bila (moje zapažanje, naravno, nisam ja trener, niti slično).
-
drug profi
#7139 Re: Manchester United FC
Sve gledam temu, pa prethodnog postera, pa opet temu, pa sta je napisao... ma ne vjerujem da postoji realan navijac jedinstva.
Ko je to tamo?
Ko je to tamo?
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#7140 Re: Manchester United FC
O LŠ sam govorio o porazu u kompletu, a ne o jedinom porazu u utakmici. Početni sastavi na tim utakmicama su podjahkad bili ko da je Fergie bio na kakvim drogama.
Mada, to je rezultat i toga da se prepao da se ono "never in my lifetime" ne ostvari pa je više bacao karte na ligu. Fail
Mada, to je rezultat i toga da se prepao da se ono "never in my lifetime" ne ostvari pa je više bacao karte na ligu. Fail
-
missko
#7141 Re: Manchester United FC
Vidite ovo sta se u mojoj glavi isplanira u minuti.
Ronaldo hoce da ide iz Reala, to vise nije rekla kazala nego je trazio od Pereza da ga puste.
City ga moze priustiti ali je City u grupi i direktni protivnik Realu, a Realu samo pare i nisu nesto potrebne.
United ima viska napadaca, i da bi izbacio City iz utrke i za Runija i Ronalda, daje Realu Nanija i Runija za Ronalda.
Real i United posluju dobro vec godinama.
United za 2 kola od igraca napravi legendu a Real za po sezone upropasti 5 extra klasnih igraca minimum.
Naravno da je necija krivica ,i sramota je sto nije Ronaldo osvojio Zlatnu loptu, a ne Ronaldova jer je dao sve od sebe i u klubu i u reprezentaciji.
Ronaldo hoce da ide iz Reala, to vise nije rekla kazala nego je trazio od Pereza da ga puste.
City ga moze priustiti ali je City u grupi i direktni protivnik Realu, a Realu samo pare i nisu nesto potrebne.
United ima viska napadaca, i da bi izbacio City iz utrke i za Runija i Ronalda, daje Realu Nanija i Runija za Ronalda.
United za 2 kola od igraca napravi legendu a Real za po sezone upropasti 5 extra klasnih igraca minimum.
Naravno da je necija krivica ,i sramota je sto nije Ronaldo osvojio Zlatnu loptu, a ne Ronaldova jer je dao sve od sebe i u klubu i u reprezentaciji.
-
drug profi
#7142 Re: Manchester United FC
Zar nije zatvoren transfer window?
-
missko
#7143 Re: Manchester United FC
ma zima za 2-3 mjeseca.drug profi wrote:Zar nije zatvoren transfer window?
-
miki.ba
#7144 Re: Manchester United FC
missko wrote:Vidite ovo sta se u mojoj glavi isplanira u minuti.
-
missko
#7146 Re: Manchester United FC
Nije to smijesno bas toliko, smijesnije je da se Barcelona sprda sa najvecim svjetskim klubom sto ovo " najveci" vec dolazi u pitanje, tako sto njihovi igraci uzimaju zlatnu loptu po ko zna koji put zaredom, s tim sto je njihov igrac bar jednom od zadnjih 3 godine zasluzio istu.ultima_palabra wrote:Koji kralj
- ultima_palabra
#7147 Re: Manchester United FC
Who cares? Te nagrade imaju 0 kredibiliteta i samo tinejdžeri prate ko je osvojio šta... ako Ronaldo nije dovoljno zreo da to shvati, imaju starije čike koje će ga posavjetovati.missko wrote:Nije to smijesno bas toliko, smijesnije je da se Barcelona sprda sa najvecim svjetskim klubom sto ovo " najveci" vec dolazi u pitanje, tako sto njihovi igraci uzimaju zlatnu loptu po ko zna koji put zaredom, s tim sto je njihov igrac bar jednom od zadnjih 3 godine zasluzio istu.ultima_palabra wrote:Koji kralj
-
missko
#7148 Re: Manchester United FC
Frajer ima ego i njemu garant to puno znaci a jos vise ako za konkurente ima igrace Barce, sad ako Realu ne znaci njegov ego nista, a najbolji im igrac i strijelac, onda normalno da ne osjeca podrsku u klubu i normalno nije sretan kao sto ni Nani i Berba nisu sretni Unitedu
-
sarajevomd
#7149 Re: Manchester United FC
Dovoljno vam je pogledati sta je bio ronaldo u unitedu. Jest da je nesto slicno i u Realu, ali tamo imaju razni Ozili, Casilasi, Ramosi i slicni. U Unitedu je bio VRHOVNI POGLAVAR
! Dalje, on se zasitio utkamica u primeri, i fale mu engleski naboji i jake utakmice, kojih je dosta vise nego u spaniji 
Dalje, on je u MANCHESTERU osovjio zlatnu loptu i bio proglasen najboljim igracem, u Realu to nije nikada, niti ce
Dalje, on je u MANCHESTERU osovjio zlatnu loptu i bio proglasen najboljim igracem, u Realu to nije nikada, niti ce
- odesveuhonduras
#7150 Re: Manchester United FC
Ronaldo je duplo bolji igrač u Realu nego što je bio u Unitedu. Tad je tek pred kraj prestao biti balo koji voli vrtiti nogama kad dribla više nego zabiti gol. Sad je mnogo ozbiljniji timski igrač.
Jedini razlog zašto ne bi bilo nikakve sumnje da će svake godine svojiti Zlatnu loptu je što je sad tu Messi kojeg nije bilo kad je bio u Unitedu.
I nadam se da fakat ne mislite da postoji neka šansa da se Ronaldo vrati u United osim možda za neke dvije-tri godine. Ronaldova cijena sad je 100-ak miliona funti i nekih 250k heftično. Pa bujrum
Jedini razlog zašto ne bi bilo nikakve sumnje da će svake godine svojiti Zlatnu loptu je što je sad tu Messi kojeg nije bilo kad je bio u Unitedu.
I nadam se da fakat ne mislite da postoji neka šansa da se Ronaldo vrati u United osim možda za neke dvije-tri godine. Ronaldova cijena sad je 100-ak miliona funti i nekih 250k heftično. Pa bujrum