Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
insomnia78

#7126 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Jao. Ja ako ga ne metnem u mali zvornik ni ne racunam da sam met’o
славянин

#7127 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

insomnia78 wrote:Pazi ovo
https://www.klix.ba/clanak/190906063
Image
:lol:
Znaci ko covjecije ribice... endemska vrsta pa njih se stiti na poseban nacin :lol: ono gradjani su jedno a lgbtq su drugo :oops:
exliberal-ex

#7128 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by exliberal-ex »

BarbaDue wrote:
Kikibombona wrote:Moramo se boriti protiv primitivizma i zatucanosti, to je nesumnjivo jedan od razloga zasto smo zaostali u svakom pogledu. Svijet se mijenja, moramo ici naprijed. Ne mozemo ostati konzervirani.
'Vaki su mi gori od onih za koje se svim silama bore. Pa jbte nisam zaostao niti sam primitivac, prije da ti imaš bolesno razmišljanje. Boli me to što se tamo negdje dvojica praše ili dvije ližu po vazdan. Čak i ako su zajedno u kafiću u kojem sjedim i za to me nije briga. Ali nemoj da mi jebeš koncepciju života na dunjaluku. Pusti nek priroda uradi svoje. Nemoj nekome uzimati pravo da bi ga drugom omogućio.

Primjer, sutra će biti neka porodica siromaha, samohrani otac-majka koji će (iz nekog razloga, nebitno) izgubiti pravo na dijete i to isto dijete socijalci će dodjeliti ovoj dvojici što se praše po vazdan.

@Kiki, gdje je pravo tog maloljetnog djeteta koje je rođeno u normalnoj porodici sa ocem i majkom?
Ma dobro barba da su svi tako merhametli dom za djecu Lj.I .bio ni prazan.
Podsjeti me tvoja prica na raspravu koju sam imao sa prijateljicom iz Srbije...isto tako ide prica reko a sta je sa napustenom djecom po Srbij, ako ste tako zabrinuti za njih kako to da ih niko od vas pravovjernika i zastitnika porodice nije usvojio tu djecu...ili barem da ste posvetili vremena i novca pa im pomogli da odrastu lakse....znas nije to tako...ajde rekoh ispravi me..da i ja dodjem tobe....

Uvijek se sjetim Karleuse i njenog komentara ...ide nekako " ona moj muzjak je protiv pedera a gleda svaku priliku da mi ga stavi u dupe" :)
aerodinamika

#7129 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by aerodinamika »

Dr. Kuca wrote:

Za 5 6 godina bit ce ljudi koji ce ih braniti. Lopta se zakotrljala.
koliko sam svhatio riječ je o marginalirziranoj grupi unutra LGBTGRING zajednice koji su 1994. godine odstranjeni sa povorki od srrtrane meinstrima pripadnika LGBTRIN zajednice, mozda zbog pritiska s vana ali ipak odlukom maeinstreama
Ramzess Veliki

#7130 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

90minut wrote: Te tuče koje spominjem dešavaju se izvan Sarajeva koje ti nakon rata ne smiješ napustiti da ne pricam nešto drugo, te tuče u Sarajevu sve što su se dešavale su kontra manijaka u dogovoru s njima i kad se sretneš u gradu s viđenijim momcima iz suprotnog tabora..

Ti porediš BH fanatikose i zašto oni nisu uradili nešto tih isti bh fanatikosi bi bili pregaženi od 50 biranih momaka iz hordi kontaš šta ti pricam nemaju svi kvalitetne momke u redovima za akciju da ne pricam o tome koliko momaka ima krivicnih prijava i kad drotovi seru oni se samo povuku na tribini jer ne smiju riskirati.
Na ulici je drugacija prica kad znas da se mozes povuči bez posljedica.

Idi pogledaj slike s protesta 2014 i vidjeces jedno 5 momaka s fantomkama bordo bijelim i onda dođi i javi mi se.

Da nema navijača niti jedan veliki protest kojim se ponosite protiv države ne bi bio moguč.
Sto da ih gledam? Jesu zgodni? :lol: :lol: :lol:

Joj ne da mi se ni odgovoriti ti ... :roll:

Pogresnoj se osobi obracas, pogresnoj ...
Guadalajara

#7131 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Guadalajara »

Sta kaze pravoslavna crkva za ovaj miting ?
90minut

#7132 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by 90minut »

Ramzess Veliki wrote:
90minut wrote: Te tuče koje spominjem dešavaju se izvan Sarajeva koje ti nakon rata ne smiješ napustiti da ne pricam nešto drugo, te tuče u Sarajevu sve što su se dešavale su kontra manijaka u dogovoru s njima i kad se sretneš u gradu s viđenijim momcima iz suprotnog tabora..

Ti porediš BH fanatikose i zašto oni nisu uradili nešto tih isti bh fanatikosi bi bili pregaženi od 50 biranih momaka iz hordi kontaš šta ti pricam nemaju svi kvalitetne momke u redovima za akciju da ne pricam o tome koliko momaka ima krivicnih prijava i kad drotovi seru oni se samo povuku na tribini jer ne smiju riskirati.
Na ulici je drugacija prica kad znas da se mozes povuči bez posljedica.

Idi pogledaj slike s protesta 2014 i vidjeces jedno 5 momaka s fantomkama bordo bijelim i onda dođi i javi mi se.

Da nema navijača niti jedan veliki protest kojim se ponosite protiv države ne bi bio moguč.
Sto da ih gledam? Jesu zgodni? :lol: :lol: :lol:

Joj ne da mi se ni odgovoriti ti ... :roll:

Pogresnoj se osobi obracas, pogresnoj ...
Ubuduce otvori te oči i proširi proces razmišljanja kad pišeš da je neko žgoljav i razbija auta u svojoj mahali :zid:

Navijaci su ti kao i sve sfere života imaš raznoraznih momaka i propalica i onih koji su završili fakultete i sportista nije to sve jednoumno kako ti misliš o njima.

Uglavnom ništa organizovano nece biti od navijaca na povorci u to pare stavi.
Ramzess Veliki

#7133 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

90minut wrote:
Ubuduce otvori te oči i proširi proces razmišljanja kad pišeš da je neko žgoljav i razbija auta u svojoj mahali :zid:

Navijaci su ti kao i sve sfere života imaš raznoraznih momaka i propalica i onih koji su završili fakultete i sportista nije to sve jednoumno kako ti misliš o njima.

Uglavnom ništa organizovano nece biti od navijaca na povorci u to pare stavi.
Interesantno ... nisam to znao. Zar moze navijati neko ko ima neku skolu? :shock:
90minut

#7134 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by 90minut »

Toliko godina, a ništa u njoj.

Uh i ja budala pokušavam objasniti nešto rupi.

Ajd' pozdrav.
¤ jelena ¤

#7135 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by ¤ jelena ¤ »

Kako ono reče gospođa Filipović-Hadžiabdić...hvala IZ što apeluje na nenasilje! :thumbup:
Naravno, tako treba...ovo je rijetkost da neko javno izrazi zahvalnost i onoj, uslovno rečeno, drugoj strani.

E, tako i ovi što će sutra šetat za prava tradicionalne porodice, a dosad im nije bilo ni na kraj pameti da to urade...
red bi bio da javno zahvale gej populaciji i organizatorima anamoone povorke što su ih inspirisali i pokrenuli da i oni svoje guzice prošetaju za dobrobit društva i tako probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju učine vidljivim učmaloj bosanskohercegovačkoj javnosti.

Hoće li ovi primjerni, koji djecu rađaju i uče lijepom ponašanju to hvala javno i izgovoriti....retorsko je pitanje sad.
Last edited by ¤ jelena ¤ on 07/09/2019 07:01, edited 1 time in total.
arzuhal

#7136 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by arzuhal »

exliberal-ex wrote: Uvijek se sjetim Karleuse i njenog komentara ...ide nekako " ona moj muzjak je protiv pedera a gleda svaku priliku da mi ga stavi u dupe" :)
Karleušin komentar - poput brojnih drugih, uključujući slične takve s ovog foruma - očito s namjerom da pripomogne LGBTIQ, samo stvar još više za*ebe jer svu veliku priču o ljudskim pravima, ravnopravnosti, zakonima i tim tricama svede na - šupak.
muha_sa

#7137 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by muha_sa »

arzuhal wrote:
exliberal-ex wrote: Uvijek se sjetim Karleuse i njenog komentara ...ide nekako " ona moj muzjak je protiv pedera a gleda svaku priliku da mi ga stavi u dupe" :)
Karleušin komentar - poput brojnih drugih, uključujući slične takve s ovog foruma - očito s namjerom da pripomogne LGBTIQ, samo stvar još više za*ebe jer svu veliku priču o ljudskim pravima, ravnopravnosti, zakonima i tim tricama svede na - šupak.
pratim
arzuhal

#7138 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by arzuhal »

muha_sa wrote: pratim
Ne zagrebaji već podijeli domine... Hoćemol i mi đuturumi kaku povorku organizirat (šalim se ba, vazda naka povorka na Vlakovu... De šalim se ba :lol: )

Znači kad me pratiš idi pored mene, mojne iza...
spreca

#7139 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by spreca »

arzuhal wrote:
Ne zagrebaji već podijeli domine... Hoćemol i mi đuturumi kaku povorku organizirat (šalim se ba, vazda naka povorka na Vlakovu... De šalim se ba :lol: )

prpa ha :lol: :lol:...nije muha taki :lol:
arzuhal

#7140 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by arzuhal »

spreca wrote:
arzuhal wrote:

prpa ha :lol: :lol:...nije muha taki :lol:
Znam da nije, al nisam mogao propustit :mrgreen:
muha_sa

#7141 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by muha_sa »

arzuhal wrote:

:lol:

nisam sposoban organizator :-) ako ko uspije organizirat povorku papucara bit cu u prvom safu

ubi me hanuma a ništa joj ne smijem :(

Image
spreca

#7142 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by spreca »

arzuhal wrote: Znam da nije, al nisam mogao propustit :mrgreen:
U pravu si ti jaro :lol: ...danas je taki vakat da nemozes nikome vjerovati :mrgreen:
muha_sa

#7143 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by muha_sa »

spreca wrote:
U pravu si ti jaro :lol: ...danas je taki vakat da nemozes nikome vjerovati :mrgreen:
služio si vojni rok u jna-baš ko i ja :D
jel ti na kupanju kad saFun ispAo :?
¤ jelena ¤

#7144 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by ¤ jelena ¤ »

Guadalajara wrote:Sta kaze pravoslavna crkva za ovaj miting ?
Koliko primijetih...poneki pop hoće okadit ulicu ili trg, na poziv građana, nakon što povorka prođe - da išćera đavola;
a znaju i mahnut krstom od par metara, ikonom i transparentom u blizini parade - pretpostavljam iz istog razloga.

https://www.kurir.rs/data/images/2013/0 ... vic_ls.jpg

https://gdb.rferl.org/07E56CC6-E096-47B ... 1200_s.jpg

Uglavnom, eto, deveraju i bore se svim raspoloživim sredstvima protiv sotone.
muha_sa

#7145 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by muha_sa »

¤ jelena ¤ wrote:
Guadalajara wrote:Sta kaze pravoslavna crkva za ovaj miting ?
Koliko primijetih...poneki pop hoće okadit ulicu ili trg, na poziv građana, nakon što povorka prođe - da išćera đavola;
a znaju i mahnut krstom od par metara, ikonom i transparentom u blizini parade - pretpostavljam iz istog razloga.

https://www.kurir.rs/data/images/2013/0 ... vic_ls.jpg

https://gdb.rferl.org/07E56CC6-E096-47B ... 1200_s.jpg

Uglavnom, eto, deveraju i bore se svim raspoloživim sredstvima protiv sotone.
kod nas se to vako govorilo :D da išćera zlo a ućera dobro :lol: :lol:
¤ jelena ¤

#7146 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by ¤ jelena ¤ »

:lol: :D
spreca

#7147 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by spreca »

muha_sa wrote:
spreca wrote:
služio si vojni rok u jna-baš ko i ja :D
jel ti na kupanju kad saFun ispAo :?
Nisam ja uopste koristio saFun :oops: :lol:
Kikibombona

#7148 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Kikibombona »

BarbaDue wrote:
Kikibombona wrote:Moramo se boriti protiv primitivizma i zatucanosti, to je nesumnjivo jedan od razloga zasto smo zaostali u svakom pogledu. Svijet se mijenja, moramo ici naprijed. Ne mozemo ostati konzervirani.
'Vaki su mi gori od onih za koje se svim silama bore. Pa jbte nisam zaostao niti sam primitivac, prije da ti imaš bolesno razmišljanje. Boli me to što se tamo negdje dvojica praše ili dvije ližu po vazdan. Čak i ako su zajedno u kafiću u kojem sjedim i za to me nije briga. Ali nemoj da mi jebeš koncepciju života na dunjaluku. Pusti nek priroda uradi svoje. Nemoj nekome uzimati pravo da bi ga drugom omogućio.

Primjer, sutra će biti neka porodica siromaha, samohrani otac-majka koji će (iz nekog razloga, nebitno) izgubiti pravo na dijete i to isto dijete socijalci će dodjeliti ovoj dvojici što se praše po vazdan.

@Kiki, gdje je pravo tog maloljetnog djeteta koje je rođeno u normalnoj porodici sa ocem i majkom?
Garant si malo stariji covjek, posto stariji ljudi imaju zacementirane, ultra konzervativne stavove. Zadrzi postojece stanje, nista ne mijenjaj. I ne samo to, bilo bi dobro vratiti se unazad, jedno 40 godina, u period nikad prezaljenog djetinjstva kada je sve bilo kao u bajci. Vratiti se vjeri i tradicionalnoj porodici, vratiti se moralnim normama iz proslog stoljeca.

A jedno je neoborivo, svako prosperitetno drustvo je OTVORENO, u njemu mjesto imaju zuti, crni i crveni, budisti, hindusi, ateisti i monoteisti, hipici, metalci i narodnjaci, homoseksualci i heteroseksualci... Zatvoreno drustvo ne moze napredovati - nemoguce je. Otvoreno drustvo nudi slobodu svakom covjeku, iz svakog covjeka izvlaci maksimum da bi svima bilo bolje.

Kod nas su zene, koje cine pola stanovnistva, izlozene stereotipima. Idu u kucu, kuhaj i cuvaj djecu. Ako neko slusa odredjenu muziku odmah je lud i narkoman. Ako se djevojka ofarba u ljubicasto, odmah sa njom nesto nije u redu. Ako si drugaciji, ako se istices u gomili, odmah je stigma na tebi. To je odlika primitivnih, ucmalih sredina.

...

Ja nigdje nisam rekao da homoseksualci trebaju dobiti pravo za usvajanje djece. Cak sam protiv toga. Ali nisam toliko bahat da budem kategoricno protiv. Nisam strucan da znam kako bi se zivot u takvoj zajednici odrazio na psihu djeteta. Neka o tome govore ljudi koji su skolovani a ne vodoinstalateri i sumari. Kod nas sumar misli da je eskpert za sve.

Jedno je sigurno, homoseksualci zasluzuju da budu slobodni gradjani. Zasluzuju jednaku slobodu kao heteroseksualci. Zasluzuju da slobodno hodaju ulicama, da se predstave u javnosti, da ih niko ne sikanira i ne gleda u njih kao da su Marsovci. Nedavno idem ulicom i vidim crnca. Ljudi u njega bleje kao da je vanzemaljac. Tacno me bilo sramota. To je primitivizam i zatucanost o kojoj govorim. Fali nam kulture vise nego icega.
Kikibombona

#7149 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Kikibombona »

Nivelacija wrote:Pa zar nije dobro da smo zatvoreni prema svom zlu koje nam dolazi servirano sa zapada, od pedera, recesija, kriza do GMO hrane itd.

Uzmi dobre stvari za zapada ove lose zabrani i ograniči i to je to. Peder si ok, imas prava ko i ostali gradjani, to reklamirati i promovisati paradama neces i svi sretni.

Sutra da mene neko napadne i isprebija vijest ne bi dosla dalje od moje porodice, hajde pedera da neko isprebija, lobi, mediji , drzava bi se digla maksimalna kazna i taj napadac bi bio oderan do koze a zbog mene bi dobio max 400 maraka i narušavanje javnog reda i mira.

I onda mi peder ugrožen. Nije , zasticen je kao beli medved.

Gej lobi i propaganda su jedna od najjačih stvari trenutno u svijetu tako da se ne brini ti za njih.
Upravo suprotno, mi preuzimamo sve sto nije dobro...

Pogledaj svjetske metropole, razvijene drzave. Sve su OTVORENE, u njima ima mjesta za sve. U njima se ne zadire u privatni zivot.

Moja rodica, iz svjetske metropele, je dosla u Zenicu jedne godine. Ekstravagantno obucena, svi su u nju gledali kao da je sa druge planete. Osjecas veliku neprijatnost i odvratnost. I mozes misliti kakvi su komentari kruzili. :-D

U firmi je bio strani inzinjer, ludog stila, otkacenog friza, sa nausnicama i pirsinzima. Pokazao se kao odlican strucnjak. Ovdje radi izgleda ne bi mogao dobiti posao. Izveo ga u kafanu svi gledaju. Fuj. Kao da se bijeli covjek pojavi u crnackom selu.

Moramo se lijeciti od tog primitivizma.

Zato smatram da je LGBT parada penicilin za primitivizam. Ako njih prihvatimo, prihvatit cemo sve ostalo. Na njima je najveca stigma, mrznja. Ako nam oni postanu normalni, niko nece obracati paznju na momke i djevojke ekstravagantnog izgleda i ponasanja. Sve ce nam biti normalno, gledat cemo svoja posla, necemo zadirati u zivot i privatnost drugih ljudi.

Realno, sta mene briga sta ces ti raditi u spavacoj sobi, kakvu ces frizuru imati, hoces li se izbusiti persinzima, hoces li slusati pank, hoces li nositi ljubicasti sesir itd. Dusa nam je druge komentarisati i blatiti. To jeste glavna odlika konzervativne i primitivne sredine.
PM72

#7150 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by PM72 »

Golema je sreća pa je američki ambasador gej i što će biti u povorci inače bi se našli bradati kozojebi koji bi pravili sranja...ovako,sve će proći bez problema.Svakog čuda nakon tri dana dosta.Inače,savršeno me briga ko se s kim jebe mada mi je odvratno vidjeti kad se dva muškarca ili dvije žene javno zažvalje...
Locked