Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
victom wrote:
Meni je žao ako sam izazvao konfuziju, ali to moje "for sure" ili "bez sumnje" ili "kako da ne" su čista ironija.
Par postova nazad sam napisao cijelu priču, zašto će BTC ići ispod 2K do kraja 2018., onda dođe kolega @512MB i iz vedra neba kaže, u 2018. ide BTC na ATH.
Moj odgovor se može samo shvatiti kao ironičan. U više navrata sam odgovarao kolegi @512MB sa "for sure" ili "sigurno".
Posbno ako znaš moje stavove od početka teme, da je trenutni kripto balon.
U budućnosti neću koristiti više ironiju. Neko će kupiti još Coine, po logici , ako je victom odborio, onda je stvarno vrijeme za kupit.
Facit: Kripto je u padu, dno se još ne nadzire. Kurs ide 2 koraka gore, 3 dole. Trend je negativan. Ne kupovati, još.
Niko ne zna sa sigurnoscu kako ce se situacija razvijat.
512MB wrote:Trend je negativan ako ga mjeris od decembra, inace je itekako pozitivan.
Tehnički da. Međutim, kratkoročni trend je bitniji. Vidiš i sam da ide 3 dole, 2 gore.
Da bi s trend obrnuo, moralo bi barem mjesec dana ići 3 gore, 2 dole.
A za to nema dovoljno interesa.
Prelomna tačka je bila 20.decembar 2017.
Nešto kao Hitlerov Staljingrad.
I Hitler je tada mogao reći: "Pogledajte ukupno stanje u odnosu na 1939. Trend je i dalje pozitivan"
Zapravo Hitler je to možda čak i rekao, ali ishod znamo
nema potrebe da se nas dvojica ubjeđujemo. Vrijeme će pokazati.
Ti ćeš još imati i finansijske beneficije, ako budeš upravu, i BTC neočekivano ekslpodira ka gore. Kud ćeš veće nagrade.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:06, edited 2 times in total.
Gledajuci na vrijednost BTC prosle godine u istom vremenu, razlika je nebo i zemlja ona cijena i ova danas.
I kazu pao, trend negativan , ovo ono.
Danas ko ulozi na danasnjem padu znaci da sljedece godine ovaj BTC nece ovoliko pasti , jer se support line stavlja na vecu razinu, vise je strong hands a manje weak hands.
Ono 20k u decembru, ono je bio fakat balon, svi su onda skocili da budu preko noci bogatiji i kada je balon pukao onda su se spasavali da ista uzmu iako su u gubitku. Bas takvi su napravili taj balon. Ova duboka korekcija je bas i zato dobra da se pometu i izbace takvi.
512MB wrote:Moro sam iskeshirat 0.5 BTC jer mi je famElija jednoglasno saopcila da za ove uskrsne praznike zele u Disneyland u Paris, nadam se da sa ovim nisam dodatno gurnuo bitcoin u ambis
Gdje ce ti dusa
Ko proda jedan Bitcoin, kao da je cijeli svijet prodao
512MB wrote:Moro sam iskeshirat 0.5 BTC jer mi je famElija jednoglasno saopcila da za ove uskrsne praznike zele u Disneyland u Paris, nadam se da sa ovim nisam dodatno gurnuo bitcoin u ambis
Gdje ce ti dusa
Ko proda jedan Bitcoin, kao da je cijeli svijet prodao
Pokuso sam im objasnit da je bolje da prodam na bounce a ne na dip, al avaj, nezele cuti, navalili ko vo u kuous dusha me zabolila sto sam ga moro okrnjit i to na 7k :/
Dozer wrote:Na koji fol, a manje-vise sve exchange platforme - kineske
Valjda je zabranjeno sa Yen kupovat, a i Kinezima su blokirane sve internationalne berze. Jebi me ako sam ovo znao
Zar Binance nije kineski...?
Pa jeste, nije zabranjeno njima poslovat, al kolko sam ja shvatio nesmiju Kinezi naprimjer na americkim il evropskim berzama ista kupovat, il na Binance BTC/Yen kupovat, dolar je naprimjer dozvoljen. Valjda je zato Binance na Maltu "ekspandiro"..
krivudave linije su regularni trade, a kad liniji ide vertikalno po 90 steeni, to je pump ili dump, zavisno da li linija ide ka gore ili dole.
U ovom današnjem primjeru vidimo dump, gdje je coin u par minuta pao za 200$.
Zašto to neko radi, ne znam sa sigurnošću reći, ali pretpostavljam da je riječ o pokušaju špekulaciji sa fjučerima ili nekoj drugoj špekulaciji.
Mene izvlaci sto sam dosta kapitala ulozio kad je XRP bio 0.25 - 0.35 pa kasnije kupovine nisu average toliko unistile tako da sam sad u podnosljivih 15% minusa Malo bilo 10k eura.
hzsa22 wrote:Mene izvlaci sto sam dosta kapitala ulozio kad je XRP bio 0.25 - 0.35 pa kasnije kupovine nisu average toliko unistile tako da sam sad u podnosljivih 15% minusa Malo bilo 10k eura.
nemoj sebe kriviti. Ljudska psiha je svima ista, da čim vidi priliku, zgrabi.. U tom trenu se činilo kao ispravan potez.
Na kraju krajeva to je "samo" novac koji je nadoknadiv.
hzsa22 wrote:Mene izvlaci sto sam dosta kapitala ulozio kad je XRP bio 0.25 - 0.35 pa kasnije kupovine nisu average toliko unistile tako da sam sad u podnosljivih 15% minusa Malo bilo 10k eura.
nemoj sebe kriviti. Ljudska psiha je svima ista, da čim vidi priliku, zgrabi.. U tom trenu se činilo kao ispravan potez.
Na kraju krajeva to je "samo" novac koji je nadoknadiv.
Šta nemoj sebe kriviti, pa trebao je prodati na 2.50, pa poslije ako/kad padne, opet možeš kupiti.
Što sam kaže, malo bilo 10k eura.
Ko je u ovom da se hvali, taj se debelo zajebo.
victom wrote:evo i prognoza za ETH mining difficulty:
slika
Pa evo 4. mjesec 2018. godine, ETH na vrhu što se tiče omjera mininga po jedinici/difficulty.
ne postoji pojam "omjer majninga po jedinici difficultija"
postoji samo difficulty, koji se automatski podešava, zavisno koliko majnera majna.
veći dificulty => više majnera
manji dificulty => manje majnera
majneri i difficulty su linerno proporcionalni, tako da nemam potreba naglašavati oba parametra u jednoj recenici. Dovoljno je reći samo difficulty.