REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
orinoco

#7126 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by orinoco »

Better Man wrote:Vrijeme je da se pokrene peticija za smjenu ublhe i ratno -poratnog profitera i kriminalca Bakira Izetbegovića. dosta je danas taj kreten bruka i sramoti na svakom koraku.
Ako član Predsjedništva BiH iz bilo kojih razloga prestane vršiti svoju funkciju, ili ako je trajno ili privremeno nesposoban za vršenje funkcije, zamjenjujući član Predsjedništva BiH preuzima dužnost člana Predsjedništva BiH u skladu sa Zakonom o popunjavaju upražnjenog mjesta člana Predsjedništva BiH u toku trajanja mandata (“Službeni glasnik BiH“, broj 21/'00).
Ko je ta osoba koja bi mogla zamijeniti Izetbegovića?
Sanjarko

#7127 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sanjarko »

Bodkin wrote:
Doce afrikanci i azijati pa cemo se udruziti protiv vanjskog neprijatelja. Jedini nacin za pozitivnu promjenu. Kao nekad protiv svaba :D
Ma :( ni od toga nema nist.
Nesto kontam i u Eu nece tolko dolazit ubuduce ko sad. Ovo sad mozda malo naletili, pa ce splasnut mozda.
palermo

#7128 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

Bodkin wrote:[

Ja garantujem da jeste. Sutra ako bi zaratili, upravo ni razlog bio neki referendum, revizija, ukidanje ili slicna picka materina
A i ako je narod zreo, politika ga jebe u mozak svaki dan. I tu nema napretka. Nista se pozitivno niie desilo u zadnjih 10 godina. Bolje je bilo i sa vise perspektive 2005

Referendum, revizija, pizda materina mogu samo biti povod , nikako razlog za rat....
Bodkin

#7129 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Bodkin »

palermo wrote:

Ja garantujem da jeste. Sutra ako bi zaratili, upravo ni razlog bio neki referendum, revizija, ukidanje ili slicna picka materina
A i ako je narod zreo, politika ga jebe u mozak svaki dan. I tu nema napretka. Nista se pozitivno niie desilo u zadnjih 10 godina. Bolje je bilo i sa vise perspektive 2005

Referendum, revizija, pizda materina mogu samo biti povod , nikako razlog za rat....

Tacno...jer su razlozi dublji. Sto je indikativno da je povod tako lako naci
Better Man

#7130 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Better Man »

pustopoljina wrote:
Better Man wrote:Vrijeme je da se pokrene peticija za smjenu ublhe i ratno -poratnog profitera i kriminalca Bakira Izetbegovića. dosta je danas taj kreten bruka i sramoti na svakom koraku.
a radoncic (dobro neko rece- kvisling) je nasljednik?
ne- hvala.
i jos sto puta: ne, hvala.
prvo naci solidnu opciju.
Ne bi Radončić mogao doći umjesto Izetbegovića. Kad je Međunarodna zajednica prisilila Aliju da se povuće, njegov nasljednik se izabrao u Parlamentu BiH. Isto je bilo kad je smijenjen Čović. Tako bi i sad bilo, jer je takav Zakon.
shake69

#7131 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by shake69 »

orinoco wrote:
Ako član Predsjedništva BiH iz bilo kojih razloga prestane vršiti svoju funkciju, ili ako je trajno ili privremeno nesposoban za vršenje funkcije, zamjenjujući član Predsjedništva BiH preuzima dužnost člana Predsjedništva BiH u skladu sa Zakonom o popunjavaju upražnjenog mjesta člana Predsjedništva BiH u toku trajanja mandata (“Službeni glasnik BiH“, broj 21/'00).
Radoncic! :zoka:
Sanjarko

#7132 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sanjarko »

:lol:

Pa da jos gori od njega dodze.
Ne mogu se sjetit jedne price neke u vezi vladara, znam kak ide nekako al ne skroz, i dugo bi je bilo pisat ovdje mozda.
Upravo o ovome, nesto slicno.

Pitali cicu ko je bio bolji otac ili sin ko vladar, a on reko otac, a samo da jos i od sina, neki gori sin ne dodze. [tako nekako, ne sjecam se dobro]
Better Man

#7133 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Better Man »

Zbog takvog razmišljanja nam i vladaju kriminalci decenijama.
kiligonzales

#7134 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kiligonzales »

palermo wrote:
kiligonzales wrote:[

Probosanske stranke su dale podrsku pokretanju revizije, ali kad je sve palo u vodu, prve su zapucale rafal po istome jer su se oni koji su ih pozivali da im podrsku pruze su lagali da je sve uradjeno po psu.
e, ovo je jioš jedna od stvari koje mi nisu jasne. Čuj Bakir im lagao, jebo te kao da su skupljeni sa livade, a ne ljudi koji su neprestano u političkom životu ove zemlje. Jedan je predsjednik stranke koja je na vlasti, drugi bio premijer četiri godine, treći bio predsjednik države i svima njima Bakir slagao. Pa jesu li mogli pitati nešto....o čemu su uopšte pričali na tom sastanku, Bakir pričao a oni klimali glavom.....i to oni prodaju kao priču.....

By the way, još uvijek nisam shvatio šta to nije po ps-u urađeno, zapravo jedino što je moglo po psu biti urađeno je da se uopšte ne preda zahtjev za reviziju. A za mene lično je to mnogo gora opcija bila.
Eto sve je palo u vodu, uzalud vam trud sviraci, ako je sve uradjeno po ps, takvo sto se nije trebalo desiti.Nije i razlozi sto se to desilo se gomilaju.
kiligonzales

#7135 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kiligonzales »

Jedan dobar tekst koji se nadovezuje na temu...

http://thebosniatimes.ba/clanak/7638
Sanjarko

#7136 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sanjarko »

Bodkin wrote:
Ma ne treba ni referendum ni razlog ako nas bude neko konto u rat gurnit.

Sjecam se ja kako su stariji momci djecu zavadzali dok sam bio dijete.
Pokoskaju se malo djeca, ono naguravanje malo i malo verbala nista ozbiljno, i dodzu stariji momci i kazu i stave prst izmedzu njih i kazu hajd ko pljune u prst taj je jaci. Onda nagovaraju djecu, i izazivaju ih, ua, ua i slicno, i nagovore jednog da pljune u prst. I kad pljune prema prstu, izmaknu prst, da ga promasi i da pljune drugo dijete.

I onda opet ua, ua, vidi pljuno te i slicno pa i ovo drugo dijete uzvrati i pljunje prvo i onda se djeca potuku.

E narod ko djeca, jest nas problem zavadit ili nagovorit da se potucemo, pobijemo, samo kad se narod potuce, pobije uvijek mrtve glave padnu dok u djecijih tuca rijetko.
Corto Maltese

#7137 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Corto Maltese »

daddy-kool wrote:
VjecitiStudent wrote:
ovlaštenje države = odluka Predsjedništva = institucionalna odluka
Sporove pred ovim sudom mogu pokretati samo države, ne njihovi dijelovi ili udruženja građana.

Koliko puta treba crtati?
Kako je to MSP utvrdio?
Da li je pitao neku zvaničnu instituciju?
Da.
Pitao je Predsjedništvo BiH.
Sva tri člana ponaosob.
Pratiš li ti uopšte razvoj događaja, razmijenjene dokumente, izjave zvaničnika, ili se samo 'nako javljaš na ovoj temi?
Maraschino

#7138 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

Better Man wrote:
Ne bi Radončić mogao doći umjesto Izetbegovića. Kad je Međunarodna zajednica prisilila Aliju da se povuće, njegov nasljednik se izabrao u Parlamentu BiH. Isto je bilo kad je smijenjen Čović. Tako bi i sad bilo, jer je takav Zakon.
:lol: :lol:
Sanjarko

#7139 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sanjarko »

orinoco wrote:
Po ovom Fahro. Fahro poslije Baketa imo najvise glasova.
Al evo mene nominirajte, da ih ja obojicu smjenim.

Ja cu besplatno radit. Fakat. [Iskreno]

Al ko zna sta bi bilo da ja na neku poziciju dodzem.
Tramp je mala maca sto se tice dosta stvari naspram mene. Ja sam sta ja znam polulud, il lud. Po zavodima ni jedno ni drugo, i jedno i drugo.

Al ko zna, mozda bi vam bio bolji od svih ovih sup_ka.
kamberovica polje

#7140 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kamberovica polje »

Better Man wrote:Zbog takvog razmišljanja nam i vladaju kriminalci decenijama.
Ma Bake je slika i prilika svog naroda, kao što su Ronhill i Lepi svojih naroda. Okreneš se malo oko sebe i vidiš neobrazovane, maloumne i zatucane ljude bez kritičkog razmišljanja i onda zaključiš da je vlast upravo onakva kakva treba biti.
Corto Maltese

#7141 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Corto Maltese »

Biene Maya wrote:Drzava se ne moze srusiti!
Moćno!
Najbolje je da se nađemo negdje u Austro-Ugarskoj, ili u Čehoslovačkoj, ili još bolje, u Jugoslaviji, pa da tu temu raspravimo i stavimo pečat.
Better Man

#7142 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Better Man »

Vizionar 1985 wrote:
orinoco wrote:
Po ovom Fahro. Fahro poslije Baketa imo najvise glasova.
Al evo mene nominirajte, da ih ja obojicu smjenim.

Ja cu besplatno radit. Fakat. [Iskreno]

Al ko zna sta bi bilo da ja na neku poziciju dodzem.
Tramp je mala maca sto se tice dosta stvari naspram mene. Ja sam sta ja znam polulud, il lud. Po zavodima ni jedno ni drugo, i jedno i drugo.

Al ko zna, mozda bi vam bio bolji od svih ovih sup_ka.
Napisao sam u jednom postu iznad da bi novog člana birao Parlament BiH. Tako je bilo kad je Alija morao da ode po naređenju MZ i kad je Čović bio smijenjen.
pustopoljina

#7143 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by pustopoljina »

jel' pa u pravu je covjek.
poslije oca, dosao sin...i ostatak znas.
pustopoljina

#7144 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by pustopoljina »

Bodkin wrote:
palermo wrote:

Tacno...jer su razlozi dublji. Sto je indikativno da je povod tako lako naci
tebi je krajnje vrijeme da pustis balasevica i uzmes flasu :-)
kiligonzales

#7145 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kiligonzales »

Haman2 wrote:
Florence Hartmann razotkrila Geoffreya Nicea: Skrivao je dokaze o genocidu nad Bošnjacima

Bivši tužilac Haškog tribunala Geoffrey Nice u posljednje vrijeme često se pojavljivo u dijelu bosanskohercegovačkih medija, prvenstveno Dnevnom Avazu, a zatim N1 televiziji, da bi osuo paljbu po Kabinetu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Image
Florence Hartmann i Geoffrey Nice Florence Hartmann i Geoffrey Nice

Tvrdio je Nice da je nudio svoje stručne pravne usluge, ali da su one odbijene i da nije naišao na razumijevanje Izetbegovićeva Kabineta. Niceove optužbe tek su dio prljave propagande koje su mediji vodili u svrhu diskreditacije uloženih napora pravnog tima koji je bio zadužen za kreiranje aplikacije za Reviziju presude Međunarodnog suda pravde. Međutim, Florence Hartmann, bivša glasnogovornica Tužilaštva Haškog tribunala još je 2007. godine u tekstu za hrvatski Jutarnji list ustvrdila da je Nice bio direktno involviran u skrivanje dokaza po nalogu velikih svjetskih sila, piše magazin Stav. Također, Nice je opstruirao i otpuštao dijelove tima Haškog tribunala koji su podržavali optužnicu za genocid nad Bošnjacima. Možda je upravo svjedočenje Hartmann indicija da je postojala namjera da se Nice inflitrira u pravni tim i da iznutra vrši destrukciju kreiranja revizije. Što mu nije uspjelo preko Kabineta Bakira Izetbegovića, posljednjih dana pokušava raditi preko Dnevnog Avaza i N1 televizije. Tekst Florence Hartman iz 2007. prenosimo u cijelosti:

“Zbog povijesnih činjenica, važno je da je Geoffrey Nice dao svoje viđenje slučaja Milošević jer je zastupao Tužiteljstvo više od pet godina. U svojoj knjizi opisujem borbe koje je ICTY morao voditi – ne samo u mandatu Del Ponte nego od osnutka Tribunala – da bi ispunio svoj mandat unatoč teškim političkim okolnostima. Jedan od primjera je slučaj protiv Miloševića. Javnost će uskoro imati priliku pročitati knjigu u potpunosti. Zasad mogu samo naglasiti da nikad nisam napisala da je slučaj bio opstruiran i politiziran, kao što neki ljudi nastoje pogrešno interpretirati moju knjigu, nego da su neki specifični elementi slučaja bilo suočeni s ozbiljnim preprekama i opstrukcijama. Ti otpori dolazili su iznutra, iz samog Tužiteljstva, kao i izvana, iz Beograda, naravno, ali također od velikih sila (SAD, Velika Britanija, Francuska), i uvijek su se odnosili na Miloševićevu upletenost u opsadu Sarajeva te vojnu operaciju i genocid u Srebrenici.

Ono što želim reći jest da je te otpore također zastupao Geoffrey Nice. On nije imao problema s ostatkom, ali bio je vrlo nesklon ovim dvjema točkama optužnice, ne samo u početku slučaja, što bi se moglo opravdati nedostatkom dodatnih dokaza koji u to vrijeme još nisu bili dostupni, nego tijekom cijelog slučaja, čak i kad su novi dokazi izbijali na vidjelo. Nisam ustanovila što su bili stvarni motivi gospodina Nicea. Ipak, ukazala sam na to da se protivio istim elementima koje su velike sile skrivale od Tribunala.

Gospodin Nice nije porekao da je blizak Foreign Officeu, a što se tiče njegovih veza s MI6 u prošlosti, to dolazi od njega samoga. Spomenula sam njegovu prošlost s MI6 u fusnoti, pozivajući se na intervju koji je Azem Vllasi dao sarajevskim Danima u svibnju 2007. godine. U tom intervjuu Azem Vllasi otkrio je da mu je Geoffrey Nice, kad je Tužiteljstvo pristupilo Vllasiju kao potencijalnom svjedoku protiv Miloševića, priznao da ga je MI6 poslao 1966. da prati brijunski plenum. Osobno sam 12. srpnja 2007. pri susretu s Azemom Vllasijem u Sarajevu provjerila je li to točno. Gospodin Vllasi rekao mi je isto što je rekao Senadu Pečaninu iz Dana. U svome pismu vašim novinama, Geoffrey Nice potvrdio je da se od početka protivio tome da Sarajevo i Srebrenica budu u optužnici protiv Miloševića jer nema dovoljno dokaza. Ali dodaje kako je “sudac potvrdio optužnicu”, zaboravljajući pritom da prema članku 19 Statuta Tribunala to znači da je sudac bio zadovoljan s time da je Tužiteljstvo utvrdilo “prima facie predmet”. Da sudac nije bio tako zadovoljan, odbacio bi taj dio optužnice. Međutim, posao je Tužiteljstva da nastavi skupljati dodatne dokaze kako bi ojačalo svoj predmet i rasprave unutar Tužiteljstva nisu bili samo uobičajene, nego potrebne.

Prepisala sam te rasprave u svojoj knjizi i Geoffrey Nice ih još nije komentirao. Upravo suprotno, jednostavno ih je ignorirao u svome pismu vašim novinama, kao što će se javnost uvjeriti kad knjiga “Mir i kazna” bude objavljena na hrvatskom jeziku.

Te rasprave, upotpunjene preciznim citatima izjava, pokazuju da su se Geoffrey Nice i ostali, ne samo u početku nego tijekom cijelog slučaja, zaista protivili uvrštenju genocida, Srebrenice i Sarajeva u optužnicu unatoč dokazima koji su pristizali i inzistiranju ne samo Carle Del Ponte nego također i drugih odvjetnika, istražitelja i stručnjaka. Mnogi od njegovih podređenih koji nisu dijelili njegov stav o odustajanju od Srebernice i Sarajeva u optužnici protiv Miloševića bili su optušteni ili gurnuti u stranu na njegov zahtjev. Uključujući starije odvjetnike!

Što se tiče dokumenata VSO-a, ključne stvari, Geoffrey Nice još jednom zavarava javnost, kao što je to radio u vašim novinama u travnju. Pojasnila sam taj dio u knjizi i to je vjerojatno razlog zašto preferira ponavljati iste nesuvislosti u Hrvatskoj, gdje moja knjiga još nije objavljena, umjesto da pošalje svoje komentare francuskim novinama.

Geoffrey Nice zaista se protivio zaštitnim mjerama u VSO dokumentima, ali ne samo riječju, nego i podnošenjem pravnog zahtjeva ili potezima prema Vijeću. Ti potezi bili su potpisani od glavne tužiteljice i podržani od svih starijih odvjetnika u tužiteljskom timu protiv Miloševića. Glavna tužiteljica u to je vrijeme bila, kao što svi znamo, Carla Del Ponte. Ponavljajući iste optužbe još jednom, Geoffrey Nice očito želi sakriti javnosti ulogu sudaca ICTY-ja u toj važnoj priči. Kao što znamo, samo sudac ili sudsko vijeće može odobriti zaštitne mjere nekoj državi. Tužiteljstvo čak nije ni pozvano da se usprotivi argumentima države za zaštitne mjere. Sve je to dokumentirano u knjizi “Mir i kazna”.

Od izlaska knjige donesena je nova odluka Žalbenog vijeća ICTY-ja koja Geoffreyju Niceu daje veću slobodu djelovanja da nastavi zavaravati javnost. Prošli tjedan, Žalbeno vijeće odlučilo je ne prihvatiti Del Pontin zahtjev da se javnosti objavi tajna odluka Žalbenog vijeća koja se tiče dokumenata VSO-a.

Čitatelji se možda ne sjećaju da je, nakon “polemike” o tome tko je prihvatio zaštitne mjere na dokumentima VSO-a inicirane Niceovim pismom Jutarnjem listu proteklog travnja, Del Ponte tražila da se, u svrhu transparentnosti procesa odlučivanja, javno objavi odluka Žalbenog vijeća. Ali prije nekoliko dana suci su to odbili i odlučili da istina o tome tko je i temeljem čega odlučio da se zaštitne mjere dopuste Beogradu ostane daleko od očiju javnosti.

Kao član Neposrednog ureda glavne tužiteljice, također sam imala ulogu savjetnika. Sviđalo se to Geoffreyju Niceu ili ne, među moje dnevne dužnosti spadala je i ta da sam stručnjak za Balkan, regiju koju sam pratila na dnevnoj bazi od 1987. godine.

Nakon što opširno opisujem kako je Geoffrey Nice tijekom cijelog postupka tražio povlačenje najteže od svih optužbi – one za genocid – u svojoj knjizi spominjem da je u ožujku 2004., kad su Amici Curae podnijeli svoje pismo vezano uz 98bis, Geoffrey Nice počeo govoriti svome timu i Del Ponteovoj da se želi složiti sa zahtjevom Amici Curae i odbaciti sve optužbe za genocid. Suočen s protivljenjem nekoliko odvjetnika dodijeljenih timu, izjavio je da će se barem izjasniti o “kompliciranosti genocida”. Nakon nekoliko tjedana, zahvaljujući specijalistima za genocid, od kojih su mnogi radili na ICTR u Arushi (sud za Ruandu, op.p.) prije nego što su se pridružili ICTY-ju u Haagu, Tužiteljstvo se izjasnilo da je riječ o genocidu i postiglo da se u 98bis preliminarnoj procjeni protiv Miloševića potvrdi najteža od svih optužbi. Sve je to do detalja dokumentirano u knjizi. Ne radi se o tvrdnjama nego o dokazima koje bi Nice, ako želi, trebao pobijati u Francuskoj ili čak i na sudu, umjesto u novinama u zemlji u kojoj knjiga još nije objavljena.

Što se tiče britanske politike koji sam propustila definirati, želim dodati sljedeće. Spriječivši pristup dokazima vezanima uz ulogu srpskog vodstva u vrijeme ili netom prije genocida u Srebrenici, SAD, Velika Britanija i Francuska prihvatile su politiku koja je precizno definirana u mojoj knjizi i o kojoj su mediji u velikoj mjeri izvještavali. A to je da minimaliziraju ili negiraju Miloševićevu odgovornost za Srebrenicu jer bi suradnja s Tribunalom (koja je obvezna za svaku državu, uključujući velike sile) također otkrila da su Washington, London i Pariz mogli unaprijed znati i stoga su mogli pokušati spriječiti što se dogodilo Srebrenici. A u isto vrijeme – i to je činjenica koju Geoffrey Nice ne može poreći – on je unutar Tužiteljstva osobno inzistirao na tome da masakr u Srebrenici nije bio predvidiv.

Geoffrey Nice nije još pročitao moju knjigu i ponovo je namjerno pogrešno interpretira. Napisala sam da je već 2000. bilo dokaza protiv Miloševića unutar Tužiteljstva i u javnosti. Kako bih inače ja mogla 1999. u knjizi “Milošević – dijagonala luđaka” pisati o Miloševićevoj kriminalnoj politici. U knjizi “Mir i kazna” pokazujem kako istraga nije bila pravilno vođena do 2000. unatoč ponavljanim instrukcijama Louise Arbour i Carle Del Ponte da se tom slučaju posveti više pažnje. Sve je to detaljizirano u knjizi i svatko će se moći uvjeriti u studenome.

Što se tiče “presretnutih razgovora između Miloševića i Mladića te drugih glavnih aktera srebreničke drame koji su, navodno, bili u posjedu jednog entiteta”, odgovaram sljedeće. Geoffrey Nice vjerojatno govori zaista o presretnutim razgovorima između ključnih ljudi srebreničke drame, ali to se ne događa istovremeno sa srebreničkom dramom ili čak 1995. godine. Mogli biste s njime provjeriti i tražiti ga da bude precizniji. Jer presretnutni razgovori između srpskog vodstva koji su se događali istovremeno sa srebreničkom dramom ili u proljeće 1995. nisu “navodno u posjedu jednog od entiteta” (misli se na BH entitete?) nego u posjedu SAD-a koji je odbio dati pristup njima. Kako navodim u knjizi, neki dijelovi su dani od strane treće zemlje, ali što propuštam u knjizi jasno reći je da su “spavali” nekoliko godina u kutijama u Tužiteljstvu jer osoba koja ih je gledala nije prijavila da su potrebni za slučaj Milošević!

Napisala sam svoju knjigu na temelju dokaza, koji su dokumentirani. Ako ih Geoffrey Nice ili drugi žele dovesti u pitanje, trebali bi to učiniti jedan po jedan, umjesto da odgovaraju općim negiranjem pred javnosti koja još nema pristup knjizi. Pisala sam bez ikakve namjere da branim naslijeđe bilo kojih šefova, nego da branim borbu koju je međunarodna pravda morala i morat će voditi kako bi sačuvala svoju nezavisnost. Ne samo Del Ponte, nego i mnogi drugi, poput Louise Arbour ili Antonija Cassesea, vodili su te bitke koje opisujem u knjizi, ponekad uspješno, ponekad ne.

U knjizi sam odala priznanje trudu cijelog tima, uključujući i Geoffreya Nicea, da pribavi dodatne dokaze i one koje su najvažniji za slučaj. Ali bez obzira na nove krucijalne stavke, također sam objasnila kako se Geoffrey Nice borio da se Milošević osudi po mnogim točkama, dovoljno da provede godine u zatvoru, ali ne i za genocid u Srebrenici!”

Florence Hartmann, bivša glasnogovornica Haškog tribunala, autorica knjige “Mir i kazna”
Faktor
Britanska posla.
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... 3001.shtml
Sanjarko

#7146 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sanjarko »

Pa gdje ne vladaju.

Ono Putin, Tramp, Bush itd. ubise se od dobra, sve filantropi i dobrocinitelji, i mecene naroda.

Jaro uvijek su ti kriminalci vladali, u citavoj historiji covjecanstva. Nekako po mom nekom misljenju.
Ne znam ni jednog skoro da je skroz dure bio.

Mozda je rijec kriminalac prejaka al nesto slicno tome, ja ih zovem elite, mocnici, oportunisti, neko od vas ih zove psihopatama.

I ja sam malo slican njima, al ne znam jesam li ko oni, sto se tice emocija, ne u vezi kriminala i oportunizma.
Ne znam bas jesam li psihopata, mozda jesam, a mozda autista malo, ko zna.

Uglavnom svugdje ti je to tu negdje, dzene dzene i tako to.
Bodkin

#7147 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Bodkin »

pustopoljina wrote: tebi je krajnje vrijeme da pustis balasevica i uzmes flasu :-)
U stvari da odem sa podforuma poliKita. Pitao sam chmolju jednom da me banuje sa politike ali ne moze jebiga :D
Sanjarko

#7148 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sanjarko »

kiligonzales wrote:Jedan dobar tekst koji se nadovezuje na temu...

Sta sve covjek nece izmislit. Jbt The Bosnia Times. :shock:
kiligonzales

#7149 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kiligonzales »

Vizionar 1985 wrote:
kiligonzales wrote:Jedan dobar tekst koji se nadovezuje na temu...

Sta sve covjek nece izmislit. Jbt The Bosnia Times. :shock:
Latić je to, nije da mu ti krugovi nisu strani. :D
pustopoljina

#7150 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by pustopoljina »

Bodkin wrote:
pustopoljina wrote: tebi je krajnje vrijeme da pustis balasevica i uzmes flasu :-)
U stvari da odem sa podforuma poliKita. Pitao sam chmolju jednom da me banuje sa politike ali ne moze jebiga :D
pa samo tebe covjek da cita, letio bi po konzerve i petrolej.
Post Reply