Bio sam policajac i nosio oružje.Potegao ga dva puta a jednom pucao.I svaki dan kad kreneš na posao i kad ubaciš pištolj u futrolu - spreman si da gineš.Ti si pokretna meta.U slučaju pljačke ili belaja ti si prvi na meti.Kao što je i tvoje da pucaš na nekog.Bio sam na intervenciji kad je budalaš bacio bombu radi deložacije.Niti sam mu ja poslao nalog za deložaciju niti sam ga istjerao iz kuće u Podrinju niti sam imao šta protiv njega.Pa umalo glavu ne zijanih.Stresan je to i opasan posao.Ko to nije doživio ne može shvatiti.JThomas wrote:nosi, da izvineš, u guzici glavu. ovaj klasični, nasilni kriminalitet kod nas su sve kokošari koji vrlo pažljivo biraju žrtve i koji po pravilu zaziru i od krupnijih odraslih muškaraca bez uniforme. neuporedivo je veća vjerovatnoća da će žena iz konzuma, kladionice ili banke vidjeti pištolj uperen u sebe nego policajac.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
PM72
#7126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
dezurni_ucenik
#7127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
.
Last edited by dezurni_ucenik on 13/10/2016 20:51, edited 1 time in total.
- JThomas
#7128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
svi smo mi u ovoj anarhiji pokretna meta, a policija štiti samo sebe i vlast. u našoj stvarnosti, budžetsko uhljebljenje kao i ostala. da nije tako ne bi se desetine ljudi prijavljivale za svako mjesto i tražile štele do boga oca za mjesto policajca. o tome ima više tema i na ovom forumu.
- muha_sa
#7129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kad ce usvojit onaj zakon o saobracaju
gledam danas--od 10 vozaca 7 ih tipka poruke dok voze--od tih 7 4 su ženske

gledam danas--od 10 vozaca 7 ih tipka poruke dok voze--od tih 7 4 su ženske
- sunceKOtepsija
#7130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

http://www.klix.ba/vijesti/bih/advokat- ... /161013122
Advokat Sanjina Sefića: Nije mu lako zbog svega, u pritvoru ga je posjetila djevojka
Sanjina Sefića, 25-godišnjeg mladića koji je autom usmrtio dvije djevojke u centru Sarajeva i koji se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru u Novom Sadu, za sada je posjetila samo jedna ženska osoba koja se predstavila kao njegova djevojka, kazao je za Klix.ba njegov advokat po službenoj dužnosti Dejan Koprić.
"Vidi se da mu je žao zbog svega što se dogodilo. Kratko smo razgovarali da bih mogao detaljnije analizirati njegovo stanje", rekao je Koprić.
"Sefić se predao sam i to na način da je prišao građanima na željezničkoj stranici i pitao ih da ga upute na najbližu policijsku stanicu", rekao je advokat.
- vješalica
#7131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bilo i prošloPM72 wrote: Bio sam policajac i nosio oružje.Potegao ga dva puta a jednom pucao.I svaki dan kad kreneš na posao i kad ubaciš pištolj u futrolu - spreman si da gineš.Ti si pokretna meta.U slučaju pljačke ili belaja ti si prvi na meti.Kao što je i tvoje da pucaš na nekog.Bio sam na intervenciji kad je budalaš bacio bombu radi deložacije.Niti sam mu ja poslao nalog za deložaciju niti sam ga istjerao iz kuće u Podrinju niti sam imao šta protiv njega.Pa umalo glavu ne zijanih.Stresan je to i opasan posao.Ko to nije doživio ne može shvatiti.
sad trebamo jaditi i žaliti ljude koji su kupili radna mjesta/naslijedili od roditelja kao da ih je neko natjerao da rade taj poso
lakrdija
- muha_sa
#7132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ganu me--umal se ne rasplakah dok ovo citahsunceKOtepsija wrote:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/advokat- ... /161013122Advokat Sanjina Sefića: Nije mu lako zbog svega, u pritvoru ga je posjetila djevojka
Sanjina Sefića, 25-godišnjeg mladića koji je autom usmrtio dvije djevojke u centru Sarajeva i koji se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru u Novom Sadu, za sada je posjetila samo jedna ženska osoba koja se predstavila kao njegova djevojka, kazao je za Klix.ba njegov advokat po službenoj dužnosti Dejan Koprić.
"Vidi se da mu je žao zbog svega što se dogodilo. Kratko smo razgovarali da bih mogao detaljnije analizirati njegovo stanje", rekao je Koprić.
"Sefić se predao sam i to na način da je prišao građanima na željezničkoj stranici i pitao ih da ga upute na najbližu policijsku stanicu", rekao je advokat.
- JThomas
#7133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
plakala je, molila me...

- jao_situacije
#7134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nije to ništa, dobro je dok se ne šminkajumuha_sa wrote:kad ce usvojit onaj zakon o saobracaju![]()
gledam danas--od 10 vozaca 7 ih tipka poruke dok voze--od tih 7 4 su ženske![]()
to je bila scena
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
http://www.klix.ba/vijesti/bih/protest- ... 61013112#5
Ako nista, Konakovic se pojavio medju ljudima i to je, za promjenu, nesto pozitivno.
Dosad smo uglavnom imali gluhonijeme politicare koji su vrijeme protesta provodili na vikendicama i cekali da se stisa situacija.
Ako nista, Konakovic se pojavio medju ljudima i to je, za promjenu, nesto pozitivno.
Dosad smo uglavnom imali gluhonijeme politicare koji su vrijeme protesta provodili na vikendicama i cekali da se stisa situacija.
- jao_situacije
#7136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
šta će on, veće ovlasti ima portir u vladi ksInnovation wrote:Da li su trazili Komsicevu ostavku/gradonacelnik
čovjek se slika, spomene žičaru, sastane se s nekim, slomi nogu i prođe mu mandat
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
-
Innovation
#7138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja nisam i jos raje nije znalo, a sad se i ovo pretvara u isto.KatarinaKosaca wrote:Semiha mi je pojam karijeriste, laktasa za sve rezime, ali tek sad se vidi koliko je SDP onomad samo krvozedno trazio sebi fotelju praveci politicke proteste i zloupotrebljavajuci smrt djeteta i koja je nepravda tad prema njoj napravljena. Ustvari, ja sam i.onda znala, ali sad valjda svi vide...
-
Innovation
#7139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sjecas li se?jao_situacije wrote:šta će on, veće ovlasti ima portir u vladi ksInnovation wrote:Da li su trazili Komsicevu ostavku/gradonacelnik
čovjek se slika, spomene žičaru, sastane se s nekim, slomi nogu i prođe mu mandat
Protest pred zgradom Vlade Kantona Sarajevo u 11 sati i 55 minuta
13.2.2008.
- jao_situacije
#7140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
denis mrnjavac ?Innovation wrote:Sjecas li se?jao_situacije wrote:šta će on, veće ovlasti ima portir u vladi ksInnovation wrote:Da li su trazili Komsicevu ostavku/gradonacelnik
Protest pred zgradom Vlade Kantona Sarajevo u 11 sati i 55 minuta
13.2.2008.
semiha ?
- Banksy
#7141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Najzahtjevniji front u borbi za ovo jada od naših života je front prema obeshrabrenosti i nepovjerenju. Što stranačke falange dobro znaju pa se tamo i koncentrišu, dovlače se dužnici raznih vrsta: kupljeni ili ucijenjeni mediji+eksperti+intelektualci+nastavi niz, usputni ili strateški smutljivci kojima je svima zajedničko da ih jedna ali vrijedna sisa hrani. Rade uvijek isto - urlaju, prebiru po ljudima, blate, sumnjiče, unose razdor i nepovjerenje, sve samo da nas učine nemoćnim.
I optužuju, najglasnije - POLITIKA! OPET POLITIKA! Jer njima treba politika koja će biti samo njihova. Naše pare, njihova politika za njihove džepove. A najviše se boje našeg posezanja za političkim instrumentima, kao što su ostavke i smjene - jedina naša poluga između izbora (koje inače sretno namještaju i gledaju da nam ih ogade). I zato krište i pište i grebu i petljaju i lažu i zavađaju... I zato, za razliku od prethodnih slučajeva, kad su naše žrtve postajale tek brojka u njihovim izvještajima ili inicijali u nemuštim izjavama glasnogovornika, zato je sad Vlada u stalnom zasjedanju i Skupština se okuplja i eto, možda čak raspišu i potjernicu za ubicom.
Ali politika nije i ne smije biti samo stranačka. Imali smo više od dvije decenije da naučimo šta bude kad su oni 'u politici' a mi svako u svojoj muci. Politika je i naša borba protiv njihove vlasti nad našim životima.
- muha_sa
#7142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
podjelili nas u avlije i vozdra
baš briga jedne avlije šta se radi drugoj, petoj, desetoj i obratno
ništa dok se raja iz tih avlija ne udruže i jebu im nanu naninu---al ce se to desit NIKAD a možda NI TAD
baš briga jedne avlije šta se radi drugoj, petoj, desetoj i obratno
ništa dok se raja iz tih avlija ne udruže i jebu im nanu naninu---al ce se to desit NIKAD a možda NI TAD
- O'zone
- Globalni moderator
#7143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na žalost. Zato danas stotinjak ljudi pred vladom....Niko više ne vjeruje....A moglo se i može se postići dosta pritiskom na vladu, mup i tužilaštvo....Innovation wrote:Ja nisam i jos raje nije znalo, a sad se i ovo pretvara u isto.KatarinaKosaca wrote:Semiha mi je pojam karijeriste, laktasa za sve rezime, ali tek sad se vidi koliko je SDP onomad samo krvozedno trazio sebi fotelju praveci politicke proteste i zloupotrebljavajuci smrt djeteta i koja je nepravda tad prema njoj napravljena. Ustvari, ja sam i.onda znala, ali sad valjda svi vide...
- jao_situacije
#7144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa na fb su odmah počeli stranački botovi, jednostavno kod nas ne može ni jedan protest proći da neka stranka ne pokušava srušiti druguO'zone wrote:Na žalost. Zato danas stotinjak ljudi pred vladom....Niko više ne vjeruje....A moglo se i može se postići dosta pritiskom na vladu, mup i tužilaštvo....Innovation wrote:Ja nisam i jos raje nije znalo, a sad se i ovo pretvara u isto.KatarinaKosaca wrote:Semiha mi je pojam karijeriste, laktasa za sve rezime, ali tek sad se vidi koliko je SDP onomad samo krvozedno trazio sebi fotelju praveci politicke proteste i zloupotrebljavajuci smrt djeteta i koja je nepravda tad prema njoj napravljena. Ustvari, ja sam i.onda znala, ali sad valjda svi vide...
to je ustvari najbolji pokazatelj kolika smo septička jama
- O'zone
- Globalni moderator
#7145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imaš to a sa druge strane imaš odličnu taktiku koju su skontali da pali i da odmah razbije proteste pa da su za ne znam kakvu plemenitu stvar. Bolje i od Specijane jedinice FMUP.a: Podržiš proteste javno i pošalješ svojih par ljudi samo da stoje tu negdje na vidjelu. Bježi raja ko oparena.jao_situacije wrote: pa na fb su odmah počeli stranački botovi, jednostavno kod nas ne može ni jedan protest proći da neka stranka ne pokušava srušiti drugu
to je ustvari najbolji pokazatelj kolika smo septička jama
-
sarajevo999999
#7146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma daj cuj uvijek mu glava u torbi. Svaki radnik u rudarstvu, svaki radnik u šumarstvu, svaki radnik u drvopreradi, metalnoj industriji ima rizicniji posao od policajca.PM72 wrote:Bio sam policajac i nosio oružje.Potegao ga dva puta a jednom pucao.I svaki dan kad kreneš na posao i kad ubaciš pištolj u futrolu - spreman si da gineš.Ti si pokretna meta.U slučaju pljačke ili belaja ti si prvi na meti.Kao što je i tvoje da pucaš na nekog.Bio sam na intervenciji kad je budalaš bacio bombu radi deložacije.Niti sam mu ja poslao nalog za deložaciju niti sam ga istjerao iz kuće u Podrinju niti sam imao šta protiv njega.Pa umalo glavu ne zijanih.Stresan je to i opasan posao.Ko to nije doživio ne može shvatiti.JThomas wrote:nosi, da izvineš, u guzici glavu. ovaj klasični, nasilni kriminalitet kod nas su sve kokošari koji vrlo pažljivo biraju žrtve i koji po pravilu zaziru i od krupnijih odraslih muškaraca bez uniforme. neuporedivo je veća vjerovatnoća da će žena iz konzuma, kladionice ili banke vidjeti pištolj uperen u sebe nego policajac.
- dječak sa šibicama
#7147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Otprilike nenormalno lud.Nepass wrote:Koliko moras lud biti da stavis masku, vabis djecu u kombi i da ti je to sega?
Primjer
ovi klinci rizikuju da ih neko izreseta, i to je realna opcija, osim ako ovo nije namjesteno. Ali ovako se zajebavati u javnosti, krajnje je opasno.
-
VjecitiStudent
#7148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Netačno, Kifla je danas, okružen mrgama, izašao samo pred novinare, i onda zdušio. Tačno u 16h - kraj radnog vremena.Innovation wrote:Tacnojao_situacije wrote: ali se kifla bar udostojio danas da izađe pred okupljene koji su mu psovali
http://www.klix.ba/vijesti/bih/protest- ... /161013112
-
Innovation
#7149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
VjecitiStudent wrote:Netačno, Kifla je danas, okružen mrgama, izašao samo pred novinare, i onda zdušio. Tačno u 16h - kraj radnog vremena.Innovation wrote:Tacnojao_situacije wrote: ali se kifla bar udostojio danas da izađe pred okupljene koji su mu psovali
http://www.klix.ba/vijesti/bih/protest- ... /161013112
- O'zone
- Globalni moderator
#7150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo i Jozo daje svoje viđenje trenutnog st(r)anja
http://source.ba/clanak/Alen/418404/Biv ... je-18-sati
http://source.ba/clanak/Alen/418404/Biv ... je-18-sati