Chmoljo wrote:Samo sto biti premijer federacije nije isto sto i biti direktor na kcusu dok ti se ledja cuvaju.
Po meni je budala ako ovo stvarno zeli i ili ce biti vrlo uspjesna, ili ce na toj poziciji izgubiti oreol nepogrjesive i sposobne i u ocima svojih grupija.
Sto rece prijatelj: neki dan na jezeru gledam kako je nalijepila plakat na kojem pise kako je u dvije godine vratila 80 miliona maraka. Onda skontam da mozda i jeste, dok nosim kesu sa vlaznim maramicama da mi djetetu imaju sa cim guzicu obrisati.
To je taj mehanizam "vracanja" dugova - nista ne nabavljaj, neka pacijenti sami sve donose. Istovremeno prijavljuj nepostojece operacije i terapije za pacijente koji danima leze bez ikakvih tretmana, i naravno - sve to debelo naplati od ZZO.
Odradjuj samo zaista hitne slucajeve.
Ja odavno rekoh - gdje su izvjestaji u kojima se vidi kome je to sve vratila dug, i u kolikim iznosima? Ipak je to javna ustanova i svi ti podaci nikako ne mogu spadati pod "poslovnu tajnu", nego moraju biti jasno rezentovani javnosti, tj. narodu, jer ta ustanova i zivi od onoga sto narod uplacuje na ime osiguranja.
Dakle - kome je, kada i koliko novca vratila, i za sta? Postoje li takvi izvjestaji?
Naravno, doktori i dalje uredno uzimaju koverte. Ne traze, ali im se na cehri vidi da je ocekuju. I hladno je uzmu, logicno.