Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
palestinka

#7126 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

supercali wrote:
palestinka wrote:Djeca sama po sebi nisu problem. Problem su roditelji koji trebaju ići tamo gdje je djeci dobro, a ne gdje roditelji žele da idu. Djeca nisu fensi dodatak koji pokazuješ na fensi mjestima. Pristojno ponašanje je preduslov za boravak u javnom prostoru, bilo odraslih, bilo djece. Roditelji bi trebali ići u dječiji svijet, ima takvih prostora, a ne nastaviti život i voditi djecu po svojim omiljenim kafićima i restoranima kao da se u njihovom životu nije ništa promijenilo. Djeca jesu slatka, ali nisu slatki roditelji koji misle da je centar njihovog svijeta, važan i svima ostalima. No, opet doza tolerancije mora postojati i ne skakati na svaki dječiji plač ili nepodopštinu i odmah početi pametovati. Djeca ne mogu pokvariti izlazak, ručak, kafu ili šta već ako vam je inače dobro. Ako nije, tražite uzrok u tome, a ne u bebi do vašeg stola.
Jbg i ti banalizova stvari
Nisu sva djeca hiperaktivna pa da ne mozes odvesti dijete u restoran ili sl
Problem je u odgoju a ne gdje ko koga vodi
Nisi shvatio. Kao što rekoh, meni djeca ne smetaju. Pristojno dijete roditelji mogu voditi gdje žele. Mogu i nepristojno, gdje god žele. Poenta je u tome da je djeci, i onoj koja će mirno istrpiti roditeljski ceif i onoj koja će trčati i tražiti zabavu u restoranu, dosadno na takvim mjestima i da njihov interes treba roditeljima biti na prvom mjestu. Restorani i kafići to nisu.
insomnia78

#7127 Re: RE: Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Nepass wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Sta bi neki dali da imaju djecu
E jebi ga, meni zena jednom rekla kasni mi mozda sam trudna, ja nervni slom dobio, nisam spavao dok nije dobila. Kakva djeca covjece.

nema nista ljepše od djeteta,imam sina od nepune 3 godine,jedva smo ga dobili,poslije velikih gubitaka i zato kazem da nema nista ljepše od djeteta
[emoji106]
Vitezanin

#7128 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Vitezanin »

_BataZiv_0809 wrote:Ne kontam sto je tesko prihvatiti cinjenicu da tvoje dijete drugima nije slatko i interesantno kao tebi.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Vitezanin

#7129 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Vitezanin »

Ne kontam ovaj macho seljakljuk kad si bolestan i nećeš doktoru. :-) :-) Kao nije meni ništa, proći će, bezze to.

:twisted:
supercali

#7130 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

palestinka wrote:
supercali wrote:
palestinka wrote:Djeca sama po sebi nisu problem. Problem su roditelji koji trebaju ići tamo gdje je djeci dobro, a ne gdje roditelji žele da idu. Djeca nisu fensi dodatak koji pokazuješ na fensi mjestima. Pristojno ponašanje je preduslov za boravak u javnom prostoru, bilo odraslih, bilo djece. Roditelji bi trebali ići u dječiji svijet, ima takvih prostora, a ne nastaviti život i voditi djecu po svojim omiljenim kafićima i restoranima kao da se u njihovom životu nije ništa promijenilo. Djeca jesu slatka, ali nisu slatki roditelji koji misle da je centar njihovog svijeta, važan i svima ostalima. No, opet doza tolerancije mora postojati i ne skakati na svaki dječiji plač ili nepodopštinu i odmah početi pametovati. Djeca ne mogu pokvariti izlazak, ručak, kafu ili šta već ako vam je inače dobro. Ako nije, tražite uzrok u tome, a ne u bebi do vašeg stola.
Jbg i ti banalizova stvari
Nisu sva djeca hiperaktivna pa da ne mozes odvesti dijete u restoran ili sl
Problem je u odgoju a ne gdje ko koga vodi
Nisi shvatio. Kao što rekoh, meni djeca ne smetaju. Pristojno dijete roditelji mogu voditi gdje žele. Mogu i nepristojno, gdje god žele. Poenta je u tome da je djeci, i onoj koja će mirno istrpiti roditeljski ceif i onoj koja će trčati i tražiti zabavu u restoranu, dosadno na takvim mjestima i da njihov interes treba roditeljima biti na prvom mjestu. Restorani i kafići to nisu.
Zasto restoran nije mjesto da i dijetee izadje i vecera?
Naravno to se odnosi na pristojno dijete
cLo

#7131 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by cLo »

:chmoljava: :lol:
shalla

#7132 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by shalla »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Nepass wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Sta bi neki dali da imaju djecu
E jebi ga, meni zena jednom rekla kasni mi mozda sam trudna, ja nervni slom dobio, nisam spavao dok nije dobila. Kakva djeca covjece.

nema nista ljepše od djeteta,imam sina od nepune 3 godine,jedva smo ga dobili,poslije velikih gubitaka i zato kazem da nema nista ljepše od djeteta
Hvala Bogu, mom malcu 2 godine i 3 mjeseca, također ga dobili nakon mnogo peripetija (poslije 7 godina braka) i apsolutno se slažem sa tvojom konstatacijom, ništa ljepšte nema od djece niti ima ljepše (al iskreno i zahtjevnije) uloge od uloge roditelja. Glupo je to sad potencirati jer znam mnogo parova koji ne mogu imati djecu pa izbjegavam da puno pišem ili pričam o svom djetetu ali ja hladno mogu staviti sve što sam postigao u životu i karijeri na jednu stranu, ne bi moglo ni blizu toj činjenici i da kažem tako ostvarnju da sam hvala Bogu roditelj.
Kad gledam iz jedne perspektive, možda smo ludi što svoje vrijeme prilagođavamo njemu, tipa, navečer se ide kući do 21h najkasnije da on ne bi spavao u autu ili kod nekog u gostima, vikendom kada smo sa njim nikad mu zbog nekog svog ćeifa ne remetimo dnevno spavanje (bilo da će spavati kući bilo negdje vani u kolicima), izbjegavamo boravke u zagušljivim prostorima itd itd. Al onda skontamo, čitav svoj život smo živjeli za sebe, zašto ga sada ne posvetiti njemu, njegovom odgoju i sl. Brate ako želimo negdje da izađemo na neku večeru, koncert i sl, neću ga mrcvariti samo da bih se pokazao sa njim, hvala Bogu obje nane su mu žive, ili one dođu kod nas ili ga odvedemo kod njih, fino nama a fino i njemu. Obzirom da supruga i ja volimo putovati i nije nam nikakav problem spremiti se za dan i negdje neplanirano otići za vikend, svi su nam govorili "hodajte hodajte, vidjećete kad dođe beba aBd". On se rodio u avgustu, mi u oktobru za vikend u Split, za 25.novembar u Dubrovnik, 1.marta u Beč itd, ma vjerujte, ko je navikao i ko voli, dijete mu neće biti nikakav uteg i prepreka da nastavi živjeti kako je živio, jedino što stvarno čovjek mora biti spreman da je to uloga 24/7, nema jarane ko na igrici da uradiš Save pa nastaviš kasnije :mrgreen: I da, da se razumijemo, uopšte nismo varijanta roditelja "moje dijete je plave krvi i ono može sve", zna Bgm redovno fasovati batine ako ih je zaslužio (a zasluži ih često :lol: ), nastojimo svaki dan da ga peglamo sa tim šta se smije a šta ne a obzirom da ide u vrtić i tete igraju veliku ulogu u njegovom odgoju... Ma neka nam ih dragi Bog čuva od belaja ili bolesti, ništa mi drugo u životu ne treba.

Uh, raspisah se a niđe veze sa temom al eto nešto me tvoj post pogodi pa se otvorih, moderacijo halali...
Last edited by shalla on 20/12/2016 09:43, edited 1 time in total.
Njanjavi

#7133 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

Djeca smrde, prde, seru, ne daju spavat, sebicna su mala samoziva gremlinolika stvorenja.
Sveb ja to pochero na rudnike mantubakalua, plemenite rude na satelitu chumkumpljus u sazvjezdju kentauri :D
Niemand

#7134 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

Nije nuzno popularno, al svejedno ne kontam. Forumasicu potocanku.

Nikad je ne vidim da ucestvuje na nekim temama, vec ima neki paralelni svijet forumanja na temi o ginisu. Npr, kopira, ne citira da ne bi slucajno stigla notifikacija, vec bas kopira post na tu svoju temu sa neke druge i tako, odgovora, smije se i sta vec. Fakat ne kontam. :D

Nece je niko pojesti ako dodje na neku temu il citira nekog, vec ono, ko mali mis iz male misije rupe nesto dobacuje. :D

A ima pravo puno postova, al je jedino na ginisu vidim.

Svasta.

:sax:
Dr Kova

#7135 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dr Kova »

Ne kontam što raja na Fejsu shareuju postove tipa, "Nagradna igra - osvoji iPhone" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: koji debili svega mi
Tomahawk11
Globalni moderator

#7136 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Buckethead wrote:Ne kontam što raja na Fejsu shareuju postove tipa, "Nagradna igra - osvoji iPhone" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: koji debili svega mi
Fejs je toliko postao zatrpan raznoraznim smecem, vise ni ne gledam te raznorazne gluposti koje vecina sharuje :-)
zforumas

#7137 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zforumas »

ne kontam raju sto koristi fejs :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7138 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Ili Save Aleppo od ljudi za koje sam siguran da bi imali poteskoca da nadju Aziju na globusu :-)

Shvatam da su ljudi potaknuti masovnom medijskom kampanjom i osjecaju duznost da reaguju na sve to na svoj nacin. Takodjer ima mnogih koji to rade iz ociglednih monteranih interesa :wink:
Dr Kova

#7139 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dr Kova »

_BataZiv_0809 wrote:Ili Save Aleppo od ljudi za koje sam siguran da bi imali poteskoca da nadju Aziju na globusu :-)

Shvatam da su ljudi potaknuti masovnom medijskom kampanjom i osjecaju duznost da reaguju na sve to na svoj nacin. Takodjer ima mnogih koji to rade iz ociglednih monteranih interesa :wink:
:thumbup: :thumbup: Nemaju pojma šta se zapravo tamo dešava, koliko je fejk slika i slično, ali hajde nije tema, uglavnom potpisujem :thumbup:
dobar osjecaj

#7140 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobar osjecaj »

Romeo 80 wrote:I sve ti vjerujem! :) Moj osvrt se više odnosio na prepotentne komentare pojedinaca (kako na ovoj temi tako i u privatnom životu), po kojima nemaš pravo ništa reći, jer nemaš djece. I koji su stava da im je kvocijent inteligencije odjednom porastao sa dobijanjem iste. Ono sve genij do genija, a kompletne generacije upropastiše svojim "odgojem"... :roll:
Podsjeti me na clanak koji sam citala ovih dana. Ne govori o porastu inteligencije, ali se desavaju promjene na mozgu, doduse samo kod majki :D

Code: Select all

http://www.economist.com/news/science-and-technology/21712093-new-mothers-experience-reductions-volume-grey-matter-their?cid1=cust/ddnew/n/n/n/20161219n/owned/n/n/nwl/n/n/n/8408938/email&etear=dailydispatch 
Tomahawk11
Globalni moderator

#7141 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

zforumas wrote:ne kontam raju sto koristi fejs :mrgreen:
Pa sad, fejs ko fejs nije samo fejs :D
Recimo, ima nesto sto se zove messenger, pa se mogu zvati drugi ljudi, pa opcija grupnog poziva i tako to.
Sad oni sto vise i slikaju kad su piskili, kakili, jeli i sl....e to je vec dijagnoza.
zforumas

#7142 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zforumas »

Tomahawk11 wrote:
Recimo, ima nesto sto se zove messenger, pa se mogu zvati drugi ljudi, pa opcija grupnog poziva i tako to.
Sad oni sto vise i slikaju kad su piskili, kakili, jeli i sl....e to je vec dijagnoza.
ma ima i drugih aplikacija...
Ja otkako sam se rijesio tih govana tipa FB, Instagram, Twitter i td. sam rahat. Sad mi je mLogo "lepo" :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7143 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

riješiš se tih govana i dođeš na najveće moguće - ovaj forum... not a smart choice :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7144 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

zforumas wrote:
Tomahawk11 wrote:
ma ima i drugih aplikacija...
Ja otkako sam se rijesio tih govana tipa FB, Instagram, Twitter i td. sam rahat. Sad mi je mLogo "lepo" :mrgreen:
Nemam ni Instagram ni Twitter.
Ma ok, ako je nesto teret, bolje bez toga.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7145 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Velkoski wrote:riješiš se tih govana i dođeš na najveće moguće - ovaj forum... not a smart choice :mrgreen:
Doduse :mrgreen:
Al sad ce reci da je to razbibriga :oops:
zforumas

#7146 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zforumas »

Velkoski wrote:riješiš se tih govana i dođeš na najveće moguće - ovaj forum... not a smart choice :mrgreen:
Metadon buraz :mrgreen:
Dr Kova

#7147 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dr Kova »

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Dr Kova

#7148 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dr Kova »

Tomahawk11 wrote:
Fejs je karina, Twitter, najbolji za vijesti, sve živo upratiš, i sl, Instagram ima predobrih pro fotografa, odmor za dušu. Meni dvije naj društvene mreže, ostalo kar'na
Tomahawk11
Globalni moderator

#7149 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Buckethead wrote:
Tomahawk11 wrote:
Fejs je karina, Twitter, najbolji za vijesti, sve živo upratiš, i sl, Instagram ima predobrih pro fotografa, odmor za dušu. Meni dvije naj društvene mreže, ostalo kar'na
Rekoh vec, Fejs ko Fejs ne dozivljavam ko teret, ne ubacujem non stop fotografije, ne sharujem skoro nikad nista, ponekad nesto procitam, sluzi mi za konekciju sa odredjenim ljudima i jos par stvari (neke grupe) i to je to.
Vijesti citam na pojedinim portalima. Sto se tice fotografija, mozda nekad, sad nemam bas vremena da se divim fotografijama :D
Dr Kova

#7150 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dr Kova »

:lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
Post Reply