Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Fallen Angels

#7126 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

Sve sto ti nije jasno pronaci ces na 285-oj stranici, stranici na kojoj si me quotao i vec uveliko poceo da mi dajes opis onako kako ti odgovara. Nit sam ti se obratio nit te vrijedjao. Dalje, ovdje se jasno vidi da si ti meni daleko vise nebitan no ja tebi jer si ti taj koji ne odustaje ni u indirektnom prozivanju i imenovanju. Eh sad cu se tu malo zadrzati, na izvlacenju iz konteksta kao i smisljanju rijeci koje odgovaraju tvojoj glavi a da takvih i nema u tom citavom tekstu. Bespotrebno mi se obracas, da si i najmanje htio shvatit napisani tekst do ovakve "komunikacije" ne bi ni doslo. Zasto imam osjecaj da zapravo ti "poturas" svoje pogresno shvatanje, pritom optuzujuci drugog da je takav? Ne ocekujem odgovor niti zelim, cisto samog sebe to pitam. Stvarno mi je zao kad neko zbog licnog uvjerenja u ono sto "vidi" vrijedja i napada drugu osobu. Opet, pogledaj jos jednom dobro ko je kome pripisivao ruzne osobine. Opet ces me spomenut, da li imenovanjem ili quotanjem ne znam, ali hoces. Hoces jer neces odustati od "forumske bitke" u kojoj zelis pobijedit. Pricas o slovima, o nebitnim ljudima, ali ne odustajes od nekog svog cilja zbog kojeg bi ti neko rekao: "Ok Sizife, u pravu si i osvojio si bitku." Do tada ne odustajes, jer kako rekoh, valjda ti to narav nalaze. Da slucajno ne zaboravis tekst koji si onako prosarao ocima predlazem ti da ga procitas jos koji put. A mozes i onaj sa 285-te stranice. Cim si se nabio na moje postove k'o kaciga na glavu nisi dobro razumio. Pozz
sizifinho

#7127 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

Termin cukoljubacje pogrdan i pokazuje nepoštovanje prema ljudima koji vole cuke a ne iskorištavaju to za osobnu dobit. To što si ti njega namijenio uhljupima koji se obogate ne čini to ništa manje pogrdnim. Idalje je kognitivni bijas.
Kao što ni termin "retard" koji je možda namijenjen nekom glupog ponašanja, ne mijenja činjenicu da taj termin djeluje pogrdno u očima ljudi koji su sa mentalnom retardacijom. Nije bio namijenjen, ali je svejedno loš.

Zbog toga i jesam implicirao na manjak kulture, što je moja pogreška, izrevoltiran sam bio i izvinjavam se.

No idalje je pogrešno. Ako ti smatraš da je uredu, onda moja "prozivka" koja nije bila na mjestu, ipak u globalu jeste bila na mjestu.

Meni nije u interesu osvojiti nekakvu "forumsku bitku" niti je od mene očekivati da ja tebe ne spominjem il te ne citiram, jer ja nisam nigdje rekao da ću to uraditi.

Našao si se uvrijeđen nakon što sam rekao da je prozivanje imena i nadimaka oličje kulture i odgoja. Volio bih da mi odgovoriš na pitanje:
Zašto si se pronašao uvrijeđen, ako je termin "cukoljubac" adekvatan termin za ono što želiš reći?
Ako je tako, ti se ne bi trebao naći uvrijeđen, jer taj termin po tvom shvatanju nije pogrdan niti usmjeren meni te, iz tog, moj zaključak nije tačan i ne uzimaš ga za ozbiljno.
Faktički sam si sebe prozvao. Ali ja sam se tebi u svakom slučaju izvinuo jer nije moje da ocjenjujem kakav je čiji odgoj i karakter.
S tim rečenim, ti si napravio opasku i uvrijedio si se, odbijajući dijalog, ali si onda tri posta kasnije napisao:
Fallen Angels wrote:Hoces jer neces odustati od "forumske bitke" u kojoj zelis pobijedit. Pricas o slovima, o nebitnim ljudima, ali ne odustajes od nekog svog cilja zbog kojeg bi ti neko rekao: "Ok Sizife, u pravu si i osvojio si bitku." Do tada ne odustajes, jer kako rekoh, valjda ti to narav nalaze.
pri čemu ti, koji smatra da ja nemam pravo analizirati tebe, analiziraš mene- pogrešno. Zašto?
Ako si već napisao da je to pogrešno, zašto ti to radiš?
Ne čini li to tebe... licemjerom?
I ne prozivam te, već ti samo kažem kako to izgleda.

I ponavljam, nije poenta a ni tvoj stav ono što je pogrešno, već tvoje prozivanje koje, kako sam objasnio, smatram neprimjerenim. Ja se tebi ne obraćam s ciljem osvajanja forumske bitke, nit za zadovoljavanje nekog ego-a, već zbog tog što ja nikog ne smatram svojim neprijateljem i nikog, osim zadrtih i ograničenih, ne ignorišem. Ti si rekao da ti ne odgovara dijalog s mnom, tako da ja od tebe i ne očekujem (ne moraš) ali ne očekujem da odgovoriš.
Fallen Angels

#7128 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

Bezveze kruzimo istom putanjom i igramo ping-pong. Ja se nisam nasao uvrijedjen, a moje pisanje o vrijedjanju povezujem sa onime sto si generalno govorio o nekulturi i neodgoju. Ne, ni najmanje me nije uvrijedilo. Upoznat cu te barem s malim dijelom sebe i rec cu ti da sam dovoljno dobro odgojen covjek. Usput sam i pomenuo post kojim si se, necu reci obrusio, al cu da kazem zaletio k'o nozem na tekst koji sam ja napisao (vrati nazad i citaj pa ces vidit). Otud i moje cudjenje zasto i iz kojih razloga ti je upalo u oci moje pisanje koje se tebe i ne tice. Evo bit cu otvoren, sve se to tice i doticalo se Zubija. Ne kazem da je taj covjek los nit da ne valja (ne poznajem ga), ne znam ni koliko ima godina nit kojeg je roda, al je uletio s ofirnom taktikom provociranja koju nije ni bilo tesko uocit. Da ne razvlacim pricu o tome, vratit cu se trenutnoj situaciji. Odgovorio sam ti na pitanje da li sam se uvrijedio. Sad mene zanima, ne pitam te, al me zanima razlog zbog kojeg je doslo do ove glupe debate???? Ja cu nastojat da se ne pronalazim u tudjim postovima gdje ne pise moj nick. Takodjer ni Quote opcija ne postoji bezveze, ona sluzi za "pronaci se". Previse si covjek nekad umisli da je dio neceg sto se ne dotice njega i onda dodje do ovoga svega. I stvarno moram, imam obavezu rec da ti je glupo poredjenje "retard" i "cukoljubac". A sunce mu poljubim pa razlika je ogromna ko Saturn jbt. Sigurno razumijes da niko od nas nije savrsen, tako da vjerujem da si barem jednom u zivotu nekoga nazvao retardom, zbog cega ti ono iznad pada u vodu. Nemojmo gurat moralne vrijednosti tamo gdje se ne uklapaju. Ako vec nisi, preporucujem ti spavanje jer odoh i ja. Sutra odnosno danas, hladne glave mozemo nastavit farsu zvana "Problem pasa lutalica" .
MJAU - da

#7129 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Ja stvarno ne znam kakkav trip puca pojedice ljude. Nisu svjesni da nas ima koji radimo, pazite radimo po 10h dnevno, uredno plaćamo naše poreze i obveze. Ne živimo od donacija i paypala.
Fallen Angels

#7130 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

MJAU - da wrote:Ja stvarno ne znam kakkav trip puca pojedice ljude. Nisu svjesni da nas ima koji radimo, pazite radimo po 10h dnevno, uredno plaćamo naše poreze i obveze. Ne živimo od donacija i paypala.

Drago mi je sto radis :thumbup:
madridist

#7131 Re: Problem pasa lutalica

Post by madridist »

Ko god se zalaze da se svi psi lutalice ne uklone sa ulica nasih gradova je obicna pizddurina koja nema veze sa stvarnim zivotom.
Psi na ulicama gradova (na selima copri ne postoje jer ljudi to rijese na ovaj ili onaj nacin da bi se zastitili sebe i imovinu) nemaju sta traziti bez nadzora vlasnika i povoca i brnjice.
Meni su idioti koji kupuju salame ili bilo kakvu hranu i dijele po ulici obicne kukavice.
Ako volis psa bujrum usvoji ga i brini se o njemu 24/7 ovako samo potpomazes coporu da u buducnosti izgrize ne daj Boze necije dijete ili prolaznika.
Citava ova nasa diskusija je suluda,i ja i vecina ucesnika u njoj volimo zivotinje ali ne zelim da se u svom gradu osjecam ko Serengetiju kad setam s tom razlikom sto tamo iz parka vrijeba lav a ovdje yebeni copori koji bicikliste smatraju uljezima koje treba izujedat.
Kerove sve do jednog ulovit i sklonit sa ulica te onda neka se tamo gdje ih se odvede o njima brinu ovi koji dijele hranu po ulicama i glume dobrice ovdje po forumu,nek izdvajaju iz svog dzepa za odrzavanje tih kerova ako ih toliko vole...
jasko_ba

#7132 Re: Problem pasa lutalica

Post by jasko_ba »

madridist wrote:Ko god se zalaze da se svi psi lutalice ne uklone sa ulica nasih gradova je obicna pizddurina koja nema veze sa stvarnim zivotom.
Psi na ulicama gradova (na selima copri ne postoje jer ljudi to rijese na ovaj ili onaj nacin da bi se zastitili sebe i imovinu) nemaju sta traziti bez nadzora vlasnika i povoca i brnjice.
Meni su idioti koji kupuju salame ili bilo kakvu hranu i dijele po ulici obicne kukavice.
Ako volis psa bujrum usvoji ga i brini se o njemu 24/7 ovako samo potpomazes coporu da u buducnosti izgrize ne daj Boze necije dijete ili prolaznika.
Citava ova nasa diskusija je suluda,i ja i vecina ucesnika u njoj volimo zivotinje ali ne zelim da se u svom gradu osjecam ko Serengetiju kad setam s tom razlikom sto tamo iz parka vrijeba lav a ovdje yebeni copori koji bicikliste smatraju uljezima koje treba izujedat.
Kerove sve do jednog ulovit i sklonit sa ulica te onda neka se tamo gdje ih se odvede o njima brinu ovi koji dijele hranu po ulicama i glume dobrice ovdje po forumu,nek izdvajaju iz svog dzepa za odrzavanje tih kerova ako ih toliko vole...
Uz ovo:
Izmjene ovog zakona usvojene su u prvom čitanju. Tek se sad očekuje prava ofanziva različitih nevladinih organizacija koje se zalažu za prava životinja, posebno pasa. Nevladina humanitarna organizacija “Dogs Trust”, slučajno ili ne, već dan kasnije organizirala je pres-konferenciju na kojoj su predstavljeni rezultati prethodne kampanje sterilizacije. Na početku konferencije javnosti se obratio i britanski ambasador u BiH Nigel Casey, koji je poručio: “Nije na nama iz britanske vlade da kažemo kako bi ova zemlja trebala riješiti pitanje pasa lutalica. To je pitanje za Parlament ove zemlje.” Na pitanje novinara je li eutanazija, kao jedna od opcija za rješavanje ovog problema, prisutna i u Velikoj Britaniji, ambasador Casey je odgovorio potvrdno, ali je napomenuo da se ona koristi tek kad se iscrpe sve druge opcije i to samo za pse koji su stari, bolesni ili im se ne može naći novi dom. Baš kako to predviđaju i izmjene zakona koje je predložila zastupnica Nermina Zaimović-Uzunović. U Velikoj Britaniji psi se eutanaziraju ukoliko se u roku od sedam dana niko ne ponudi da ih udomi, tako da možemo reći da ćemo imati dvostruko bolja rješenja nego Britanci nakon što se usvoje ove izmjene. Iz “Dogs Trusta” su ponudili pomoć vlastima za rješavanje ovog problema, ali na osnovu postojećeg zakona. “Uvođenje eutanazije kao jedne od opcija nije korak u pravom smjeru”, smatra Anel Bećirović, koordinator projekta Dogs Trusta za BiH.
zubi

#7133 Re: Problem pasa lutalica

Post by zubi »

madridist wrote:Ko god se zalaze da se svi psi lutalice ne uklone sa ulica nasih gradova je obicna pizddurina koja nema veze sa stvarnim zivotom.
fuj
simonese

#7134 Re: Problem pasa lutalica

Post by simonese »

:thumbup:
kakaljin

#7135 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakaljin »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
MJAU - da

#7136 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

sizifinho wrote:
AmirBaa wrote: Ispisa se ti a nista ne rece. Ja sam pri misljenju da kome god je ,,drazi" zivot cukice slatkog sa nevinim ocima od nekog ljudskog bica onda treba na lijecenje ici. Ko god misli da je normalno ovo sto se desava sa lutalicama isto tako nije dobar u glavu, jer ne treba neka pamet da se skonta koliko ima negativnih stvari ovakva situacija. Moje misljenje :roll: a svim velikim borcima za prava cukica zelim dobar tek uz pileci file, pastetu i virsle :thumbup:
1. prvo ovo nevine oke toliko je isforsirano da me više glava boli od nebuloze
2. ko je igdje napisao da je draži život cuke od čovjeka?
Umišljate, tu leži i problem komunikacije, al hajd. Da je zdravog razuma na ovom podforumu čitao bih planove akcija da se uklone psi, a ne žalbe vaše konstantne i dosadne. Također, da je zdrav razum ovdje, ne bi provocirao s tim paštetama, borcima itd. jer ja pišem konstruktivno. Nažalost ne mogu isto reći za ove ostale
MJAU - da wrote:Sizife druže, nije baš tako, jer i meni nekako ne ide u glavu kad neko kaže "volim više pse, nego ljude". Ima tu nekih psohočkih problema, jer znaš, ja volim životinje, ali mi nekako logično da ako su ugroženi lupam ti, ili neka životinja, jbg, priskočim tebi prvo, pa životinji.

Cuke naše pojedoše i oderaše svaku moguću mačku na koju naiđu. To je činjenica, ja nekako volim o činjenicama, manimo se teoretisanja. :wink:
uz, fkt, dužno poštovanje, gdje sam ja (konkretno ja govorim o sebi ovdje) napisao da volim više pse od ljudi?
Da ima ljudi čiji karakter je gori od najgore životinje (iako po teoretisanju šupljaka, čovjek nije životinja) ne može mi niko osporiti.
Ali da sam napisao da više volim pse od ljudi, nit sam pročitao ovdje nit sam napisao.

A ne sporim za pse i mačke, no sad pričamo o prirodnom poretku i poremećaju ekološkog sistema, za što opet nisu psi krivi, već čovjek. Je li potrebno da ti pišem da ni jedna životinja ne može svojstveno mijenjati ekološki sistem onako kako joj odgovara, osim čovjeka?
Znači nemarom čovjeka su se psi nakupili koji imaju nagon da love mačke, neki ih i ubijaju. Nije to nešto s čim se pas ujutro probudi pa kaže: Idem ubit mačku, već mu je zapisano u instinktu iz vremena lova.
Ko kaže- ubijaju ih a ne jedu, za mene je osnovna biološka neznalica jer je opšto znanje: kako je pas nastao, šta je pas, i šta su naučena a šta urođena ponašanja.

Fallen Angels wrote:Joj ovih trolera u pokusaju. Ocigledno je to da im je jedino oruzje ustvari taj odraz nemoci. Njihova klasicna pricica koja se ponavlja vec desetinama stranica unatrag, pa cak i do samog pocetka teme.
Opet cu ponovit ono vezano za moj malo veci post od ranije,
ovo pujdoljupci, cukoljupci je samo odraz tvoje kućne kulture i opšteg generalizovanja, ali ja neću pratit tvoj primjer ali ću ti odgovoriti za ovu nemoć.

Pričate konstantno o nemoći "cukoljubaca" a opet se žalite na Dog Trust koji manipuliše s hiljadama i koji je održao magnitudan broj pasa lutalica na ulicama... kad god se pokrenula inicijativa sklanjanja pasa, oni su se aktivirali i spriječili daljnji napredak akcija- tako da ovdje ja vidim samo jednu silu, a to su Dog Trust i slični fondovi... Jer ljudi rade, za razliku od sličnih tebi čiji je domen djelovanja forum.
Ne vrijeđam te, daleko od tog, možda si jako uspješan/na u životu, i to je druga domena.
No na polju kerova, ja ih idalje gledam na ulici što znači da idalje nemoć vaše strane nije nadjačala onu moć koju pokazuju ti "cukoljupci"
Nisi ti druže, generaliziram, kontamo se mi odavno. ;-)
jasko_ba

#7137 Re: Problem pasa lutalica

Post by jasko_ba »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/austr ... /151018049
Nekome problem macke, nama psi lutalice, al se zna kako se problem moze rijesiti. Samo se kod nas ublehasi pitaju za nesto, a stanje nikad gore.
Mada i oni imaju svoje Sape/Dog's Trust udruzenja, al ne je*e ih niko ni 2 posto.
Predlaže se sterilizacija i plansko smanjivanje populacije, ali kako australske vlasti ističu kako bi to bio previše spor proces, što bi sigurno dovelo do izumiranja pojedinih vrsta.
Fallen Angels

#7138 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

simonese

#7139 Re: Problem pasa lutalica

Post by simonese »

a sto seru
u komsiluku dvije kujice,cipovane i opet okotile,koj sad lud
Fallen Angels

#7140 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

simonese wrote:
a sto seru
u komsiluku dvije kujice,cipovane i opet okotile,koj sad lud

Lud je taj tvoj komsiluk. I kod nas sve sterilizirano a spermici kujama redovno oplodjuju unutrasnje odaje.
Maharadza

#7141 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

http://9gag.com/gag/a8jnxyZ

:lol: :lol: :lol:

Što je najgore, ovo se gotovo u svakom dijelu grada može snimiti kada je Sarajevo u pitanju! :run:
BIONA

#7142 Re: Problem pasa lutalica

Post by BIONA »

Nego, da li je iko od vas zvao hig.servis? Imate li ikakva konkretna iskustva, jesu li dolazili na vas poziv?
simonese

#7143 Re: Problem pasa lutalica

Post by simonese »

BIONA wrote:Nego, da li je iko od vas zvao hig.servis? Imate li ikakva konkretna iskustva, jesu li dolazili na vas poziv?
vise puta,0 bodova,fol zapise lokaciju i izgled kera,nivo agresivnosti :lol:
BIONA

#7144 Re: Problem pasa lutalica

Post by BIONA »

Ma ja, samo sto ne trazi licnu kartu kera...onda je lakse reci da je copor u pitanju
Forsaken

#7145 Re: Problem pasa lutalica

Post by Forsaken »

higijenski servis je nesto najbolje sto se desilo za Dog Trustovce i co. Lokom je ko nesta i radio, sad kako se "otvorio" h. servis Lokom ne smije nigdje osim svoje opstine, a ovi jadnici nista ne rade a klepili su dobru lovu za "opremu i obuku". U medjuvremenu copori pasa su sve veci, a zima dolazi.
bull21

#7146 Re: Problem pasa lutalica

Post by bull21 »

Kažu kastracija radi, ja danas na MD-u vidjeh jednu što je tek izbacila pitaj onog gore koliko kučića. Al' radi kastracija, right? :D
Fallen Angels

#7147 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

Forsaken wrote:higijenski servis je nesto najbolje sto se desilo za Dog Trustovce i co. Lokom je ko nesta i radio, sad kako se "otvorio" h. servis Lokom ne smije nigdje osim svoje opstine, a ovi jadnici nista ne rade a klepili su dobru lovu za "opremu i obuku". U medjuvremenu copori pasa su sve veci, a zima dolazi.
A zimi jos bolje, utrostrucis im narav iz pogane i X puta izmijesane krvi i dobijes neizljecivo ludilo. Tako da te ne treba cudit kad se vracas iz grada s burekom u kesi pa dok prolazis kraj kontejnera coporcic gladnih zubi navali na tebe.
Maharadza

#7148 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

Image

Image

8-)

Hajmo osnovati CatsTrust i krenuti u kontra-ofanzivu protiv ovih AV-AV terorista! :evil:
Fallen Angels

#7149 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

Maharadza wrote:Image

Image

8-)

Hajmo osnovati CatsTrust i krenuti u kontra-ofanzivu protiv ovih AV-AV terorista! :evil:

Hahahaha koji gif oplako sam :lol:
Predlozio ja CT vec ranije al niko nista :mrgreen:
vješalica

#7150 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

Maharadza wrote:http://9gag.com/gag/a8jnxyZ

:lol: :lol: :lol:

Što je najgore, ovo se gotovo u svakom dijelu grada može snimiti kada je Sarajevo u pitanju! :run:
ima li još ovih lasera kupiti imam čopor džukelendara pa da im se javim s prozora 8-) 8-)
Locked