Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drugi profil wrote:Ja ne znam šta je tu potrebno toliko pisati.
Izračuna se površina kruga poznatom formulom.
Uz pomoć digitrona iz tog broja dobiješ drugi korijen.
To je dužina stranice kvadrata koji ima ISTU površinu kao i krug.
najkraće rečeno, klasična grčka postavka "konstrukcije" znači konstrukciju lenjirom i šestarom. i imaju tri klasična grčka problema konstrukcije, kvadratura kruga, delski problem (uduplanje kocke) i trisekcija ugla. već podavno od danas, dokazano je da su sva tri nerješiva po klasičnim "pravilima". kvadratura kruga je nerješiva jer se pi ne može konstruisati. a ne može se konstruisati jer je transcendentan broj, nije korijen nijednog polinoma s racionalnim koeficijentom. van klasične postavke, s tehničkim pomagalima za crtanje krivih su rješivi. ali nije to to.
"Taj diplomatski govor i poruke ne otkrivaju sve detalje onoga o čemu je razgovarano, a ja sumnjam da će javnost ikada biti i upoznata o tim detaljima. Suština cijele priče je da je Merkel prikupila sve podatke o stanju u BiH i da se sada očekuje angažman Njemačke, kao evropskog autoriteta na rješavanju otvorenih pitanja u BiH, što će se manifestovati kroz evropske institucije. Izvjesno je da će Njemačka poduzeti neke korake. Sada je faza prikupljanja informacija s terena, gdje će se kasnije praviti određeni plan aktivnosti", kazao je za Klix.ba politički analitičar dr. Slaven Kovačević.
"Taj diplomatski govor i poruke ne otkrivaju sve detalje onoga o čemu je razgovarano, a ja sumnjam da će javnost ikada biti i upoznata o tim detaljima. Suština cijele priče je da je Merkel prikupila sve podatke o stanju u BiH i da se sada očekuje angažman Njemačke, kao evropskog autoriteta na rješavanju otvorenih pitanja u BiH, što će se manifestovati kroz evropske institucije. Izvjesno je da će Njemačka poduzeti neke korake. Sada je faza prikupljanja informacija s terena, gdje će se kasnije praviti određeni plan aktivnosti", kazao je za Klix.ba politički analitičar dr. Slaven Kovačević.
Daj bože.
Cuj, faza prikupljanja informacija sa terena, pa ce onda kao napraviti plan aktivnosti?
K’o biva, do sad nisu bili informisani, ovi Svabovi?
Strasna analiza.
Ma jasta nego joj se ide u politiku, nego rek'o je babo de sceri prvo da nastelimo mami, pa cemo onda kroz koju godinu pocet' i tebe polako da ubacujemo u masinu.
Nece Bake sve odjednom, pametan i strpljiv je nas Bake.
Daj bože.
Cuj, faza prikupljanja informacija sa terena, pa ce onda kao napraviti plan aktivnosti?
K’o biva, do sad nisu bili informisani, ovi Svabovi?
Strasna analiza.
E kad to sve zavrse, onda ce formirati komisiju da razmotri ta pitanja.
U koliko ima samo politickih fanatika. Sve vide kod drugih a ne vide nista ne vide kod svojih koji grabe kao i drugi. Tesko je ocekivati da ce bilo kada biti ovakva slicna prilika za bogacenje. Kako se bogati Lagumdzija, Niksic, kako se obogatio Radoncic itd, itd, itd, itd.
Treba raditi da se ne cini ovo sto cine sadasnji politicari bez obzira na stranku. Medjutim, mi podrzavamo svoje pulene a blatimo one druge. Kuda to vodi.
ultima_palabra wrote:
Jedina nepoznanica mi je, je l’ stvarno ima ljudi koji vjeruju u neku iluziju da ce im Svabo napraviti drzavu, ili su ove analize tek reda radi, da se ubije dnevnica, i haj’ dalje.
Ovo drugo mogu skontat.
ultima_palabra wrote:
Jedina nepoznanica mi je, je l’ stvarno ima ljudi koji vjeruju u neku iluziju da ce im Svabo napraviti drzavu, ili su ove analize tek reda radi, da se ubije dnevnica, i haj’ dalje.
Ovo drugo mogu skontat.
Heller wrote:negdje se kladio s nekim koliko stoku može jebavat, nema drugog objašnjenja
Vjerovatno s Dodikom i Čovićem... više je to turnir, takmičenje...bolji neka pobjedi... U stvari... nema tu pobjednika...svi su pobjednici, svako u svom narodu...
Last edited by kmirsad on 12/05/2018 05:50, edited 1 time in total.