na kraju su mu promijenili format i usrali stvar

Eto, prošlo je, mijenjaj sličicu...dragma wrote:Hvala Banksy, a Jeremija je zato što sam bio friško operisan od kamička u žuču kad sam se učlanio na forum 2014-te
Jos uvijek jako prisutan, kad pocne kurcenje nas, Alabanac i Rumuna, ko je sta imao, rekao bi covjek svi kuci ostavili vilu, mercedesa, BMWa, i firmu od 10-15 radnika i dosli kod Svabe/Amerikanca da rade u fabriku da rade nako, da guzica vidi putastakasa wrote:RJ57 wrote:da, tako nekako! samo smo se onda sami do korjena sjebali po sistemu "gorbačov, ne možeš ti nama problema napraviti koliko to mi sami možemo"stakasa wrote:Glavna fora sa Jugoslavijom je bila da nam je bilo nemjerljivo bolje i slobodnije u odnosu na zemlje Istocnog lagera. Uz zadrzanu, samoproklamovanu i ni od koga potvrdenu moralnu nadmoc nad dekadencijom Zapada. Kada je Istocnog lagera nestalo, kada nam je Gorbacov jednim potpisom mucki ukinuo predmet podjebavanja, nestalo je i preduslova za nase bitisanje, nasu srecu takoreci![]()
nego kako bi bilo da se vratimo na temu ... ima li ko kakvu slicicu kikirikija iz pedesetih ili šećerne table .... da ogladnim i zaboravim ovo političko prepucavanje![]()
A zanimljivo je i ovo spomenuti. Postojao je taj neki jugoslavenski mentalitet - nadmeni, drcni, sa viskom samopouzdanja
Što ti je reć' samokritičan i konstruktivanmuha_sa wrote: još sam bio i dobar govornik![]()
"slažem se sa izlaganjem poslovodje, fakat nam fali onih finih turpija"![]()
Meni se prelomilo kad je puklo a sve komsije ured u uniformama i naoruzani po PSu, jos kad mi od dobre jaranice stari rece da mi on garantuje bezbijednostDozer wrote:Nego da nas ima levata...
Krenem nekog marta s dvojicom jarana na autobusku i planirali spicit u staru Germaniju, kod tetke jednog od njih... I hodamo prema autobuskoj, ranci na ledjima, karte u dzepovima... a s Pofalica se cuje rafalanje s barikada...
Reko' - Ma, jebo Njemacku, nece ovo ovdje dugo ovako, a mozda bude i zajebancije (a svima njima, svoj svojoj raji ja jos u septembru '91 govorio da ce ovdje biti rat, a oni mi se smijali...).
I vratimo se sva trojica kuci, a navecer na kojekakve straze po haustorima i naselju...
Jedan od njih ranjen u nogu 02.05., lakse, a onda nekad u augustu dobije geler u ledja koji mu stane izmedju kicme i srca, i ima ga i danas. Osusio se za mjesec dana, izgledao kao logoras, bukvalno, a nasi mu to nisu smjeli operisati, i onda se nekako preko jedinice i CK organizuje da se izmjesti u Njemacku, na operaciju. Ali mu ni atmo t onisu smjeli dirati, ucahurilo se, ali su ga uspjeli oporaviti. Danas je jedan od jebenijih likova u Stutgartu, godinama "radi" sa svim sto je zabranjeno, odlezao vec 6-7 godina u 2-3 navrata, 2 puta se zenio, dvoje djece...
Drugi se zatvorio u kucu, krio se cijeli rat i imao manicni strah od pucnjave, granata i izlaska vani... Nije smio izaci ni ispred zgrade... Logicno, i on se osusio, otisao na zivcima, a onda se nekad '96 ispalio kod jarana u Svicu, gdje i danas zivi i radi.
A ja... konj, jbg... Zvali me i jedan i drugi kod njih, i ne samo oni nego jos par njih u Sloveniju, Australiju, Svedsku...da srede papire, posao i sve sta treba, al' meni valjda bilo mrsko.... Doduse, snasao sam se odmah '96 i ovdje, a ni danas se sto se licnog zivota ne zalim ni na sta.
Problem su - djeca.
Hebo mene, odsvirao svoje ionako, ali kada vidim sta djecu sve ceka, s kakvim hajvanima dijele zrak... lijepo mi odmah bude zlo i najradije bih sam sebe utuko vlastitim stocevima...
Zato ce djeca - vanka.
haha, a ja bez cvika ni ne skontah da je u pitanju jeremijadragma wrote:Hvala Banksy, a Jeremija je zato što sam bio friško operisan od kamička u žuču kad sam se učlanio na forum 2014-te
Kad me pitaju jel ti zao sto se ranije nisi ispalio. Ni sekunde, dragom mi je sto sam bio tu "kad je bilo najteze" isto ko sto mi je drago sto sam znao kad se ispalitiDozer wrote:Mah.. I ja sam imao 2 ranjavanja, laksa, jbt ih... Al' konj i dalje ovdje, s ovim "monokrvnim cistuncima"...
Neka ga, nekako smo se srodili....Banksy wrote:Eto, prošlo je, mijenjaj sličicu...dragma wrote:Hvala Banksy, a Jeremija je zato što sam bio friško operisan od kamička u žuču kad sam se učlanio na forum 2014-te

More, Čehinje i "Črvena"... Ah, mladosti moja.uglavnomja wrote:cener s konjem
Meni je jedna od najljepših novčanica koje sam ikad opipala (a emotivno najljepša), ova od 100 dinara, sa naopako okrenutom Augustinčićevom skulpturom (ili ja ne vidim dobrodragma wrote:Oprostite ako je već bilo:

Kip, koji se u originalu zove “Vjesnica mira”, nastao je početkom 1954. godine u atelijeru Antuna Augustinčića, Titova prijatelja i omiljenog kipara. Spomenik je izliven u Zagrebu u Ljevaonici umjetnina ALU. “Vjesnica mira” krenula je iste godine iz Luke Rijeka za New York. Spomenik je postavljen na centralno mjesto kod sjevernog ulaza u zgradu, te se posebno dobro uočava iz daljine. Zgrada UN-a sagrađena je dvije godine ranije prema projektu brazilskog arhitekta Oscara Niemeyera sa suradnicima i nalazi se u dijelu Turtle Bay, susjedstvu Manhattana. Prošle godine završena je 2,15 milijardi dolara vrijedna obnova sjedišta kompleksa UN-a. Skulptura je postala jedan od vizualnih simbola UN-a. Jahačica u ruci drži granu masline i mali globus. Augustinčić je odabrao ženski lik koji je smatrao prikladnijim za simboliku mira. Znao je govoriti: “Kad bi žene vodile politiku, ratova ne bi bilo.”
...
“S gradnjom kompleksa započelo se 1949. godine, a svaka zemlja članica UN-a dobila je određeni zadatak oplemenjivanja prostora. Jugoslavija je s Francuskom i Švedskom bila zadužena za dekoraciju okoliša. Zadatak je povjeren Augustinčiću, koji je 1952., kada su već glavne zgrade UN-a bile dovršene, otputovao u New York da na licu mjesta odluči o zahvatu. Predložio je izvođenje konjaničke statue koja će simbolizirati mir u svijetu. U dogovoru s prvim generalnim sekretarom UN-a, Trygveom Lieom, odlučeno je da se spomenik postavi na veliki ravni plato uz sjeverni ulaz, kroz koji svakodnevno prolaze tisuće posjetitelja”, piše u publikaciji “Priče o spomenicima” autora Davorina Vujčića."
https://www.jutarnji.hr/kultura/art/vla ... a/6431854/
Fudo387 wrote:Ona od 20000 sa rudarom se zvala Keljmendi, a ona od 5000 lesh.
Keljmendi tih dana ubio 4 lika u vojsci.
Jest ako nije dobro pratio kurs, to su vremena kad je diktatura proleterijata vec olabavila.piupiu wrote:Fudo387 wrote:Ona od 20000 sa rudarom se zvala Keljmendi, a ona od 5000 lesh.
Keljmendi tih dana ubio 4 lika u vojsci.![]()
![]()
![]()
E čuj Leš...![]()
Je l' ko zglajz'o iz zajebancije?