nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
klaki

#7126 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

mk ultra wrote:Samo da spomenem ford focus bijeli, koji me danas pretekao unutrasnjom na autoputu na 140, dok prica na telefon, i uletio u makaze izmedju mene i kamiona u desnoj traci.... FUJ!
Halali brate zena mi se poradjala
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#7127 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

klaki wrote:
mk ultra wrote:Samo da spomenem ford focus bijeli, koji me danas pretekao unutrasnjom na autoputu na 140, dok prica na telefon, i uletio u makaze izmedju mene i kamiona u desnoj traci.... FUJ!
Jel zajebavas? :lol:

Jebote patak danas sam 2 puta presao cijeli autoban od tarcina do zenice, al ti si me najvise sjebo :run:
Wind

#7128 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Wind »

U "makaze" na autoputu?? :-)
mirzet87sa

#7129 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Leon16v wrote:
mirzet87sa wrote:
Leon16v wrote:Maloprije gore kod hotela Euripa nissan dzip, valjda su federalci, zaustavili cayennea, i nesto pisu li pisu
Crni jel? To su mi pajdasi, viCemo se i ove noci :evil:
Jes, imaju i gelendere na prozorima :lol:
my boys.. :gunjastajl:
klaki

#7130 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

mk ultra wrote:
klaki wrote:
Jel zajebavas? :lol:

Jebote patak danas sam 2 puta presao cijeli autoban od tarcina do zenice, al ti si me najvise sjebo :run:
Ma furam ba, ako vidis kaku skodu sdi da se ponasa ko da je GTR onda znaj taj sam :lol:
seoBIH

#7131 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by seoBIH »

hehe, vise ti nece pasti na pamet da se ne vracas u desnu traku nakon obavljenog preticanja :thumbup:
preludezalude

#7132 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by preludezalude »

zdruzdjo wrote:
tempuser wrote:
klaki wrote:Clan je tako postavljen da ti moze puknut kaznu ako zeli i da bude pokriven
Pa to je smisao, da drotu na licu mjesta da mogucnost neposredne procjene i zapazanja.
Imamo ovdje neke tzv pravne lumene koji kao sve tjeraju do tancina i svode laboratorijska mjernja. Prakticno u saobracaju postoje 3-4 takva dokaza, snimak kamere, zapis sa radara, zapis sa tahografa, vrijeme ulaska/izlaska sa dionica, sve ostalo je neposredno zapazanje policije.
Pa mislim da bi se tu moglo dooooobro natezati na sudu vezano za to npr. prebrzo kretanje, ili bilo kakvo subjektivno zapazanje policajca. Mislim ne moze drot reci "eeeee vozio si prebrzo" a nema npr radar. Ili "pravio si prekomjermjernu buku" a nema neki uredjaj za mjerenje buke. Jedino ako si stajao na cesti i turirao ono bezobrazno.
Jednostavno mozes ici na varijantu otkud ti da znas koliko je npr 80 db. Ili imas li dokaz da sam ja isao prebrzo sa semafora.
Ja davno jednom u rs-u zaustavljen i kad je vidio da mi ne moze natandariti nista da ga zakitim "cvajom" poceo me peglati za sare na gumama kao nema dovoljno. Pa eto reko izmjeri. Kaze nemam ono za mjerenje. Reko zao mi je ili mjeri ili vozdra. Dobro mogao je nesto. Tehnicki, zvati nekoga da donese onaj subler.....ali sam bio siguran jer sam ja mjerio vec bio prije.
Clan je postavljen tako kako jeste i odraz je znanja i kompetentnosti onoga ko je smislio takav clan. Policija na cesti ne moze uraditi apsolutno nista po pitanju ovog clana. Naravno moze nekog levata uhvatiti na trehu i kazniti ga. Ali u principu ne mogu nista uciniti jer zakon nije definisao sta je to prekomjerna buka. Ono sta je za mene bucno, za tebe mozda nije ili obrnuto. Zato se ovaj clan u praksi i ne primjenjuje. Da li sam ja prebrzo krenuo ili ne, to je relativna stvar...da li lambo galami, da li stojadin prebrzo krece i sl. Ne moze se zakon selektivno primjenjivati i te varijante nema u njemu. Ne moze policajac reci da lambo ne proizvodi prekomjernu buku a nacunirani golf bez auspuha da proizvodi prekomjernu buku. A kad bi se izmjerila ta buka kod ova dva automobila, lambo bi bio daleko bucniji. Ovdje se radi o tome da bi se zakon trebao pozabaviti izmjenama i preinakama automobila tj da bila kakva preinaka u odnosu na tvornicke postavke trebaju proci atest. Ali dokle god neuki ljudi donose zakone i pravilnike koji glase poput ovog gore navedenog clana, stanje je takvo kakvo je.
tempuser

#7133 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
tempuser wrote:
klaki wrote:Clan je tako postavljen da ti moze puknut kaznu ako zeli i da bude pokriven
Pa to je smisao, da drotu na licu mjesta da mogucnost neposredne procjene i zapazanja.
Imamo ovdje neke tzv pravne lumene koji kao sve tjeraju do tancina i svode laboratorijska mjernja. Prakticno u saobracaju postoje 3-4 takva dokaza, snimak kamere, zapis sa radara, zapis sa tahografa, vrijeme ulaska/izlaska sa dionica, sve ostalo je neposredno zapazanje policije.
Pa mislim da bi se tu moglo dooooobro natezati na sudu vezano za to npr. prebrzo kretanje, ili bilo kakvo subjektivno zapazanje policajca. Mislim ne moze drot reci "eeeee vozio si prebrzo" a nema npr radar. Ili "pravio si prekomjermjernu buku" a nema neki uredjaj za mjerenje buke. Jedino ako si stajao na cesti i turirao ono bezobrazno.
Jednostavno mozes ici na varijantu otkud ti da znas koliko je npr 80 db. Ili imas li dokaz da sam ja isao prebrzo sa semafora.
Ja davno jednom u rs-u zaustavljen i kad je vidio da mi ne moze natandariti nista da ga zakitim "cvajom" poceo me peglati za sare na gumama kao nema dovoljno. Pa eto reko izmjeri. Kaze nemam ono za mjerenje. Reko zao mi je ili mjeri ili vozdra. Dobro mogao je nesto. Tehnicki, zvati nekoga da donese onaj subler.....ali sam bio siguran jer sam ja mjerio vec bio prije.
Preticanje preko pune, oduzimanje prednosti, prolazak kroz crveno bez kamere, ulazak u zabranu itd itd su sve prekrsaji zabiljezeni neposrednim zapazanjem policajca. Po toj logici da se kaznjava samo ono sto se mjeri drot te ne moze kaznitida si prosao si kroz crveno, usao u zabranu, uzeo prednost itd itd jer nema snimak...
tempuser

#7134 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

preludezalude wrote: Clan je postavljen tako kako jeste i odraz je znanja i kompetentnosti onoga ko je smislio takav clan. Policija na cesti ne moze uraditi apsolutno nista po pitanju ovog clana. Naravno moze nekog levata uhvatiti na trehu i kazniti ga. Ali u principu ne mogu nista uciniti jer zakon nije definisao sta je to prekomjerna buka. Ono sta je za mene bucno, za tebe mozda nije ili obrnuto. Zato se ovaj clan u praksi i ne primjenjuje. Da li sam ja prebrzo krenuo ili ne, to je relativna stvar...da li lambo galami, da li stojadin prebrzo krece i sl. Ne moze se zakon selektivno primjenjivati i te varijante nema u njemu. Ne moze policajac reci da lambo ne proizvodi prekomjernu buku a nacunirani golf bez auspuha da proizvodi prekomjernu buku. A kad bi se izmjerila ta buka kod ova dva automobila, lambo bi bio daleko bucniji. Ovdje se radi o tome da bi se zakon trebao pozabaviti izmjenama i preinakama automobila tj da bila kakva preinaka u odnosu na tvornicke postavke trebaju proci atest. Ali dokle god neuki ljudi donose zakone i pravilnike koji glase poput ovog gore navedenog clana, stanje je takvo kakvo je.
Sjedi ti pa napisi...
zdruzdjo

#7135 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote: .............Po toj logici da se kaznjava samo ono sto se mjeri drot te ne moze kaznitida si prosao si kroz crveno, usao u zabranu, uzeo prednost itd itd jer nema snimak...
nemojmo tjerati mak na konac ali mislim da ipak znas o cemu govorim.
jebi ga onda nas mogu zaustavljati i bez radara zbog prebrze voznje.

Mene kad bi zaustavio zbog "prebrzog" kretanja sa semafora (bez da sam zaslajdrao gumama) ja bih se branio "nije nego su ostali krenuli previse sporo pa sam ja izgledao previse brz".

Na cesti pored aerodroma sam jednom gasao jer sam zurio u ranu zoru. Na mjestu gdje je radar stacionirani sam izveo onaj manevar izbjegavanja senzora na cesti.
kod samog razgranicenja fbih/rs me zaustavlja patrola bez radara.

on: kaze sto vozis brzo
ja: pa ne vozim,
on: pa sto si onako skrenuo onako pored radara, da te ne uhvati jel'?
ja: ma jok ba bila macka posla preko ceste pa da je ne udarim.
on: i bas tu?
ja: da bas tu.
Malo se snebivao i na kraju me pusti.
seoBIH

#7136 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by seoBIH »

I nije te stid napisati to javno?
preludezalude

#7137 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by preludezalude »

tempuser wrote:
preludezalude wrote: Clan je postavljen tako kako jeste i odraz je znanja i kompetentnosti onoga ko je smislio takav clan. Policija na cesti ne moze uraditi apsolutno nista po pitanju ovog clana. Naravno moze nekog levata uhvatiti na trehu i kazniti ga. Ali u principu ne mogu nista uciniti jer zakon nije definisao sta je to prekomjerna buka. Ono sta je za mene bucno, za tebe mozda nije ili obrnuto. Zato se ovaj clan u praksi i ne primjenjuje. Da li sam ja prebrzo krenuo ili ne, to je relativna stvar...da li lambo galami, da li stojadin prebrzo krece i sl. Ne moze se zakon selektivno primjenjivati i te varijante nema u njemu. Ne moze policajac reci da lambo ne proizvodi prekomjernu buku a nacunirani golf bez auspuha da proizvodi prekomjernu buku. A kad bi se izmjerila ta buka kod ova dva automobila, lambo bi bio daleko bucniji. Ovdje se radi o tome da bi se zakon trebao pozabaviti izmjenama i preinakama automobila tj da bila kakva preinaka u odnosu na tvornicke postavke trebaju proci atest. Ali dokle god neuki ljudi donose zakone i pravilnike koji glase poput ovog gore navedenog clana, stanje je takvo kakvo je.
Sjedi ti pa napisi...
Pa kad vec sugeriras...
da pravilnike i zakone donose ljudi koji znaju svoj posao ovaj clan bi trebao da glasi nesto poput: vozilo ne smije stvarati prekomjernu buku uzrokovanu promjenom tvornickih postavki automobila. Sluzbeno lice ako sumnja da je vozilo modifikovano i zbog toga stvara prekomjernu buku, iskljucit ce vozilo iz saobracaja i uputiti ga na vanredni tehnicki pregled gdje ce se utvrditi cinjenicno stanje.

Eto ja odmah napravih bolji clan od onoga koji su umne glave napisali.

A to da li cu ja voziti u prvoj brzini a ti u trecoj je stvar slobodne volje. Ja naravno proizvodim vise buke ali auto tako radi. Radni raspon mu je od 500-5000 obrtaja i naravno da stvara vise buke na 4000 nego na 1500 obrtaja. Ali ne moze me zbog toga kazniti nitko. Vozilo je takvo izaslo iz fabrike, proslo sve kontrole, uvezeno, placene sve dadzbine, proslo tehnicki pregled i registrovano, a sad bi neko da kaze da proizvodi "prekomjernu" buku (a niko da je izmjeri) i da naplati kaznu. Ma nema sanse nikakve to na sudu.

U svakom slucaju...pravilnik tj zakon mora biti jasan i precizan, nedvosmislen i svi pojmovi definisani. Ako se zakon moze tumaciti dvosmisleno, onda taj zakon tj clan nije dobar i nije primjenjiv u praksi. U stvari dobar je isto koliko i nepostojeci zakon.

Ista ce stvar biti i ako uvedu u pravilnik "bahatu voznju". Cuj bahata voznja!!!
MOSALJOZE

#7138 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

Forum moralisti,sve po psu
:zzzz:
mirzet87sa

#7139 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Omakne se kojem moralisti pokoja akrobacija.. bitno je popljuvat drugog, svoj grijeh se prasta.. :lol:
tempuser

#7140 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

preludezalude wrote: Pa kad vec sugeriras...
da pravilnike i zakone donose ljudi koji znaju svoj posao ovaj clan bi trebao da glasi nesto poput: vozilo ne smije stvarati prekomjernu buku uzrokovanu promjenom tvornickih postavki automobila. Sluzbeno lice ako sumnja da je vozilo modifikovano i zbog toga stvara prekomjernu buku, iskljucit ce vozilo iz saobracaja i uputiti ga na vanredni tehnicki pregled gdje ce se utvrditi cinjenicno stanje.

Eto ja odmah napravih bolji clan od onoga koji su umne glave napisali.

A to da li cu ja voziti u prvoj brzini a ti u trecoj je stvar slobodne volje. Ja naravno proizvodim vise buke ali auto tako radi. Radni raspon mu je od 500-5000 obrtaja i naravno da stvara vise buke na 4000 nego na 1500 obrtaja. Ali ne moze me zbog toga kazniti nitko. Vozilo je takvo izaslo iz fabrike, proslo sve kontrole, uvezeno, placene sve dadzbine, proslo tehnicki pregled i registrovano, a sad bi neko da kaze da proizvodi "prekomjernu" buku (a niko da je izmjeri) i da naplati kaznu. Ma nema sanse nikakve to na sudu.

U svakom slucaju...pravilnik tj zakon mora biti jasan i precizan, nedvosmislen i svi pojmovi definisani. Ako se zakon moze tumaciti dvosmisleno, onda taj zakon tj clan nije dobar i nije primjenjiv u praksi. U stvari dobar je isto koliko i nepostojeci zakon.

Ista ce stvar biti i ako uvedu u pravilnik "bahatu voznju". Cuj bahata voznja!!!
Mjesas dvije stvari... Jedna stvar je tehnicka ispravnost pri cemu se moze mjeriti ostupanje od tvornickih parametara, tipa kad na autu izbacis fabricke lonce pa ne stavis nikave, ili protocne ili kakve cunerske lonce, skines prigusivace sa motora, za to se uvijek moglo slati na vanredni, a druga stvar je kad bez potrebe turiras auto na kojem nista nije dirano i drzis ga u blokadi. Vozilo je izaslo iz fabrike, proslo sve kontrole, platio si sve dazbine, ima svjetla i sirene, pa ne znaci da duga i sirenu mozes koristiti po slobodnoj volji kad hoces. Kupis kucno kino, platis racun, PDV pa ga ne mozes odvrtati koliko je volja, Na kraju krajeva kupis auto sve platis pa ga ne mozes voziti kako, kad ti je i kuda ti je volja jer imas ogranicenja brzine, zabrane, jednosmjerne itd... Zar ne? Nije to bas tako kao sto si ti zamislio, kupio, platio, mogu da radim sta hocu!
tempuser

#7141 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
tempuser wrote: .............Po toj logici da se kaznjava samo ono sto se mjeri drot te ne moze kaznitida si prosao si kroz crveno, usao u zabranu, uzeo prednost itd itd jer nema snimak...
nemojmo tjerati mak na konac ali mislim da ipak znas o cemu govorim.
jebi ga onda nas mogu zaustavljati i bez radara zbog prebrze voznje.

Mene kad bi zaustavio zbog "prebrzog" kretanja sa semafora (bez da sam zaslajdrao gumama) ja bih se branio "nije nego su ostali krenuli previse sporo pa sam ja izgledao previse brz".

Na cesti pored aerodroma sam jednom gasao jer sam zurio u ranu zoru. Na mjestu gdje je radar stacionirani sam izveo onaj manevar izbjegavanja senzora na cesti.
kod samog razgranicenja fbih/rs me zaustavlja patrola bez radara.

on: kaze sto vozis brzo
ja: pa ne vozim,
on: pa sto si onako skrenuo onako pored radara, da te ne uhvati jel'?
ja: ma jok ba bila macka posla preko ceste pa da je ne udarim.
on: i bas tu?
ja: da bas tu.
Malo se snebivao i na kraju me pusti.
Malo se pravis pametnjakovic dok ne naletis na isto 2 x s tom pricom ili jednog koji ima i vremena i zivaca pa te izvede iz auto, provjerava podatke, broji ziherice u prvoj pomoci da ti bude zao sto nisi platio kaznu i produzio...
Laplace

#7142 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

Evo auta za ljubitelje golfova i rejsere:

http://autonews-mag.com/news/golf-gti-t ... -4-million

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
zdruzdjo

#7143 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote: Malo se pravis pametnjakovic dok ne naletis na isto 2 x s tom pricom ili jednog koji ima i vremena i zivaca pa te izvede iz auto, provjerava podatke, broji ziherice u prvoj pomoci da ti bude zao sto nisi platio kaznu i produzio...

Eeeee ne mozes se qurchiti ako nemas sa cim.
U skoli sam naucio da se uvijek samo odlicni ucenici mogu zajebavati i praviti belaje jer im prolazi.
Sto ce reci: moras biti uredan u svakom pogledu (i znati da si) da bi mogao tjerati mak na konac. Imas sijalice, imas urednu prvu pomoc, sve ti radi, pojas uredan, nema te u sistemu neplacenih hiljada kazni, registrovan.....sta ces mi??? jedino da sam ti "sumnjivo lice" pa da me privodis. Ali onda bih Omara zvao vjerovatno.

Pa u ovom sucaju bez njihovog radara jedino da sam rekao "e jes' vozio sam xx preko ogranicenja, kriv sam, bichujte me i kaznu pisite pa da grijehe okajem"
zdruzdjo

#7144 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

seoBIH wrote:I nije te stid napisati to javno?
Ma da, ovdje na forumu sve majke tereze, svetci, svetice, bezgresnici, djevice i djevci......
Dajte ba.
tempuser

#7145 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
tempuser wrote: Malo se pravis pametnjakovic dok ne naletis na isto 2 x s tom pricom ili jednog koji ima i vremena i zivaca pa te izvede iz auto, provjerava podatke, broji ziherice u prvoj pomoci da ti bude zao sto nisi platio kaznu i produzio...

Eeeee ne mozes se qurchiti ako nemas sa cim.
U skoli sam naucio da se uvijek samo odlicni ucenici mogu zajebavati i praviti belaje jer im prolazi.
Sto ce reci: moras biti uredan u svakom pogledu (i znati da si) da bi mogao tjerati mak na konac. Imas sijalice, imas urednu prvu pomoc, sve ti radi, pojas uredan, nema te u sistemu neplacenih hiljada kazni, registrovan.....sta ces mi??? jedino da sam ti "sumnjivo lice" pa da me privodis. Ali onda bih Omara zvao vjerovatno.

Pa u ovom sucaju bez njihovog radara jedino da sam rekao "e jes' vozio sam xx preko ogranicenja, kriv sam, bichujte me i kaznu pisite pa da grijehe okajem"
Sacekajte gospodine da provjerimo podatke...
Uzmu ti vozacku i saobracajnu, bace ih na komadnu tablu, slucaju radio, smisljaju varijante za kladionicu, tipkaju na viberu, citaju novine, zavrsavaju svoje papire, drkaju onu stvar, zaustavljaju druga auta, a ti odlikas cekas pored ceste 15-20 min - pola sata i pases muda...
Sve je uredu, pao sistem, izvin'te sto ste cekali, sretno!
zdruzdjo

#7146 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:
Sacekajte gospodine da provjerimo podatke...
Uzmu ti vozacku i saobracajnu, bace ih na komadnu tablu, slucaju radio, smisljaju varijante za kladionicu, tipkaju na viberu, citaju novine, zavrsavaju svoje papire, drkaju onu stvar, zaustavljaju druga auta, a ti odlikas cekas pored ceste 15-20 min - pola sata i pases muda...
Sve je uredu, pao sistem, izvin'te sto ste cekali, sretno!
Jebi ga, rizik. Sve u zivotu.
Ne kazem da sam ispravan.
Ali eto sta sam trebao, "jeste vozio sam 90 ali obzirom da vi nemate radar ja cu vam reci koliko sam vozio i potpisati cu nalog za oduzimanje vozacke i kaznu".
Da me zaustavio sa radarom, ne bih A rekao. Kriv ko djete na tuti.

Da da, ma kao sto rekoh sve majke tereze.
tempuser

#7148 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
Jebi ga, rizik. Sve u zivotu.
Ne kazem da sam ispravan.
Ali eto sta sam trebao, "jeste vozio sam 90 ali obzirom da vi nemate radar ja cu vam reci koliko sam vozio i potpisati cu nalog za oduzimanje vozacke i kaznu".
Da me zaustavio sa radarom, ne bih A rekao. Kriv ko djete na tuti.

Da da, ma kao sto rekoh sve majke tereze.
Pa naravno neces priznati da si vozio 90, ali ne bi trebao ni uzimat drotove za idiote pricom o macka. Znaju oni isto kao i ti sta si napravio, zaustavili su te da te malo trznu i opomenu. ionako ti nisu mogli nista bez radara, dovoljno bi bilo da si slegao ramenima uz osmjeh i bez odgovora, ovako su te po nebulozi s mackom mozda (bili) po zlu upamtili.
Pazi sad moguci scenario, jesu te upamtili, par jutara poslije uhvate tvog kolegu kako prica na mobitel, vadi se, izvin'te zurim, baza, ovo-ono, oni bi kao da mu progledaju kroz prste, al ga kao usput upitaju jel radi li kod vas neki s bradicom u Marei, kolega jedva doceka da kaze ko si i sta si i taaaa - daaaa! Znaju da si redovan i sljedeci put peglana na pravdi boga...
Bez lazne i forumske skromnosti ne pravi velike prekrsaje iz kategorije vozacka, bodovi, 100 KM, ponekad mi se omakne ovo sitno, 40 KM, mobitel, malo prekoracenje, ali nika za nikad nisam pokusao od drotova praviti budal pricom to nisam ja to je moja Shauma, sve ljubazno, slijeganje ramenima, priznanje uz nevini osmjer i u 4/5 slcajeva su me pustali uz upozorenje.
zdruzdjo

#7149 Re: RE: Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:
zdruzdjo wrote:

Pazi sad moguci scenario, jesu te upamtili, par jutara poslije uhvate tvog kolegu kako prica na mobitel, vadi se, izvin'te zurim, baza, ovo-ono, oni bi kao da mu progledaju kroz prste, al ga kao usput upitaju jel radi li kod vas neki s bradicom u Marei, kolega jedva doceka da kaze ko si i sta si i taaaa - daaaa! Znaju da si redovan i sljedeci put peglana na pravdi boga...
Bez lazne i forumske skromnosti ne pravi velike prekrsaje iz kategorije vozacka, bodovi, 100 KM, ponekad mi se omakne ovo sitno, 40 KM, mobitel, malo prekoracenje, ali nika za nikad nisam pokusao od drotova praviti budal pricom to nisam ja to je moja Shauma, sve ljubazno, slijeganje ramenima, priznanje uz nevini osmjer i u 4/5 slcajeva su me pustali uz upozorenje.
Od marea-e nije ostalo nista. U helac je otisla skroz. Drugo je auto bilo u opticaju.
Ovo za kolegu....
Eeee postoji neka cast medju lopovima. Hahahaha.
Nisam ni ja od tih kazne ovo ono. Sica. Pojas ponekad, radar odprilike unutar novcane, parking NIKAD, mobitel nikad.
Pa znam da mi nije mogao nista bez radara. Bas sam zato i komentarisao o zakljucivanju. Macku za rep to ja sam npr procjenio da je neko isao prebrzo ili prebucno krenuo. Ma daaaaj. Mami nek procjeni.
A nisam isao ciljem e idem ga praviti budalom, nego prvo mi palo bogami na pamet. Nista drugo. Iskren da budem rano kad vozim vise uzivam u laganom guslanju jer mi mozak ne radi bas naj naj kad se dignem rano pa sam onda sav na slo-mo.
tempuser

#7150 Re: RE: Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
tempuser wrote:
zdruzdjo wrote:

Od marea-e nije ostalo nista. U helac je otisla skroz. Drugo je auto bilo u opticaju.
Ovo za kolegu....
Eeee postoji neka cast medju lopovima. Hahahaha.
Nisam ni ja od tih kazne ovo ono. Sica. Pojas ponekad, radar odprilike unutar novcane, parking NIKAD, mobitel nikad.
Pa znam da mi nije mogao nista bez radara. Bas sam zato i komentarisao o zakljucivanju. Macku za rep to ja sam npr procjenio da je neko isao prebrzo ili prebucno krenuo. Ma daaaaj. Mami nek procjeni.
A nisam isao ciljem e idem ga praviti budalom, nego prvo mi palo bogami na pamet. Nista drugo. Iskren da budem rano kad vozim vise uzivam u laganom guslanju jer mi mozak ne radi bas naj naj kad se dignem rano pa sam onda sav na slo-mo.
Za bradicu i Mareu karikiram, znas da sam ti poslije blisnkih susreta nesto provjeravao u TKS za spis oko naplate! :-D
Post Reply