Izvoz-uvoz iz u majcicu rusiju sve pokazuje. dzaba se upire na vrhovima prstiju da se nesto dokaze. jojoj.
RUSIJA
- General War
#7126 Re: RUSIJA
Mislim ono..koji ruski troll bolidi se motaju po ovom forumu
Izvoz-uvoz iz u majcicu rusiju sve pokazuje. dzaba se upire na vrhovima prstiju da se nesto dokaze. jojoj.
-
Bodkin
#7127 Re: RUSIJA
Mislis uvoz veci od izvoza?General War wrote:Mislim ono..koji ruski troll bolidi se motaju po ovom forumu![]()
-
detroit-mercy
#7128 Re: RUSIJA
Nije problem poredjenje nego rast, kineska eknomija je zadnjih 30 godina raste po prosjecnoj stopi od 10%. Sto je bilo i za ocekivati obzirom odakle su polazili. Hrvatska i Rusija imaju priblizan GDP per capita, po tvome trebali bi da su sretni sa rastom od 1.6-1.7%. Da li su u Hrvatskoj sretni sa rastom ispod 2% je pitanje? Zbog toga ne vidim da bi Rusi trebali biti nesto posebno sretni sa istim rastom. Ti si prvi uporedio rast Austrije i Rusije, ne ja, i konstatovao da bi sa rastom od 1.7% Rusi trebali biti sretni jer eto i Evropa ima isti rast. Sto je priznati ces veoma glupo poredjenje.Bodkin wrote:Svi vodeci strucnjaci nemaju problema da porede rast kine sa OECD zemljama ali ti ipak kazes da to nema smisla.detroit-mercy wrote:Lik poredi ekonomije koje su iza sebe ostavil eksponenicalni rast jos prije par decenija i sada su u fazi manje vise stabilnog rasta sa eknomijom koja to nije, mislim sta reci, koju poruku poslati.The 51st State wrote:Za ruse je bitnija struktura tog rasta, nego suhi procenti, ako je rast ostvaren u preradjivackoj indistruji, dobar start za njih svakako, ali posto se radi o tesko korumpiranoj drzavi I logisticki prezahtjevnom trzistu sumnjam da mogu eskponencijalnije rasti.
Nista, poslusacu tebe![]()
Rast je rast. Znak da se ekonomija siri, a ne skuplja. To sto svabo proizvede vise vrijednosti je nebitno u kontekstu ovoga o cemu pricamo. Ti bi da dokazes da su rusi iza zapada (kao da neko ovo negira) i da im treba dvocifreni rast da stignu evropu (kao da ovo neko negira
)
Ne vidim zasto onda i Hrvati ne bi bili sretni sa istim rastom ali posto znamo stanje u komsilukiu onda znamo i da je za Hrvatsku rast od 1.6% kurcu za usi a Rusija nam je egzotican zemlja pa je isti rast OK, mada je kurcu za usi.
Sapleo si se sa poredjenjem u tome je citava poenta.
- NajdraziVodjaa
#7129 Re: RUSIJA
I Poljaci su bili pod zeljeznom zavjesom pa ih je od pada iste nekako tri puta vise se naselilo u Njemacku nego Rusa. U tu pricu o 200 eura za profesora nikad neceu povjerovati. U krnjoj, siromasnoj Bosni prosvjetni radnik u sarajevskom kantonu ima 750 eura platu a profesor u Moskvi ili St. Petersbourgu 200 euradetroit-mercy wrote:Znaci treba da zanemarimo 40-50 godina zeljezne zavjese i rezima kad nisi mogao maknuti bez da ti u pola familije frkne glavaNajdraziVodjaa wrote:O masovnom odlasku rusa dvoljno je samo pogledati najprivlacnije zemlje EU u koje svi dolaze i koje su najblize Rusima za "pobjeci" i vidjeti kolike se gluposti pisu. Rusa u Njemackoj primjerice ima nesto vise od 200 hiljada dok iz Italije zemlje koja je eto tehnoloski i ekonomski uracunata ispred Rusije doalzi 600 hiljada imigranata. Te price o ruskim profesorima i naucnicima koji tamo idu su smijesne u Ameriku dodje vise Francuza, Njemaca, Italijana, Holandjana nego Rusa pa jel to one proapdaju ekonomski? Sta profesor dosao tamo ne jer je u Rusiji gladan vec sto su mu ovi dali neku veliku platu jer im je trebao tamo, ne znaci da u Rusiji nije fine pare zaradijvao.. Pa Rusi decenijama nisu nigdje mogli maknuti
. I onda to poredis sa zemaljama koje su izmedju sebe vec imale prilican protok radne snage. Btw, profersori zaradjivali po 200Eura pa su radi toga dolazili a dvjesto ojra u jednom od najskupljih gradova u svijetu i nije bas neka kradja
.
- General War
#7130 Re: RUSIJA
Ne, nego sta se uvozi a sta izvozi iz rusije.Bodkin wrote:Mislis uvoz veci od izvoza?General War wrote:Mislim ono..koji ruski troll bolidi se motaju po ovom forumu![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7131 Re: RUSIJA
http://www.index.hr/vijesti/clanak/berl ... 61455.aspx
GRADSKE vlasti u Berlinu su odlučile kako neće obasjati Brandenburška vrata bojama ruske zastave kako bi iskazali solidarnost sa žrtvama iz Sankt Peterburga.
GRADSKE vlasti u Berlinu su odlučile kako neće obasjati Brandenburška vrata bojama ruske zastave kako bi iskazali solidarnost sa žrtvama iz Sankt Peterburga.
- desni
#7132 Re: RUSIJA
NajdraziVodjaa wrote:I Poljaci su bili pod zeljeznom zavjesom pa ih je od pada iste nekako tri puta vise se naselilo u Njemacku nego Rusa. U tu pricu o 200 eura za profesora nikad neceu povjerovati. U krnjoj Bosni prosvjetni radnik u sarajevskom kantonu ima 750 eura platu a profesor u Moskvi ili St. Petersbourgu 200 euradetroit-mercy wrote:Znaci treba da zanemarimo 40-50 godina zeljezne zavjese i rezima kad nisi mogao maknuti bez da ti u pola familije frkne glavaNajdraziVodjaa wrote:O masovnom odlasku rusa dvoljno je samo pogledati najprivlacnije zemlje EU u koje svi dolaze i koje su najblize Rusima za "pobjeci" i vidjeti kolike se gluposti pisu. Rusa u Njemackoj primjerice ima nesto vise od 200 hiljada dok iz Italije zemlje koja je eto tehnoloski i ekonomski uracunata ispred Rusije doalzi 600 hiljada imigranata. Te price o ruskim profesorima i naucnicima koji tamo idu su smijesne u Ameriku dodje vise Francuza, Njemaca, Italijana, Holandjana nego Rusa pa jel to one proapdaju ekonomski? Sta profesor dosao tamo ne jer je u Rusiji gladan vec sto su mu ovi dali neku veliku platu jer im je trebao tamo, ne znaci da u Rusiji nije fine pare zaradijvao.. Pa Rusi decenijama nisu nigdje mogli maknuti
. I onda to poredis sa zemaljama koje su izmedju sebe vec imale prilican protok radne snage. Btw, profersori zaradjivali po 200Eura pa su radi toga dolazili a dvjesto ojra u jednom od najskupljih gradova u svijetu i nije bas neka kradja
.
![]()
ma da naravno da vjerujem u to...
- NajdraziVodjaa
#7133 Re: RUSIJA
A kako je ti vidis europejac molim te me prosvjetli? Prosperitetnu, razvijenu, mocnu? Evo ispravi me sta da napisem umjesto krnja, siromasna, vazalska?
Krnja je i Srbija i sve exyu drzave su banana drzave a BiH je najveca banana drzava od svih to su cinjenice, milion vlada, milion ministara, neki poput tebe ocigledno zive u paralelnoj stvarnosti dje je sve med i mlijeko.
Krnja je i Srbija i sve exyu drzave su banana drzave a BiH je najveca banana drzava od svih to su cinjenice, milion vlada, milion ministara, neki poput tebe ocigledno zive u paralelnoj stvarnosti dje je sve med i mlijeko.
- desni
#7134 Re: RUSIJA
NajdraziVodjaa wrote:A kako je ti vidis europejac molim te me prosvjetli? Prosperitetnu, razvijenu, mocnu? Evo ispravi me sta da napisem umjesto krnja, siromasna, vazalska?
- NajdraziVodjaa
#7135 Re: RUSIJA
Otkinuto je i vise od jednog dijela no to nije poenta onoga sto sam htio reci eto nek nije krnja ako ce ti biti lakse ali jeste banana drzava ciji stanovnici nemaju pravo da se smiju jednoj Rusiji. Nista mi nema smijesnije nego kad vidim komentare o ruskoj tehnologiji i industriji totalno potcijenjivacke da ne kazem ismijavajuce od likova cijoj je drzavi vrhunac industrije napraviti presvlaku za novog golfa i porshea 
- General War
#7136 Re: RUSIJA
...Isto tako velicati zemlju koja je jedina nakon 50 godina uzela sebi za pravo da prisvaja dio tudje zemlje i gledati je kao svetionik prava i pravde moze samo ili po zadatku ili nakon "ispijene specijale".NajdraziVodjaa wrote:Otkinuto je i vise od jednog dijela no to nije poenta onoga sto sam htio reci eto nek nije krnja ako ce ti biti lakse ali jeste banana drzava ciji stanovnici nemaju pravo da se smiju jednoj Rusiji. Nista mi nema smijesnije nego kad vidim komentare o ruskoj tehnologiji i industriji totalno potcijenjivacke da ne kazem ismijavajuce od likova cijoj je drzavi vrhunac industrije napraviti presvlaku za novog golfa i porshea
Gdje je to pobjedila ruska tehnologija u bilo kojem ratu...ili predstavlja neko tehnolosko cudo u medicini ili gdje drugo? Ovdje se ne poredi privreda BiH i Rusije...vec bezrazlozna glorifikacija rusije na pogresnom forumu.
- Point.
#7137 Re: RUSIJA
Dzaba trosis slova. Ovi ruskiljupci isto da zive u paralelnom svijetu, isto da jedini oni imaju protok informacija pa niko drugi ne zna stanje u toj velikoj, grande Rusiji.General War wrote:...Isto tako velicati zemlju koja je jedina nakon 50 godina uzela sebi za pravo da prisvaja dio tudje zemlje i gledati je kao svetionik prava i pravde moze samo ili po zadatku ili nakon "ispijene specijale".NajdraziVodjaa wrote:Otkinuto je i vise od jednog dijela no to nije poenta onoga sto sam htio reci eto nek nije krnja ako ce ti biti lakse ali jeste banana drzava ciji stanovnici nemaju pravo da se smiju jednoj Rusiji. Nista mi nema smijesnije nego kad vidim komentare o ruskoj tehnologiji i industriji totalno potcijenjivacke da ne kazem ismijavajuce od likova cijoj je drzavi vrhunac industrije napraviti presvlaku za novog golfa i porshea![]()
Gdje je to pobjedila ruska tehnologija u bilo kojem ratu...ili predstavlja neko tehnolosko cudo u medicini ili gdje drugo? Ovdje se ne poredi privreda BiH i Rusije...vec bezrazlozna glorifikacija rusije na pogresnom forumu.
-
jefferson
#7138 Re: RUSIJA
Caka je u tome sto BH firma pravi presvlaku za Golfa a Ruska to nikad nece moci.NajdraziVodjaa wrote:Otkinuto je i vise od jednog dijela no to nije poenta onoga sto sam htio reci eto nek nije krnja ako ce ti biti lakse ali jeste banana drzava ciji stanovnici nemaju pravo da se smiju jednoj Rusiji. Nista mi nema smijesnije nego kad vidim komentare o ruskoj tehnologiji i industriji totalno potcijenjivacke da ne kazem ismijavajuce od likova cijoj je drzavi vrhunac industrije napraviti presvlaku za novog golfa i porshea
Ne zaboravi, Rusi su bivsoj Jugi prodali MIG-21 za dva miliona pari cipela napravljenih u Borcu i Borovu za koje su se redovi u Moskvi fatali.
Sutra kada bi nafte nestalo vratili bi se votki i pisanju tragicnih knjiga.
-
Bodkin
#7140 Re: RUSIJA
Jos jedan ideolog. Australiia vec 30 godina u recesiji nije bila iako se ekonomija bazira na izvozu ruda. Nafte nece skoro nestati, kao ni gasa ni drugih plemenitih i neplemenitih metala. Rusija 1980 i rusija danas su dva pojma. Jebote pisete ovdje gluposti bez da trepnetejefferson wrote:Caka je u tome sto BH firma pravi presvlaku za Golfa a Ruska to nikad nece moci.NajdraziVodjaa wrote:Otkinuto je i vise od jednog dijela no to nije poenta onoga sto sam htio reci eto nek nije krnja ako ce ti biti lakse ali jeste banana drzava ciji stanovnici nemaju pravo da se smiju jednoj Rusiji. Nista mi nema smijesnije nego kad vidim komentare o ruskoj tehnologiji i industriji totalno potcijenjivacke da ne kazem ismijavajuce od likova cijoj je drzavi vrhunac industrije napraviti presvlaku za novog golfa i porshea
Ne zaboravi, Rusi su bivsoj Jugi prodali MIG-21 za dva miliona pari cipela napravljenih u Borcu i Borovu za koje su se redovi u Moskvi fatali.
-
Bodkin
#7141 Re: RUSIJA
Gdp per kapita je nebitan (iako je ruski 20% veci) u ovom kontekstu. Sa rastom od 1.7% niko ne bi trebao biti zadovoljan. Ja sam rekao da ako je smijesan ruski od 1.7% smijesan je i ovaj hrvatski i austrijski.detroit-mercy wrote: Nije problem poredjenje nego rast, kineska eknomija je zadnjih 30 godina raste po prosjecnoj stopi od 10%. Sto je bilo i za ocekivati obzirom odakle su polazili. Hrvatska i Rusija imaju priblizan GDP per capita, po tvome trebali bi da su sretni sa rastom od 1.6-1.7%. Da li su u Hrvatskoj sretni sa rastom ispod 2% je pitanje? Zbog toga ne vidim da bi Rusi trebali biti nesto posebno sretni sa istim rastom. Ti si prvi uporedio rast Austrije i Rusije, ne ja, i konstatovao da bi sa rastom od 1.7% Rusi trebali biti sretni jer eto i Evropa ima isti rast. Sto je priznati ces veoma glupo poredjenje.
Ne vidim zasto onda i Hrvati ne bi bili sretni sa istim rastom ali posto znamo stanje u komsilukiu onda znamo i da je za Hrvatsku rast od 1.6% kurcu za usi a Rusija nam je egzotican zemlja pa je isti rast OK, mada je kurcu za usi.
Sapleo si se sa poredjenjem u tome je citava poenta.
Isto kao da kazes austrijski gdp per kapita je 45k i rast im je kurcev jer katar ima 120k i nece ih nikad stici. Uopste ne pricamo o tome
- NajdraziVodjaa
#7142 Re: RUSIJA
U svakom ratu kojeg su rusi pobjedili pobjedila je i ruska tehnologija.General War wrote:...Isto tako velicati zemlju koja je jedina nakon 50 godina uzela sebi za pravo da prisvaja dio tudje zemlje i gledati je kao svetionik prava i pravde moze samo ili po zadatku ili nakon "ispijene specijale".NajdraziVodjaa wrote:Otkinuto je i vise od jednog dijela no to nije poenta onoga sto sam htio reci eto nek nije krnja ako ce ti biti lakse ali jeste banana drzava ciji stanovnici nemaju pravo da se smiju jednoj Rusiji. Nista mi nema smijesnije nego kad vidim komentare o ruskoj tehnologiji i industriji totalno potcijenjivacke da ne kazem ismijavajuce od likova cijoj je drzavi vrhunac industrije napraviti presvlaku za novog golfa i porshea![]()
i ti gledas kao svjetionik prava i pravde drzavu koja je okupirala teritoriju susjedne drzave i na njoj drzi zarobljenike i svih krajeva svijeta koje muci i ubija bez sudjenja sutra da rusija to uradi negdje ti bi prvi kmecao u ljudskim pravima ali ne ti nisi licemjer
-
The 51st State
#7143 Re: RUSIJA
pobijedila je ruska krv i ljudske zrtve, cuj tehnologija, na jednog svabu deset rusa ginulo.
bolje rusko govno nego americka pita i ta prica.
Last edited by The 51st State on 05/04/2017 13:17, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7144 Re: RUSIJA
sabur kolege neće rusija nikamo
- NajdraziVodjaa
#7145 Re: RUSIJA
Ma naravno ne mogu presvlaku napravitijefferson wrote:Caka je u tome sto BH firma pravi presvlaku za Golfa a Ruska to nikad nece moci.NajdraziVodjaa wrote:Otkinuto je i vise od jednog dijela no to nije poenta onoga sto sam htio reci eto nek nije krnja ako ce ti biti lakse ali jeste banana drzava ciji stanovnici nemaju pravo da se smiju jednoj Rusiji. Nista mi nema smijesnije nego kad vidim komentare o ruskoj tehnologiji i industriji totalno potcijenjivacke da ne kazem ismijavajuce od likova cijoj je drzavi vrhunac industrije napraviti presvlaku za novog golfa i porshea
- NajdraziVodjaa
#7146 Re: RUSIJA
A npr. sta cemo sa Korejskim ratom i vazdusnim porazom amerikanca protiv migova? Je lit o pobjeda ruske tehnologije?The 51st State wrote:pobijedila je ruska krv i ljudske zrtve, cuj tehnologija, na jednog svabu deset rusa ginulo.
-
The 51st State
#7147 Re: RUSIJA
Sta lupetas, sejbrovi ih skidali ko muhe kad su rakete nabacili, pogledaj ukupan skor.NajdraziVodjaa wrote:A npr. sta cemo sa Korejskim ratom i vazdusnim porazom amerikanca protiv migova? Je lit o pobjeda ruske tehnologije?The 51st State wrote:pobijedila je ruska krv i ljudske zrtve, cuj tehnologija, na jednog svabu deset rusa ginulo.
Ruski jedini I presudni adut je prag trpljivosti nedaca stepskih stanovnika.
- NajdraziVodjaa
#7148 Re: RUSIJA
Jeste kada su u njima bili sjevernokorejski i kineski piloti, dok su sovjeti bili u njima amerikanci su ga pusili u zraku zato su uostalom i dovukli te sabre jer su bili razbucani sto je cudno obzirom na rusku zaostalu tehnologiju.
A Vijetnam? cija je ono vojna tehnologija srusila masu silnih americkih aviona?
-
The 51st State
#7149 Re: RUSIJA
800tinjak srusenih migova naspram 80tak fantoma sve govori da su cobani letili i na jednim i drugim.NajdraziVodjaa wrote:Jeste kada su u njima bili sjevernokorejski i kineski piloti, dok su sovjeti bili u njima amerikanci su ga pusili u zraku zato su uostalom i dovukli te sabre jer su bili razbucani sto je cudno obzirom na rusku zaostalu tehnologiju.
a sto se tice vijetnama, rat je pa su gubici neminovni, a ruski pvo ih nije spasio od ravnanja i strateskog bombardovanja tako da opet fulas.
- AleksoMKD
#7150 Re: RUSIJA
Amerika je u Vijetnamu isgubila oko 10.000 (deset hiljada) aviona i helikoptera, Juzni vijetnam kao Americki saveznik jos oko 2500.
Severni vijetnam je izgubio oko 200-300 aviona.
Eto da budemo iskreni u Avganistanu je Sovjetsko oruzje isteralo Sovjete
A sto se tice oruzja eto Saudijcima djabe Abrams tenkovi, F16/15 avioni i Apaci helikopteri kada ih Huti u papucama samaraju kako stignu.
Djaba oruzje ako nema obucenosti, morala i dobrog vodjstva.
Severni vijetnam je izgubio oko 200-300 aviona.
Eto da budemo iskreni u Avganistanu je Sovjetsko oruzje isteralo Sovjete
A sto se tice oruzja eto Saudijcima djabe Abrams tenkovi, F16/15 avioni i Apaci helikopteri kada ih Huti u papucama samaraju kako stignu.
Djaba oruzje ako nema obucenosti, morala i dobrog vodjstva.