Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mustang1

#7126 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Maharadza wrote:
SwatkiMawi13 wrote:Moze ali ne vidim razloga davati dzaba lovu radi nekih par megabajta vise :-)
Ima nas kojima net ne služi samo za facebook, twitter, youtube i ostalu zabavu. ;-)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Igrate igrica ? :D
Maharadza

#7127 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

swatch wrote:
iceman2010 wrote:
swatch wrote: Telecom preko Moja TV nema mogucnost da puno koriguje brzinu interneta jer je propusnost parice kroz koju sve ide ograniceno na 10 Mb (koliko se sjecam). Telemach ima mogucnost da ponudi puno vecu brzinu, a i trenutne brzine su znatno vece od Telecomovskih, a opet nekim je dosta bitna brzina tako da lova nije dzabe.
http://en.wikipedia.org/wiki/ITU_G.992.5

http://en.wikipedia.org/wiki/Very-high- ... ber_line_2
Jedno je sto pise na Wikipediji a drugo je praksa u Sarajevu. Kazem ti da im je 10 maksimum trenutno, a info sam dobio od svoja dva druga koji rade u toj firmi :D
:lol:, kako onda haver na poslu ima 50Mbps konekciju?! Lično sam odradio speedtest i sjebao se. Ne moram napomenuti da sada njemu šaljem torrente >10GB da skida?! :mrgreen:

Maharadza

#7128 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

SwatkiMawi13 wrote:
Maharadza wrote:
SwatkiMawi13 wrote:Moze ali ne vidim razloga davati dzaba lovu radi nekih par megabajta vise :-)
Ima nas kojima net ne služi samo za facebook, twitter, youtube i ostalu zabavu. ;-)

Igrate igrica ? :D
Web-design, kodiranje, održavanje par foruma i sajtova, UL slika i drugog materijala na iste (potreban što veći UL) itd.

A i za igre je Cable uvijek bolji od ADSL-a, slobodno izmjeri ping prema Frankfurtu (vodafone server), meni NIKADA nije iznad 35. 8-)

Last edited by Maharadza on 04/06/2013 16:25, edited 1 time in total.
swatch

#7129 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by swatch »

Maharadza wrote:
:lol:, kako onda haver na poslu ima 50Mbps konekciju?! Lično sam odradio speedtest i sjebao se. Ne moram napomenuti da sada njemu šaljem torrente >10GB da skida?! :mrgreen:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2[/quote]

Ja govorim o Moja TV mogucnostima a ne o xdslu kojeg ti ima kolega. Vecina zgrada ima staru infrastrukturu koja se pati i sa ovakvim setup-om Moje TV.
Mustang1

#7130 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

E ne pisao ponovo :D Bio napisao post i ugasio browser :D U pravu si hajd :lol:
dječak sa šibicama

#7131 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

I evo nakon mjesec dana od kako su drugi ljudima uveli Pink paket, kako je Telemach odgovorio??? sta su nam novo uveli????
Tiger 033

#7132 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

dječak sa šibicama wrote:I evo nakon mjesec dana od kako su drugi ljudima uveli Pink paket, kako je Telemach odgovorio??? sta su nam novo uveli????
Kao i uvijek do sada "Bit ce te blagovremeno obavjesteni"

Pogledaj samo datume :evil: to STRPLJENJE traje do dana danasnjeg :evil:

Izvor:Forum Telemach

Image

Izvor:Facebook Telemach BiH

Image

p.s. u međuvremenu su sHebali kvalitet slike
fortaleza

#7133 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

@Telemach

Hoće li biti Klasik tv u ponudi? Ne bi bilo lijepo da izvisimo, a svi drugi su dobili taj kanal.
Maharadza

#7134 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Tiger 033 wrote:
dječak sa šibicama wrote:I evo nakon mjesec dana od kako su drugi ljudima uveli Pink paket, kako je Telemach odgovorio??? sta su nam novo uveli????
Kao i uvijek do sada "Bit ce te blagovremeno obavjesteni"

Pogledaj samo datume :evil: to STRPLJENJE traje do dana danasnjeg :evil:

Izvor:Forum Telemach

Image

Izvor:Facebook Telemach BiH

Image

p.s. u međuvremenu su sHebali kvalitet slike
Može biti traže sada kupca da se opare na ovom masovnom preuzimanju manjih cable operatera pa im se ne isplati ulagati?! :-x
NediM17

#7135 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

semirsar wrote:
NediM17 wrote:Zna li neko default PIN code za restartovanje Cisca Z3375 ? Probavao sam 1234 i 0000, medjutim ne prolazi.

EDIT: KOD JE 4321 !!! PROBLEM RIJESEN !
kod za restartovanje?
A da ti nisi mozda trazio bas kod za veselu svesku :lol:
Mal' ti ne rekoh za sta trazim.
sencobih

#7136 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

uveli su nam podsjetnik da imamo cinestar sa pet zvjezdica u osnovnoj ponudi, koja ubleha u odnosu na 10-ak plnkovih filmskih kanala
kakavdanakneiskustvu

#7137 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

sencobih wrote:
uveli su nam podsjetnik da imamo cinestar sa pet zvjezdica u osnovnoj ponudi, koja ubleha u odnosu na 10-ak plnkovih filmskih kanala

ja mislim da sam u više od pola godine pogledao dva tri filma na dva cinestar kanala,jedino što gledam redovno su traileri na cinestaru
iceman2010

#7138 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

swatch wrote:
iceman2010 wrote:
swatch wrote: Telecom preko Moja TV nema mogucnost da puno koriguje brzinu interneta jer je propusnost parice kroz koju sve ide ograniceno na 10 Mb (koliko se sjecam). Telemach ima mogucnost da ponudi puno vecu brzinu, a i trenutne brzine su znatno vece od Telecomovskih, a opet nekim je dosta bitna brzina tako da lova nije dzabe.
http://en.wikipedia.org/wiki/ITU_G.992.5

http://en.wikipedia.org/wiki/Very-high- ... ber_line_2
Jedno je sto pise na Wikipediji a drugo je praksa u Sarajevu. Kazem ti da im je 10 maksimum trenutno, a info sam dobio od svoja dva druga koji rade u toj firmi :D
Odgovorio ti je covjek; I ja radim u bht-u i to bas na tome. Moze i mojatv preko vdsl-a. Dakle, moze i 50 Mbps i iptv na 3 stb-a. Istina je da ima lokacija koje nisu pokrivene nekim boljim rjesenjem FTTH, FTTB, FTTC, FTTN... pa stoji konstatacija za te lokacije. A vjeruj mi da je nekim od gore pobrojanih rjesenja dosta toga pokriveno i stalno se povecava broj takvih "tacaka"/cvorista. Da ne bih spamao temu daljnom raspravom neka ovo bude posljednji komentar na ovu temu.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
napaćeni Bošnjo

#7139 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by napaćeni Bošnjo »

Zašto mi se uvijek gubi pola kanala sa digitalne? Uvijek moram da resetujem i opet se ponavlja svako malo.
DON_eARL

#7140 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

napaćeni Bošnjo wrote:Zašto mi se uvijek gubi pola kanala sa digitalne? Uvijek moram da resetujem i opet se ponavlja svako malo.
Pred spavanje ugasi reciver daljinskim upravljačem i nećeš imati problema. :-D

Valjda je neki problem pri komunikaciji sa uređajem koji ima vezu sa reciverima.
napaćeni Bošnjo

#7141 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by napaćeni Bošnjo »

DON_eARL wrote:
napaćeni Bošnjo wrote:Zašto mi se uvijek gubi pola kanala sa digitalne? Uvijek moram da resetujem i opet se ponavlja svako malo.
Pred spavanje ugasi reciver daljinskim upravljačem i nećeš imati problema. :-D

Valjda je neki problem pri komunikaciji sa uređajem koji ima vezu sa reciverima.
Eh, zadnji x sam imao sve kanale otkljucane kad sam restart. Sad nemam.
dječak sa šibicama

#7142 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

sencobih wrote:
Aha, ono da nas podsjete :D

Nadjem pinkove filmske kanale na netu, postoji tu i tamo nacin, dosta dobri kanali. Ima repriza logicno, ali filmovi su vecinom erste klasse. Ono, nisu sranja kao recimo na Universalu.
Po meni nista losija kvaliteta izbora filmova nego na tooooliko precijenjenom HBO.

Ali necemo se mi na Telemachu nagledati, pa kontam eto kad vec nema Pink kanala, cime su odgovorili... sta nam nude novo, da sprijece ljude da odu na druge provajdere. Koliko vidim, nicim.

Znaci, vec nas pocinju smatrati budalama, vezali ljude ugovorom i misle svi nepismeni pa ne znaju otkaciti njihov ugovor.
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#7143 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decerto »

sta fali cinestaru ?
gidra

#7144 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

dječak sa šibicama wrote:
sencobih wrote:
Aha, ono da nas podsjete :D

Nadjem pinkove filmske kanale na netu, postoji tu i tamo nacin, dosta dobri kanali. Ima repriza logicno, ali filmovi su vecinom erste klasse. Ono, nisu sranja kao recimo na Universalu.
Po meni nista losija kvaliteta izbora filmova nego na tooooliko precijenjenom HBO.

Ali necemo se mi na Telemachu nagledati, pa kontam eto kad vec nema Pink kanala, cime su odgovorili... sta nam nude novo, da sprijece ljude da odu na druge provajdere. Koliko vidim, nicim.

Znaci, vec nas pocinju smatrati budalama, vezali ljude ugovorom i misle svi nepismeni pa ne znaju otkaciti njihov ugovor.
Gdje nađeš Pink kanale, može i na pp odgovor :D
sencobih

#7145 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Decerto wrote:sta fali cinestaru ?
fali dobrih filmova, samo vrte dobre reklame za filmove u kinima
Kinaski

#7146 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kinaski »

sencobih wrote:
Cinestar jebe mame , nemoj da pricas bezveze
Maharadza

#7147 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

sencobih wrote:
Jesi ti čuo za torrente?! :mrgreen:

j00k3r

#7148 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j00k3r »

imam cudan problem, jutros sve ok, danas dodem doma i daljinski kao mrtav, reagira mu ona crvena pizdarija ali nemos prebacit, pojacat, meni, ma nis, aj pomislim baterije osle, zamjenim ih, sve isto, probam drzat d3 da treperi kontajuc da sam prebacio na tv ili nes, opet se nis novo ne dogada, je tko imao slicno nes, ima li kakvo uputstvo sta jos da probam ??

zivili ! ;)

//edit: nadoh ovo -> http://www.cisco.com/en/US/docs/video/a ... 1178_A.pdf uputstvo pa cu nest kemijat, i dalje stoji ako ko ima kakvi ideju ? :D
Mustang1

#7149 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Maharadza wrote:
sencobih wrote:

Pa onda nam tv i ne treba .. SVE se moze gledati na netu ..
Maharadza

#7150 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

SwatkiMawi13 wrote:
Maharadza wrote:
sencobih wrote: fali dobrih filmova, samo vrte dobre reklame za filmove u kinima

Pa onda nam tv i ne treba .. SVE se moze gledati na netu ..
Istina, može se sve gledati, samo to nije ono što sam rekao. Sport, dokumentarce i sl. i ja gledam na TV-u, dok serije i filmove isključivo želim gledati u HD-u i onda kada JA to hoću a ne da se prilagođavam nekakvoj progr. šemi. ;)

Inače, ko povremeno gleda filmove na TV-u, vjerujem da su mu cinestar kanali više nego dovoljni za to. Za sve ostalo, tu su torrenti. 8-)

Locked