Milorad Dodik ALL ABOUT
- JThomas
#71201 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
i ti zamisli sistem gdje sve tako poklopljeno da ovo ne znači apsolutno ništa. sistemski poklopljeno i ugušeno, i onaj ko bi se smijao ne smije. u nas se bar smiješ naglas smijati. jeste da ne znači ništa, ali te neće ni isljeđivati.
- Šunj
#71202 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/11 ... rzave.html
U SRBIJI SU POTPUNO POLUDJELI, KO JE KOGA NAPAO?: Bivši predsjednik Slovenije optužen za ratne zločine, GENOCID i razbijanje države…
Tužilaštvu Srbije za ratne zločine podnesena je krivična prijava protiv bivšeg predsjednika Slovenije Milana Kučana zbog ratnog zločina nad ratnim zarobljenicima i za genocid u ljeto 1991. godine, piše "Politika"
Prema informacijama lista, krivičnom prijavom koju je podnio advokat Dušan Bratić obuhvaćeni su i Janez Slapar, koji je u to vrijeme bio načelnik štaba Teritorijalne odbrane Slovenije, nekadašnji komandant TO Južnoprimorske pokrajine Slovenije Franc Anderlič, kao i još trojica neposrednih izvršilaca zločina.
Oni su, prema prijavi, kršili pravila međunarodnog prava iz Ženevske konvencije za vrijeme oružanih sukoba koji je trajao od 27. juna do 7. jula 1991. godine na teritoriji Slovenije između JNA i Saveznog sekretarijata za unutrašnje poslove SFRJ, na jednoj strani, i oružanih sastava TO Slovenije i drugih paravojnih formacija slovenačkog rukovodstva, na drugoj strani.
Bratić je pojasnio da je Kučan bio predsjednik Slovenije i da je imao efektivnu komandnu vlast nad svim oružanim formacijama, pa kao takav, kako je rekao, ulazi u red glavnih zločinaca za razbijanje Jugoslavije.
"Kučan, ne samo da nije preduzeo ništa da kazni izvršioce, već je podsticao na izvršenja djela ratnih zločina, pa su do 8. jula 1991. godine izvršeni brojni ratni zločini nad civilima, među kojima su žene i djeca pripadnika JNA, ranjenici, sanitetsko osoblje, zarobljenici, vojnici koji su položili oružje", naveo je Bratić.
- Styling
#71203 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ja mislim da je krajnje vrijeme da i nase neko udruzenje zrtava ili grupa gradjana Sarajeva podnese krivicnu protiv Vucica zbog ucesca u opsadi Sarajeva, sto zorno pokazuju snimci doticnog naoruzanog sa pripadnicima agresora na Trebevicu u drustvu Tome Nikolica i Vojislava Seselja.
Pa se ti, jarane, peri pred sudom sta si radio u ta doba na tom mjestu.
- moa
#71204 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
mislim i to da se kontrolise od strane politike mada si upravu. treba ih proganjati. on je sad precjednik druge drzave i odakle on u BiH za veijeme agresije.Styling wrote:Ja mislim da je krajnje vrijeme da i nase neko udruzenje zrtava ili grupa gradjana Sarajeva podnese krivicnu protiv Vucica zbog ucesca u opsadi Sarajeva, sto zorno pokazuju snimci doticnog naoruzanog sa pripadnicima agresora na Trebevicu u drustvu Tome Nikolica i Vojislava Seselja.
-
archi_a
#71205 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Velikosrpska politika i memorandum 2 na snazi!!! Likovi tuže slovence za genocid nad srbima 1991 god. Blokiraj, uspori, negiraj, minimiziraj, izjednači, izbriši! (koliko god smiješno zvučalo)

- Styling
#71206 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ja im ne bih dala mira. Sve redom bih ih tuzila. Za koga god postoje dokazi da je nogom krocio u BiH i obilazio agresora tokom rata odmah tuzba. Pa neka se malo oni vucaju po sudovima. Nije nosio pusku, ali ih je obilasio, tuzba da podstrekavanje. Uslikan si sa puskom, tuzba za napad i ubijanje civila. Stalno ih bockati. Neka se malo o sebi zabave.moa wrote:mislim i to da se kontrolise od strane politike mada si upravu. treba ih proganjati. on je sad precjednik druge drzave i odakle on u BiH za veijeme agresije.Styling wrote:Ja mislim da je krajnje vrijeme da i nase neko udruzenje zrtava ili grupa gradjana Sarajeva podnese krivicnu protiv Vucica zbog ucesca u opsadi Sarajeva, sto zorno pokazuju snimci doticnog naoruzanog sa pripadnicima agresora na Trebevicu u drustvu Tome Nikolica i Vojislava Seselja.
- bh.tornjak
#71207 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Uvazene i mnogo postovane kolegice @Styling i @moa,Styling wrote:Ja im ne bih dala mira. Sve redom bih ih tuzila. Za koga god postoje dokazi da je nogom krocio u BiH i obilazio agresora tokom rata odmah tuzba. Pa neka se malo oni vucaju po sudovima. Nije nosio pusku, ali ih je obilasio, tuzba da podstrekavanje. Uslikan si sa puskom, tuzba za napad i ubijanje civila. Stalno ih bockati. Neka se malo o sebi zabave.moa wrote:mislim i to da se kontrolise od strane politike mada si upravu. treba ih proganjati. on je sad precjednik druge drzave i odakle on u BiH za veijeme agresije.Styling wrote:Ja mislim da je krajnje vrijeme da i nase neko udruzenje zrtava ili grupa gradjana Sarajeva podnese krivicnu protiv Vucica zbog ucesca u opsadi Sarajeva, sto zorno pokazuju snimci doticnog naoruzanog sa pripadnicima agresora na Trebevicu u drustvu Tome Nikolica i Vojislava Seselja.
to o cemu vi pisete nema nikakve veze s nasim vodjom...nasom zakletvom,ljubljenim precednikom.
Ako niste informisane, a iz prilozenog se vidi da niste, nas gVardijan je dijete cvijeca....na svaku pomisao nasilja se zgrazava....itd.
Nas predcednik nije u ratu nosio puske...samo cigare je nosio i prenosio...
Taj teski i mukotrpni posao je osavio i traga na plecima Mahatme Ghandi ovoga vijeka...naime, ogrbavio je ki jednogrba kamila...
et...toliko...i pamet u glavu prije nego sto krenete blatit lik i djelo naseg gVardijana....
Ps.
znam, reci cete da gVardijana niste ni spomenuli...ali...oblijecete ki kisa oko Smedereva cekajuci povoljan trenutak da zajasete na gVardijanovu bolnu grbacu...
- Styling
#71208 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Bas se slatko nasmijah! Uljepsao si mi popodne!bh.tornjak wrote:
Uvazene i mnogo postovane kolegice @Styling i @moa,
to o cemu vi pisete nema nikakve veze s nasim vodjom...nasom zakletvom,ljubljenim precednikom.
Ako niste informisane, a iz prilozenog se vidi da niste, nas gVardijan je dijete cvijeca....na svaku pomisao nasilja se zgrazava....itd.
Taj teski i mukotrpni posao je osavio i traga na plecima Mahatme Ghandi ovoga vijeka...naime, ogrbavio je ki jednogrba kamila...
et...toliko...i pamet u glavu prije nego sto krenete blatit lik i djelo naseg gVardijana....
Ps.
znam, reci cete da gVardijana niste ni spomenuli...ali...oblijecete ki kisa oko Smedereva cekajuci povoljan trenutak da zajasete na gVardijanovu bolnu grbacu...
GVardijanu se, kao i ostalom prisutnom auditorijumu, dubinski ispricavam zbog ozbiljnosti moje pisanije.
- mO k3
#71209 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
archi_a wrote:Velikosrpska politika i memorandum 2 na snazi!!! Likovi tuže slovence za genocid nad srbima 1991 god. Blokiraj, uspori, negiraj, minimiziraj, izjednači, izbriši! (koliko god smiješno zvučalo)
nek zakuhaju sa svima...
- Maraschino
#71210 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
...i tako se gradi buducnost i suzivot.Styling wrote:Ja im ne bih dala mira. Sve redom bih ih tuzila. Za koga god postoje dokazi da je nogom krocio u BiH i obilazio agresora tokom rata odmah tuzba. Pa neka se malo oni vucaju po sudovima. Nije nosio pusku, ali ih je obilasio, tuzba da podstrekavanje. Uslikan si sa puskom, tuzba za napad i ubijanje civila. Stalno ih bockati. Neka se malo o sebi zabave.moa wrote:mislim i to da se kontrolise od strane politike mada si upravu. treba ih proganjati. on je sad precjednik druge drzave i odakle on u BiH za veijeme agresije.Styling wrote:Ja mislim da je krajnje vrijeme da i nase neko udruzenje zrtava ili grupa gradjana Sarajeva podnese krivicnu protiv Vucica zbog ucesca u opsadi Sarajeva, sto zorno pokazuju snimci doticnog naoruzanog sa pripadnicima agresora na Trebevicu u drustvu Tome Nikolica i Vojislava Seselja.
- Maraschino
#71211 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
sa svima i jesu...ko je jos ostao?mO k3 wrote:archi_a wrote:Velikosrpska politika i memorandum 2 na snazi!!! Likovi tuže slovence za genocid nad srbima 1991 god. Blokiraj, uspori, negiraj, minimiziraj, izjednači, izbriši! (koliko god smiješno zvučalo)
![]()
nek zakuhaju sa svima...
o ja, rumuni, njih sam zaboravio.
- mO k3
#71212 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
grci i to je toMaraschino wrote:sa svima i jesu...ko je jos ostao?mO k3 wrote:archi_a wrote:Velikosrpska politika i memorandum 2 na snazi!!! Likovi tuže slovence za genocid nad srbima 1991 god. Blokiraj, uspori, negiraj, minimiziraj, izjednači, izbriši! (koliko god smiješno zvučalo)
![]()
nek zakuhaju sa svima...
o ja, rumuni, njih sam zaboravio.
- Styling
#71213 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Tako se stvari izvode na cistac. Neka pokazu dobru volju prema nama i mi smo uvijek spremni oprostiti.. Takav smo narod po prirodi. Ali sve dok oni sibaju potjernice na sve strane i hapse nase ljude gdje god stignu a mi ne smijemo biti pasivni.Maraschino wrote:...i tako se gradi buducnost i suzivot.Styling wrote:
Ja im ne bih dala mira. Sve redom bih ih tuzila. Za koga god postoje dokazi da je nogom krocio u BiH i obilazio agresora tokom rata odmah tuzba. Pa neka se malo oni vucaju po sudovima. Nije nosio pusku, ali ih je obilasio, tuzba da podstrekavanje. Uslikan si sa puskom, tuzba za napad i ubijanje civila. Stalno ih bockati. Neka se malo o sebi zabave.
- bh.tornjak
#71214 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
cuvaj se te`eranskih baklava i agde...Styling wrote:Bas se slatko nasmijah! Uljepsao si mi popodne!bh.tornjak wrote:
Uvazene i mnogo postovane kolegice @Styling i @moa,
Ps.
znam, reci cete da gVardijana niste ni spomenuli...ali...oblijecete ki kisa oko Smedereva cekajuci povoljan trenutak da zajasete na gVardijanovu bolnu grbacu...![]()
![]()
![]()
GVardijanu se, kao i ostalom prisutnom auditorijumu, dubinski ispricavam zbog ozbiljnosti moje pisanije.
udara dje mislis da nece nikad udariti...a onda ti se valja crvenit pred cijelim svijetom...
nego..odtidi do neke livade, uberi livadskog civjeca i spleti vijenac...pa zakiti sliku gVardijanovu koju ces poljubiti svako vece prije spavanja....
mozda ti gVardijan i oprosti...
a auditorijum...???
mani se bona te zastarjele tehMologije....audio je OUT...video je INN..
Dakle...ne brini se za videotorijum....
sve ce to gVardijan pozlatiti kad krene novi investicioni ciRkus...
- Maraschino
#71215 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Rece @Styling 2019.god. a oni to rade svo vrijeme od rata na ovamo.Styling wrote:Tako se stvari izvode na cistac. Neka pokazu dobru volju prema nama i mi smo uvijek spremni oprostiti.. Takav smo narod po prirodi. Ali sve dok oni sibaju potjernice na sve strane i hapse nase ljude gdje god stignu a mi ne smijemo biti pasivni.Maraschino wrote:...i tako se gradi buducnost i suzivot.Styling wrote:
Ja im ne bih dala mira. Sve redom bih ih tuzila. Za koga god postoje dokazi da je nogom krocio u BiH i obilazio agresora tokom rata odmah tuzba. Pa neka se malo oni vucaju po sudovima. Nije nosio pusku, ali ih je obilasio, tuzba da podstrekavanje. Uslikan si sa puskom, tuzba za napad i ubijanje civila. Stalno ih bockati. Neka se malo o sebi zabave.
Da ne bude ja ovo, ja ono, isto sam bio naivan sve negdje dok ne dodje ono govedo iz Laktasa. Vjerovao sam da nam se to desilo, trebamo sve pretresti u detalje, oprostiti ako ko moze, ne traziti zaborav ali smoci snage i krenuti dalje i ne vracati se u proslost. Ali jes vraga, umjesto da dobijemo neko ljudsko izvinjenje ono sve negira, minimizira, okrece i izvrce, lazno optuzuje, hapsi nase nevine ljude, izdaje potjernice, negira zlocine...ponovo se naoruzava, ponovo provocira, ponovo nam rade o glavi i to ne kriju(uskladjuju ministarstva i stranke sa svojima), ponovo bi cinili iste a mozda i gore stvari...e pa nece da moze. Sikter od BiH.
Mnogo nasi politicari na celu sa Bakirom i Scepanom tolerisu stvari radi mira u kuci, namjerno pogresno rade da nista ne ispadne, prave dilove sa djikanima...umjesto da kazu da se sa takvim stvarima ne trguje.
Prvo je trebalo Vucica pitati ''sta si radio oko Sarajeva i kakve sada stavove zauzimas'' pa ga primati u posjet. U znak zahvalnosti on im ubacio autobus svoji policajaca da ga kao fol kamenuju i da ispadne jadnik i zrtva.
- problemnatravunu
- mayab
-
archi_a
#71218 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Šta priča ovaj vojvođanin?!? Od sada je persona non gratiS u pi si-ju! Nema mu da dođe, jedino da se fotošopira ko onaj vijetkongovac, pa da pokazuje na slikama da je bio!“Srbija na steroidima” je manji bosanskohercegovački entitet. Anonimne kukavice i fašistoidni propagatori, čuvari nakaznog poretka na kojem je nastao kontroverzni entitet - nisu nas uplašili, a nisu ni pobedili
Historičar Milivoj Bešlin
- mO k3
#71220 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
dulekrele wrote:
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#71221 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Opet bugarski videorekorderi i rumunsko posno vinodulekrele wrote:
- Matzan
#71222 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Neobjavljeni snimak Precednikove posjete Bjelorusiji
- moa
#71223 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
bezicni telefoni najveca poslijeratna investicija na balkanu.Tomahawk11 wrote:Opet bugarski videorekorderi i rumunsko posno vinodulekrele wrote:
- mayab
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#71225 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
GUARDIAN POKLOPIO ALIJINOG MALOG!
Dok Vrhovni komandant Guardian spava sa Ustavom BiH pod jastukom i sanja da izgradi stabilnu zajednicu,onaj Bakir serenda o nekakvim
zakonima i Ustavu zaboravljajuči pri tom da legendarni Guardian napamet,od korice do korice,zna Ustav BiH,DMS i sve odgovore na pitanja
iz upitnika EU.Bakiru bi bolje bilo da malo prouči Ustav i zakone,a ne samo da po cijeli dan čita "Islamsku deklaraciju" .
Crni Bakire!Ne sprječavaj izgradnju stabilne zajednice!!!
"Ustav BiH je ono što je od početka u našem nastojanju, isto kao i da ovdje gradimo stabilnu zajednicu.![]()
![]()
![]()
Naravno da sa tim ide i poštivanje zakona, ali ako on misli na tu vrstu priče kako je neko nametnuo priču o zakon o odbrani i da treba da se
radi onda mu poručujem da to niko ne krši, niti je kršio, niti misli da krši u narednom vremenu", rekao je Dodik na pitanje novinara da
prokomentariše izjavu Izetbegovića da Savjet ministara može biti formiran naredne sedmice ukoliko su Dodik i SNSD, kako kaže, spremni da
poštuju Ustav i ranije donesene zakone.
Dodik je naglaio da u tom pogledu nigdje ne piše nikakva obaveza, osim da će institucije da rade na tome i one i rade.
Lider SNSD-a je dodao da nije prvi put da Izetbegović tako nešto kaže i ponovio da SNSD poštuje, prije svega, Ustav BiH, a samim tim i zakone
"Kamo sreće da i on poštuje Ustav i zakone, jer onda BiH ne bi bila u permanentnoj krizi i paralizi", konstatovao je lider SNSD-a.
Dok Vrhovni komandant Guardian spava sa Ustavom BiH pod jastukom i sanja da izgradi stabilnu zajednicu,onaj Bakir serenda o nekakvim
zakonima i Ustavu zaboravljajuči pri tom da legendarni Guardian napamet,od korice do korice,zna Ustav BiH,DMS i sve odgovore na pitanja
iz upitnika EU.Bakiru bi bolje bilo da malo prouči Ustav i zakone,a ne samo da po cijeli dan čita "Islamsku deklaraciju" .
Crni Bakire!Ne sprječavaj izgradnju stabilne zajednice!!!