Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Capajebo
#71176 Re: Liverpool FC
Ryan je odlican igrac, bar je bio u Ajaxu. Po meni odlican transfer, jer i da ne dostigne svoj max bit ce vrlo koristan dugi niz godina. 
-
Zoooka
#71177 Re: Liverpool FC
Stoper vam je bio potrebniji od Gravenbercha, ali ste imali bolji transfer rok nego sto se ocekivalo zadnjih mjesec dana.
- drug_profi
#71178 Re: Liverpool FC
Idemo sad od utakmice do utakmice. Imamo ekipu koja moze da se bori za vrh. Vidjeli smo mentalitet, volju i zelju.
Ako ne bude raspad u odbrani, mislim da cemo se radovati.
A Euro trofej je pod must. To nemamo, i nece se ponoviti prilika
Ako ne bude raspad u odbrani, mislim da cemo se radovati.
A Euro trofej je pod must. To nemamo, i nece se ponoviti prilika
- BHF_Manijak
#71179 Re: Liverpool FC
Eto, zavrsi se konacno saga i oko Gravenbercha. Da sam odusevljen i nisam vala, znate vec moje misljenje o njemu. Na stranu talenat, koji vjerujem da je neosporan, ali isto tako nagledali smo se i naslusali raznoraznih talenata koji se nikad nisu razvili u nesto aman. Navedoh danas primjer Renata Sanchesa.
Bez obzira na sve, Ryan mora sve to dokazati na terenu. Ne dolazi neko ko ima 1-2 top sezone iza sebe, pa da uskoci odmah i pomogne ekipi, e zato me taj transfer nervira.
Nije neko ko ce ti instant pomoci, vec da ga razvijas i cekas. I to bi OK bilo, ali da je u potpunosti zavrsen vezni red, dakle da je dosao i traj strasni DMC, pa onda razvijas Gravena i cekas.
Ovako...
Ocijenio bih prelazni 6 od 10. Mac i Dominik su stvarno top. Graven upitnik veliki, Endo iskreno igrac za popunit rupe.
Fali definitivno opcija nazad i to bas kvalitetnih, jer se samo mozes na Virgila osloniti, pisao sam danas o tome.
Bez obzira na sve, Ryan mora sve to dokazati na terenu. Ne dolazi neko ko ima 1-2 top sezone iza sebe, pa da uskoci odmah i pomogne ekipi, e zato me taj transfer nervira.
Nije neko ko ce ti instant pomoci, vec da ga razvijas i cekas. I to bi OK bilo, ali da je u potpunosti zavrsen vezni red, dakle da je dosao i traj strasni DMC, pa onda razvijas Gravena i cekas.
Ovako...
Ocijenio bih prelazni 6 od 10. Mac i Dominik su stvarno top. Graven upitnik veliki, Endo iskreno igrac za popunit rupe.
Fali definitivno opcija nazad i to bas kvalitetnih, jer se samo mozes na Virgila osloniti, pisao sam danas o tome.
- no_sekirli
#71181 Re: Liverpool FC
Svi Nizozemci, da izvines, pocrnili. Kako to?
Dobrodosao u klub, sjedi, udobno se smjesti...
Dobrodosao u klub, sjedi, udobno se smjesti...
- ismar2215
#71182 Re: Liverpool FC
Sve u svemu, ocjena 7/10 za ovaj rok. Sredina je rekonstruisana uglavnom. Dobili smo 3 mlada igraca, spremna, fizicki premocna, dva su vec na vrhunskom nivou i mogu biti i bolji, jedan ima potencijal da bude tu vrlo brzo, a niko to bolje od Kloppa ne moze izvuci iz igrača. Tu je i Endo kao zakrpa, ratnik, ima iskustvo i spremnost da odigra dobro bar one slabije tekme.
E sad, htjeli smo sesticu, nije dosla jbg, nisu nasli adekvatnog igraca, a i kad pogledas ovako, niko od ovih sto su se povezivali, osim Lavije i Caiceda, ne vrijedi preko 30-40 miliona. Doveli smo tu samo Enda kao klasicnu sesticu i imamo jos Gravena koji mozda moze pokriti to i Thiaga. I najbitnije, imamo ogroman potencijal u Bajceticu na toj poziciji. Ovo moze biti njegova breakthrough sezona jer ce imati mnogo prostora za igru. Mozda dobijemo vrhunsku sesticu za narednih 12-13 godina. Jbg, kad vec nije Caicedo dosao, onda se mozda nije ni isplatilo preplacivat nekakvog Doucurea i jos smanjivati sanse Stefanu.
Jedino sa cim se ne slazem je propustanje sanse da se dovode stoper, primarno ljevak, ali moze i desnjak, a bilo je solidnih opcija. Ostaje nada da nece biti povreda, te da ce Stefan fakat biti top, pa da ce i Endo moci pokriti stopera nekad.

E sad, htjeli smo sesticu, nije dosla jbg, nisu nasli adekvatnog igraca, a i kad pogledas ovako, niko od ovih sto su se povezivali, osim Lavije i Caiceda, ne vrijedi preko 30-40 miliona. Doveli smo tu samo Enda kao klasicnu sesticu i imamo jos Gravena koji mozda moze pokriti to i Thiaga. I najbitnije, imamo ogroman potencijal u Bajceticu na toj poziciji. Ovo moze biti njegova breakthrough sezona jer ce imati mnogo prostora za igru. Mozda dobijemo vrhunsku sesticu za narednih 12-13 godina. Jbg, kad vec nije Caicedo dosao, onda se mozda nije ni isplatilo preplacivat nekakvog Doucurea i jos smanjivati sanse Stefanu.
Jedino sa cim se ne slazem je propustanje sanse da se dovode stoper, primarno ljevak, ali moze i desnjak, a bilo je solidnih opcija. Ostaje nada da nece biti povreda, te da ce Stefan fakat biti top, pa da ce i Endo moci pokriti stopera nekad.
Sretno namJürgen Klopp: “I think it’s very important, especially at Liverpool, that from tomorrow (Saturday) morning on our people, with all the speculation that has gone on, will buy into it and spread the love for this team.
“I really think it’s easy to love this team. You could already see that. What can you get from a team in the first three games besides results, which everybody wants? The fighting spirit, the mentality we showed so early in the season already – yes, forced into it, it’s not like we planned it and said ‘come on, let’s give it a try with an extended pre-season because we forgot to work with 10 men so do that in the competition’.
“That’s a good start, not more, it’s a good start. To create a relationship between our people and this team, I absolutely think it’s worth giving it a try.
- vaučer
#71183 Re: Liverpool FC
Tu sam i ja negdje, oko 7.5/10 za ovaj prelazni. Dodaj bod da smo doveli stopera, dodaj još jedan da smo umjesto Enda doveli eksplozivnijeg defanzivnog veznog. Ali sve u svemu nisam nezadovoljan, što jesmo kupili - smo mislim stvarno kupili dobro.
S odbranom se kockamo, nije ni prvi ni zadnji put. Valjda ovaj put budemo bolje sreće. Ono što je stvarno odlično sad kad povlačimo crtu - je da ne pamtim kad smo imali ovakvu gomilu igrača na pragu (ne sigurnog ali mogućeg) velikog iskoraka. Uz neku umjereno pozitivnu prognozu, a sve nakon sezone u Europa ligi gdje će mladost dobiti puno prilike za igru, dogodine bi ovo što sad izgleda kao malo zelena i neizvjesna ekipa - moglo biti uhodana mašina s nekoliko dokazano kvalitetnih opcija tik pred najbolje igračke godine. Jeste rizik i nema garancija, ali bome može ispasti i odlično. I to ne važi samo za nove igrače, velik skok možemo vidjeti i kod Curtisa, Elliota, Stefana ili Quansaha. Dakle uzbudljiva sezona pred nama.
S odbranom se kockamo, nije ni prvi ni zadnji put. Valjda ovaj put budemo bolje sreće. Ono što je stvarno odlično sad kad povlačimo crtu - je da ne pamtim kad smo imali ovakvu gomilu igrača na pragu (ne sigurnog ali mogućeg) velikog iskoraka. Uz neku umjereno pozitivnu prognozu, a sve nakon sezone u Europa ligi gdje će mladost dobiti puno prilike za igru, dogodine bi ovo što sad izgleda kao malo zelena i neizvjesna ekipa - moglo biti uhodana mašina s nekoliko dokazano kvalitetnih opcija tik pred najbolje igračke godine. Jeste rizik i nema garancija, ali bome može ispasti i odlično. I to ne važi samo za nove igrače, velik skok možemo vidjeti i kod Curtisa, Elliota, Stefana ili Quansaha. Dakle uzbudljiva sezona pred nama.
- AmiĐa_Idriz
#71185 Re: Liverpool FC
Uzeo si mi riječi sa tastature. U biti gledam na ovo kao formiranje ekipe za iduću sezonu. Ne kažem da nećemo možda i ove nešto napraviti, ali ovo dosta podsjeća na period prve i druge full Kloppove sezone, tranzicija i ugrađivanje mehanizama. Ovaj put sa malo drugačijim pristupom na samom terenu, ali kalup je tu. I tada se ekipa koja je osvojila sve živo kreirala kroz sezonu dvije. I iz ove perspektive sada EL se može pozitivno gledati za izgradnju nekog iskustva sa novim momcima, nije rijetkost da su ekipe prije uspjeha u LP prolazile prvo kroz prijemni ispit u EL, tako da će i to super doći.vaučer wrote: ↑02/09/2023 10:05 Ono što je stvarno odlično sad kad povlačimo crtu - je da ne pamtim kad smo imali ovakvu gomilu igrača na pragu (ne sigurnog ali mogućeg) velikog iskoraka. Uz neku umjereno pozitivnu prognozu, a sve nakon sezone u Europa ligi gdje će mladost dobiti puno prilike za igru, dogodine bi ovo što sad izgleda kao malo zelena i neizvjesna ekipa - moglo biti uhodana mašina s nekoliko dokazano kvalitetnih opcija tik pred najbolje igračke godine. Jeste rizik i nema garancija, ali bome može ispasti i odlično. I to ne važi samo za nove igrače, velik skok možemo vidjeti i kod Curtisa, Elliota, Stefana ili Quansaha. Dakle uzbudljiva sezona pred nama.
Moja bi ocjena bila 7/10, samo zbog odbrane, ne zamjeram im čak toliko i nedostatak DM-a, bar kvalitetnog, koliko tu odbranu. Morao se dovesti stoper, pa čak i neki deputy RB, s obzirom da se i Bradley povrijedio a Gomez se gleda kao opcija na stoperu...mislim, na papiru je to ok, ali znajući svi kakvog su zdravlja (pa i kontinuiteta forme) onda je to sve i malo više od obične kocke. Za tu šesticu opcije na tržištu jesu malo škakljive bile, pa ih nekako i razumijem, ali danas bar ima stopera ko prašine da biraš kakav profil želiš. Ali hajde, ako ništa nadaću se da se otvara dobra prilika Quansahu, jer pisao sam već, on je neko ko bi zaista mogao biti dobar fudbaler, i nadam se da će mu Klopp dati dosta prostora za igru a mislim da hoće sigurno, jer Matos i Lijnders kada primjete kvalitet u akademiji guraju ga odma sa prvim timom i blokiraju se potencijalne pozajmice kao u slučaju Curtisa, Stefana i Trenta, te im se traži mjesto u A selekciji.
- AmiĐa_Idriz
#71186 Re: Liverpool FC
Baš sam jučer čitao za Bradleya:
It now transpires that Bradley suffered a stress fracture in his back, with an initial recovery time of eight to 12 weeks.
Northern Ireland manager Michael O’Neill has, however, also claimed the right-back would be an “extreme doubt” for the remainder of their Euro 2024 qualifiers – which conclude on November 20.
“Those are injuries that sometimes occur in young players,” O’Neill told the Belfast Telegraph.
“He is coming off the back of playing a lot of games last season. With that type of injury you have to be very careful particularly with a young player so we have to be patient.
“I think he had a four-week rest period and he is now back at Liverpool. He has started his rehab and I have kept in touch with him.”
As O’Neill explained, stress fractures are common for young players whose workloads increase with exposure at first-team level.
Last season alone saw Curtis Jones and Stefan Bajcetic sidelined for extended periods with similar issues, while Calvin Ramsay arrived from Aberdeen with the same injury as Bradley.
The Ramsay situation highlights how serious this setback must be treated, with Bradley’s fellow right-back missing three months of action due to his back.
While O’Neill added that he “hopes [Bradley] would be back” for Northern Ireland’s qualifiers against Finland and Denmark in November, he “wouldn’t want to commit too much to that.”
It comes as a big blow to both Bradley and Liverpool, with an expectation that he would be given opportunities as Trent Alexander-Arnold‘s backup this season.
“He is a player that was having a good pre-season at Liverpool and some of the decisions that clubs make in relation to other players gives you an indication of where the likes of Conor is in their thinking,” O’Neill said.
“He just has to make sure he is fit and healthy and get himself back to play and then I think Liverpool will reassess his situation in January.”
Bradley, who spent last season on loan at Bolton in League One, played more minutes than any other teenager in world football throughout 2022/23.
- AmiĐa_Idriz
#71187 Re: Liverpool FC
Ako ništa Klopp nikad sretniji ko ovog ljeta pri upoznavanju novih igrača
- AmiĐa_Idriz
#71188 Re: Liverpool FC
Video je od prošle godine.
- AmiĐa_Idriz
#71189 Re: Liverpool FC
I sa malo detaljnije strane:
- Edin H.
#71192 Re: Liverpool FC
Šteta, lakše bi uzeli Zrinjskog nego LASK.
-
Osmi Socrates
#71193 Re: Liverpool FC
Niste mogli dobiti bolju grupu, čini mi se. Protivnici će svakako biti nedorasli Liverpulu u Ligi Evrope, jedino su se trebala izbjeći iscrpljujuća putovanja Bogu iza nogu. I to vam se ostvarilo.
- vaučer
#71194 Re: Liverpool FC
Da, grupa je odmah ok bez Kazahstana i sličnih destinacija. Super prilika za uigravanje mlađih igrača.
- BHF_Manijak
#71195 Re: Liverpool FC
Kao sto rekoh, ovi su ludi za njim. Ovo treba iskoristit da li na zimu da li sljedece ljeto, ali tu se krije dobrih 140-150 miliona za druga pohacanja!
- vaučer
#71196 Re: Liverpool FC
Ma sve jasno.
Imaju laganih 150m i dogodine.
Nek sad krenu planirati polako.
Imaju laganih 150m i dogodine.
Nek sad krenu planirati polako.
-
convict
#71197 Re: Liverpool FC
Upravo to. Od danas pa do januara ili cak juna trebaju razmisljati i praviti konkretne planove koji su to igraci koji se mogu dovesti parama od prodaje Salaha, a ne da se prave iznenadjeni kao ovog ljeta.
- BHF_Manijak
#71198 Re: Liverpool FC
Je li se ono Liverpool dovodio u kontekst ovog Fergusona? Ako se ne varam jeste. Mada ako mu sezona bude na nivou, ode on na 90-100 miliona. Strasan decko.
- AmiĐa_Idriz
#71199 Re: Liverpool FC
Birao između nas i Brightona 2021. i odabrao njihovu akademiju. Bio je par treninga u Liverpoolu.
- BHF_Manijak
#71200 Re: Liverpool FC
Ma treba na shortlist svakakom.