Sirija vol. 2

Locked
sunceKOtepsija

#71151 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Krokodajl wrote:Image

Evo nova karta zapadne okoline Damaska.

Ljubičasto - Libanon
Crveno - Sirijska vojska
Zeleno - pobunjenici

Vidimo kako Izraelski zračni udari po Damasku pomažu Sirijskoj opoziciji.
:thumbup:

Revolucija nikad jaca :thumbup:
Krokodajl

#71152 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@Tepsija, da Britanci nisu stavili veto na Ruski prijedlog o zabrani prodaje naoružanja zaraćenim stranama u ratu, nikad mi moderni PVO ne bi dobili...
Zato, hvala im gdje čuli i nečuli.
Challenger__

#71153 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ljubičasto - Libanon
Crveno - Sirijska vojska
Zeleno - pobunjenici
:lol: :lol: :lol:

Pošlo ih pravo od kako ih podržavaju Boris, Ćoro i Fudara!!!

:pisnuo:
Fudo387

#71154 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

sunceKOtepsija wrote:
Fudo387 wrote:Ma ja, to je nivo uticaja pussylipsa i kitarovicke...
Odmah ga je trebalo zaCheraT u London, 'taaaa nam on ima dolaziti, daj dokazanog prijatelja Lavrova. 8)

Britanci su vazda bili i ostali dokazani prijatelji, sjetim im se zenske loze kad god mi ratne godine naumpadnu. 8-)
Velika Britanja je danas prijateljska zemlja Bosni i Hercegovini.
Kraj price.
Fudo387

#71155 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:

Ljubičasto - Libanon
Crveno - Sirijska vojska
Zeleno - pobunjenici
:lol: :lol: :lol:

Pošlo ih pravo od kako ih podržavaju Boris, Ćoro i Fudara!!!

:pisnuo:
A koga to Fudara podrzava?
Krokodajl

#71156 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Fudo387 wrote:
sunceKOtepsija wrote:
Odmah ga je trebalo zaCheraT u London, 'taaaa nam on ima dolaziti, daj dokazanog prijatelja Lavrova. 8)

Britanci su vazda bili i ostali dokazani prijatelji, sjetim im se zenske loze kad god mi ratne godine naumpadnu. 8-)
Kraj price.
Kad nas je Iranska sadaka i Klintonova nafaka sačuvala.

Bili bi prijatelji Srpskoj Republici Bosni i Hercegovini da su Breza i Nakovanj uspili.

Kao što bi bili prijatelji i sa premijerom Kraljevine Jugoslavije Dražom Mihajlovićem da njemu nije bila draža Njemačka slanina od borbe protiv istih.
sunceKOtepsija

#71157 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

sunceKOtepsija

#71158 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Krokodajl wrote:@Tepsija, da Britanci nisu stavili veto na Ruski prijedlog o zabrani prodaje naoružanja zaraćenim stranama u ratu, nikad mi moderni PVO ne bi dobili...
Zato, hvala im gdje čuli i nečuli.
:D :thumbup:
sunceKOtepsija

#71159 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Fudo387 wrote:
sunceKOtepsija wrote:

Kraj price.
Srbija i Hrvatska takodjer. Kraj price.
Challenger__

#71160 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sunceKOtepsija wrote:https://mobile.twitter.com/Souria4Syria ... 20/video/1

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

Kerameti revolucije by Muhejsin!
:-)

Lik je daleko najveći idiot u Siriji. Niko, ali niko te ne može zavaliti kao budaletina.
Fudo387

#71161 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

Srbija i Hrvatska se prijateljski odnose prema jednom dijelu populacije, onom koje bi BiH najradije izbrisalo sa mape svijeta.
Uopste nisam iznenadjen sto ih ti dozivljavas k'o jarane, gospodine teFsija.
handžar88

#71162 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Fudo387 wrote:
sunceKOtepsija wrote:

Kraj price.
Idi s tim balijskim robovskim mentalitetom pricaj price na nekim drugim temama, imas ogroman izbor.. ovo je tama SIRIJA
handžar88

#71163 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

dezurni_ucenik wrote:

Skonto sam u medjuvremenu o kojoj plejadi forumskih licnosti je rijec.

MaliDuje wrote:
Cim su rekli Francuzi to ne moze da omane...

Naravno da nije istina, RT nije potvrdio. :oops:
Ti rece drug da ne brinem jer se ne vracas vise na temu, razocaran sam :(
Normalno da ces se vratit jer si dobio paznju na ovoj temi, ko i svaka kurvica kad dobije malo paznje..
sunceKOtepsija

#71164 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Fudo387 wrote:Srbija i Hrvatska se prijateljski odnose prema jednom dijelu populacije, onom koje bi BiH najradije izbrisalo sa mape svijeta.
Uopste nisam iznenadjen sto ih ti dozivljavas k'o jarane, gospodine teFsija.
A Britanci su dokazani prijatelji BiH, a pogotovo Bosnjaka muslimana (kao i Francuzi) :thumbup:

Image
Mitterand: Bosni nije mjesto u Evropi

”Što se tiče Bosne, predsjednik je izjavio da je njegova vlada bila podijeljena po pitanju prijedloga za direktnu intervenciju da se zaustave sramni ispadi nasilja, etničkog čišćenja, koje je bilo prisutno u bivšoj Jugoslaviji od završetka Hladnog rata. Rekao je da su general Powell i drugi bili protiv vojnih operacija, govoreći da su zračni napadi bili sigurni, ali da ne bi mogli iznuditi prekid vatre i da bi vojnici na terenu među neprijateljskim vojnicima bili izloženi opasnosti. Za nekoliko nedjelja nova vlada je tražila načine da olabavi međunarodni embargo isporuke oružja, argumentirajući time da taj embargo kažnjava najslabije, narod koji je najviše bio žrtva u Bosni i Hercegovini. Za razliku od susjednih država, Srbije i Hrvatske, većinsko muslimansko stanovništvo bilo je izolirano i bez pristupa krijumčarima oružja van države. Bosanska vlada zahtijevala je ukidanje embarga tako da bi se stanovnici sami mogli braniti stvarajući vojnu ravnotežu neprijateljskih snaga koja bi vodila do političke ravnoteže.

Clinton je rekao da su evropski saveznici blokirali odluku ukidanja embarga. Svoju odluku argumentirali su opravdanim humanitarnim razlozima, govoreći da bi više oružja značilo samo više krvoprolića. Ali, u četiri oka, rekao je predsjednik, ključni saveznici rekli su da bi nezavisna Bosna bila ”neprirodna” kao jedina muslimanska nacija u Evropi. Rekao je da su se upravo protivili embargu jer je ono garantiralo bosanski hendikep. Kada sam izrazio zaprepaštenost takvim cinizmom, podsjećajući na tragediju evropskih Jevreja za vrijeme Drugog svjetskog rata, predsjednik Clinton je samo slegnuo ramenima. Rekao je da je posebno francuski predsjednik Francois Mitterand bio direktan u izjavama da Bosni nije mjesto u Evropi, i da su britanski zvaničnici govorili o bolnoj ali realističnoj uspostavi kršćanske Evrope.” (Strana 9-10, Prvo poglavlje “Twin recorders”, četvrtak 14. oktobar 1993. godine)

Da bi opravdali svoju pasivnost, neki UN-ovi zapovjednici prihvatili su tvrdnje da Bošnjaci granatiraju svoje gradove
”Sa separatističkom srpskom vojskom koja se približavala većinski muslimanskom gradu Bihaću i bolnici na zapadu Sarajeva, nacije koje su bile zadužene za očuvanje mira bile su zbunjene i kao paralizirane. Logističke nesuglasice osujećivale su zračne napade. Da bi opravdali svoju pasivnost, neki UN-ovi zapovjednici prihvatili su tvrdnje da Bošnjaci granatiraju svoje gradove da bi osigurali naklonost međunarodne zajednice. Clinton je bio mišljenja da će rat na Balkanu biti viđen kao neuspjeh UN-a. Rekao je da je najteže sada bilo izdržati licemjerje Engleza i Francuza, koji su koristili svoje snage na terenu kao štit da bi mogli polahko raskomadati Bosnu. Većina njihovih vođa samo su se pretvarali da im je stalo do opstanka jedne muslimanske nacije. Rekao je da je najvažniji strateški interes SAD-a bio da se spriječi proširivanje rata.” (Str. 217, ”Tirades”, zapisano 01. 01. 1995.)

Englezi i Francuzi zalagali su se svim silama da SAD zaustavi protuofanzivu

U međuvremenu su stotine hiljada hrvatskih vojnika pokrenuli ofanzivu u predjelu Krajine da bi povratili izgubljene teritorije, a bosanska vlada skupila je dovoljno oružja da naoruža više vojnika nego što su ih imali bosanski Srbi. Englezi i Francuzi zalagali su se svim silama da SAD zaustavi protuofanzivu, argumentirajući time da bi to moglo biti povod Srbiji da napadne na Bosnu, ali Clinton je odbio. Pored senzacionalnih zločina oko Srebrenice, iznenađujući vojni uspjeh Hrvata i Bošnjaka vraćao je Bosni njezine granice. Poslao je Tony Lakea u Evropu sa zahtjevima za još više odlučnih NATO-ovih zračnih napada da bi se Goražde i druge muslimanske enklave odbranile od bosanskih Srba. Kod kuće se predsjednik suočavao sa dnevnim prijetnjama Kongresa koji je htio jednostrano ukinuti embargo ne poštujući Clintonov veto.” (Str. 277, ”Girding for Showdown”, zapisano 14. 08. 1995.)[/quote]
Fudo387

#71165 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

handžar88 wrote:Idi s tim balijskim robovskim mentalitetom pricaj price na nekim drugim temama, imas ogroman izbor.. ovo je tama SIRIJA
Tako se sine, kad se okupite oko logorske vatre, familiji svojoj obracaj.
handžar88

#71166 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Ma sta mi naprica..
dezurni_ucenik

#71167 Re: Sirija vol. 2

Post by dezurni_ucenik »

handžar88 wrote:

Ti rece drug da ne brinem jer se ne vracas vise na temu, razocaran sam :(
Normalno da ces se vratit jer si dobio paznju na ovoj temi, ko i svaka kurvica kad dobije malo paznje..
Tako je sahu kralju zmaju tigre :thumbup:
Fudo387

#71168 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

handžar88 wrote:Ma sta mi naprica..
I drugi put.
insomnia78

#71169 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Krokodajl wrote:Ko je ovaj lik kraj Šešelja, isto Nedžad Branković :lol: :lol:
Mislim da su mu to sinovi. Za ovog desnog sam siguran da jeste
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#71170 Re: Sirija vol. 2

Post by Hame_ »

Koliko plaćaju po poruci?

Image
Challenger__

#71171 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Sad malo ozbiljnije...

- Zaista, ne vidim nikakvu svrhu uvlačenja Bosne i okruženja u ovu priču. Probao sam da nađem bilo kakvu paralelu sa sirijskim ratom, nisam uspio. Pa sam potražio pomoć jačih od mene - pandana nema. Oni koji pokušavaju da ova dešavanja dovedu u vezu sa španskim građanskim ratom opet padaju jer tada nije bilo ni približno toliko aktera kao danas u Siriji, niti su posljedice bile tako globalne. Svako poređenje sa Sirijom danas zamagljuje suštinu dešavanja.

Sirijski konflikt, apsolutno neuporediv, unikatan.
handžar88

#71172 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Trump's Missile Attack on Syria Justified With Fake Intelligence, Experts Say
Eksperti medju kojima je i Theodor Postol, vec spominjan na temi, slozni da nema dokaza da je napad u Khan Sheykunu pocinjen napadom iz aviona, ne samo da nema dokaza za to nego ima dokaza da se eksplozija desila direktno na zemlji..
Analiza profesora Postola sa prestiznog univerziteata MIT na 14 strana https://www.docdroid.net/hQIvseR/postol ... n.pdf.html
Ekspert na 14 stranica obrazlozi,, a mi smo ovdje proglaseni cetnicima od raznih majmuna na temi kad isto ovo kazemo, a koji usput ne mogu ni jednu smislenu recenicu napisat kao argument za ono sto tvrde..
Čitalac

#71173 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Ekonomski koreni sukoba u Siriji već godinama su u drugom planu, uvek u senci priča o sektaškim podelama i interesima svetskih sila. Evo zanimljive analize sirijske ekonomije i tamošnjih (ne)prilika koje su, u dobroj meri, dovele do protesta pre šest godina.

Sada već davne 2004. godine, Nibras Al-Fadel, Asadov savetnik za ekonomska pitanja, otvoreno je progovorio o "tempiranoj bombi" koja preti sirijskom društvu. Reforme koje su usledile, donele su određeni boljitak prvenstveno u gradskim sredinama (broj novih automobila porastao je za 122 odsto, polovina od tog broja u samom Damasku), ali je u isto vreme došlo do dramatičnog pogoršanja životnih uslova na istoku zemlje, u inače siromašnim krajevima sa najvećim brojem nepismenih (trećina aktivnog stanovništva). Višegodišnja suša je posebno od 2007. godine desetkovala poljoprivrednike u provincijama Raqqa, Hassaka (više od 200 sela je napušteno) i Deir Zor.
Up to 75 percent of the farmers in the Jezira suffered total crop failure. In 2009, 42 percent of Raqqa governorate suffered from anemia owing to a shortage of dairy products, vegetables, and fruit. Malnutrition among pregnant women and children under five doubled between 2007 and 2009.
As they were suffering from malnutrition and lack of income, small. scale farmers and herders and landless peasants stopped sending their children to school. According to a UN needs assessment, enrollment in some schools in eastern Syria decreased by 70 percent after April 2008.
Reke ovih ljudi kojima je život na selu postao nemoguć, u potrazi za bilo kakvim poslom, slile su se u predgrađa Alepa, Damaska, Homsa...Nešto kasnije, protesti u Siriji počeće upravo u prigradskim naseljima u koje su pristigli osiromašeni poljoprivrednici-beskućnici.
The unrest in Homs began in suburbs that had absorbed new rural migrants displaced from the country’s north-east or the wider province. The evidence therefore implies that those involved in the initial protests in Homs at the start of the 2011 uprising were citizens largely excluded from the Syrian social contract.
https://louisproyect.org/2016/12/14/the ... evolution/
insomnia78

#71174 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ja dok ne cujem ruske forenzicare nista ne vjerujem
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#71175 Re: Sirija vol. 2

Post by Hame_ »

Ja, dok ne kažu koliko plaćaju po poruci, više ništa džabe na ovoj temi neću čitat.

Nije meni Internet besplatan!
Last edited by Hame_ on 19/04/2017 20:34, edited 2 times in total.
Locked