FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ultima_palabra

#71076 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Podigli igru? To su dva trenera sa najružnijom igrom otkad Željo postoji... uz izuzetak one Adžemove serije u novembru/decembru, sve ostalo je bilo da ti ogadi fudbal kao igru i da počneš pratiti kriket i polo.

Ovaj sad novi nije ni svjestan gdje je došao i šta ga čeka... novi Kostić, po svemu sudeći.
rumenige_brajtner

#71077 Re: FK Željezničar

Post by rumenige_brajtner »

hrasno38 wrote:ali dobro polako rekao sam da mi ovo sve lici na predigru za Osima!
koja bi to logika bila, ako ga mogu odmah dovest? ili misliš da on neće sad, nego želi glumit spasioca vadeći kestenje iz vatre i igrajući ligu s timom koji je neko drugi birao i uigravao? izvini, al ovo mi nema smisla, baš nikako. meni više liči na to da mi amara vidjet nećemo dok je ova uprava tu.
realno, ja osim amara i odovića ne vidim trenera u bih koji bi mogao voditi želju. treneri iz regiona koji išta vrijede treniraju ozbiljnije i bogatije klubove, pa smo osuđeni na ovo eksperimentisanje sa kostićima, krčmarevićima, petrovićima (ovaj ako je unaprijedio igru, ja ga jebem vala) i sličnim. ovaj novi neće dočekat 6. kolo na klupi, smijem se u pare kladit.
žalosno ali realno, nismo dovoljno jaki da bi ikoga ozbiljnog doveli i moramo se pomiriti s tim.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#71078 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

rumenige_brajtner wrote:
hrasno38 wrote:ali dobro polako rekao sam da mi ovo sve lici na predigru za Osima!
koja bi to logika bila, ako ga mogu odmah dovest? ili misliš da on neće sad, nego želi glumit spasioca vadeći kestenje iz vatre i igrajući ligu s timom koji je neko drugi birao i uigravao? izvini, al ovo mi nema smisla, baš nikako. meni više liči na to da mi amara vidjet nećemo dok je ova uprava tu.
realno, ja osim amara i odovića ne vidim trenera u bih koji bi mogao voditi želju. treneri iz regiona koji išta vrijede treniraju ozbiljnije i bogatije klubove, pa smo osuđeni na ovo eksperimentisanje sa kostićima, krčmarevićima, petrovićima (ovaj ako je unaprijedio igru, ja ga jebem vala) i sličnim. ovaj novi neće dočekat 6. kolo na klupi, smijem se u pare kladit.
žalosno ali realno, nismo dovoljno jaki da bi ikoga ozbiljnog doveli i moramo se pomiriti s tim.
Vidi druze u nasoj drzavi sve vise nema smisla a vrlo mali postotak ima smisla i vecina zivotra se bazira na igricama za zivcima.
hrasno38

#71079 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

ultima_palabra wrote:Podigli igru? To su dva trenera sa najružnijom igrom otkad Željo postoji... uz izuzetak one Adžemove serije u novembru/decembru, sve ostalo je bilo da ti ogadi fudbal kao igru i da počneš pratiti kriket i polo.

Ovaj sad novi nije ni svjestan gdje je došao i šta ga čeka... novi Kostić, po svemu sudeći.
Super ali ta igra nas je dovela oba puta do izvora a sto se nismo napili vode je druga prica o kojoj mi se vise neda naglabati. Prica da smo sa Amarom igrali kao Galaktikosi je smijesna i potpuno netacna i ako cemo posteno mozda jedna sezona iza rata da je imala takvu igru a sve ostale su bile povuci potegni.
ultima_palabra

#71080 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Zalosno je da imamo recept za uspjeh, ali hocemo da izmisljamo toplu vodu. Godine i godine takvog amaterskog rada se nataloze tako da je danas nemoguce raditi i nekome ko je stvarno kvalitetan.

Mislim da i ovi vec polako shvataju da ne znaju izlaz iz ove situacije... osim predsjednika, koji ima mesijanski sindrom.
ultima_palabra

#71081 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

hrasno38 wrote:
ultima_palabra wrote:Podigli igru? To su dva trenera sa najružnijom igrom otkad Željo postoji... uz izuzetak one Adžemove serije u novembru/decembru, sve ostalo je bilo da ti ogadi fudbal kao igru i da počneš pratiti kriket i polo.

Super ali ta igra nas je dovela oba puta do izvora a sto se nismo napili vode je druga prica o kojoj mi se vise neda naglabati. Prica da smo sa Amarom igrali kao Galaktikosi je smijesna i potpuno netacna i ako cemo posteno mozda jedna sezona iza rata da je imala takvu igru a sve ostale su bile povuci potegni.
Kad je bilo para i dobrih igrača, onda jesmo igrali kao Galacticosi za ovu ligu i dominirali kao niko prije ni poslije... dvije titule u prvom mandatu i sezona duple krune u drugom.

Kada je bilo manje para, igra je bila lošija, ali su se trofeji opet uzimali. U tome je razlika između pravog trenera i amatera. Petrović sa Stevanovićem, Lendrićem i Zakarićem davao jedan gol po utakmici... o čemu pričamo?
hrasno38

#71082 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

ultima_palabra wrote:
hrasno38 wrote:

Kad je bilo para i dobrih igrača, onda jesmo igrali kao Galacticosi za ovu ligu i dominirali kao niko prije ni poslije... dvije titule u prvom mandatu i sezona duple krune u drugom.

Kada je bilo manje para, igra je bila lošija, ali su se trofeji opet uzimali. U tome je razlika između pravog trenera i amatera. Petrović sa Stevanovićem, Lendrićem i Zakarićem davao jedan gol po utakmici... o čemu pričamo?
Pa pricamo o tome da postoje razlicite filozofije u fudbalu do stizanja do cilja i nije svaka iskljucivo napadacki orjentisana. Grca je bila Evropski prvak sa takvom igrom ili bolje reci zatvorenijom od ove deset puta. Sto nisi napisao i da smo najmanje primili golova. Sto se tice regularnog dijela samo je Zrinjski dao vise golova od Zelje ali su zato Zeljo i Sarajevo najmanje primili. Na kraju krajeva stvarno je bezobrazno taj gubitak titule spominjati jer jedinu utakmicu smo izgubili protiv Sarajeva na Kosevu i ta titula je ukradena ono bas vidljivo i slijepcima.
BHF_Manijak

#71083 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

Jebo ga vise tito i Petrovic k'o da je Alex Ferguson, jarane ba bio ublehas, ispusio nemoguce 3 kola prije kraja nije uspio osvojiti 5 jebenih bodova i vozdra!
Ziheras i picic, satro njemacka skola ha hu disciplina, a mudo marjanovo na kraju.
JoeyTribbiani

#71084 Re: FK Željezničar

Post by JoeyTribbiani »

Ne pravi se račun bez krčmara.

@Hrasno jes' ukradena tako što smo je sami sebi usrali. Ne bi' je nikakav penal mogao odvojit' od nas da nismo igrali ko zadnji miševi, i to zahvaljujući Petroviću, a i onima koji su ga postavili i trpli tu više nego što je trebalo. Ali hajde, njega i ne zamjeram kao grešku na klupi toliko. Prodao se čovjek dobrom sezonom u Radniku. Ali ovaj od juče mi ne obećava nimalo.
Lakat Jebić

#71085 Re: FK Željezničar

Post by Lakat Jebić »

BHF_Manijak wrote:Jebo ga vise tito i Petrovic k'o da je Alex Ferguson, jarane ba bio ublehas, ispusio nemoguce 3 kola prije kraja nije uspio osvojiti 5 jebenih bodova i vozdra!
Ziheras i picic, satro njemacka skola ha hu disciplina, a mudo marjanovo na kraju.
Permanentno permanentno
hrasno38

#71086 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

JoeyTribbiani wrote:Ne pravi se račun bez krčmara.

@Hrasno jes' ukradena tako što smo je sami sebi usrali. Ne bi' je nikakav penal mogao odvojit' od nas da nismo igrali ko zadnji miševi, i to zahvaljujući Petroviću, a i onima koji su ga postavili i trpli tu više nego što je trebalo. Ali hajde, njega i ne zamjeram kao grešku na klupi toliko. Prodao se čovjek dobrom sezonom u Radniku. Ali ovaj od juče mi ne obećava nimalo.
Znas koje je otprilike razmisljanje Manijaka na jugu i Pitara na sjeveru....Zeljo i Sarajevo izadju na teren i protivnik momentalno skine gace ili ih skida tokom utakmice jer se ta dva kluba bore za titulu i moraju dobiti utakmice. Dakle onaj ko kaze da poraz od Sarajeva misevski realan je do bola....al u kurcu isto kao i onaj koji kaze da se Krupa u Krupi morala dobiti iako ljudi dvije sezone igraju odlicno. Dakle ta fama o dva "najveca BH kluba" je davno prezvakana i takve utakmice se sa sigurnoscu mogu dobiti samo neregularnim radnjama ili upravo onim sto je rekao Misimovic a to je da Zeljo u odnosu na ostale klubove bude minimalno 20% jaci sto je finansijski veoma veliki izazov. Dakle Zeljo je tu igrao u skladu sa mogucnostima a Zrinjskom su sudije poklonile penal jer za razliku od Zelje imaju jake ljude u NS BiH/FS BiH! Dakle i bez obzira stop je Petrovic zijanio od vjecitog rivala i izgubio bod u Krupi da je prvenstvo bilo posteno bio bi prvak kao i onu sezonu kada je Sarajevo zadnji put bilo prvo. Ovu sezonu je to bilo manje ofirno sa sudijske strane ali vise nego dovoljno da se opet kada je bilo najpotrebnije Zrinjski pogura i uz onaj kiks Adzema a ne kluba u Mostaru to je bilo dovoljno za pusenje jos jedne titule. To je istina a sve drugo je mazohisticka prica i pljuvanje po Petrovicu pa i Adzemu ne sagledavsi objekivne analize. Petrovic da je ostao ove godine bi hladno uzeo titulu bez ikakvih problema kao i Adzem sljedece. Ovako nema titule ni na mapi ali zivi bili pa vidjeli!
Kinaski

#71087 Re: FK Željezničar

Post by Kinaski »

Oni sto su osjetili olaksanje nakon sto su culi da je Adzem dobio otkaz, vec par sati nakon toga piju apaurine :D
golfiista

#71088 Re: FK Željezničar

Post by golfiista »

Kinaski wrote:Oni sto su osjetili olaksanje nakon sto su culi da je Adzem dobio otkaz, vec par sati nakon toga piju apaurine :D
Ja kontam da.ovaj Krcmarevic zna salovati, mozda ga Uprava konta iskoristiti u dvije smjene, prva kao trener, a u drugu ide salovati Jug. Ako to nije tako,.onda imamo problem.
smurf

#71089 Re: FK Željezničar

Post by smurf »

Neka nam je hairli Zubandan

alijagoro

#71090 Re: FK Željezničar

Post by alijagoro »

smurf wrote:Neka nam je hairli Zubandan

:thumbup: Jest Dortmund bio popularan na jugu :mrgreen:
salle_eh1986

#71091 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

ma samo govnjivom motkom sve potjerati, što reče jedan objektivni navijač
inače navikli smo samo na sportske uspijehe pa ovo drugo mjesto i kup je nešto najgore u zadnjih sto godina, dotakli smo samo dno
uz to umjesto da igramo na stadionu kapaciteta 35 hiljada mi se guramo na 3 puta manjem, još evo sad nema ni trave već šljunak nekakav
jašta nego motka...
Lakat Jebić

#71092 Re: FK Željezničar

Post by Lakat Jebić »

Bgm se niko ne gura vec par sezona
Itsoktobealone

#71093 Re: FK Željezničar

Post by Itsoktobealone »

https://www.klix.ba/magazin/film-tv/pre ... 80605158#7

Znal' neko ko je ova plavka na 7oj slici? :D
Bambino Blu

#71094 Re: FK Željezničar

Post by Bambino Blu »

Kako bi bilo lijepo da nas ovaj novi sve demntuje i pokaze zasto je izabran jer i mene fakat zanima zasto on a ne Oda itd... ?
Mutivoda

#71095 Re: FK Željezničar

Post by Mutivoda »

milion puta ponovljeno da covjek ima zdravstvenih problema
I opet Oda pa Oda
:zid:
wewa

#71096 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

https://www.radiosarajevo.ba/sport/nogo ... lju/302354

Zemljotres, onaj nogometni, jučer je potresao Grbavicu. U svega nekoliko sati prvo je smijenjen dosadašnji trener Admir Adžem, a strasti se kod navijača nisu ni stišale, ubrzo je stigla vijest da je na njegovo mjesto postavljen Slobodan Krčmarević.

Rođeni Beograđanin, što bi naša raja rekla - gradsko dijete i dečko s asfalta, prihvatio je ponudu čelnih ljudi Fudbalskog kluba Željezničar i potpisao ugovor s najtrofejnijim fudbalskim kolektivom u Bosni i Hercegovini.

Oni koji Bobana poznaju privatno, za njega kažu da "samo šuti i radi". A da je tako najbolji su dokaz fudbaleri Partizana i OFK Beograda razasuti širom Evrope.

Bane Ivanović, Aleksandar Kolarov, Boban Rajković, Slobodan Tošić samo su jedna velika "četvorka" koju je Krčmarević "isklesao" u fudbalere i gurnuo u svjetsku fudbalsku elitu. A takvih četvorki ima još, od Švedske do Portugala...

Radiosarajevo.ba: Slobodane, zašto baš FK Željezničar?

"Mene je cijela životna sudbina vezala za OFK Beograd i Željezničar. Možda to nekome sada može zvučati čudno, ali je to zaista tako. Za mene su OFK-a i Željo, dva tima s velikim sličnostima. Trenirao sam OFK Beograd, a golove zabijao Želji. Trebalo bi nam pola sata kada bih počeo nabrajati sve moje golove koje sam postigao protiv Željezničara. Znam da su to bile moje najljepše partije", rekao je Slobodan Krčmarević na početku razgovora za naš portal.

Radiosarajevo.ba: Možete li se, zbog starijih simpatizera Željezničara, prisjetiti barem nekih?

"Pamtim pobjedu od 2:0 i moja gol protiv generacije Željezničara za koju su tada igrali pokojni Katana, Gutalj, Velić... To je bilo i Kupu Jugoslavije, pa i kasnije sam postigao lijepe golove u dresu Partizana, zajedno sa Peđom Mijatovićem, Milenkovićem. Zaista se te utakmice ne zaboravljaju".

Radiosarajevo.ba: Novac je uvijek mamac, ali ste prijateljima rekli da u tim s Grbavice niste došli zbog para. Da li je to istina?

"Da, istina je... U Želji nisam zbog love. Da se razumijemo, svi mi radimo za novac, želimo sebi osigurati egzistenciju, ali ovdje je pobijedila ljubav prema klubu. Želju smatram za tim koji je odmah iza velike četvorke. Tako je bilo u bivšoj Jugi, tako je i sada. Ovo je za mene veliki izazov, ali znam da je to i velika odgovornost. Da budem do kraja iskren, privukla me harizma kluba i ljubav navijača. Manijaci su zaslužili da se raduju".

Radiosarajevo.ba: Kada Vas slušamo, pitanje se samo nameće - zašto niste radili u Beogradu, vratili se u Partizan?

"Zbog lopovluka, ne volim raditi u sredinama gdje se pobjednik odlučuje izvan terena. Od država bivše Jugoslavije, izvan Srbije, radio sam samo u Sloveniji. I smatram da je to najregularnija država za nogomet. Kod njih je teren mjerilo, njih ne zanima ko je sudija, kome trebaju bodovi. Borba za titulu je poštena".

Radiosarajevo.ba: Spominjete borbu za titulu, Željini navijači je dugo čekaju. Ove dvije posljednje godine su itekako bolne?

"Znam to... Zato sam i došao tu da nešto napravimo. Znam da su Manijaci željni naslova, šampionskih trofeja i došao sam u moje Sarajevo, u koje sam nekada i Vojsku bivše Jugoslavije na Dobrinji služio. Sarajevo je moj grad, imam dosta raje, kako vi Sarajlije kažete i fakina i svi su mi poslali poruku podrške. U Sarajevu nisam nepoznat, a na meni je odgovornost da ih i obradujem".
Radiosarajevo.ba: Kako je tekao razgovor sa čelnicima Želje?

"Moram kazati da je Senad Misimović ljudina. S njim sam pregovarao i s njim sam sve dogovorio. Kada smo razgovarali prije potpisa kazao sam mu "Senade, takvih ljudi kao ti više ne postoje". Bio je veoma korektan i za takvog čovjeka treba poturiti leđa".

Radiosarajevo.ba: Za kraj nam otkrijte jednu ekskluzivu - koja dva igrača ćete dovesti?

"Hahahaha... Volim novinare koji idu u glavu s pitanjima. U planu imam da dovedem dva igrača iz inostranstva. Za mene su najvažnije dvije pozicije, lijevi štoper i ofanzivni vezni, onaj koji će biti iza špica. To mi je u planu i nadam se da ćemo to sve realizirati sa našim odlaskom na pripreme u Međugorje".

Dragan Škrba mi je odbranio penal
"Jedne sezone igrali su Partizan i Željezničar. Peđa Mijatović je bio naš stalni izvođač penala, ali ga na toj utakmici nije išlo. S obzirom na to da sam ga ja često mijenjao i da sam imao skor 12:0 protiv golmana, on mi je rekao "Bobane, pucaj ti penal". Uzeo sam loptu, a na golu Želje bio je Dragan Škrba. Izabrao sam stranu, misleći da nema šanse da mi Škrba odbrani. Opucao sam, a Škrba mi je uhvatio "živu loptu". Umalo nisam u zemlju propao", priča nam Krčmarević, koji će se novinarima i navijačima predstaviti u ponedjeljak na konferenciji za medije.
UnKnownBA

#71097 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Zrinjskom od UEFA-e zagarantovano 800 000€ a nama 240 000€ i onda se nađe neko i kaže da Željo nije izgubio ogromne pare (za naše uslove) neosvajanjem titule. 1 100 000 KM je oko 30% Željinog budžeta! Mi da bi od UEFA-e dobili onoliko koliko je Zrinjski dobio samo osvajanjem titule moramo izboriti treće pretkolo EL.
ultima_palabra

#71098 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

UnKnownBA wrote:Zrinjskom od UEFA-e zagarantovano 800 000€ a nama 240 000€ i onda se nađe neko i kaže da Željo nije izgubio ogromne pare (za naše uslove) neosvajanjem titule. 1 100 000 KM je oko 30% Željinog budžeta! Mi da bi od UEFA-e dobili onoliko koliko je Zrinjski dobio samo osvajanjem titule moramo izboriti treće pretkolo EL.
Sta ces kad nam je uprava galantna, a i neke kaprice ganjaju... kad je Zeljo u pitanju, u svojim poslovima ne vjerujem da su takvi, inace bi ih vidjao da jedu iz kontejnera.
Charuga
Globalni moderator

#71099 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

FreakyStyley

#71100 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

UnKnownBA wrote:Zrinjskom od UEFA-e zagarantovano 800 000€ a nama 240 000€ i onda se nađe neko i kaže da Željo nije izgubio ogromne pare (za naše uslove) neosvajanjem titule. 1 100 000 KM je oko 30% Željinog budžeta! Mi da bi od UEFA-e dobili onoliko koliko je Zrinjski dobio samo osvajanjem titule moramo izboriti treće pretkolo EL.

E bravo...i kaze skupi dobri treneri i sl. Jeftine opcije te vazda u zivotu najskuplje izadju.
Post Reply