Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
elcaliente

#71001 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by elcaliente »

Tomahawk11 wrote:
elcaliente wrote:Pitanje je dali je Bruno kao turista prijavio svoj dolazak i platio turisticku taksu.
A ako Bruno bude pravio probleme mogao bi mozda i dobiti jedno godinu dana zabrane ulazka u BiH malo da se ohladi na Svedskom suncu.
Sve u svemu ako ga budu htjeli hebati, hebati ce ga.
I sve zato sto Bruno se pravio pametan bezveze radi dolumenata, ej moj Bruno stari Svedzanine. U stranoj si zemlji i pravis probleme zbog legitimacije.
Zamisljam sebe kako odem u Njemacku kao turista, pricam sa nekim demonstrantima iako znam da je situacja oko te teme skaljiva i njemacki drot zeli da me legitimise a ja mu pocnem palamuditi i opirati se.
On bi mi naravno samo rekao uredu je upravu ste i otisao bi, eee gdje zapad a gdje smo mi.
Tako je, kolega, ovaj Bursać mnogo sere i govna jede, al je ovdje potrefio :thumbup:
Iako u manjini, policajci su pružili herojski otpor terorističkom švedskom penzioneru i spriječili ga da se sa ženom okupi ispred svetog srBskog hrama ispred koga se ne okuplja. Jer jebo hram ispred koga se okuplja.

Safty frist, vjerovatno su u datom trenutku ocijenili da bi cica mogao pruziti jak otpor i povrijediti kolegu.
Mogu oni okrenuti pricu kako hoce i uvjek ce biti u pravu.
I jos uvjek se pitam sto je Bruni ovo trebalo, 60 godina ima u guzici??
Tomahawk11
Globalni moderator

#71002 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

elcaliente wrote:
Safty frist, vjerovatno su u datom trenutku ocijenili da bi cica mogao pruziti jak otpor i povrijediti kolegu.
Mogu oni okrenuti pricu kako hoce i uvjek ce biti u pravu.
I jos uvjek se pitam sto je Bruni ovo trebalo, 60 godina ima u guzici??
Zajebo se, konta naši smo, kad ono prc :mrgreen:
Maraschino

#71003 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Pa i Vucic je tamo, jebali mater svoju.
Maraschino

#71004 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

SmokingMan wrote:Pokažeš dokumenta i kraj priče.Zdravo za zdravo...Jeste u mrskoj nam šumskoj,iz koje jedva čekamo da nam dođe kakva loša vijest,ali što mediji znaju okrenuti priču u svoju korist to je za analize.
U ovom slucaju nije tako.
Ides ulicom i vidis neka grupa se okupila, pridjes i pitas sta se desava a u tom momentu ti prilazi policija i trazi da te legitimise. Ti se pobunis oni te odmah obore i na silu savladaju. Ti mu das licnu kartu a on te zapise i ocekuj kaznu(nace nesto). U svakom slucaju ces nahebati. Diktatura je to.
Maraschino

#71005 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

elcaliente wrote:Pitanje je dali je Bruno kao turista prijavio svoj dolazak i platio turisticku taksu.
A ako Bruno bude pravio probleme mogao bi mozda i dobiti jedno godinu dana zabrane ulazka u BiH malo da se ohladi na Svedskom suncu.
I sve zato sto Bruno se pravio pametan bezveze radi dolumenata, ej moj Bruno stari Svedzanine. U stranoj si zemlji i pravis probleme zbog legitimacije.
Zamisljam sebe kako odem u Njemacku kao turista, pricam sa nekim demonstrantima iako znam da je situacja oko te teme skaljiva i njemacki drot zeli da me legitimise a ja mu pocnem palamuditi i opirati se.
On bi mi naravno samo rekao uredu je upravu ste i otisao bi, eee gdje zapad a gdje smo mi.
Ako imas prebivaliste u BiH nisi duzan praviti prijavu kao strani drzavljanin.

jedne prilike bio u Istanbulu i na cesti puno policije, puno demonstranata, sve blokirano. Pridjem policajcu i pitam ga sta se desava, sudjenje nekom novinaru pa protesti. Nije mi trazio pasos. :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#71006 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by un1ted »

A da ti je trazio dokumente, a ti ih nemas, kako bi postupili=? Pustili bi te uz "hvala gospodine, sretno", ili bi isao u policiju?
The 51st State

#71007 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by The 51st State »

un1ted wrote:A da ti je trazio dokumente, a ti ih nemas, kako bi postupili=? Pustili bi te uz "hvala gospodine, sretno", ili bi isao u policiju?
Da bi trazio dokumente ikako prvo moras biti osumnjicen za nesto, ne znam za sta je ovaj dedo bio, za upuceno pitanje aktivisti?
elcaliente

#71008 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by elcaliente »

Maraschino wrote:
Ako imas prebivaliste u BiH nisi duzan praviti prijavu kao strani drzavljanin.

jedne prilike bio u Istanbulu i na cesti puno policije, puno demonstranata, sve blokirano. Pridjem policajcu i pitam ga sta se desava, sudjenje nekom novinaru pa protesti. Nije mi trazio pasos. :D
A sta ako nema?
I kako ce on kao stranac imati prebivaliste u BiH preko 90 dana u godini?
Zato postoji legitimacija da se to utvrdi.
Problem nasih ljudi koji uzmu strano drzavljanstvo a odreknu se naseg je taj da zele uzivati ista prava u BiH kao i domicilno stanovnistvo.
Sto naravno ne moze.
Naravno da su vecina turisti i da trebaju platiti turisticku taksu.
Problem je sto se u nasim glavama zakoni trebaju kao provoditi selektivno kao nemoj mom rodjaku traziti prijavu boravka i pasos pa to mi je rodjak a rodjak se svjesno oderkao BH drzavljanstva.
Nasa drazava jos nije ni svjesna koliko para gubi na turistickoj taksi, tu se trebamo ugledati na Hrvatsku a vjerujem da ce se uskoro i toga sjetiti i to forsirati.
elcaliente

#71009 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by elcaliente »

The 51st State wrote:
un1ted wrote:A da ti je trazio dokumente, a ti ih nemas, kako bi postupili=? Pustili bi te uz "hvala gospodine, sretno", ili bi isao u policiju?
Da bi trazio dokumente ikako prvo moras biti osumnjicen za nesto, ne znam za sta je ovaj dedo bio, za upuceno pitanje aktivisti?
Znaci kada vozis auto pa te zaustave i traze vozacku odmah si osumnjicen za nesto?
The 51st State

#71010 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by The 51st State »

elcaliente wrote:
The 51st State wrote:
Znaci kada vozis auto pa te zaustave i traze vozacku odmah si osumnjicen za nesto?
Nije isto skroz Ali u principu da. Govorimo o civilizovanim zemljama naravno.
elcaliente

#71011 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by elcaliente »

Pa nista ako mislis da si upravu onda ti kada te policija iduci put zaustavi odgovori kao Bruno i reci da im nedas vozacku.
The 51st State

#71012 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by The 51st State »

elcaliente wrote:Pa nista ako mislis da si upravu onda ti kada te policija iduci put zaustavi odgovori kao Bruno i reci da im nedas vozacku.
Mene kad zaustave uvijek navedu razlog zaustavljanja I legitimisanja, sta je ovdje razlog osim policijske torture?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#71013 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by un1ted »

Redovna kontrola?

Ne pratim stanje u pc-u, ali mislim da su zabranili okuplajnje grupe za Davida, a da je onaj frajer razgovarao sa nekim organizatorom. Mislim, serem im se na zakon i pokušaj države, ali se pretjeruje. Ako imaju zakon, onda imaju i mogucnost.
elcaliente

#71014 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by elcaliente »

The 51st State wrote:
elcaliente wrote:Pa nista ako mislis da si upravu onda ti kada te policija iduci put zaustavi odgovori kao Bruno i reci da im nedas vozacku.
Mene kad zaustave uvijek navedu razlog zaustavljanja I legitimisanja, sta je ovdje razlog osim policijske torture?
A odakle mi znamo da njemu nije receno da im je sumnjiv ili da je redovna kontrola, ovaj snimak ide poslije rasprave.

Ali to je nevazno, pitanje ovdije je koji zdravi um bi trazio probleme i diskutovao sa policijim rad legitimacije.
Sta je sada napravio, samo on ima probleme jos ce kaznu dobiti, bolje na veceru za te pare sa zenom da je otisao, opusteno na godisnjem.
The 51st State

#71015 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by The 51st State »

I povrh toga policajac nije imo identifikacijsku plocicu sto je Jos jedna nezakonitost, uglavnom ako pogura preko ambasade, moze masne pare klapiti za maltretiranje I uskracivanje slobode kretanja.
archi_a

#71016 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

-"Dobar dan gospodine, molim vaše dokumente na pregled"
-"Nemam"
-" Gospodine, morat ćemo utvrditi vaš identitet, molit ću vas da nas slijedite do vozila i sprovest ćemo vas do policijske stanice radi utvrđivanja vašeg identiteta".
Slika iz normalnog svijeta. Dakle, tek ako su ovakve procedure ispoštovane, tek ako odbacuje zahtjev ili pruža otpor, tek ako se lice dalo u pokušaj bijega, policajac upotrebljava silu, uz jasne upute. - NORMALNI SVIJET

U laktašgradu, hunta, hvata dedu koji nit bježi nit upotrebljava silu prema policajcu. Ono što vidimo je da policajac poseže rukom prema dedi i vuče ga, u folu, "haj malo vaM sa mnom". Normalan odbrambeni mehanizam svakog normalnog bića je da povlači svoju ruku prema sebi da se odbrani od napada bez upozorenja. Prilazi mu sa leđa drugi pripadnik hunte i pokušava ga baciti na pod. Normalno, međed se sam o sebe sapliće, jer glumi da je specijalac, a nije..... Spada šapka, naravno :D i tada čopor napada poput hijena. Samopovređuju se, jer su "specijalni", skupljaju šapke okolo. Rezultat , prekršajna prijava za dedu jer je "povrijedio policajca" - ENTITET PI SI
:pisnuo:
Last edited by archi_a on 21/06/2019 14:52, edited 1 time in total.
elcaliente

#71017 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by elcaliente »

The 51st State wrote:I povrh toga policajac nije imo identifikacijsku plocicu sto je Jos jedna nezakonitost, uglavnom ako pogura preko ambasade, moze masne pare klapiti za maltretiranje I uskracivanje slobode kretanja.
Vjeruj on jedino sto moze dobiti ako se bude kurcio je zabranu ulaska u BiH na jedno dvije godine.
Ocitati ce mu Lukac bukvicu u to budi siguran.
Sajber_Kurajber

#71018 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sajber_Kurajber »

The 51st State wrote:I povrh toga policajac nije imo identifikacijsku plocicu sto je Jos jedna nezakonitost, uglavnom ako pogura preko ambasade, moze masne pare klapiti za maltretiranje I uskracivanje slobode kretanja.
I ja sam to odmah rekao prijatelju, previše nepravilnosti i nezakonitih radnji je ovdje bilo, a o prekoračenju ovlasti i policijskoj brutalnosti nećemo ni počinjati, uglavnom ako bude znao može ih odrat (nažalost to puca opet preko leđa građana) za ozbiljne pare.

@ elcaliente, nemože on nikakvu zabranu ulaska u BiH dobiti, zato što ima masa ljudi koji su snimali cijeli događaj, u kom se vidi nasrtaj ''službenih lica'' na dotičnog čiku, nemože službeno lice tebi tražiti ličnu tako što će fizički upotrijebiti silu, to je već prekoračenje ovlasti i kao takvo je osnov za tužbu ukoliko imaš dokaz za to, a dedo ima i više nego dovoljno dokaznog materijala da ih ''klepi po ušima''
The 51st State

#71019 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by The 51st State »

elcaliente wrote:
Vjeruj on jedino sto moze dobiti ako se bude kurcio je zabranu ulaska u BiH na jedno dvije godine.
Taj osumnjicenik za ratne zlocine I moze samo ovakve metode prosipati. Ako svedska ambasada bude insistIrala na ovom slucaju, posleace njemu lukac I buket cvijeca u svedsku.
elcaliente

#71020 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by elcaliente »

Sajber_Kurajber wrote:
I ja sam to odmah rekao prijatelju, previše nepravilnosti i nezakonitih radnji je ovdje bilo, a o prekoračenju ovlasti i policijskoj brutalnosti nećemo ni počinjati, uglavnom ako bude znao može ih odrat (nažalost to puca opet preko leđa građana) za ozbiljne pare.

@ elcaliente, nemože on nikakvu zabranu ulaska u BiH dobiti, zato što ima masa ljudi koji su snimali cijeli događaj, u kom se vidi nasrtaj ''službenih lica'' na dotičnog čiku, nemože službeno lice tebi tražiti ličnu tako što će fizički upotrijebiti silu, to je već prekoračenje ovlasti i kao takvo je osnov za tužbu ukoliko imaš dokaz za to, a dedo ima i više nego dovoljno dokaznog materijala da ih ''klepi po ušima''
On ako njih dobije na bilo kojem sudu u BiH ja cu licno izaci na Bascarsiju i sam sebi odgristi muda.
Vjeruj da ce on morati platiti kaznu njima.
Sajber_Kurajber

#71021 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

The 51st State wrote:Taj osumnjicenik za ratne zlocine I moze samo ovakve metode prosipati. Ako svedska ambasada bude insistIrala na ovom slucaju, posleace njemu lukac I buket cvijeca u svedsku.
Šta poslat?! .... Ima da on ode da mu cvijeće da himself i još da mu se izvine što se to uopšte desilo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
elcaliente

#71022 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by elcaliente »

The 51st State wrote:
elcaliente wrote:
Taj osumnjicenik za ratne zlocine I moze samo ovakve metode prosipati. Ako svedska ambasada bude insistIrala na ovom slucaju, posleace njemu lukac I buket cvijeca u svedsku.
Previse vjerujete u moc ambasada, oni su jos uvjek samo gosti.
A Mico ce odgovoriti Svedskom abasadoru kao sto je i odgovorio americkoj i njemckoj ambasadorici a to je da mogu dobro povuci za spolovilo.
mO k3

#71023 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

‘Ta će Švedska :)
Sajber_Kurajber

#71024 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

mO k3 wrote:‘Ta će Švedska :)
U Švedskoj problemi ZDRA'O!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
elcaliente

#71025 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by elcaliente »

U tim stvarima postuje RS i Srbe oni makar imaju malo ponosa i ne savijaju se pred svakim strancom kao mi u Federaciji, kod njih je kratko i jasno, kome se ne svidza Allahmanet i nemoras vise niakada doci pa bio ti ambasador ili turista.

Kod nas bi mu prije trazenja dokumenata podudlali da se ugodno osjeca.
Locked