Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
BadBoy

#7101 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

tempuser wrote:
BadBoy wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:guzva je zbog imbecila koji ne znaju voziti , zbog bahatih papaka koji su se docepali bijesnih auta pa se qrce,a voze na isparenjima goriva jer su uvijek na rezervi,tipkaca po viberu i fb..i da 45 je spora voznja na glavnoj da se svi krecu 55-60 km/h,ne bi se trebalo voziti sa stupa do koseva sat vremena...
nekad su instruktori polagace tjerali da voze desnom trakom, u gradu, da ne ometaju saobracaj...nekad je milicija pisala kazne kamionima i autobusima koji ne voze desnom trakom u gradu...al sad doslo doba kvazi papanluka :run:
Čekaj hoćeš da kažeš da je za gužvu u gradu krivo sve drugo osim činjenice da ima 500.000 registrovanih auta (i koliko još neregistrovanih)u gradu sa 300.000 stanovnika? Zašto se izmišljaju neki problemi kada je jasno da je prije bilo četverostruko manje auta i da je grad projektovan za toga. Pa Čaršijom se navečer ne može proći ispod 15 minuta od silnih parkiranih auta a ne sporača.
Ne bih zelio da budem drveni advokat, ali ako sam dobro razumio, bitanga misli na faktor "vozac", a ne kolicina vozila i tu je apsolutno u pravu. Sve dok je respa i slicnih koji misle da sa 40 km/h u lijevoj i srednjoj traci ne krse nikakve propise bez obzira sto usporavaju vozace iza sebe imacemo haos na cesti.
Znam na šta je bitanga mislio i nije u pravu. Gužva u gradu je zbog proste činjenice prekomjernog broja auta na cesti. Naše ceste, naš grad jednostavno nije projektovan i nije takve konfiguracije za ovoliki broj automobila, a za šta je između ostalog kriv i nedostatak upotrebljivog javnog prevoza. Drugim riječima, ovakva gužva bi bila i da svi vozimo 90 km/h.
tempuser

#7102 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

BadBoy wrote:
Znam na šta je bitanga mislio i nije u pravu. Gužva u gradu je zbog proste činjenice prekomjernog broja auta na cesti. Naše ceste, naš grad jednostavno nije projektovan i nije takve konfiguracije za ovoliki broj automobila, a za šta je između ostalog kriv i nedostatak upotrebljivog javnog prevoza. Drugim riječima, ovakva gužva bi bila i da svi vozimo 90 km/h.
Ali ti ne treba isto vremena da stignes negdje kad svi vozimo 45 i 90 km/h?
supercali

#7103 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Nema to veze koliko respo vozi
Jer ti u guzvi ne.mozes voziti brze od 30 a ne od 40 I da hoces brze
Jednostavno ima toliko automobila da semaforu ne mogu sve propustiti u jednom valu
tempuser

#7104 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote: Intelektualac pogledaj cestu prije izlivnih I reci mi iz kojih traka idesu izlivne
Ne na semaforu
Ako cemo po tvojoj logici gledati sta iz koje trake ide onda ni srednja nije za pravo nego za lijevo i nema trake za pravo. U ulici Telali je samo jedna traka, kod Vjecne vatre iz nje ide lijeva traka iz koje se kod Pedsjednistva ide krajnja lijeva iz koje ide izlivna na Higijenskom.

Nego, nesto mi nisi odgovorio, zasto je, suprotno tvojoj logici, kamionima zabranjeno da idu srednjom i lijevom trakom, a nije ima zabranjeno da skrenu lijevo i kako se, boga ti, oni prestroje u lijevu izlivnu traku da ne krse zakon, a ti eto ne mozes pa moras da guslas lijevom jer skreces lijevo?
Last edited by tempuser on 22/06/2016 20:11, edited 2 times in total.
direstraits0078

#7105 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

supercali wrote:
tempuser wrote:
Zakon u kojem pise da je zabranjeno da ometas vozace iza sebe osim ako ne vozis krajnjom desnom trakom. Tu za zakon nije bitna brzina u km/h nego tvoja brzina u odnosu na brzinu ostalih ucesnika u saobracaju. Ti sa 45 km/h mene moze ometati i ne ometati, sve zavisi koliko brzo ja vozim, ako vozim 57 km/h ometas me. Ja ne znam koliko je ovo tesko shvatiti.
Pa ja po tvom sudu mogu te ometati ako vozim 55
Nema zakona koji mi moze zabraniti da vozim 45 a ti me mozes zaobici kroz srednju traku koja je nepisanim pravilom ta lijeva odnosno brza traka
Ja ne znam sta je ovdje tesko shvatiti kad se vec pozivate na te kolegijalnosti kulturu u saobracaju pa I zakon
Nema ni zakona koji kaze da je zabranjeno biti glup i nepristojan, pa opet svi uglavnom izbjegavaju da ispadnu glupi i nepristojni. Naravno, ima i onih koji biraju da ustraju u gluposti, nepristojnosti, nekolegijalnosti i drugim oblicima asocijalnih ponasanja.

Tebi respo da se isjece u kartonu ne bi skuzio. Ali to samo govori o tebi. Ne razumijem zasto se ljudi ovdje s tobom natezu kad je vec odavno jasno koja vrsta tipa je u pitanju.
supercali

#7106 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

direstraits0078 wrote:
supercali wrote:
tempuser wrote:
Zakon u kojem pise da je zabranjeno da ometas vozace iza sebe osim ako ne vozis krajnjom desnom trakom. Tu za zakon nije bitna brzina u km/h nego tvoja brzina u odnosu na brzinu ostalih ucesnika u saobracaju. Ti sa 45 km/h mene moze ometati i ne ometati, sve zavisi koliko brzo ja vozim, ako vozim 57 km/h ometas me. Ja ne znam koliko je ovo tesko shvatiti.
Pa ja po tvom sudu mogu te ometati ako vozim 55
Nema zakona koji mi moze zabraniti da vozim 45 a ti me mozes zaobici kroz srednju traku koja je nepisanim pravilom ta lijeva odnosno brza traka
Ja ne znam sta je ovdje tesko shvatiti kad se vec pozivate na te kolegijalnosti kulturu u saobracaju pa I zakon
Nema ni zakona koji kaze da je zabranjeno biti glup i nepristojan, pa opet svi uglavnom izbjegavaju da ispadnu glupi i nepristojni. Naravno, ima i onih koji biraju da ustraju u gluposti, nepristojnosti, nekolegijalnosti i drugim oblicima asocijalnih ponasanja.

Tebi respo da se isjece u kartonu ne bi skuzio. Ali to samo govori o tebi. Ne razumijem zasto se ljudi ovdje s tobom natezu kad je vec odavno jasno koja vrsta tipa je u pitanju.
Ovo govori i.o tebi da tebi eto smetam i.moram se pomaci da bi ti stigao.na.janjetinu u jablanici I onda se cudis zasto su ljudi ogorceni na vas koji kao gledate sa visoka I vi ste kao po zakonu ostali nisu

Brankovicu jesi to ti?
supercali

#7107 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote: Intelektualac pogledaj cestu prije izlivnih I reci mi iz kojih traka idesu izlivne
Ne na semaforu
Ako cemo po tvojoj logici gledati sta iz koje trake ide onda ni srednja nije za pravo nego za lijevo i nema trake za pravo. U ulici Telali je samo jedna traka, kod Vjecne vatre iz nje ide lijeva traka iz koje se kod Pedsjednistva ide krajnja lijeva iz koje ide izlivna na Higijenskom.

Nego, nesto mi nisi odgovorio, zasto je, suprotno tvojoj logici, kamionima zabranjeno da idu srednjom i lijevom trakom, a nije ima zabranjeno da skrenu lijevo i kako se, boga ti, oni prestroje da ne krse zakon, a ti eto ne mozes pa moras da guslas lijevom jer skreces lijevo?
Gdje ti je u titovoj kod centralne srednja?
direstraits0078

#7108 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Isti taj tvoj brankovic, dodici i ostali dickovi i slicni se i ponasaju kao ti. Samo su oni zivi i bitni, a ostatak svijeta je tu da bi im se divio. Dok ne naidje lik koji ih gurne u kanal a da se ni ne pocese po straznjici. Onda bude qq majko sta ovo bi, kako se ovo meni desi... :?

shiny

#7109 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shiny »

supercali wrote:
tempuser wrote:
Ne na semaforu

Nego, nesto mi nisi odgovorio, zasto je, suprotno tvojoj logici, kamionima zabranjeno da idu srednjom i lijevom trakom, a nije ima zabranjeno da skrenu lijevo i kako se, boga ti, oni prestroje da ne krse zakon, a ti eto ne mozes pa moras da guslas lijevom jer skreces lijevo?
Gdje ti je u titovoj kod centralne srednja?
Koliko sam ja skontala ova nova nepisana pravila, ako ćeš brže prestrojiš se na tramvajske šine i furaš dok ne pokupiš kojeg pješaka... ili više njih na tramvajskoj stanici...
supercali

#7110 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

direstraits0078 wrote:Isti taj tvoj brankovic, dodici i ostali dickovi i slicni se i ponasaju kao ti. Samo su oni zivi i bitni, a ostatak svijeta je tu da bi im se divio. Dok ne naidje lik koji ih gurne u kanal a da se ni ne pocese po straznjici. Onda bude qq majko sta ovo bi, kako se ovo meni desi... :?

Alo ba sta pises
Pa ovi sto bi furali su samo sebi bitni
Citas li ti sebe
Znaci ajmo svi u desnu a nek lijeva bude prazna samo za vas koji jurite na vikendice poslije posla u budzetskoj firmi
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7111 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

BadBoy wrote: Čekaj hoćeš da kažeš da je za gužvu u gradu krivo sve drugo osim činjenice da ima 500.000 registrovanih auta (i koliko još neregistrovanih)u gradu sa 300.000 stanovnika? Zašto se izmišljaju neki problemi kada je jasno da je prije bilo četverostruko manje auta i da je grad projektovan za toga. Pa Čaršijom se navečer ne može proći ispod 15 minuta od silnih parkiranih auta a ne sporača.
tacno je i to da ima previse auta ,ali kad svi voze normalno 60 km/h, sa stupa do malte dodjem za 11 min.ljudski faktor je presudan u guzvi,cim je manji udes neki svi bleje ko da igra mecka,naprave kolonu kilometar...kad je konzum gorio snimali su mobitelima debili ...svako normalan i realan ce potvrditi ono sto sam ja napisao,a vi koji zivite u oblacima mozete naprdjivati koliko hocete da je voznja 40 na glavnoj ok.... :run:

p.s samo da se ogradim da ja ne jurim nigdje,jer nemam cestovni auto za jurnjave ,vozim se po ogranicenjima i ako se vec vozim hocu da se vozim istim tempom u 4 brzini ,a ne da stalno kocim i saltam manja veca......
supercali

#7112 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Pa ne vozim ni ja po glavnoj 40 al kad neko vozi ispred mene zmigavac zaobidjem
Ja se jezim kad neko srednjom vozi tako a onda skrece ko kamikaza preko dvije trake u izlivnu
Idi u tu traku I cekaj izlivnu a ne preko 2 linije
direstraits0078

#7113 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

supercali wrote: Alo ba sta pises
Citas li ti sebe
Znaci ajmo svi u desnu a nek lijeva bude prazna samo za vas koji jurite na vikendice poslije posla u budzetskoj firmi
Lajes na pogresan mjesec. Niko ne juri 60 km/h, to se zove voznja po ogranicenju, nesto sto je npr. svojstveno ljudima profesionalcima koji voze da zarade platu. Ovi sto se izivljavaju sami na sebi i na svima ostalima kad voze ispod ogranicenja (u koje si ti sam sebe svrstao, da ne bude zabune), oni misle da su nekome bitni i provode teror nad vecinom ljudi koji voze po ogranicenju i ne usporavaju saobracaj.

Ali kao sto vec napisah, tebi nema svrhe pisati i objasnjavati. Tebe da cinjenicom zvajzne covjek u celo, ti bi tvrdio da tebe nije cinjenica zvajznula u celo, ti bi tvrdio da si ti cinjenicu zvajznuo celom. Bez obzira sto bi tebi na celu ostala rupa od cinjenice koja se krece brzinom od 380 m/s.
supercali

#7114 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

direstraits0078 wrote:
supercali wrote: Alo ba sta pises
Citas li ti sebe
Lajes na pogresan mjesec. Niko ne juri 60 km/h, to se zove voznja po ogranicenju, nesto sto je npr. svojstveno ljudima profesionalcima koji voze da zarade platu. Ovi sto se izivljavaju sami na sebi i na svima ostalima kad voze ispod ogranicenja (u koje si ti sam sebe svrstao, da ne bude zabune), oni misle da su nekome bitni i provode teror nad vecinom ljudi koji voze po ogranicenju i ne usporavaju saobracaj.

Ali kao sto vec napisah, tebi nema svrhe pisati i objasnjavati. Tebe da cinjenicom zvajzne covjek u celo, ti bi tvrdio da tebe nije cinjenica zvajznula u celo, ti bi tvrdio da si ti cinjenicu zvajznuo celom. Bez obzira sto bi tebi na celu ostala rupa od cinjenice koja se krece brzinom od 380 m/s.
Znaci moras tacno voziti koliko je ogranicenje
Nisam to znao
Ne pise nigdje minimalno ogranicenje
I vidis kako pises ono sto nisam rekao ne trpam ja sebe nigdje
Kakva ba cinjenica?
Cinjenica je da ja tebe ne ometam
Ometanje moze biti subjektivan osjecaj nikako objektivan
direstraits0078

#7115 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Tako je, tako je, sve si u pravu, sve je to po zakonu sto ti radis. Kao sto rece onaj tvoj jaran, sve po zakonu. Samo nastavi, dok se ne suocis s cinjenicama koje imaju masu i mjesto u prostoru, za razliku od naprdivanja po forumu.
tempuser

#7116 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote: Gdje ti je u titovoj kod centralne srednja?
Uopste nije bitno, po tvojoj logici jednom trakom iz Telala ces doci u desnu traku kod Predsjednistva koja sluzi za izljevne udesno , a sve ostale ce te dovesti u izlivne ulijevo.
Nego sta bi sa zabranom za kamione, prestrojavanje i skretanje?
supercali

#7117 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

tempuser wrote:
Uopste nije bitno, po tvojoj logici jednom trakom iz Telala ces doci u desnu traku kod Predsjednistva koja sluzi za izljevne udesno , a sve ostale ce te dovesti u izlivne ulijevo.
Vidim ja krivo zakljucujes tu logiku pa ti je onda bespotrebno I pojasnjavati
Kakve veze imaju telali sa 3 trake kod predajednistva sta ti je
tempuser

#7118 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote:
tempuser wrote:
Vidim ja krivo zakljucujes tu logiku pa ti je onda bespotrebno I pojasnjavati
Kakve veze imaju telali sa 3 trake kod predajednistva sta ti je
Iste kao i liijeva traka sa izlivnom na Pofalicima.
supercali

#7119 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Lijeva traka na pofalicima je direktno povezana sa izlivnom lijevom pazi sad dobro citaj ma pofalicima
Telali I predsjednistvo udaljeni 2 kilometra

Ono logika za izucavati bravo gorane
tempuser

#7120 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote:Lijeva traka na pofalicima je direktno povezana sa izlivnom lijevom pazi sad dobro citaj ma pofalicima

Jest al da bi dosao u do lijeve na Pofalicima moras se prestrojiti u lijevu prvo kod Vjecne vatre, a onda i kod Parka, sve direktno povezano jer po tebi traka nije za tamu kuda ide nego za tamo gdje se iz nje moze skrenuti.
Kad mi odgovoris na pitanje za kamione onda mi objasni funkciju desne trake autoputa na Josanici, jel da se vozi pravo ili da se ide u Podlugove, Brezu i Vares, buduci da iz nje ide izlivna za ta mjesta - i to direktno povezana?
supercali

#7121 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote:Lijeva traka na pofalicima je direktno povezana sa izlivnom lijevom pazi sad dobro citaj ma pofalicima

Jest al da bi dosao u do lijeve na Pofalicima moras se prestrojiti u lijevu prvo kod Vjecne vatre, a onda i kod Parka, sve direktno povezano jer po tebi traka nije za tamu kuda ide nego za tamo gdje se iz nje moze skrenuti.
Kad mi odgovoris na pitanje za kamione onda mi objasni funkciju desne trake autoputa na Josanici, jel da se vozi pravo ili da se ide u Podlugove, Brezu i Vares, buduci da iz nje ide izlivna za ta mjesta - i to direktno povezana?
kod vjecne cu u lijevu i vozit cu lijevom do predsjednistva i ostati u srednjoj do kampusa prestrojiti se lijevo i to je to
nema nista po meni nego po logici koju ocito ne kontas
srednja traka od predsjednistva je za pravo do ilidze kad zelis da skrenes lijevo ili desno otprilike stanicu prije ili od te stanice prestrojis se lijevo ili desno zavisno gdje skreces
jbt imam osjecaj kao da objasnjavam djetetu od 10 godina sta i kako ili strancu iz argentine
kakvi kamioni i kakva josanica?
sta se tu ima objasnjavati
jel josanica bulevar mese selimovica ili jebeni autoput?

opet kazem opasna ti logika pravo

jbt i ja se zajebavam ovdje sa mentolom umjesto sa shiny da idem na kafu
shiny

#7122 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shiny »

Zakači negdje Tempuser na šajbu... Skloniću ti se kad te vidim iza, samo zablinkaj da obratim pažnju, nije problem bgm...
tempuser

#7123 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote: kod vjecne cu u lijevu i vozit cu lijevom do predsjednistva i ostati u srednjoj do kampusa prestrojiti se lijevo i to je to
nema nista po meni nego po logici koju ocito ne kontas
srednja traka od predsjednistva je za pravo do ilidze kad zelis da skrenes lijevo ili desno otprilike stanicu prije ili od te stanice prestrojis se lijevo ili desno zavisno gdje skreces
jbt imam osjecaj kao da objasnjavam djetetu od 10 godina sta i kako ili strancu iz argentine
kakvi kamioni i kakva josanica?
sta se tu ima objasnjavati
jel josanica bulevar mese selimovica ili jebeni autoput?

opet kazem opasna ti logika pravo

jbt i ja se zajebavam ovdje sa mentolom umjesto sa shiny da idem na kafu
A sto ces ti u lijevoj kod Vjecne vatre kad ona ne sluzi da se ide pravo nego da se iz nje ide u krajnju lijevu kod Predsjednistva? Mislim, to je po tvojoj logici da traka nije za tamo gdje ide nego za tamo gdje se iz nje moze skrenuti.
Pa nisi mi jos objasnio, ako ti takav maestro za volanom ne mozes da se iz desne prestrojis u izlivnu lijevu pa moras da guslas lijevom, kako to kamioni rade, buduci da je njima dozvoljeno da voze samo desnom trakom, odnosno ako je ono sto tvrdis tacno, zasto je kamionima zabranjeno da voze srednjom i lijevom???? Da vidimo tu strasnu logiku forumskog zavodnika!
tempuser

#7124 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

shiny wrote:Zakači negdje Tempuser na šajbu... Skloniću ti se kad te vidim iza, samo zablinkaj da obratim pažnju, nije problem bgm...
Ne smijem bice ovaj strucnjak iz lijeve trake ljubomoran! :lol:
supercali

#7125 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

ne brini ja sam suvozac od shiny ili je ona suvozacica :)
Post Reply