SDA-All about

Post Reply
Oligarh

#7101 Re: SDA-All about

Post by Oligarh »

veljaca wrote: Slazem se u potpunosti. Ali ovakve su SVE stranke. I ja ih takvim posmatram - za razliku od njihovih clanova i onih koji imaju koristi od njih ( a takvih je ne mali broj ) ...
Najvise mi smetaju oni koji napadaju JEDNU stranku da bi pokazali da je njihova dobra ....
A takodje mi jako smeta GENERALIZIRANJE stvari ...
Meni jako smeta uzimanje za pravo ekskluziviteta na tešku borbu patriota ove jadne zemlje, ma sa koje strane ili stranke dolazilo. I bio bi kritičan i prema SDPu da to radi. A posebno imajući u vidu da se priča o toj teškoj borbi koristi kao paravan za sve loše što je se uradilo, za napravljeni, skoro pa savršeni, sistem pljačke ovo malo zemlje za što smo se svi krvlju borili. Taj sistem me sada više boli od granata koje su padale po meni i svima nama. I vjeruj mi, ne pravim razliku između onih koji su željeli da BiH ne postoji i onih kojima je ta ista BiH služila za enormna bogaćenja, vile po Poljinama, mastodontske komplekse u centru Sarajeva. Meni su neprijatelji i jedni i drugi. I bili i ostali!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
mikasa

#7102 Re: SDA-All about

Post by mikasa »

veljaca wrote: ODGOVORNO tvrdim ( ako treba moze i na PP ) da u dijelu grada gdje sam ja bio - nije bilo prodavanja humanitarne pomoci. 1000%.
Rekao sam u poredjenju sa Drzavom Bosnom i Hercegovinom j.e.b.e se mene i za SDA i SVE ostale stranke. Uvijek cu reagirati na svakoj temi kada primjetim nesto sto nije istina. A, priznajem, ne mogu posjetiti sve teme ...
Kod mene SDA nema ni malo kredibiliteta, kao ni SVE ostale stranke - koje su tu prvenstveno da uhljebe svoje clanove i njihove porodice i rodbinu ....
:bih:
Nije ovo tema al ... Ako si bio u SA, kako mozes tvrditi da nije bilo prodaje humanitarne pomoci ??? Mozda, ti nisi VIDIO, ali si dovoljno pametan da zakljucis. Humanitarna roba na veliko se trgovala prije dolaska u DLC, manje kolicine iz DLC, povacanjem broja stanovnika po MZ, svercom sa raznim humanitarnim organizacijama ... Prvu humanitarnu pomoc, mislim negdje u junu '92 u mojoj MZ, je uzeo lokalni komandant-kabadahija, "satro" sve za vojsku ??? I molim te, ne volim pricati o ratu...
veljaca

#7103 Re: SDA-All about

Post by veljaca »

Oligarh wrote:
veljaca wrote: Slazem se u potpunosti. Ali ovakve su SVE stranke. I ja ih takvim posmatram - za razliku od njihovih clanova i onih koji imaju koristi od njih ( a takvih je ne mali broj ) ...
Najvise mi smetaju oni koji napadaju JEDNU stranku da bi pokazali da je njihova dobra ....
A takodje mi jako smeta GENERALIZIRANJE stvari ...
Meni jako smeta uzimanje za pravo ekskluziviteta na tešku borbu patriota ove jadne zemlje, ma sa koje strane ili stranke dolazilo. I bio bi kritičan i prema SDPu da to radi. A posebno imajući u vidu da se priča o toj teškoj borbi koristi kao paravan za sve loše što je se uradilo, za napravljeni, skoro pa savršeni, sistem pljačke ovo malo zemlje za što smo se svi krvlju borili. Taj sistem me sada više boli od granata koje su padale po meni i svima nama. I vjeruj mi, ne pravim razliku između onih koji su željeli da BiH ne postoji i onih kojima je ta ista BiH služila za enormna bogaćenja, vile po Poljinama, mastodontske komplekse u centru Sarajeva. Meni su neprijatelji i jedni i drugi. I bili i ostali!

- Da li se ikada upitas zasto SDP to ne radi ?
- Za ovo "I vjeruj mi, ne pravim razliku između onih koji su željeli da BiH ne postoji i onih kojima je ta ista BiH služila za enormna bogaćenja, vile po Poljinama, mastodontske komplekse u centru Sarajeva." - po meni nisi u pravu. Ali imas svoje misljenje. I znam ( po sebi ) da ti to misljenje niko ne moze promijeniti.
Samo cu ti reci: Nikada, nikada ne moze biti isti onaj ko je ubio nevinu djecu, zene u redu za hljeb i vodu, silovao i palio sela i gradove .... U tome se razlikujemo ....
veljaca

#7104 Re: SDA-All about

Post by veljaca »

mikasa wrote:
veljaca wrote: ODGOVORNO tvrdim ( ako treba moze i na PP ) da u dijelu grada gdje sam ja bio - nije bilo prodavanja humanitarne pomoci. 1000%.
Rekao sam u poredjenju sa Drzavom Bosnom i Hercegovinom j.e.b.e se mene i za SDA i SVE ostale stranke. Uvijek cu reagirati na svakoj temi kada primjetim nesto sto nije istina. A, priznajem, ne mogu posjetiti sve teme ...
Kod mene SDA nema ni malo kredibiliteta, kao ni SVE ostale stranke - koje su tu prvenstveno da uhljebe svoje clanove i njihove porodice i rodbinu ....
Nije ovo tema al ... Ako si bio u SA, kako mozes tvrditi da nije bilo prodaje humanitarne pomoci ??? Mozda, ti nisi VIDIO, ali si dovoljno pametan da zakljucis. Humanitarna roba na veliko se trgovala prije dolaska u DLC, manje kolicine iz DLC, povacanjem broja stanovnika po MZ, svercom sa raznim humanitarnim organizacijama ... Prvu humanitarnu pomoc, mislim negdje u junu '92 u mojoj MZ, je uzeo lokalni komandant-kabadahija, "satro" sve za vojsku ??? I molim te, ne volim pricati o ratu...
Ja govorim o dijelu grada SA gdje sam bio. To ODGOVORNO tvrdim. Ti imas duga saznanja. Ja ti ne branim to.
Ali mogu i ovo reci - prodaje humanitarne pomoci je bilo u znatno manjem broju od kompletne humanitarne pomoci koja je dijeljena narodu.
Da se razumijemo, ne opravdavam i OSUDJUJEM tu prodaju ....
Oligarh

#7105 Re: SDA-All about

Post by Oligarh »

veljaca wrote:
- Da li se ikada upitas zasto SDP to ne radi ?
- Za ovo "I vjeruj mi, ne pravim razliku između onih koji su željeli da BiH ne postoji i onih kojima je ta ista BiH služila za enormna bogaćenja, vile po Poljinama, mastodontske komplekse u centru Sarajeva." - po meni nisi u pravu. Ali imas svoje misljenje. I znam ( po sebi ) da ti to misljenje niko ne moze promijeniti.
Samo cu ti reci: Nikada, nikada ne moze biti isti onaj ko je ubio nevinu djecu, zene u redu za hljeb i vodu, silovao i palio sela i gradove .... U tome se razlikujemo ....
Svako ima svoje, te kao što kažeš, vrlo teško je promijeniti mišljenje. Ja nepopravljivo vjerujem u ovu zemlju. Da ne vjerujem, ne bi se opet vratio u nju sa stranom diplomom, napustivsi posao i pasoš jedne bogate zemlje u koju sam se skrasio. Možda malo i ja upotrebljavam teške riječi, možda su poređenja malo neprikladna i ekstremna. Ali opet, teško me boli situacija da je izdana "naša stvar" a to je naša zemlja. Malo teško prihvatam činjenicu da se neko mogao obogatiti na muci svog naroda. To ne mogu niti prihvatiti, niti shvatiti

lacrima

#7106 Re: SDA-All about

Post by lacrima »

http://visoko.co.ba/vijesti/politika/72 ... konvencije

Možda je ipak trebalo poslušati onog ko je bio bolji u školi? :D
Shahab

#7107 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

antimobbing wrote:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-novom- ... /130222034
Na području sarajevske općine Novi Grad bit će uspostavljen higijenski servis za hvatanje pasa-lutalica. Građani će telefonom moći prijaviti prisustvo pasa koji izazivaju opasnost.
Bravo Semire! :thumbup:

Ovo je dokaz da kada u VRH dođe sposobna, normalna i poštena osoba sve do DNA funkcioniše kako treba ...

Kriza ide od VRHA do DNA, a ne obratno!

Još jednom Bravo Semire! :thumbup:

P.S. Ne treba ga puno hvaliti da se ne pokvari ali momak sjajno odrađuje posao ...
Semir Efendić je izgleda hrabar i inteligentan kadar SDA. Mlad je i obrazovan. Pokušava da se suprotstavi društvenom zlu koje nameću "pola LJUDI-pola SVINJE"...a kojih je veliki broj u samom vrhu SDA...
FreakyStyley

#7108 Re: SDA-All about

Post by FreakyStyley »

Shahab wrote:
antimobbing wrote:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-novom- ... /130222034
Na području sarajevske općine Novi Grad bit će uspostavljen higijenski servis za hvatanje pasa-lutalica. Građani će telefonom moći prijaviti prisustvo pasa koji izazivaju opasnost.
Bravo Semire! :thumbup:

Ovo je dokaz da kada u VRH dođe sposobna, normalna i poštena osoba sve do DNA funkcioniše kako treba ...

Kriza ide od VRHA do DNA, a ne obratno!

Još jednom Bravo Semire! :thumbup:

P.S. Ne treba ga puno hvaliti da se ne pokvari ali momak sjajno odrađuje posao ...
Semir Efendić je izgleda hrabar i inteligentan kadar SDA. Mlad je i obrazovan. Pokušava da se suprotstavi društvenom zlu koje nameću "pola LJUDI-pola SVINJE"...a kojih je veliki broj u samom vrhu SDA...
Semir Efendic je hrabar i inteligentan kadar SDA, koji je dovoljno proracuat da ne zavrce prvih par godina ili tokom prvog mandata, nego malo snima situaciju pa dobija povjerenje i procjenjuje, kad dodje vrijeme za to, gdje i kako zavrnut, nekaznjeno.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#7109 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Shahab, nemoj tako dobar je visoko senzibilni i osjećajni načelnik Općine Ilidža Senaid Memić.

Zar ne vidiš kako je vješto preusmjeravajući sredstva namijenjena za izgradnju i uređenje korita rijeke Miljacke u privatne džepove ...

Image

... uspio svojim sugrađanima koji su glasali za njega na prošlim izborima napraviti istinski doživljaj Turske rivijere.

Image

Sve je spremno za predstojeću turističku sezonu 2013 na Memićevoj rivijeri.

Image

Dođite i vi na biser Memićeve rivijere i doživite atmosferu ovog čarobnog mjesta. Utonite u jedan očaravajući život sa Memićevim ekskluzivnim ribljim restoranima. Iskoristite besplatan prijevoz Memićevim ekskluzivnima jahtama. Enjoy Memićeva & Co Bosnia!

Ilidža je ponovo jedna od najrazvijenijih Općina – pr.dr.šlj.fr.mr. Memić.

Image

Image

Image

Image

Ilidža je ponovo jedna od najrazvijenijih Općina – pr.dr.šlj.fr.mr. Memić ...

Image

Canton

#7110 Re: SDA-All about

Post by Canton »

antimobbing wrote:Shahab, nemoj tako dobar je visoko senzibilni i osjećajni načelnik Općine Ilidža Senaid Memić.

Zar ne vidiš kako je vješto preusmjeravajući sredstva namijenjena za izgradnju i uređenje korita rijeke Miljacke u privatne džepove ...

Image

... uspio svojim sugrađanima koji su glasali za njega na prošlim izborima napraviti istinski doživljaj Turske rivijere.

Image

Image

Dođite i vi na biser Memićeve rivijere i doživite atmosferu ovog čarobnog mjesta. Utonite u jedan očaravajući život sa Memićevim ekskluzivnim ribljim restoranima. Iskoristite besplatan prijevoz Memićevim ekskluzivnima jahtama. Enjoy Memićeva & Co Bosnia!

Image

Image

Image

Image

Image

Možda čovjek od Ilidže pravi Veneciju :)
Canton

#7111 Re: SDA-All about

Post by Canton »

Shahab wrote: Semir Efendić je izgleda hrabar i inteligentan kadar SDA. Mlad je i obrazovan. Pokušava da se suprotstavi društvenom zlu koje nameću "pola LJUDI-pola SVINJE"...a kojih je veliki broj u samom vrhu SDA...
Samir Efendić je primitivno šovinista... u narodu rečeno "smrdo"
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#7112 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Canton wrote:
antimobbing wrote:Shahab, nemoj tako dobar je visoko senzibilni i osjećajni načelnik Općine Ilidža Senaid Memić.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Možda čovjek od Ilidže pravi Veneciju :)
Ukoliko si imao priliku razgovarati sa Memićem, mogao si primijetiti da uopće ne voli Evropu, Italiju i slične države sa srednjom klasom i jakim socijalnim programima. Memićev nedosanjan i vlažni san je uspostava društvenog poretka i sistema u BiH zasnovanog samo na dvije klase ljudi multi-milionerima i fukari koja šuti i radi za njih nekoliko u vrhu, identično kao što ovih dana gledamo u serijama iz Turske.

Proces uspostavljanja ovog društvenog sistema se uskoro završava. Za manje od desetak godina svi ćemo kao najveća fukara raditi u njihovim fabrika koje su već napravili, prave ili će napraviti od novca koji su otuđili od nas građana i ove države, a Memić & Co će biti još bogatiji nego što jesu. Ukoliko nas prije toga sve zajedno i kolektivno ekonomski ne potope kao TIHItanic, praveći nam ovakve kolateralne štete.

Image

Image
Akibh

#7113 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

Canton wrote:
Shahab wrote: Semir Efendić je izgleda hrabar i inteligentan kadar SDA. Mlad je i obrazovan. Pokušava da se suprotstavi društvenom zlu koje nameću "pola LJUDI-pola SVINJE"...a kojih je veliki broj u samom vrhu SDA...
Ne sekiraj se, bice bolje 2016. kad se vrat reketasi, telece glave i Pirije...
Boli, znam...
megaman4

#7114 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

"Ukoliko si imao priliku razgovarati sa Memićem, mogao si primijetiti da uopće ne voli Evropu, Italiju i slične države sa srednjom klasom i jakim socijalnim programima. Memićev nedosanjan i vlažni san je uspostava društvenog poretka i sistema u BiH zasnovanog samo na dvije klase ljudi multi-milionerima i fukari koja šuti i radi za njih nekoliko u vrhu, identično kao što ovih dana gledamo u serijama iz Turske."

taj san iz turske može okačiti mačoru pod rep...kao da bi zapad dopustio da on na mala vrata uspostavlja svoje osmansko carstvo, i da se uspostave zakoni iz tog doba, ma nema šanse...ne daju to ovi iz EU i iz SAD-a, a upravo je zapad priznao svoju grešku što nisu nakon rata ugašene nacionalne stranke, a uveliko se radi na gašenju nacionalnih stranaka, jer već postoji plan za to, i jačanje socijaldemokratije, gdje bi trebali doći novi ljudi koji će voditi našu ljevicu, umjesto ovih danas, a to potvrđuje još jedna činjenica da se svijet sve više sekularizuje, a značaj religije umanjuje, što je još jedna činjenica koja ovakvima ne ide na ruku...ne može politika i vjera zajedno, brate odluči se šta hoćeš...

BiH je najveći procvat imala za vrijeme kratke vladavine Austrougara koji su vladali 30 godina, i tada je više urađeno, nego 500 godina za vrijeme vladavine osmanlija...
antimobbing

#7115 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

megaman4 wrote: "Ukoliko si imao priliku razgovarati sa Memićem, mogao si primijetiti da uopće ne voli Evropu, Italiju i slične države sa srednjom klasom i jakim socijalnim programima. Memićev nedosanjan i vlažni san je uspostava društvenog poretka i sistema u BiH zasnovanog samo na dvije klase ljudi multi-milionerima i fukari koja šuti i radi za njih nekoliko u vrhu, identično kao što ovih dana gledamo u serijama iz Turske."

taj san iz turske može okačiti mačoru pod rep...kao da bi zapad dopustio da on na mala vrata uspostavlja svoje osmansko carstvo, i da se uspostave zakoni iz tog doba, ma nema šanse...ne daju to ovi iz EU i iz SAD-a, a upravo je zapad priznao svoju grešku što nisu nakon rata ugašene nacionalne stranke, a uveliko se radi na gašenju nacionalnih stranaka, jer već postoji plan za to, i jačanje socijaldemokratije, gdje bi trebali doći novi ljudi koji će voditi našu ljevicu, umjesto ovih danas, a to potvrđuje još jedna činjenica da se svijet sve više sekularizuje, a značaj religije umanjuje, što je još jedna činjenica koja ovakvima ne ide na ruku...ne može politika i vjera zajedno, brate odluči se šta hoćeš...

BiH je najveći procvat imala za vrijeme kratke vladavine Austrougara koji su vladali 30 godina, i tada je više urađeno, nego 500 godina za vrijeme vladavine osmanlija...
Vjera posebno mjesto daje socijalnom aspektu kroz izdvajanje od svoga imetka preko institucije ''sadekatul-fitr'' i ''zekjata'', a kod ovih lažnih muslimana-komunista sve što možeš primijetiti i vidjeti jeste, samo licemjerje i zloupotreba vjere. Tako, nemoj uopće poistovjećivati našu čistu vjeru sa ovim licemjerima.

Istinski musliman vjernik u svome srcu ima suosjećanja i empatije prema siromašnima, ne krade, ne laže, ne bludniči, ne pije alkohol i ne kocka se, dok licemjeri sve to rade predstavljajući se drugima kao muslimani i vjernici, a sve zbog ostvarenja svojih prizemnih ličnih ovozemaljskih sitno-kokošarskih interesa.
Katamaran_Sa

#7116 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

Canton wrote:
Klasicno SDP-ovsko kmecanje :lol:
Canton

#7117 Re: SDA-All about

Post by Canton »

Katamaran_Sa wrote:
Canton wrote:
Klasicno SDP-ovsko kmecanje :lol:
Ubijedi me da nije tako. Imaš čovjekove izjave. Ali što je kod vas nacionalista čovjek više šovinista, to je popularniji.
Canton

#7118 Re: SDA-All about

Post by Canton »

Akibh wrote:
Canton wrote:
Ne sekiraj se, bice bolje 2016. kad se vrat reketasi, telece glave i Pirije...
Boli, znam...
ne sekiram se ja. Za mene je bandit, bandit. Bio reketaš ili šovinista. Doduše kod vas je biti šovinista vrlina, šak stvar prestiža.
Katamaran_Sa

#7119 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

Imam "izjave" koje ti gledas kroz stranku kojoj pripada i priliku da ga oznacis kako vec jesi. I to nisu izjave nego pisanje na fb svoje stranacke kolegice i prijateljice Amile Karacic (licni konflikt) koju su tebi slicni lesinari jedva docekali da iskoriste, ocito jos niste prezalili ono sto je "sovinista" napravio u Novom Gradu na zadnjim izborima :D
Akibh

#7120 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

Canton wrote:
ne sekiram se ja. Za mene je bandit, bandit. Bio reketaš ili šovinista. Doduše kod vas je biti šovinista vrlina, šak stvar prestiža.
Kaznice te ovi tvoji iz stranke , avatar ti nije u skladu sa njihovim preporukama i uputama
hecimnadri

#7121 Re: SDA-All about

Post by hecimnadri »

Katamaran_Sa

#7122 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

Akibh wrote:
Canton wrote:
Kaznice te ovi tvoji iz stranke , avatar ti nije u skladu sa njihovim preporukama i uputama
http://www.youtube.com/watch?v=YYaS1eF77zY

Neka gleda sta ce se naredne 4. godine raditi u opcini na cijem je celu "Sovinista" ili si mozda u novoj sistematizaciji malo unaprijedjen....:
Nova odluka o unutrašnjoj organizaciji službi Općine Novi Grad Sarajevo

Danas je stupila na snagu nova odluka o unutrašnjoj organizaciji službi Općine Novi Grad Sarajevo. Umjesto dosadašnjih 13 službi, općina će imati 8 službi, a samim time broj pomoćnika općinskog načelnika je smanjen za 5. Dosadašnje "Služba za Urbanizam i stambene poslove" i "Služba za imovinsko-pravne poslove i katastar nekre...tnina" su spojene u jednu službu, obzirom da je svaki proces izgradnje do sada morao biti vođen kroz dvije službe, i time bio značajno usporavan. Također dosadašnja "Služba za privredu, obrazovanje , kulturu, sport i informisanje" je reorganizirana tako što je formirana posebna "Služba za Obrazovanje, kulturu, sport i lokalni integrisani razvoj", dok su poslovi privrede pripojeni finansijama i formirana je "Služba za privredu, finansije i inspekcijske poslove"

Novom odlukom o unutrašnjoj organizaciji formirani su i neki odsijeci unutar službi koji ranije nisu postojali. Prije svega formirani su "Odsijek za legalizaciju" i "Odsijek za stambene poslove i energetsku efikasnost".

Nova unutrašnja organizacija trebala bi da omogući efikasniju implementaciju programa POKRENIMO NOVI GRAD ZAJEDNO :D :D
Canton

#7123 Re: SDA-All about

Post by Canton »

Akibh wrote:
Canton wrote:
A kakve su to preporuke i upute "mojih iz stranke" po pitanju mog avatara?
Last edited by Canton on 25/02/2013 17:27, edited 1 time in total.
Canton

#7124 Re: SDA-All about

Post by Canton »

Katamaran_Sa wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=YYaS1eF77zY

Neka gleda sta ce se naredne 4. godine raditi u opcini na cijem je celu "Sovinista" ili si mozda u novoj sistematizaciji malo unaprijedjen....:
Nova odluka o unutrašnjoj organizaciji službi Općine Novi Grad Sarajevo

Danas je stupila na snagu nova odluka o unutrašnjoj organizaciji službi Općine Novi Grad Sarajevo. Umjesto dosadašnjih 13 službi, općina će imati 8 službi, a samim time broj pomoćnika općinskog načelnika je smanjen za 5. Dosadašnje "Služba za Urbanizam i stambene poslove" i "Služba za imovinsko-pravne poslove i katastar nekre...tnina" su spojene u jednu službu, obzirom da je svaki proces izgradnje do sada morao biti vođen kroz dvije službe, i time bio značajno usporavan. Također dosadašnja "Služba za privredu, obrazovanje , kulturu, sport i informisanje" je reorganizirana tako što je formirana posebna "Služba za Obrazovanje, kulturu, sport i lokalni integrisani razvoj", dok su poslovi privrede pripojeni finansijama i formirana je "Služba za privredu, finansije i inspekcijske poslove"

Novom odlukom o unutrašnjoj organizaciji formirani su i neki odsijeci unutar službi koji ranije nisu postojali. Prije svega formirani su "Odsijek za legalizaciju" i "Odsijek za stambene poslove i energetsku efikasnost".

Nova unutrašnja organizacija trebala bi da omogući efikasniju implementaciju programa POKRENIMO NOVI GRAD ZAJEDNO :D :D
To što je nekim službama promijenio imena, neće ništa suštinski promijenit. Međutim sve i da promijeni, to ne negira činjenicu da se radi o šovinisti. Bar po njegovim izjavama u medijima.
video

#7125 Re: SDA-All about

Post by video »

Canton wrote:
Akibh wrote:
Canton wrote:
A kakve su to preporuke i upute po pitanju mog avatara?
Image
Post Reply